Wedstrijdverslag VVV Venlo – Ado Den Haag.

De Koel2De wedstrijd begon weer voortvarend voor VVV Venlo. VVV zette veel pressie op de tegenstander vooral door Marcel Meeuwis. Ado wist zich het eerste half uur geen raad met de agressieve speelwijze van VVV. De prachtige 1-0 van Marcel Seip was dan ook de terechte beloning voor het vertoonde spel. VVV bleef kansen creeeren en had na een half uur op 2 of 3-0 moeten staan. Maar zoals zo vaak in het voetbal valt de goal dan aan de andere kant. Slecht verdedigen van Lewakabessy was de oorzaak van de 1-1. Ado werd sterker en rook zijn mogelijkheden. De rust werd ingegaan met 1-1.
Na de rust een kopie van de wedstrijd tegen FC Utrecht. Voordat iedereen wist dat de tweede helft was begonnen stond het al 1-2. Nog geen 5 minuten later was de stand al uitgebouwd naar 1-3. En weer gingen persoonlijke fouten aan de tegendoelpunten vooraf. Met name aanvoerder Lewakabessy stond te verdedigen als een beginneling. Met nog 10 minuten te spelen scoorde VVV via Vorstermans nog de 2-3.

Er zat nog meer in, maar weer kinderlijk eenvoudig liep Ado uit naar 2-4. De zeer warig leidende scheidsrechter Kamphuis maakte er even later een einde aan.
Als je tegen 2 teams uit het rechterrijtje in een thuiswedstrijd 7 doelpunten om de oren krijgt klopt er het een en ander toch niet.
Komende week is de laatste mogeijkheid om transfers te doen. Het is te hopen dat de heren Soentjens en Berden vanavond wakker zijn geworden.
Dat deze selectie sterk genoeg is, kunnen ze niet meer verkondigen lijkt me, want dat komt niet meer geloofwaardig over!
De supporters zijn echt niet blind.Er is werk aan de winkel!

Maaenpaa 7; keepte weer degelijk. Sterk met hoge voorzetten, straalt rust uit. Kon weinig uitrichtten tegen de tegendoelpunten.

Joppen 5; speelde niet sterk. Opbouwend niks van gezien. Werd geregeld voorbij gelopen. Ik verlang terug naar Timisela.

Seip 7: Geweldige mentaliteit. Gaat er echt voor, over mijn lijk mentaliteit. Mag wat mij betreft onze nieuwe aanvoerder worden.

Lewakabessy 3: Ging bij het eerste tegendoelpunt als een beginneling in de fout. Geen enkele poging om de zeer zwak leidende scheidsrechter eens toe te spreken en zo op te komen voor het teambelang. Was vanavond bij 3 van de 4 tegendoelpunten in een negatieve rol betrokken.

Maya Yoshida 7: Speelde een degelijke wedstrijd. Sterk in de lucht, bereidde op die manier ook de 1-0 voor. Werd moedeloos van al die Hagenezen die op hem afkwamen gestormd. Zal blij zijn als ie weg kan naar een betere club.

Turk 5: Werkte zich een ongeluk en deed zijn best om Holla uit de wedstrijd te houden. Maar kon zodoende weinig druk naar voren brengen.
Verschil tussen Jupiler League en Eredivisie is voor hem nog te groot.

Van Haaren 7: Strooide af en toe met passes over 40 meter. Werkte zich een ongeluk. Had weinig fortuin in de afronding. Weet af en toe niet waar ie zijn passes kwijt moet.

Vorstermans 7: Stond voor het eerst op het middenveld. Bracht daar fysiek meer evenwicht. Werkte zich een slag in de rondte. Scoorde een mooie goal die de spanning weer kort terug bracht.

Meeuwis 7: Joeg de tegenstander op, was constant aanspeelpunt. Gedreven als nooit tevoren. Ging wel de discussie met de scheidsrechter aan. Was na 65 minuten leeg gespeeld.

Wildschut 3: Zodra hij 2 tegenstanders tegenover zich heeft loopt ie zich vast. Komt amper niemand meer voorbij. Doet ie dat wel is hij veel te onbesuisd. Waarom komt ie toch steeds de bal aan de middenlijn halen? Kost hem enorm veel energie. Diep gaan staan en dan wachten op de dieptepass van Ricky van Haaren is een betere optie en komt zijn spel ten goede.

Nowofor 3: Lukte zo goed als niks vanavond. Constant balverlies. Heeft ook geen concurrent voor de spitspositie. Ging minder zwerven naar de buitenkant. Maar geen tegenstander zal onder de indruk zijn van onze spits.

Linssen 5: Had weinig in te brengen tijdens zijn invalbeurt. Had moeten score toen hij een terugspeelbal goed onderschepte.

Cullen 5: Onzichtbaar op het middenveld. Raakte geen bal goed.

Fleuren 5: Werkte hard als invaller, maar werd onbegrijpelijk gebracht als middenvelder. Niels is een ideale prof, zal nooit iets negatiefs zeggen over de club, maar is een back. Niet meer niet minder.

Lokhoff 4: Maakte weer de verkeerde keuzes. Had een rechtsbuiten op de bank zitten maar bracht Linssen. Waarom niet Cooper? Snel en behendig en kon invallen op zijn favoriete plaats. Via de rechterkant lag heel veel ruimte.