Hoofd opleidingen WHUFC: “Twee spelers naar Venlo”

Morgenmiddag speelt VVV-Venlo de Herman Teeuwen Memorial tegen West Ham XI, een combinatie elftal van de zogenaamde Development Squad (talenten) en eerste elftal spelers. De club uit Londen waar VVV een samenwerking mee heeft, belegt op dit moment een trainingskamp in Venlo.

De nummer 7 van de Premier League kwam volgens Dagblad de Limburger bij VVV terecht na positieve verhalen te hebben gehoord, aldus Hoofd Opleidingen Terry Westley: “We hadden goede verhalen gehoord over VVV en wilden weten wat daar van klopte. VVV is een club gebleken die zeer interessant is voor ons. Zowel op sportief als commercieel vlak. De goede contacten van Hai Berden in Japan en het voetbal dat Maurice Steijn erin heeft gebracht spreken tot onze verbeelding. Natuurlijk kan een club als West Ham zelf overal ter wereld contacten leggen, maar het netwerk van Berden in Japan is enorm. Verder heeft VVV voetballend gezien een eerste elftal dat vaak de bal heeft. Volgens de filosofie van West Ham United.”

Hij vervolgt verder dat het voor de spelers zeer belangrijk is om ervaring op te doen en VVV-Venlo is volgens Westley ideaal: “Natuurlijk hadden we ook kunnen gaan samenwerken met een grotere club uit de Eredivisie, maar bij een club als VVV worden onze jonge spelers op alle vlakken getest. Ze zijn volledig op zichzelf aangewezen. Zelf koken, de was doen, iedere week moeten winnen. VVV kan zich niet permitteren veel wedstrijden te verliezen. Zelfs Manchester City stuurt tegenwoordig spelers naar een club als NAC. Bij topclubs uit de eerste divisie moeten deze jongens iedere week winnen. Dat vergt een ijzeren mentaliteit. Spelers worden daar sterker van. In plaats van bij de beloften te spelen moeten ze nu iedere week tijdens de training vechten voor een basisplaats en in de wedstrijd vechten voor een zege.”

Vorig jaar kwam Sam Westley een jaar op proef en kwam één wedstrijd in actie voor de Venlonaren. Het lijkt er ook op dat Westley ook vooral als testpersoon was gestuurd. Niet alleen om te kijken hoe het sportief verging, maar ook op alle andere vlakken en dat is West Ham United positief bevallen.

Maurice Steijn maakt zich volgens de Dagblad de Limburger zorgen over de smalle selectie, maar daar schiet West Ham mogelijk te hulp. Terry Westley zegt daar het volgende over: “Wij willen VVV op weg helpen naar de titel. De bedoeling is dat we twee spelers naar Venlo sturen voor de transferdeadline.”

Wie er komt is nog niet helemaal duidelijk, maar verschillende namen werden er genoemd: Lewis Page, Josh Cullen, Martin Samuelsen en Reece Burke. Westley is positief gestemd over deze spelers: “Dit zijn spelers die kunnen groeien naar het niveau van het eerste elftal. De top van de eerste divisie is een goed begin voor ze.”

Morgen om 15.00 trapt VVV-Venlo in het eigen Stadion de Koel af tegen West Ham XI en het kan dus goed zijn dat we mogelijk spelers in actie zien bij de gasten uit Londen, die het komende seizoen in het Geelzwart te zien zijn.

Bron: Dagblad de Limburger

 

10 Responses

 1. Goodie

  Ik denk dat Cullen en Page de meeste kans maken. Cullen is een zeer talentvolle middenvelder en daarmee is ons middenveld compleet. Burke is een CV en Samuelsen is een buitenspeler. Voor beide posities hebben we spelers genoeg, mocht van Rijswijk ook komen. Page is een linksback en een concurrent voor Janssen kunnen we wel gebruiken.

  1. VVV had in de winterstop ook belangstelling voor Cullen. Hier is toen ook over gesproken met WHUFC maar die werd toen gestald bij Brentford. Dus even afwachten of ze dit keer wel VVV als een optie zien. De naam Page zingt zoals in het stuk in DDL al tijden rond ook vanuit Londen gehoord bij een Academy watcher. Maar nu de linskback van WHUFC een knieblessure heeft moeten we kijken hoe zij dit oplossen. Page zat gisterenavond bij de selectie tijdens de EL wedstrijd.

   Denk dat als er een LB komt niet nog een CV komt aangezien we dan alles al dubbelbezet hebben. Buitenspeler denk ik persoonlijk dat er eerder komt omdat Steijn vorig seizoen al niet tevreden was met Hunte en Resida. Toen kwam Paulissen maar met van Rijswijk vul je die plek niet op. Speelde in het begin mee, zit nu al tijden niet bij de selectie en speelt ook niet. Is ook nog test/amateurspeler.

   1. Goodie

    Dat de linksback een blessure had wist ik niet. Heb wel geruchten gelezen dat ze die Bütner wilde hebben.
    Zonder de jeugdspelers heeft VVV geloof ik 4 middenvelders voor 3 posities, en 3 buitendspelers voor 2 posities. Eigenlijk zouden er een LB, middenvelder en buitenspeler gehaald moeten worden. Of de financiën het toestaat is het tweede.

    Kleine opmerking: Cullen en Burke zijn afgelopen seizoen beide uitgeleend aan Bradford (5e geworden in de league one). Brentford is een Londense club uit de Championship.

 2. kiekoputspelke

  VVV krijgt hoe dan ook dus spelers van West Ham United en daardoor wordt deze selectie weer breder en competitiever….

  Hopelijk zit er een echt groeibriljantje tussen waar we dit seizoen onverwacht veel plezier van gaan beleven ??

 3. VenloVVV

  Hopelijk komen ze snel zodat ze ook tijd hebben voor het aanpassen. De verkoop van seizoenskaart gaat aardig, ik vraag me af hoe het er nu voor staat? Aangezien we een beter team hebben dan vorig seizoen en dus minstens net zo’n mooie wedstrijden dan zou Venlo en omstreken er goed aan doen om zo snel mogelijk een scc te kopen en de Koel weer te laten spoken!!! Mooi ook dat het team hier aan meewerkt door rond te bellen!!

Leave a Reply