Wedstrijdverslag VVV-Venlo – FC Dordrecht

Vanavond stond de eerste wedstrijd in de halve finale van de Play-offs op het programma. Tegenstander FC Dordrecht heeft dit seizoen geruime tijd aan kop gestaan en werd pas in de laatste weken ingehaald door de uiteindelijke kampioen Willem 2. Het was voor VVV-Venlo dan ook hopen dat de ploeg uit Dordrecht hierdoor wellicht wat van slag was. Zeker ook gezien het feit dat de Venlonaren dit seizoen twee keer kansloos verloren van de ploeg van trainer Van den Ham.

In een goed gevulde en regenachtige Koel begon de wedstrijd in een typische Play-off sfeer. Fanatiek stond het publiek achter VVV, dat in de eerste 5 minuten druk zette en de positieve flow van 10 dagen eerder tegen FC Volendam leek vast te kunnen houden. Al snel werd echter duidelijk dat tegenstander FC Dordrecht dit seizoen simpelweg een betere ploeg heeft. Zowel fysiek als technisch deed nagenoeg iedere VVV’er onder voor zijn directe tegenstander. De enige die er zo nu en dan, vanwege zijn inzet en doelgerichtheid, bovenuit stak was aanvaller Randy Wolters. Helaas is hij al het gehele seizoen de enige speler in de ploeg van Trost die op het moment dat hij de bal krijgt direct zijn blik vooruit heeft en een man kan passeren.

Na 20 minuten leidt Niels Fleuren op rechts op een cruciaal moment balverlies. Dordrecht schakelt snel en vindt via Gladon, die eerder dit seizoen ook al doel trof in Venlo, het net, 0-1. In het restant van de eerste helft blijkt eens te meer dat de 11 geelzwarten een maatje te klein zijn voor de ploeg uit Dordrecht. Door goed positiespel te combineren met fysiek en snelheid komt VVV-Venlo er nauwelijks aan te pas.

Na de rust blijft Danny Post, nog niet fit genoeg voor 90 minuten, achter in de kleedkamer. Guus Joppen komt voor hem in de plaats, waardoor Niels Fleuren centraal achterin komt te staan. De Venlonaren komen gretig uit de kleedkamer. Op inzet wordt geprobeerd een treffer te forceren om niet al na de eerste wedstrijd kansloos te zijn voor het vervolg. Dat lijkt te lukken. In de 55e minuut schakelt VVV snel om en mag Dyon Gijzen (ingevallen voor de geblesseerd uitgevallen Türk) op rechts door. Hij wacht net lang genoeg op de mee opgekomen Wolters en bedient hem op maat. Wolters schiet gemakkelijk de 1-1 tegen de touwen. Kort lijkt er een ommekeer in de maak, ondanks het feit dat VVV voetballend de mindere blijft. Vlak na de 1-1 is het wederom Wolters die fel doorjaagt en zo in balbezit komt. Hij mag in soortgelijke positie als voorheen Gijzen door op rechts. Hij wacht vervolgens net iets te lang met breed leggen op Reimerink, waardoor deze buitenspel staat. Kans verkeken.

Na 60 minuten deed FC Dordrecht er vervolgens weer een schepje bovenop. De ploeg liet weer zien waarom ze veel meer aanspraak maakt op een eventuele promotie dan de ploeg uit Venlo. Het is dan ook niet toevallig dat Dordrecht in het laatste kwartier twee keer weet te scoren en zo een verdiende 1-3 overwinning boekt. FC Dordrecht had ook daarvoor al de beste kansen en VVV kwam een aantal keer goed weg.

De intentie was er, de wil en inzet bij de meeste spelers ook, alleen zorgde het verschil in kwaliteit vanavond voor een pijnlijke maar terechte nederlaag. Er staat dan nog wel een wedstrijd in Dordrecht op het programma en dus bestaat er nog een theoretische kans, er zullen echter weinig mensen in de omgeving van Venlo zijn die nog serieus geloven in een goede afloop.

