Wedstrijdverslag VVV-Venlo – MVV Maastricht

Vanmiddag stond de eerste derby van het seizoen op het programma. In een zonnig STadion de Koel werd om 16.30 afgetrapt tegen MVV uit Maastricht. Het verschil bedraagde bij aanvang van deze wedstrijd slechts 1 punt, dus het was daarnaast ook nog spannend wie er hoger op de ranglijst zou eindigen aan het einde van deze speelronde.

VVV-Venlo begon met Sven Braken direct in de gelederen, nadat hij terug is gekomen van een blessure. Daarnaast zagen we ook Post om het middenveld, hetgeen betekende dat er wat meer ervaring in het team stond. VVV-Venlo startte in de 4-3-3 formation tegen een meer verdedigende formatie van 4-4-1-1 van MVV Maastricht.

In de 6e minuut kwam de eerste goed aanval van VVV-Venlo over verschillende schijven, waarna Smans hem klaarlegde voor Pachonik – zijn schot was redelijk en de keeper wist deze tot corner te verwerken. VVV-Venlo was zeer dominant aan de bal, maar had moeite dit te vertalen in grote kansen. MVV hield het goed dicht en VVV was gedwongen om via de klanten te opereren. Nu wist dat goed te utiliseren via Roemer en Janssen via goede voorzetten, Smans en Braken konden dit helaas niet omzetten in doelpunten – maar de Venlonaren werden sterker en sterk.

Na een half uur herpakte MVV zich door hun opstelling van een 4-4-1-1 om te zetten naar een 4-3-1-2 en daardoor meer grip te krijgen op de 4-3-3/4-1-4-1 van VVV-Venlo. Hierdoor werden de gaster gevaarlijker in de omschakelijk en kreeg in de 36e een enorme kans via Remans – maar de bal ging over. Gelukkig.

Net op het moment dat VVV-Venlo niets meer leek klaar te spelen in de eerste helft, kwam het op voorsprong. Een vrije trap aan de linkerklank op pakweg 30 meter van het doel werd goed aangesneden door Essanoussi en Dekker wist daar uitstekend op te reageren. Hij was eerder met de bal dan de uitkomende keeper en zijn kopbal verdween dan ook in het doel: 1-0 voor VVV-Venlo.

VVV-Venlo bleef doordrukken aan het einde van de eerste helft, maar het was MVV dat bijna op 1-1 kwam door een dubbele kans van Blummel, maar op beide instanties wist keeper Nijhuis uitstekend redding te brengen. Na 47 minuten was het rust en ging via VVV-Venlo de kleedkamer opzoeken met een 1-0 voorsprong.

VVV-Venlo begon de tweede helft met twee wissels. Hajdaraj maakte zijn debuut en vervangde Braken, terwijl Johansson kwam voor Smans. Direct in de 47e minuut kwam VVV-Venlo erg goed weg. Eerst raakte een schot de paal en de rebound de lat, waarna Zima de bal klemde net voor de lijn. Dat was even flink zweten voor iedereen in het stadion: we waren gewaarschuwd. Dat gezegd hebbende was het bijna 2-0 via Hajdaraj en Johansson, maar beiden hadden het vizier nog niet scherp staan, 1-0 derhalve

In de 53e minuut waren het Hajdaraj en Schroijen die goed doorkwamen over de linkerflank, maar de eindpass was onzuiver en dus leverde het geen kans op voor de Venlonaren. In de 58e minuut kreeg Schroijen wederom de kans om te schieten, maar zijn schot ging hoog over. MVV werd daarna gevaarlijk in de 60e minuut met een kopbal van Dzepar, maar Zima bracht goed redding. Direct daarna ging Roemer alleen op de keeper af, maar zijn schot ging voorlangs.

Mart Remans komt in de 69e minuut oog in oog met keeper zima vanaf 10 meter, maar mist een levensgrote kans. VVV ontsnapt aan de gelijkmaker. In de 80e minuut kreeg VVV-Venlo een enorme kans via Hajdaraj, maar de keeper bracht goed redding, ook de rebound van De Boer ging er helaas niet in. In 84e minuut leek MVV weer op te veren na een zeer gevaarlijke situatie in de 16, maar een perfect getimede sliding van Pachonik, voorkomt een gelijkmaker.

