Wedstrijd VVV-Venlo – FC Dordrecht

Vrijdag 14 maart stond de wedstrijd VVV-Venlo – FC Dordrecht op het programma. De ploeg uit Dordrecht draait dit seizoen boven verwachting en doet nog volop mee in de race om de titel. Ondanks een matig begin in 2014, waarin al de nodige punten werden gemorst, staat de ploeg maar 1 punt achter koploper Willem 2. Voor VVV-Venlo was de wedstrijd van vanavond nog een laatste kans om een sprankje hoop op de titel in leven te houden. Er moest dan, ondanks een sterk uitgedunde selectie, wel gewonnen worden. Onder andere aanvoerder Joppen, middenvelder Sevinc en linksbuiten Wolters werden gemist.

Voor beiden ploegen stond er dus veel op het spel, en dat was te zien. Er werd vanaf het begin scherp en agressief gespeeld en dat resulteerde al snel in een kleine kans voor FC Dordrecht. Het schot ging echter ruim over het doel van de Venlonaren. De eerste goede kans van de wedstrijd was voor Post. Zijn schot werd echter tot hoekschop verwerkt. De Venlonaren hadden in de eerste fase van de wedstrijd vervolgens een overwicht en werden via de zijkanten enkele malen gevaarlijk. Eerst was het Balkestein die via zijn befaamde crosspass Reimerink in stelling bracht. Zijn voorzet kwam echter niet aan. Daarna ging Rajcomar goed door en gaf de bal voor op Reimerink, die faalde echter oog in oog met doelman Hahn.

In de 18e minuut krijgt VVV-Venlo, wederom via de zijkant, een goede mogelijkheid. Reimerink’s voorzet bereikt echter, niet voor de eerste keer dit seizoen, geen medespeler. FC Dordrecht liet vervolgens zien hoe het wel moest. Een diepe bal op Gladon leidde tot een fel duel tussen hem en Balkestein. De Dordtenaar won het duel en maakte vervolgens oog in oog met Mäenpää geen fout, 0-1.

VVV ging op zoek naar de gelijkmaker. Kort voor rust sprintte Schroijen goed diep. Hij kon vrij doorlopen naar keeper Hahn, maar ook hij vergat de trekker over te halen. In plaats van een schot met zijn linker koos hij ervoor te kappen. Het leverde uiteindelijk een slap rollertje op dat Hahn niet in verlegenheid bracht. Ook een vrije trap van Türk in de laatste seconden van de 1e helft leverde geen treffer op. Balkestein werd prima bediend maar kopte in vrije positie ruim over.

VVV begon de 2e helft furieus. Door vroeg te storen kwamen de Venlonaren via Kruijssen in balbezit. Hij legt vervolgens breed en biedt daarmee Prince Rajcomar een niet te missen kans. Toch presteert hij het de bal niet in het Dordtse doel te krijgen. Na de sterke beginfase in de 2e helft neemt FC Dordrecht het initiatief weer over. Door snel om te schakelen en middels enkele vloeiende combinaties krijgt de ploeg kansen. Zo wordt er hard tegen de lat geschoten en moet doelman Mäenpää tot driemaal toe handelend optreden. Hij houdt zijn ploeg met een aantal knappe reddingen op de been.

Danny Post, een van de Venlonaren die voorop ging in de strijd en door zijn duelkracht belangrijk was voor de ploeg van Rene Trost, moest een kwartier voor tijd moegestreden en niet geheel fit van het veld. Hij werd vervangen door de ook al niet 100% fitte Guus Joppen. Die laatste zorgde direct voor gevaar door goed door te gaan op rechts. Met enig geluk kreeg hij de bal mee in het strafschopgebied van FC Dordrecht, maar weer ontbrak het aan een Venloos laatste tikje en belandde de bal niet in het doel.

