Wedstrijdverslag VVV-Venlo – Jong FC Twente

Gisteravond speelde VVV-Venlo de eerste competitiewedstrijd thuis in de Koel tegen Jong FC Twente. Op deze regenachtige avond stond VVV met dezelfde basisopstelling als tegen FC Dordrecht bij de aftrap.

Het eerste kwartier gebeurde er vrij weinig. VVV had meer balbezit en overwicht maar het resulteerde niet tot kansen. De eerste redelijke kans was voor Jong FC Twente. Een bal schoot door de verdediging waardoor Mäenpää moest reageren.

De eerste kans voor de Venlonaren was meteen een goal. Door een goede opbouw en het goed doorkoppen van Uche Nwofor, haalde Dyon Gijzen vernietigend uit. De bal verdween achter Bednarek de goal in. Hierna was het vooral VVV die de bal had maar tot meer kansen resulteerde het niet.

Er was eigenlijk vrij weinig aan de hand tot de 40ste minuut. Na een foute pas van Jeffrey Altheer moest Jerold Promes ingrijpen. Door een veel belovende aanval van Zschusschen te onderbreken kreeg de centrale verdediger van VVV-Venlo een rode kaart.

In de rust greep hoofdtrainer Maurice Steijn in. Donkers werd vervangen door Joppen die hersteld is van een blessure en fit genoeg is om één helft te spelen. Gelijk in de eerste minuut van de tweede helft werden de tukkers enorm gevaarlijk door een uitbraak over de linkerflank. Gelukkig ging het schot in het zijnet.

Jong Twente werd de tweede helft gedwongen om het spel te maken. VVV zakte volledig in om de ruimtes klein te maken. VVV kwam er eigenlijk niet meer aan te pas op enkele uitbraken van Wolters en Elito na. De tukkers wisten niet goed hoe ze met de man meer situatie om moesten gaan. Twente werd nog wel een aantal keer gevaarlijk maar tot een goal kwam het gelukkig niet. Het bleef 1-0 voor de Venlonaren.

VVV heeft de eerste 3 punten binnen gehaald maar gemakkelijk ging het niet. De hoofdtrainer moet na de eerste wedstrijd al gaan puzzelen met de opstelling. Hij mist sowieso Promes voor de uitwedstrijd tegen Den Bosch. Al met al een redelijke eerste helft en een slechte tweede helft. Er is genoeg werk aan de winkel voor Maurice Steijn.

Punten Selectie
Maaenpaa 7; keepte weer degelijk. Sterk met hoge voorzetten, straalt rust uit.
Donkers 6; was zeer gretig maar ook onrustig de eerste helft.
Promes 5; speelde een sterke wedstrijd tot de domme rode kaart.
Balkestein 6; heer en meester met koppen, verder weinig aan de bal gezien.
Fleuren 7; speelde een goede wedstrijd, weinig op aan te merken.
Kruijsen 6; Bouwt goed op maar maakt soms domme foutjes.
Altheer 6; een redelijk wedstrijd maar gaf de te korte bal op Promes waardoor hij een rode kaart kreeg.
Gijzen 7; Matchwinnaar, scoorde een goede goal, viel net als de rest van het team de 2de helft helemaal weg.
Khalouta 5,5; speelde redelijk, maar werd vroegtijdig gewisseld.
Nwofor 6; zorgde voor de assist en was sterk aan de bal. Hij was gretig maar echte kansen kreeg hij niet.
Wolters 6,5; gretig, met goede aanvallen op de linkerflank, maar onrustig in het afwerken.

Elito 5,5; goede technische speler maar nog niet veel gezien in de wedstrijd.
Joppen 5,5; weinig gezien, is ook niet erg na lang blessureleed.
Post -; te kort gespeeld voor een beoordeling. Wel fijn om hem terug te zien op het veld na een slepende blessure.

Maurice Steijn 7; de trainer heeft nog genoeg werk aan de winkel. Stond druk te coachen langs de zijlijn in de stromende regen. Gaf de jongens complimenten. Steijn heeft nog tijd nodig om alles op de rit te krijgen. Een goed begin is het halve werk.