Het ziet er daarom naar uit dat het seizoen vandaag geëindigd is. Een seizoen waarin eigenlijk al na 10 wedstrijden bleek dat de selectie nog (lang) niet rijp is voor een stap naar de Eredivisie. En dus is er werk aan de winkel. De komende twee maanden zal blijken of de club van voorzitter Hay Berden in staat is een ploeg op de been te brengen die voor nieuw elan kan zorgen in De Koel. Want dat dat hard nodig is staat vast. Wellicht dat er daarom vanavond na afloop eens stiekem aan de gasten uit Dordrecht gevraagd kan worden hoe zij dat afgelopen zomer aangepakt hebben. Het blijkt namelijk met een beperkte portemonnee wel degelijk te kunnen….

 

49 Responses

 1. vvv_supporter_op_zuid

  Ik zou zeggen kijk even naar het interview met Harrie van den Ham na de wedstrijd en dan 1 quote: “de ploeg heeft gewoon de absolute wil om te winnen en dan ben je al op de helft”

  Dat mis ik dit seizoen veel te vaak bij VVV. Vandaag weer zoals zo vaak bij o.a. ene Jules…
  Daarbij heeft VVV dit seizoen gewoon laten zien over VEEL te weinig scorend vermogen te beschikken.

  Tevens heeft internationaal onderzoek aangetoond dat kunstgras de kans op blessures vergroot. Nou, bij VVV vandaag was het weer zover. Als VVV met een volledige selectie aan de play off was gestart zouden ze van niemand hoeven te verliezen. Helaas.

  Volgend seizoen 3 derby’s … maakt de Juup toch nog wat interessant en leuk.

  1. Kijk zo hoor ik het graag en moet het dus ook … was het eerste waar ik ook aan dacht toen ik dat interview hoorde!

   Gewoon de wil hebben om te winnen ongeacht of de tegenstander beter kan voetballen. 4 wedstrijden je tegenstander gewoon op karakter opvreten en je staat in de eredivisie.

   Maar zoiets heb ik de afgelopen jaren al heel lang niet meer gezien; strijd, passie en de wil om een wedstrijd te winnen.

  2. Drikus

   Ter vergelijk de reacties van Trost na afloop van de wedstrijd op radio 1:
   “zondag wordt een formaliteit”, “Na de 2-1 is de wedstrijd gespeeld en is het geloof weg”.
   Typerend voor afgelopen seizoen…. Als de trainer niet de wil heeft om te winnen en voor elke kans wil vechten, kun je dat ook niet van de spelers verwachten (enkeling daargelaten)

 2. RuiverCity

  Het bier is inderdaad op. FC Dordrecht heeft een salarisbegroting van 500.000 euro. En moeten ook vissen in een vijver met Sparta, Excelsior, Feyenoord. Hoe is het dan mogelijk dat ze op elke positie (behalve de keeper) beter, sneller, technischer en fanatieker zijn dan VVV???

 3. clubman

  Ideale Schoonzonen – Dordrecht 1 – 3

  Op het moment dat Fleuren omver geschopt wordt, de scheids onterecht niet ingrijpt en Dordt gewoon doorspeelt, moet de eerste de beste speler die de bal krijgt beide benen afgezaagd worden door een tackle op heuphoogte.
  Wat doen de Ideale Schoonzonen? Ze verdedigen netjes met 3 man om de bal, laten zich foppen in de 16 en kijken toe hoe Dordrecht de 0 – 1 scoort en daarmee de Play-offs afsluiten voor VVV na 20 minuten.
  Vervolgens is er niemand die arbiter Nijhuis de wind van voren geeft maar gaan de koppies naar beneden.

  VVV leidt geen winnaars op, maar creëert waswijven. En dan kun je kopen wat je wilt, maar in dit Venlose voetbalklimaat worden de grootste houthakkers in een mum van tijd omgetoverd tot dameskappers.

 4. roermond

  Inderdaad, waarom wordt die Reimerink de hand boven het hoofd gehouden en steeds opgesteld? Gebrek aan beter? Deze man wordt in de 4e klasse weggehoond door zijn medespelers, wegens gebrek aan kwaliteit, inzicht, inzet…enz…Hij kan werkelijk niks…En wat was er met de Kogel aan de hand? Steeds werden de ballen hoog op hem gegeven, maar hij kwam nog niet hoger dan een bierviltje…Als hij zo een basisplaats bij Utrecht af wil dwingen, ben ik bang dat we nog een seizoen met hem opgescheept worden, net zoals met reimerink en Schroijen…snap heel goed waarom die te licht is voor de eredivisie…Kortom veel werk aan de winkel voor onze TD komend seizoen, en hoop niet dat dat Wim D blijft, maar hoop dat Stan iets gaat doen voor ons cluppie…tenslotte wil ik afsluiten met iets positiefs: Chapeau voor Niels…gaat evenals Wolter wel tot aan het gaatje, willen wel duels winnen…Maar goed, volgend seizoen dan maar, nieuwe ronden, nieuwe kansen…en hopenlijk prijzen…