Het slotoffensief van de geelzwarten leidde tot enkele gevaarlijke situaties, veelal door corners en vrije trappen. De bal wilde er echter niet in. En daarbij was het geluk vanavond ook niet aan Venlose zijde. Bij een van de snelle tegenstoten van FC Dordrecht moest Altheer kort voor tijd aan de noodrem trekken. Hij verliet met een rode kaart het veld toen hij op de rand van de 16 een doorgebroken aanvaller van FC Dordrecht neerhaalde.

In blessuretijd wist Dordrecht aan alle onzekerheid een einde te maken door via Korte de 0-2 aan te tekenen. Tevens de eindstand.

Wederom bleek vanavond dat het de Venlose ploeg dit seizoen ontbreekt aan scorend vermogen. Ondanks dat het qua veldspel niet veel onder hoefde te doen voor de ploeg uit Dordrecht en ondanks de vele kansen werd er niet gescoord. Het feit dat er slechts vijf ploegen in de Jupiler League spelen die minder doelpunten gemaakt hebben geeft bovendien te denken. Voorlopig staat de ploeg in ieder geval nog steeds op een derde plek, omdat ook Excelsior vanavond niet wist te winnen. De titel lijkt nu echter definitief uit zicht. Het elftal kan zich de komende weken langzaam gaan richten op de Play-Offs. Hoewel het met de huidige selectie en het gebrek aan scorend vermogen een illusie lijkt om via die omweg wel de Eredivisie te bereiken.

Willem 2 en FC Dordrecht gaan uitmaken wie er dit jaar kampioen wordt. En dat is vooral van de ploeg uit Dordrecht knap te noemen. Met een budget dat nagenoeg de helft is van dat van VVV, is een vlot combinerend en bovendien veel scorend (de teller staat al op 69 treffers) team samengesteld. Wellicht dat daar voor VVV en haar technisch manager voor komend seizoen de sleutel ligt. Feit is in ieder geval dat de punten dit seizoen door de Venlonaren verloren worden door het gebrek aan stootkracht in de voorste linie, niet door een rammelende verdediging of een grabbelende keeper.

Eerst wacht volgende week FC Oss, dat vanavond wel het net wist te vinden en met maar liefst 8-0 van FC Emmen won. De mannen uit Venlo zijn gewaarschuwd.

30 Responses

 1. Gerardus

  Ik heb het al het hele seizoen voor Rajcomar opgenomen maar nu heeft hij het in mijn ogen echt totaal verprutst. Waar het al het hele seizoen aan ontbreekt is de man in de spits. De Kogel schiet er toch een aantal in maar dat zijn voor 80% ook alleen maar penaltys. Met de kogel in het veld heb je wel tenminste iemand die de duels AANGAAT en een bal vast kan houden. Waar Dusseldorp alvast naar op zoek kan gaan is een nieuwe spits. Maar ik vraag me dan ook af of er dan in Jong VVV of in de A1 niks fatsoenlijks rondloopt die in de spits speelt want zonder spits spelen lijkt mij toch heel lastig.

 2. Venlonaerke

  Ik vond Rajcomar vanavond toch een van de betere spelers aan VVV zijde. Ik klaag ook veel over hem, maar hij wist de bal een aantal keren goed af te schermen wat ook meteen voor een leuke aanval zorgde. Reimerink toch de zwakke schakel, na zijn blessure durft hij geen duels aan te gaan wat regelmatig resulteert in een gevaarlijke tegen aanval. Vanavond wel genoten van de vechtlust aan VVV zijde. Scheids meest dramatische persoon op het veld. . Vraag me af waarom het contract van Kruijsen open gebroken is. Een van de slechtere vandaag.