Statistieken
VVV-Venlo – Jong FC Twente 1-0 (1-0)

Scoreverloop: 20. Gijzen (1-0)

Scheidsrechter: Gerritsen

Gele kaart(en): Altheer (VVV-Venlo); Yahaya; Bleker (Jong FC Twente)
Rode kaart(en): Promes (VVV-Venlo)

Toeschouwers: 3.400

Opstelling VVV-Venlo
Mäenpää; Fleuren, Balkestein, Promes en Donkers (Joppen); Kruijsen, Gijzen en Altheer; Wolters, Nwofor (74. Post) en Khalouta (40. Elito)

Opstelling Jong FC Twente
Bednarek; Kwee, Yahaya (65. Nthuli), Bijen en Bleker; Van der Heyden, Daniels en Tanda; Zschusschen, Oosterwijk en Schütte

Foto’s volgen snel!

40 Responses

 1. YowVVV

  Goede 1e helft gezien, weinig tot niets weg gegeven, aantal kansen gecreëerd. Dat Jong Twente zo zwak was, kwam door de veldbezetting en het positiespel met vaak crosspasses bij VVV. Na de rode kaart is alles anders geworden, kwam onrust in de ploeg (onnodig). Jongens, we hebben 3 punten en op het eind was er bij iedereen opluchting. Op naar de volgende wedstrijd, gewoon met vertrouwen. Nwofor speelde een zeer sterke wedstrijd, zag vooral de 1e helft ook wel een collectief. Onze aanwinst uit engeland heeft een behoorlijke snelheid en techniek. VVV heeft gewoon een super gevaarlijke voorhoede, achterin is joppen er volgende week weer bij (donkers gaat zijn minuten als invaller ook gewoon maken), alleen is de spoeling achterin centraal wel heel dun (CV erbij!), daarnaast missen we een man als Leemans, zo’n type ontbrak gewoon ook de 2e helft, iemand die duels wint en de ploeg op sleeptouw neemt, bal af en toe in de tribune rost. Op naar den bosch, Randy moet de volgende keer echt zijn pilletje voor de wedstrijd nemen 😉

  1. BakuBaku

   Wat heb jij gezien gisteren? Nwofor was zeer matig, en die Elito kan er tot nog toe helemaal niets van. Ik hoop nog dat ik die snelheid een keer te zien krijg en geen tikkies terug.
   En die Wolters… Publiek opjutten en vervolgens een dramatische vrije trap leveren over de achterlijn. Kom op zeg waar waren we weer in beland tegen een dramatisch Twente.

   1. sultana

    Bakubaku:

    Precies zelfde ellende als de afgelopen jaren, zie geen vooruitgang. En Elito werd over gedaan ofdat ze iets geweldigs binnen haalden, nou gisteren nog niets van gezien. Waarschijnlijk komt dit nog…… Wat een slaap verwekkende pot weer gisteren

 2. sultana

  Kan niet zeggen dat ik VVV aanvallender vond spelen zoals door Steijn en Driessen beloofd, vond het weer net zo mak en tam als de afgelopen seizoenen. Veel te verdedigend!! Nwofor is veel te traag, heeft er geen zin in lijkt wel. Probleem zit hem in het middenveld en de aanval. Wolters wil veel te veel alleen doen, werk aan de winkel voor de technische staf de komende tijd. Versterkingen zijn dringend nodig, iemand zoals Holla die het verschil kan maken. Word wederom geen druk naar voren gezet. Tegen een tegenstander als Jong Twente thuis moet je aan je doelsaldo werken. Misschien ben ik te voorbarig, maar ik vind ze niet beter/sterker geworden tov vorig seizoen en dat baart me zorgen. Domme overtreding van Promes overigens, op naar Den Bosch ik ben erbij. Forza VVV

