Wie wint zaterdag de Jan Klaassens Award?

vvvbekerOp zaterdag 30 juli speelt VVV-Venlo om de Herman Teeuwen Cup tegen Getafe CF. Net voor het begin van deze wedstrijd wordt traditioneel de Jan Klaassens Award uitgereikt aan de meest talentvolle speler uit de selectie van afgelopen seizoen. Dit jaar krijgt de winnaar het bronzen beeldje namens de Jan Klaassens Stichting uit handen van niemand minder dan Foppe de Haan.

De Jan Klaassens Award wordt sinds seizoen 2004-2005 uitgereikt. Eerste winnaar was Willem Janssen. De destijds 18-jarige Janssen speelde dat seizoen 27 wedstrijd voor de Koelclub en groeide later uit tot een van de grote krachten op het middenveld. Hij speelt komend seizoen voor FC Twente. Eerdere winnaars waren onder andere Niels Fleuren en Ferry de Regt.

Het bronzen beeldje is een verkleinde uitvoering van het manshoge bronzen beeld dat voor Seacon Stadion – De Koel – staat. De legendarische Klaassens werd door kunstenaar J.M. Bremers in een karakteristieke pose vereeuwigd. In klassiek tenue en met gebalde vuisten klaar om de bal te schieten. De naar hem vernoemde award staat nu symbool voor de meest talentvolle speler van de Venlonaren.

Bron: VVV-Venlo

Leave a Reply