Het slotakkoord was gelukkig voor VVV! In de 88e minuut werd er na enig gekluts achterin bij MVV, geprofiteerd in drie keer. Johansson en De Boer lukt het in eerste instantie niet, maar de derde keer wel! Johansson scoorde de bevrijdende 2-0 voor VVV! Er kwamen maar liefst 8 minuten extra speeltijd bij, en Van Rooijen had de 3-0 op zijn schoen, maar zijn poging ging helaas over.

Na 98 minuten was het einde wedstrijd! VVV-Venlo was beter, speelde niet goed – maar wist twee keer te scoren en dat was genoeg voor de drie punten in deze derby tegen MVV!

VVV-Venlo – MVV Maastricht
Doelpunten: 40. Tristan Dekker (1-0), 88. Johansson (2-0)
Gele kaart: Post (VVV-Venlo) Dzepar (MVV Maastricht)

Opstelling VVV-Venlo: Zima, Janssen, Koglin, Dekker, Pachonik; Smans (46. Johansson), Essanousi (62. Van Rooijen), Post; Schroijen (62. Kees de Boer), Braken (46. Hajdaraj) en Roemer (85. Bastiaans).

Opstelling MVV Maastricht: Nijhuis, Essers, Waem, Delferriere, Labylle, Blummel, Souren, Remans, Alberg, Dzepar, Ntelo,

26 Responses

1. wuilus

Ik hoop dat VVV nooit meer scoort. Wat een eikels op O2. Alleen maar bier gooien vanuit achter. Wees een vent en laat me zien wie je bent. Kijken of je het daarna nog eens doet.
    Verder was het een leuke wedstrijd hoor

2. goalkiller

Weer een overwinning, maar het rendement is extreem laag. Het was een schiettent tegen MVV en slechts 2 treffers. Hopelijk komt in de winterstop wat doeltreffende versterkingen.

3. john

hele leuke wedstrijd gezien. veel strijd en passie. met volle steun van ons publiek.

alleen : wat is dat voor onzin om steeds weer met Bier te gooien !

Drink dit gewoon op , is echt niet gebrouwen om het over andere supporters of op het veld te gooien.

en heeft totaal geen meerwaarde voor de sfeer.

ook kan V.V.V. hiervoor een boete ontvangen van de K.N.V.B, kunnen geld wel beter besteden.

oproep aan alle supporters : stop met deze geldverspilling ? onzin !

het net achter de goal is weg , laten we het nou niet verpesten door die bekers op t veld te gooien !

4. idderzienmeining

Wederom vooral genoten van de spirit en drive van deze ploeg … maar wat maken de spelers door hun enthousiasme ook veel fouten. Als dit VVV nou ook nog eens nauwkeurig wordt in de eindpass en soms een wedstrijd even kan consolideren om weer op adem te komen, dan wordt het echt een ploeg om rekening mee te houden.

Maar goed: we spelen met veel jeugd en dan zit dit nu eenmaal in het spel opgesloten … minuten maken, wedstrijden spelen en zo situaties herkennen en dan komt dit vanzelf !

Voor nu is het een genot om te kijken hoe de jongens blijven gaan en toch al aardig wat punten hebben verzameld !

Goed spel is zorg voor later, laten we vooral achter de ploeg blijven staan en SAMEN zorgen voor een Koel waar tegenstanders niet graag naartoe komen.

Nu 4 echt serieuze tegenstanders en eens kijken hoe we daar doorheen komen … Excelsior, De Graafschap, NAC en Emmen

Met daartussen ook nog de bekerwedstrijd in Breda

Mooie weken op komst hopelijk 🙏

1. DeOtjes

Eens. Graag in plaats van Schroijen (dus op links, als middenvelder vind ik hem toch minder). Spelers moeten de bal aan hem geven, loopt overal waar hij niet zijn moet. Beetje Berghuis trekjes in zijn periode bij Feyenoord met als verschil dat Berghuis wel rendement had.

Is ook het enige negatieve wat ik over de wedstrijd van gisteren te melden heb.

1. Dat viel me inderdaad ook op gisteren. Joeri leek soms even vergeten dat hij inmiddels bij VVV speelt, en de bal dus naar een geel shirt moest spelen in plaats van een rood.

5. zuid1

Roemer gaat steeds meer dreiging vanuit, je merkte verder dat het spelen met een echt aanspeelpunt voorin ook al fijn was voor het team. Als Braken straks genoeg minuten heeft gemaakt hebben we hier een prima spits aan. Enige minpuntje het contrast tussen eerste en tweede helft. En bij MVV hebben ze ook geen scorend vermogen jeetje wat miste die 2 kansen zeg.

