Wedstrijdverslag VVV Venlo – FC Utrecht

vvv-utrechtEindelijk ging zaterdagavond het balletje weer rollen in de Koel. De voorwaarden leken goed. Lekker zomerweer en het veld, dat helemaal door de schaduw in beslag was genomen, lag er prima bij. De temperatuur was aan de hoge kant vandaar dat van te voren was afgesproken dat halverwege de eerste en tweede helft een drinkpauze zou worden ingelast. Die eerste drinkpauze had Wildschut iets in gedachten. Hij zonderde zich af van de rest en bedacht zich na de drinkpauze geen moment toen hij met de bal aan de voet op het Utrecht doel afging. Zijn droge schot betekende de 1-0. Zeker de eerste 30 minuten speelde VVV redelijk voetbal. De bal ging goed rond, opbouw van achteruit was redelijk goed verzorgd. Net voor de rust was diezelfde Wildschut de inleiding voor de gelijkmaker. Dom balverlies stelde Asare in de gelegenheid om zijn eerste doelpunt deze competitie te maken.
Na de rust leek er een heel ander VVV in het veld te staan. Heel slap werd er aan de tweede helft begonnen. Binnen 2 minuten had Utrecht al 2 kansen om op voorsprong te komen. Onder andere de paal hielp VVV nog, maar niet voor lang.

In de 49ste minuut kwam Utrecht al op voorsprong. Slecht en slap wegwerken in de verdediging stelde Cedric van der Gun in staat om de 1-2 op het scorebord te zetten. VVV zakte verder en verder weg naar een bedenkelijk niveau. Trainer Lokhoff meende Maya Yoshida als verdedigende middenvelder in te moeten zetten. Een positie waar hij, mijn inziens, veel te weinig handelingssnelheid voor heeft. Een foutieve breedtepass van Yoshida zorgde voor de counter waaruit FC Utrecht door Gerndt de 1-3 kon aantekenen. De VVV spelers lieten meer en meer hun hoofd hangen, tegen een tegenstander die zeker niet groots speelde. Het duel ging dan ook uit als de spreekwoordelijke nachtkaars. De VVV supporters waren zeker niet tevreden over de inzet/motivatie die het grootste deel van de selectie ten toon spreidde en liet dit door middel van fluitconcert dan ook overduidelijk horen.
Er is komende week veel werk aan de winkel voor de technische staf. Rampzalig was het om te zien dat we voorin stootkracht en kwaliteit missen. Het is te hopen dat Berden en Soentjes ook goed hebben opgelet want met deze selectie gaan we een heel, heel zwaar seizoen tegemoet.

Maaenpaa 7: Straalde de eerste helft veel zelfvertrouwen uit. Kon weinig inbrengen tegen de tegendoelpunten .
Joppen 6: Speelde een degelijke maar geen hoogstaande wedstrijd, veel inzet. Maakt af en toe nog een foutje maar dat komt met meer eredivisie ervaring wel goed. Maar die tijd hebben we eigenlijk niet. Mag korter op de man gaan dekken. Mis dan toch wel Timisela.
Vorstermans 7: Hield het achterin goed dicht in samenwerking met Seip. Had na een corner van Ricky van Haaren met wat meer vernuft kans op een doelpunt maar zijn schot was te onbesuisd.
Seip 6: Verdedigend degelijk, af en toe no nonsens speler. Toch een beperkte voetballer. Is hij volgende week zijn plaats kwijt, mocht Maya er nog zijn?
Lewakebessy 4: Hij moet de aanvoerder zijn van dit team maar ik mis de flair en bluf, toch belangrijke kwaliteiten die een aanvoerder moet hebben. Zie hem amper praten met teamgenoten of opkomen, bij de scheidsrechter, voor het ploegbelang. Dekt tegenstander op 3 meter afstand, moet echt veel korter.
Kruijssen 4: Zat totaal niet in de wedstrijd. Liep veel gaten dicht maar met de bal had Quin vanavond ruzie. Niks lukte hem.
Turk 5: Weinig van gezien vanavond. Deed eerste helft zijn best maar werd terecht gewisseld.
Van Haaren 7: Had paar keer een prachtige pass maar kon zijn stempel niet echt op de wedstrijd drukken. Kon zijn pass vaak niet kwijt omdat medespelers niet de openingen zagen. Geen een schot op doel van Ricky omdat hij weinig in de buurt van het 16 meter gebied van de tegenstander kwam en daar liggen toch ook belangrijke kwaliteiten van hem.
Wildschut 4: Buiten zijn doelpunt amper gezien. Tegenstander kent de kwaliteiten van Wildschut ondertussen waardoor hij in balbezit steeds 2 man voor zich heeft. Nog steeds ver verwijderd van zijn goede vorm, of is het desinteresse dat ie naar een andere club wil?
Nwofor 5: Kreeg weinig bruikbare ballen, ging daardoor zwerven waardoor er niemand meer voor het doel stond als er al eens een voorzet kwam. Had 2 stevige verdedigers tegenover zich staan. Met deze speelwijze heb je weinig aan Nwofor.
Linssen 4: Kwam zijn directe tegenstander geen een keer voorbij. Mist snelheid om als rechtsbuiten/rechtshangend te spelen. Trekt steeds naar binnen, waardoor er een groot gat ontstaat over rechts.
Invallers:
Meeuwis 5: Speelde niet echt gelukkig maar werkte tenminste nog hard. Ging,in tegenstelling tot aanvoerder Lewakebessy, flink in discussie met de warrig leidende scheidsrechter Bossen.
Maya Yoshida 4: De eerste 3 ballen die Maya speelde waren zeer onder de maat, waaronder een de inleiding tot een doelpunt was. Maya stond niet op zijn plaats en had misschien beter niet gebracht kunnen worden.
Cullen 6: Had meer dreiging dan Linssen aan de rechterkant. Toonde veel inzet in de korte periode dat hij speelde. Kon volgende week wel eens in de basis starten mocht Reimerink nog niet fit zijn.