 3. marcel

  voor rust stond VVV wel degelijk verder naar voor dan voorgaande jaren. De aanvallers van VVV stonden voor rust eigenlijk zeer diep op de helft van de tegenstander. Jammer genoeg bleef het vaak bij staan, ipv collectief druk zetten. Nwofor vond ik in zijn eentje wel vrij actief, en wat me vooral opviel was dat hij bijna elke bal direkt doorspeelt of kaatst (zo ook bij de goal van gijssen).
  ondanks de bijna constante aanwezigheid op de helft van de tegenstander weet VVV deze wedstrijd zo goed als niets te creeeren, en is het voetbal dusdanig mat, dat het weer niet lukt om het publiek erachter te krijgen.
  Wat me voor rust dan ook op een gegeven moment opviel was het constante geroezemoes op de tribunes. Veel mensen waren toch vooral het kletsen, wat toch een vaag teken is dat er op het veld weinig gebeurd.
  Desondanks (en ik zou niet weten waarom), had ik het gevoel dat VVV van plan was (spelend richting oost), van plan was om
  twente onder druk te gaan zetten. mocht dit al ooit het plan zijn geweest, dan was dit voorbij op het moment dat promes rood kreeg.
  Na rust, veel van hetzelfde gezien van wat de afgelopen jaren voorgeschoteld werd., al kan ik begrijpen dat 50 minuten met een man minder (zelfs tegen twente2), niet de makkelijkste manier van voetballen is. er zit hoe dan ook druk op om die eerste wedstrijd niet met een slecht resultaat van het veld te stappen. Met het voetbal van gister zou de meter weer direkt doorslaan naar negatief. De eerste wedstrijd zit erop, er is nog duidelijk werk aan de winkel, maar de eerste 3 punten zijn in elk geval binnen.

  ik ben in elk geval benieuwd naar de eerste reacties. eens kjiken wat onze nieuwe trainer zelf van het vertoonde spel en het verloop van de wedstrijd vond.

 4. brise continu

  @ yowvvv: was jij wel IN t stadion?
  Idd een poep wedstrijd zoals Ben opmerkt….
  Wedstrijd van gisteren bewijst mijn gelijk geen scc te halen…totaal geen vooruitgang t.o.v. vorig seizoen..

  psssst ….zo ff sprietse!

  1. Drikus

   @ brise
   Was jij er wel gisteren? Of heb je alleen de samenvatting gezien?
   Als je er wel was… heb je een los kaartje gekocht dan.. of heb je stiekem toch een scc en loop je stoer te doen dat vvv het niet waard is om een scc voor aan te schaffen? Beetje dom dan om toch een scc aan te schaffen.
   Als je een los kaartje hebt snap ik niet waarom je deze hebt gekocht met je eeuwige geklaag over vvv.
   Mocht je sponsor zijn dan is het helemaal triest want dan betaal je nog veel meer dan een normale scc en sponsor je een club die het in jouw ogen niet waard is.
   Als je alleen de samenvatting hebt gezien, waarom dan het commentaar op yowvvv? Hebben ze een woord voor: hypocriet.

   1. YowVVV

    Uiteraard was ik er, mooi dat je geen seizoenkaart hebt brise. Successupporters zijn altijd negatief ingesteld, was mijn afspiegeling van gisteren. 3 punten en verder gaan, ik kan me ook wel goed vinden in het wedstrijdverslag. Mooi dat iemand hier de moeite voor neemt. Op naar den Bosch!

  2. Lincoln

   Ik was gisteren bij de wedstrijd. En wat mij vooral opviel was de druk coachende Maurice Steijn. Hij heeft zeker een eigen visie en eigen speelstijl maar hoe krijg je dat in 6 weken bij in team erin geslepen. Dus geef de man wat tijd. Daarnaast zag je tot aan de rode kaart dat VVV zeker meer overwicht had en veel beter speelde dan Twente. Die kwamen er echt niet uit op een paar schotjes na. Het was in het begin een beetje onwennig maar je zag wel dat er meer druk naar voor is en het opjagen is helemaal anders dan vorig seizoen. Vorig jaar was het toch wel alleen maar lange ballen van Balkestein en hopen dat die goed viel. Nu zie je dat er veel positiewisselingen zijn met combinaties. Maar goed de rode kaart verkloot het gewoon en hierdoor moet je je tactiek wijzigen. Toen was het gewoon bagger! En denk dat Steijn ook niet blij was. Maar wel gewoon de 0 gehouden. Dus op naar de volgende wedstrijd en we zien wel waar het schip strand. We moeten gewoon ons clubje steunen en niet na 1 wedstrijd zeggen dat alles weer kut is en toch niks wordt. Want met zon instelling zal het ook nooit wat worden.