 3. Ben

  Kom net thuis en wil voor ik ga slapen toch nog even reageren. We hebben terecht verloren. Ik constateer ook dat er uiteindelijk te veel clubs in de Jiup zitten die gewoon beter zijn dan ons VVV.
  Complimenten aan iedere betrokkene bij de club, ze Herben er meer uitgehaald dan er in zit,
  De scheuds was een drama

 4. JB83

  Helaas, VVV heeft naar mijn idee gespeeld de mogelijkheden die er nu liggen. Met een half geblesseerd of geschorst elftal. Aan de inzet heeft het niet gelegen. VVV was gewoon niet goed genoeg en heeft daarom terecht verloren. Hier kan ik vrede mee hebben omdat de wil en inzet er wel was, wel te zien was op het veld. Op naar volgende week! FORZA VVV

 5. jason

  vvv zette vanavond af en toe goed druk echter het is zo jammer dat ze dit vaak maar 5 minuten volhouden. En dat komt omdat ze achterin vaak aan dat verdomde zonedekking doen. Daardoor kunnen de spitsen (en vaak ook de middenvelders) van de tegenstander altijd de bal aannemen en draaien en zich zo onder de druk uitvoetballen. Verder prima avond gehad!

  Lang leve De Koel

 6. jerrich

  Dit VVV is gewoon een matige ploeg.
  Een goede keeper, te goed zelfs voor VVV.
  Een verdediging waar te weinig opbouwende kwaliteit in zit.
  Een middenveld waar veel te weinig duels gewonnen worden.
  Een aanval met gebrek aan scorend vermogen.
  Wolters te veel voor de eigen actie als hij speelt, Reimerink komt nog geen zandzak voorbij.
  En zo lijkt de spits ook niet goed genoeg, maar die wordt ook niet bediend zoals het hoort.
  Nu lijkt het vaak “allemaal net niet”, maar er is gewoon een gebrek aan kwaliteit.

 7. marcel

  in zoverre een terechte nederlaag, omdat dit dordrecht de wil uitstraalt om te winnen en doelpunten te maken (vanaf minuut 1 zet dit team in een uitwedstrijd druk tot in het strafschopgebied van de tegenstander, om zo weer snel in balbezit te komen), en omdat dit team gewoon meer voetballend vermogen heeft. daar waar elke VVV-er elke bal eerst aan moet nemen, weg moet draaien en vervolgens pas kan spelen, gaat de bal grote delen van de wedstrijd bij dordrecht met één keer raken en met hoge balsnelheid rond.
  een goed voorbeeld hiervan was de kans van schroyen, die al prachtig vrijgespeeld werd, maar gebeurt zoiets in één keer, heeft ie nog 5 meter extra voorsprong.

  desondanks had VVV veel kansen, en knokte het grote delen van de tweede helft voor een beter resultaat. De steun van het publiek na de wedstrijd voor dit elftal, was dan ook zeer terecht. Dat VVV ondanks de vele mogelijkheden geen puntje (of zelfs meer) uit het vuur kon slepen, mag voor een groot deel weer aangerekend worden aan de aanwezigheid van rajcomar. wat een drama is deze speler. Je speelt gewoon met een man minder.

  Voor de technische staf volgend jaar: gewoon even goed kijken hoe dordt dat doet. die zoeken jonge krachtige en snelle spelers, en passen de speelstijl daarop aan, want ook in deze wedstrijd speelt dordt gewoon op de aanval en vaak achterin gewoon 1 op 1. Als een team met die spelintentie in de koel zijn thuiswedstrijden zou spelen, zou het om de 14 dagen vol zitten.

  1. sultana

   Mooi verwoord Marcel!!