 5. YowVVV

  Trost tactisch onvermogen weer, post in de verdediging, was me al voor de wedstrijd duidelijk dat dit niet werkt. Had hem dan 45 min op het middenveld gezet, tenminste nog een beetje fysiek gehad daar. Reimerink bijna de hele wedstrijd laten staan onbegrijpelijk. 5e worden met bijna net zoveel goals tegen als voor. 3x oorwassing tegen dord. Trost heeft gefaald. Succes bij roda, daar zit ook zijn hart. Vorig week bij degradatie van roda zat hij met tranen en brok in de keel, nu niet gezien. Adieje. Zonder verwijt verder, clubleiding zit er voor langere termijn. Wat mij betreft zat. Hai zo is het in het bedrijfsleven ook (weet je), maak schoon schip, nu eens echt. Anders zijn we over 3 jaar echt een grijze middenmotor in een dan zeker semi amateur competitie.

  Hai nu is het tijd, sta nog echt op voor je club en het stadion (waar dan ook in venlo) komt en het zal er spoken!

 6. Ben

  Ik ben blij dat ik niet de enige ben. Wat ben ik geschrokken van de reacties van onze coach. Onvoorstelbaar en ook onacceptabel. Ik vond zijn acte de présence bij L1 ook al vreemd. Hij had daar op dat moment geen tijd voor mogen hebben.
  Je zou spontaan zeggen “vandaag weg”, maar misschien wil hij liever vandaag dan morgen terug naar Roda?
  Ik weet het echt niet, maar ik ben bijzonder teleurgesteld in hem, terwijl we juist van hem zoveel hebben verwacht.
  De speler die met dergelijke reacties komt wordt meteen teruggezet naar het tweede.
  Trost vandaag wegsturen, laat Dusseldorp de resterende wedstrijd(en) maar coachen.
  Hoe het ook afloopt, we hebben spellers die aan het eind van het seizoen wdgmoeten. Maar we hebben ee meerdere spelers waarmee we verder kunnen. FORZA VVV!

  1. mats

   Ben het met je eens. Zoveel van Trost verwacht….hele jaar voordeel van de teijfel gegeven,…maar nu is het wel klaar. Stuur ‘m maar per direct weg…..misschien dat dat nog voor een wonder kan zorgen in Dordrecht. Er zijn gekkere dingen gebeurd.

 7. clubman

  Welja Mats, nóg een trainer eruit en nóg een wonder…

  Zal het aan 5 trainers op rij gelegen hebben of aan een krakkemikkige organisatie die gebaseerd is op hoop op wonderen en die daarvoor ieder jaar opnieuw de rekening gepresenteerd krijgt?

  1. Ruben

   Flikker op. Jij hebt de wedstrijd gisteren toch ook gezien!

   Er zit totaal geen idee achter het spel van VVV. Iets dat de trainer moet bedenken en overbrengen en de spelers moeten uitvoeren. Blijkbaar is het enige dat de trainer roept dat de spelers zonder te kijken een lange bal moeten spelen. Dat punt hebben er een aantal bij VVV in ieder geval perfect uitgevoerd.

   Er zit nul-komma-nul lijn in het spel van VVV. Geen opbouw van achteruit. Geen beweging op het middenveld. Geen verrassende loopacties. Geen gif. Geen individuele actie. Geen goalgetter. Niets. Alles is gebaseerd op toeval, hotseknots en lange halen naar voren. Maar dat ligt aan de organisatie ja…. wie hou je voor de gek?

   (ik hoor overigens 80% van de reaguurders hier nog roepen het afgelopen seizoen: “waarom staat Reimerink er nooit in. Lokhoff ziet het helemaal verkeerd”) Nou, Lokhoff zag het perfect. Bij die jongen ontbreekt het aan alles!