Komende 4 wedstrijden zijn wel bepalend of je aan of afhaakt.

6. twiggy11

Leuke wedstrijd gezien op het middenveld veel ruimte tussen achterhoede en voorhoede werd in de tweede helft goed hersteld toen boer en van Rooijen er in kwamen je merkt dat de ervaring toch belangrijk is .
    ik zou toch eens gaan denken om het uitvak tot bovenaan dicht te maken als je ziet wat ze met dat bier gooien
    En dat er dan ouders met kinderen lopen is dat niet normaal.

1. Er liepen genoeg VVV supporters voorbij het uitvak , niks aan de hand.

Totdat er een paar voorbij liepen die stoer schreeuwend en met opgestoken middelvingers het uitvak begonnen uit te dagen. Die bierdouche was dan ook volledig terecht.

7. john

inderdaad , niet meer normaal hoeveel bekers er gegooid worden als er een corner wordt genomen door de tegenstander .

ik sta op tribune ..O.. maar je kan je na de wedstrijd gaan douchen na een goal van V.V.V. !

zoals ik al eerder melde ,dit heeft geen enkele meerwaarde voor de sfeer, juist heel vervelend dat je na een goal moet schuilen voor een regen van het kostbare bier.

hoop dat dit onnozel wordt aangepakt anders hangt er vrij snel weer een groot net voor onze neus.

1. supportertje

Bekers bier, weggegooid geld, letterlijk en figuurlijk. Je moet het gewoon lekker opdrinken, en als je geen bier lust drink dan wat anders. Het is wachten op maatregelen die gaan komen, als dit zo doorgaat met de smijten van bier. Krijg je weer zo’n net voor je neus, en dan maar weer janken dat dit allemaal klote is. Maar strijden kan VVV, en het zal niet altijd even mooi zijn of verlopen zoals wij willen. Maar ben heel tevreden tot nu toe. Ook bij de uitwedstrijden waar het niet zo wil lukken, maar de wil is aanwezig, en dat maakt een hoop goed.

2. robvvv

Een net heeft ook niet veel zin. Het houdt de bekers tegen maar niet het bier 🙂
      Zaak voor de supporterscoördinator om de supporters rechtstreeks aan te spreken op het belachelijke “biergooigedrag”.
      Wel petje af voor de 90 minuten sfeer die vanaf Oost komt… Hopelijk sluiten de anderen op Zuid , Noord en Zuid zich ook eens wat meer aan

8. LJ

Gisteren tijdens de sponsorbijeenkomst werd duidelijk dat deze selectie het seizoen gaat afmaken. Volgens Luhukay was het absoluut niet nodig om in de winterstop een versterking te halen.

1. Noordsupporter

Ik heb overigens afgelopen zaterdag de meest interessante wedstrijd gezien in jaren. Nee, geen geweldig voetbal. Maar zelden zo veel kansen gezien in een wedstrijd. En daar gaat het toch om. Was topamusement.
      Na zo’n wedstrijd nog geen 20 reacties hier. Als we dadelijk een keer knullig verliezen waarschijnlijk 100 recties. De resultaten zijn al met al zo slecht niet. Wees positief.

1. Grad

Inderdaad, valt me ook op. Je ziet vaak deze criticasters alléén op deze site bij verlies, of gelijkspel, want dan kunnen ze weer los gaan en benoemen wat er allemaal fout gaat op het veld en in de organisatie van de club.

9. hanskazan

fantastische wedstrijd gezien qua amusement. Sommige spelers lijken soms zo vol gas te geven dat ze vergeten rustig na te denken af en toe en de juiste keuzes te maken.

drie super belangrijke wedstrijden nu tegen Excelsior, de Graafschap en Emmen. Na die drie wedstrijden weet VVV goed waar het staat!

Op naar die Playoffs!!!

1. roermond

Je vergeet nog NAC uit, maar ik hoop en gok op 8 punten uit die 4 duels, dit op grond van het leuke en attractieve spel wat ik tot nog toe gezien heb….Come on Venlo..forza VVV….

1. chretien

8 punten uit 4 wedstrijden? Geen enkele nederlaag, 2 overwinningen en 2 gelijke spelen. Daar teken ik vooraf voor. Ik ben het meest tevreden over hoe onze coach de jonge jongens laat spelen. Gauw dat vorige, treurige seizoen vergeten…. FORZA VVV! Op naar Rotterdam!