   Rajcomar slechtste spits sinds jaren in de Koel!!! Dat er hier op forum nog zijn die hem niet slecht vinden hebben of geen verstand van voetbal of moeten naar de opticien. Rajcomar is traag en staat constant op de verkeerde plaats, inderdaad werk aan de winkel voor de technische staf na dit seizoen. Moet wel zeggen dat VVV de tweede helft geknokt heeft en daar heb ik van genoten, had van te voren wel verwacht dat Dordrecht zou winnen. Die zijn veel verder dan VVV en dat met een mindere begroting, ze gaan met Willem II uitmaken wie kampioen word. Maenpaa weer de beste aan VVV zijde gisteren, die gaan we missen na dit seizoen dat is een ding wat zeker is. Post speelde ook weer sterk overigens, jammer van de rode kaart voor Altheer, in mijn ogen geen rode kaart omdat de speler van Dordrecht eerst onze speler omver trok vervolgens weer opstond om daarna te gaan liggen……. Of heb ik het nu verkeerd gezien??? Higler de meest slechte scheids die ik gezien heb dit seizoen in de Koel samen met Makkelie!

   Op naar de volgende wedstrijd, Top Oss hopelijk veel geblesseerden weer terug en drie punten 🙂

 8. tulipanes

  Ja meneertje Higler floot ook weer eens een wedstrijd van VVV. Deze man fluit voor elke schouderduw of sliding, wat een rampzalige scheidsrechter is dat zeg. Maar in de Juup stikt het van dit soort mensen die zich scheidsrechter durven te noemen.

  Enfin, VVV knokte voor wat ze waart waren, voor het eerst in lange tijd. Maar het ontbreekt gewoon aan kwaliteit. Al moet ik zeggen dat ik dit knokvoetbal de komende wedstrijden liever zie dan dat we volgend jaar elke wedstrijd kansloos verliezen. Ik moet er al helemaal niet aan dat betonvoetbal van borig jaar denken.

 9. Ievel Knievel

  Misschien moet VVV eens een TD en assistenten wegkapen bij een andere Juupclub die het goed doet.

  Daarnaast voor volgend seizoen, investeer in tenminste 1 spits, en 2 a 3 nieuwe verdedigers, die EN nog jong zijn, maar zich wel al aan het bewijzen zijn op dit moment. Kijk in Nederland, Duitsland en België op de lagere niveaus en besteed je geld spaarzaam. Richt je volgens seizoen op de 2e plaats/ nacompetitie. Mocht je niet promoveren dan richt je je op het kampioenschap over twee seizoenen. Met een aangepaste Koel is er zo weer groei mogelijk. Tip: doe ook aan klantenbinding en werving! Dit VVV doet het boven verachting. In het begin van het seizoen voorspelde ik een 6e plek en ze doen het dus beter!

   1. Meuske

    Zeggen al jaren dat die twee eens aan vervanging toe zijn maar volgens mij hebben deze heren een levenslange verbintenis getekend. Hoeveel trainers deze mensen al hebben overleefd is ongelooflijk. Tijd voor vernieuwing met een goede visie hoe nu verder met de club. Forza Venlo

   2. pavisto67

    zo lang die pony van een Dusseldorp met spelers als Rajcomar op de proppen blijft komen heeft zelfs Guardiola geen schijn van kans om er iets van te bakken.
    Maar ben het deels met je eens, kan me niet aan de indruk onttrekken dat dit soort trainers iets toevoegen aan de hoofdcoach, behalve dan pionen plaatsen.

   3. Goodie

    Over dat laatste ben ik het met je eens. Maar volgens mij is Rajcomar gehaald door Trost. En ook is het Trost die hem blijft opstellen.

   4. Ievel Knievel

    Als de trainer onverantwoorde beslissingen neemt, dan kan de clubleiding hem op het matje roepen en de TD kan de trainer ter verantwoording roepen. Een TD kan ook tegen een trainer “nee” zeggen, als een trainer fan is van een bepaalde speler. Dat Trost blijft vasthouden een Rajcomar maakt hem niet meteen een slechte trainer, iedereen heeft zijn zwakke punten, maar het maakt hem ook geen top-trainer. Ik zou doorgaan met Trost het komend seizoen, want hij laat een redelijk team boven verwachting presteren, maar inzake Rajcomar zou ik eens met hem gaan praten.