   1. clubman

    Ga je nu achteraf een lans breken voor Lokhoff, Ruben?
    Konden we nu nog maar jouw posts uit het Lokhoff-tijdperk terug lezen…maar goed, het is wel duidelijk dat jij je moeder nog zou verkopen om je gefrustreerde gelijk te halen.

 8. Boris

  Na 10 minuten werd al duidelijk dat Dordrecht de betere ploeg was. Maar zij verzuimden de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen. Typisch VVV, dat hier niet van werd geprofiteerd. Nog typerender vindt ik de 1-2. Zelf op jacht naar de 2-1 en dan een van richting veranderd schot, dat er bij jezelf in vliegt. Om de een of andere reden heeft VVV hier patent op. Ik denk dat dit te wijten is aan een gebrek aan een `over mijn lijk` mentaliteit.
  Nou, dit was het dan voor dit seizoen. Ik verwacht niet dat er heel veel gaat gebeuren op De Berg de komende maanden.

  1. pavisto67

   Deze selectie ligt grotendeels vast tot 2015. Prince, de Kogel en Turk hebben aflopende contracten en zullen dus vertrekken. Okay, spelers zoals Heesen en Gielen zullen ook vertrekken, maar dat zijn spelers die niet aan bod zijn gekomen, en tegen een geringe vergoeding hebben gespeeld. Echt veel ruimte om te investeren zal er dus niet zijn, de club eindigt dit seizoen diep in het rood. Uche keert terug van Heerenveen en als je die niet verkocht/verhuurd krijgt zal hij zwaar op de begroting drukken. Ruimte voor nieuwe spelers zal er dus niet of nauwelijks zijn.
   Dan weet iedereen alvast waar we aan toe zijn volgend seizoen.

   1. Goodie

    Hoop ook dat het contract van Yuki niet verlengd gaat worden. Heeft ook niks laten zien, en kost zoals gezegd teveel.

 9. De Koel

  Drie keer kansloos verliezen van een club met een salarisbudget van 500.000… Dat is net zoveel als onze Japanse flopper in zijn eentje bij elkaar harkt. Tekenend voor de onkunde van de technische staf van VVV. En zolang Hai Berden het bij VVV voor het zeggen heeft, zal het niet veel beter worden vrees ik.

  1. Gerardus

   Dordrecht heeft veel spelers die gehuurd zijn, zoals bijv. Gladon, Steenvoorden en korte om er zomaar eens drie op te noemen. En met een beetje geluk voetballen die ook nog goed zoals ze daar al het hele jaar doen. Dit in tegenstelling tot de kogel van wie ook veel werd verwacht.

 10. Donderspeech

  Reimerink moet op ballet gaan ofzo. Ben bang dat ook Maenpaa het voor gezien gaat houden in Venlo. Er liggen toch een paar middenmoters in de eredivisie behoorlijk te slapen. Top keeper met een dramatisch elftal voor zich, helaas. We missen een echte bikkelaar, een aanjager ala Leemans, Ringels etc. etc. Wat dat betreft ben ik het helemaal eens met de reactie van clubman. Volgend jaar beter ?? Alweer ??

 11. beek

  Ik ben het helemaal met Ruben eens: er zit geen lijn in het spel van VVV.
  De Volkskrant: VVV voetbalt naïef.
  Ook met Ben ben ik het eens, er zijn voetballers waarmee we verder kunnen. Ik denk aan:
  Sevinc, Kruijsen, Gijzen, Donkers, Maënpaa, Joppen, Altheer, Wolters.
  Je moet wel een trainer hebben die speelplan kan maken.