 5. venlofan

  Gvd s allemaal de kop houden, er is een wedstrijd gespeeld, ik zag in het begin en zo goed als de hele 1e helft vol druk naar voor.
  2e helft was minder maar dat kwam door de rode kaart, wat wil je dat vvv met 10 man de sterren van de hemel gaat spelen tegen talenten die gretig zijn?
  opzich niks mis met het spel, alleen kan er wat meer rust uitgestraald worden.
  Vechten voor venlo verdomme!

 6. brise continu

  Hallo 3-kus!
  Ik ben een lid met gesloten beurs op zoek naar een plaspop, nu goed?
  Nee sorry hoor, het was in een woord fantastisch gisteren…volgende wedstrijd: uitverkochte koel!
  Hoppa…hep der zin an…

  pssst…zo ff sprietse!!

  1. Stevelen

   Tuurlijk Brise….de volgende wedstrijd is een LEGE Koel, daar we in Den Bosch spelen…

   Waarom zeg ik dat nu…was de Koel gevuld met 1 nep supporter: Ozze Brise

 7. Goodie

  De rode kaart vond ik niet terecht, maar het ergste vond ik die terugspeelbal. Wie gaf die bal veel te kort op Promes die dit met een rode kaart moest bekopen? Het stadion was voller dan ik gedacht had, op naar den Bosch.

 8. Ben

  Ik ben of was een fan van Leemans. Toch zal men bij VVV een reden hebben hem geen, in ieder geval niet nu op dit moment, contract aan te bieden. Ook de reden hoeft men niet bekend te maken.
  Ik las ergens een overzicht over de Jupiler dan daar kreeg VVV het hoogst denkbare compliment: het management straalt rust uit. Ik denk dat het voor de coach een prettige omstandigheid is om in alle rust aan het team te kunnen bouwen.
  FORZA VVV!

 9. 5 for life

  Kruijsen is het type Nigel de Jong of een Vogel van PSV van vroeger. Bal afpakken en vuile werk op middenveld doen. Als team redelijk goed tot goed speelt valt hij niet op. Als er slecht(er) gespeeld wordt dan wel. Dan lijkt het ook alsof hij zo’n beetje in z’n eentje slecht speelt maar dat ligt dan ook gewoon aan de rest van het team. Daardoor wordt hij ondergewaardeerd.
  Persoonlijk vindt ik dat Kruijsen een goede wedstrijd heeft gespeeld name de 2e helft.
  Maar het zal hier niet anders gaan als het verleden. Als het goed gegaan is weinig commentaar of complimenten maar owee bij verlies of slechte wedstrijden dan lussen de honden er geen brood van wat hier geschreven wordt. Kritisch zijn is goed, afkraken is makkelijk en iedereen bij iedereen.

 10. 5 for life

  Ja snap dat scheidsrechters ook mensen zijn en fouten maken maar soms is het niveau bedroevend van deze leidsmannen om van zijn assisten met de vlag maar te zwijgen.

  1. Godfried van Bouillon

   Ik zag net de opstelling, maar die Daniel Guijo Velasco, dat is toch hopelijk niet gast die enkele jaren geleden de Hitlergroet bracht, of wel? Wat doet die met zijn 30 jaar bij Jong-VVV?

 11. phibrer

  Whatever the practicalities, the message from the athletes is loud and clear We are clean; we want the opportunity to demonstrate that we are clean and we want others to be the subject of the same rigours clomid otc

 12. gewKneeda

  Although no significant difference was observed in the survival of Ezh2 О” О” mice by 10 months after the deletion of Ezh2 Figure 1A, they developed myelodysplastic disorders during a long observation period Figure 1B; supplemental Table 1 can i buy priligy in usa Diagnosis of COVID 19 was made according to the clinical criteria of diagnosis and discharge standards for Diagnosis and Treatment Scheme of New Coronavirus Infected Pneumonia

Leave a Reply