    Directie, TD en trainer zetten de lijnen uit. Alle drie horen ze op elkaar te letten. Het is niet 1 van de partijen die het voor het zeggen heeft. Dit zagen we al eerder fout gaan toen de voorzitter zich met de opstelling ging bemoeien. Dat is fout, maar een trainer die zicht te veel met beleid bemoeit is ook fout en een TD die maar wat doet ook.

   5. Goodie

    Trost heeft ook een gedeelte schuld hier aan. Hij heeft met Rajcomar gewerkt en zag hem ook bij Fortuna in de jupiler league. Maar ook VVV maakt een grote fout. Het ergste vind ik dat er voor Rajcomar ook nog een transfersom is betaald. Vervolgens wordt hem een 1-jarig contract aangeboden. Als je er van overtuigd bent dat hij het hier goed zal gaan doen (anders haal je hem niet), biedt je hem geen 1-jarig contract aan.

   6. Meuske

    Deze twee zijn eerste klas ja knikkers en waaien bij iedere trainer met de wind mee, aanvallend ingestelde trainer vonden ze prima maar het beton voetbal van onze Ton waren ze het ook wel mee eens. Toen van Dael zijn trainers diploma had behaald had ik nog hoop dat hij zou vertrekken maar helaas…..

   7. vvv_supporter_op_zuid

    Heel simpel, Jacobs en van Dael hebben beide een hypotheek om te betalen en een familie om te onderhouden. Die stappen dus écht niet vanzelf op. Daarbij, .. met alle respect .. er zal niemand in de Juup (en zeker niet hoger) geïnteresseerd zijn om ook maar 1 van beide aan te nemen.
    Beide horen inmiddels gewoon bij de ‘inboedel’.
    Dat is misschien ook wel het professionalisme wat ontbreekt bij VVV wat o.a. De Boeck riep. Aan de andere kant, als iedere trainer maar (net als in de top) steeds een assistent (of meer) mee en die steeds mee ontslagen moet worden dan blijven er helemaal geen Juup clubs meer over :-O

 10. clubman

  Ja…en de terreinknecht moet er ook uit want het gras lag er schandalig bij en volgens mij had Altheer een vlek op zijn broek dus de wasdames ook per direct vertrekken…allebei! Zijn ze nou helemaal besodemieterd daar boven op die berg? Zo ga je niet met je trouwe supporters om, ja?!

  1. Goodie

   Is er wel iemand die kampioen wil worden? Dordrecht zou imo eem terechte kampioen zijn. Met dat spelersmateriaal toch nog een redelijke pot voetbal spelen. VVV heeft niet (genoeg) dit soort spelers kunnen we achteraf wel stellen. Willem2 heeft ze wel, maar wat ze daar allemaal aan het doen zijn….

 11. vvv_supporter_op_zuid

  Vind trouwens wel dat sommige of ‘humor’ hebben of ze hebben wel een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lage dunk van VVV en geen hoger niveau gewend of ze waren al ‘bezopen’ voor de wedstrijd als ze schrijven dat ze Rajcomar een goede wedstrijd hebben ‘zien’ voetballen.

  Nu moet ik wel zeggen dat ik het “Eerste divisie” niveau toch wel van zo’n erbarmelijk laag niveau vind… dat ik met niet meer kan herinneren of het 30 jaar geleden toen ik een jaar of 10 was nou slechter was of niet, maar het is wel lang geleden… nou is dat met de Eredivisie nu ook wel dus… dat komt dat nog wel evenredig uit.

   1. Goodie

    Dan is hij levensgevaarlijk inderdaad..

    je zult zo’n afzwaaier maar is in gezicht krijgen..

 12. Meuske

  Vraag me af of ze bij Dordrecht ook echt blij zijn met een kampioenschap want met zo een begroting wil je toch niet in de eredivisie spelen, natuurlijk wordt het dan iets meer maar nog van een droevig niveau.

Leave a Reply