 12. Gerardus

  Het probleem van dit jaar blijft toch het scorende vermogen. Van Rajcomar werd niet veel verwacht en die verwachting bleek helemaal te kloppen. Van de Kogel werd veel verwacht en van die verwachting klopte niets. Er werd hier de hele tijd geschreven dat de Kogel erin moest. Ik snap nog steeds niets waarom dit gezegd werd want de Kogel voegt bijna helemaal niets toe( op dat briljante balletje achter het standbeen langs dan). Hij heeft 90 minuten lang weer eens bewezen dat hij het niet kan. Hij heeft geen een kopduel gewonnen en dat voor een spits die het moet hebben van zijn hoofd. Over die ene buitenspeler hoeven we het al helemaal niet meer te hebben, hopelijk zijn ze bij de Eagles scheel en halen ze hem hier op. De rest wat er staat kan het nivo redelijk aan, het zijn geen exceptionele topspelers maar dit nivo zouden ze wel aan moeten kunnen. Trost heeft tegen Volendam eigenlijk al gezegd dat dit dramatische seizoen zijn schuld was omdat de spelers aan hadden gegeven dat ze druk wouden zetten. En nu gebeurde er weer hetzelfde als de vorige wedstrijden. Al moet er wel aan worden toegevoegd dat Dordrecht wel een aardig balletje kon trappen. Ik wil wel n0g Kruissen noemen als lichtpuntje want hij leek wel een van de weinige die er alles aan deed, net zoals Wolters en Fleuren natuurlijk.

 13. beek

  In tegenstelling tot Gerardus vind ik de Kogel wel een nuttige speler.
  Meestal deed hij iets nuttigs met de bal.
  Hij brak de wedstrijd voor VVV open, net als tegen Volendam.
  Eind tweede helft had hij de pijp wel leeg, net als veel andere VVV-ers. Dat is ook niet raar: als je zoveel balverlies lijdt als team en zo slecht op elkaar ingespeeld bent, moet je keihard werken om dat enigszins recht te breien.
  Dordrecht was een geoliede machine, VVV een zeepkist op lekke banden.

  1. Gerardus

   Nou de Kogel heeft misschien 5 goede wedstrijden gespeeld en vooral vanaf de stip gescoord. Tegen volemdam was inderdaad een goede wedstrijd maar je wilt toch niet zeggen dat hij het hele seizoen constant gepresteerd heeft en heel veel laten zien of wel ?

   1. RuiverCity

    Dan kunnen we er meer noemen…..Kruijsen heeft welgeteld 1 goede wedstrijd gespeeld en dat was de laatste. Schroijen welgeteld 1 goede wedstrijd….Türk door zijn tikkie terug ook niet bijster veel….etc etc

  1. Gerardus

   Klopt, maar de laatste wedstrijd tegen volendam heeft hij mij ook verrast en de wedstrijd ervoor bedoel je daar PSV of Almere mee? Maar in die wedstrijden vond ik hem ook niet geweldig. Het feit blijft gewoon dat hij niet gebracht heeft wat er van hem verwacht werd

   1. Goodie

    Wat mij ideaal zou lijken is volgend jaar de Kogel in de spits, en Nwofor op 10. Maar dit zal nooit gaan gebeuren.

 14. kenfen

  VVV had gisteren genoegen moeten nemen met 1-1 ik snapte de wissel van Reimerink totaal niet Hij had Altheer naar de kant moeten halen en er een verdediger in moeten brengen Altheer was geblesseerd en liep te mankepoten Daardoor ontstond indirekt de 1-2 en direct de 1-3 Dit was de technische staf te verwijten
  Doordat Balkestein, geblesseerd was hebben we totaal geen centrale achterhoede meer, alles is geblesseerd en ik denk dat de vele blessures (en een enkel totaal disfunctionerende speler er debet aan zijn aan het slecht combineren van VVV
  Volgend jaar beter, heb wel vertrouwen in onze aankomende spelers, een enkel talentje erbij en in de winterstop een nieuwe Honda dan gaat het volgend jaar goedkomen

  1. clubman

   “een enkel talentje erbij en in de winterstop een nieuwe Honda”

   Natuurlijk…dat we daar niet eerder op gekomen zijn. Heb je aan één Honda genoeg of zullen we er voor de zekerheid gelijk twee nemen? Volgens mij zijn ze ook nog eens in de aanbieding deze week!

 15. Gerardus

  Dat Nwofor maar een goed wk gaat spelen en verkocht word. Ik denk dat er beter twee nieuwe spitsen kunnen komen. Maar heb jij dan wel een goede de Kogel gezien dit jaar ?

 16. marcel

  zoals ik al eerder aangaf heeft VVV deze elende over zichzelf afgeroepen door als 5e te eindigen, teveel punten laten liggen in de laatste wedstrijden, maar wel zo ‘dom’ zijn om de laatste wedstrijd alles op alles te zetten om 5e te worden, met als gevolg dordt als tegenstander.

  vervolgens de wedstrijd, je kunt niet meer dan respect hebben voor de spelopvatting die dit elftal heeft. vol gas, druk tot in het strafschopgebied van VVV, en 90% van de afvallende ballen voor hun. Wil om te winnen laten ze zien bij de goal (waar fleuren op de grond ligt), de wil om hier niet iets tegen te doen liet VVV in hetzelfde moment zien, door als standaard lieve jongetjes dit over zich heen te laten gaan.
  Dat je het als voetballer dan niet snapt liet Altheer goed zien voor rust, toen een bal in een blessure-situatie uitging en het publiek wel liet voelen in deze situatie erachter te gaan staan en een statement te maken, en wellicht zo wat vuur in de wedstrijd te krijgen. Nee, onze jeffrey speelt de bal lekker terug. Stel je voor dat er wat vuur in de wedstrijd komt.

  Desondanks lukt het VVV om in de tweede helft terug te komen, en er wordt zelfs even gas gegeven om meer te bereiken, jammer genoeg houdt VVV dit maar een minuutje of 10 vol, en zakt daarna weer terug, waardoor dordt het spel weer over kan nemen.

  ondanks een gelukkige goal, en een blooper van altheer, is de overwinning van dordrecht terecht. hierboven wordt het al eerder benoemd er zit geen voetbal in VVV. de standaard aanval is een lange bal, hoog naar rechts. Hopelijk heeft er van VVV iemand opgelet hoe dit dordrecht het doet, en probeert hier volgend jaar ook zoiets neer te zetten, want een elftal dat speelt als dordrecht durft, zorgt ervoor dat er elke thuiswedstrijd een paar duizend man helemaal door het dolle heen zijn.

  hopend op een wonder, maar hoe dan ook op naar volgend seizoen.

 17. sultana

  Wat een ellende weer gisteravond maar als ik eerlijk ben wel verwacht, verschil tussen Dordrecht en VVV is te groot omdat er bij Dordrecht een team op het veld staat wat voor elkaar knokt, door het vuur gaat en strijd levert iets wat ik bij VVV al vier seizoenen op rij mis. Ben heel benieuwd wat Berden vanavond gaat vertellen bij omroep Venlo in het programma Nedinscoplein, hij zit er samen met Funs Pollux en Jay Driessen. Het word tijd dat er nu eens drastisch iets gaat veranderen binnen de club anders vrees ik het ergste. Ennuh Reimerink strik erom en weg ermee, hij is nog te slecht voor het dames voetbal. Durft geen een duel in of aan te gaan, prutser eerste klas. Trost naar Roda? Ik geloof het niet want waar moet Roda het geld vandaan halen om het contract van Tomasson af te kopen wat nog drie jaar loopt??

 18. vvvicky

  Een trainer die pas na 50 minuten ziet hoe belabberd Reimerik speelt kan nooit de intensie hebben wat te willen maken van deze wedstrijd. Nooit maar dan ook nooit die lamzak opstellen. Dit is het hele jaar al zo. Geen strijd, een Post die het totaal niet kan bijbenen en een Joppen met al zijn snelheid op de bank laten beginnen? Sorry, Trost heeft het zelf in de hand gespeeld. Ja, hij heeft niet de beste spelers tot zijn beschikking, maar het had anders gemoeten. De twijfel om zondag te gaan is nu helemaal weggenomen bij me,

 19. eric

  Wat ik echt triest vind is dat mensen niet de moeite nemen om na een teleurstellend partij niet eens de moeite nemen om de spelers te bedanken, slecht of goed niet aan de verwachting voldaan een aplaus of een handje klap te geven bah bah, wellicht was dit het llatse optreden voor dit seizoen.
  Iedereen gaat met de staart tussen die vette spleet naar huis, walchelijk zo”n supporters.

 20. YowVVV

  @Eric

  Teleurstelling gaat iedereen anders mee om, je kunt beter gaan dan zoals O5 we gaan naar roda zingen. vvv heeft simpel weg niet aan klantenbeding gedaan, 1e helft was van een zeer bedenkelijk niveau. Ik hoop dat we zondag niet worden afgeslacht door een stel schapen.

Leave a Reply