Wildschut en Van Haaren niet naar het EK met Jong Oranje

Jong Oranje coach Cor Pot heeft zijn definitieve selectie voor UEFA EK Onder de 21 jaar bekendgemaakt. VVV spelers Yanic Wildschut en Ricky van Haaren zitten niet in de definitieve selectie van Jong Oranje voor het EK.
De groep voor het eindtoernooi in Israël bestaat uit 23 spelers. Wildschut en Van Haaren zaten wel in de voorselectie van coach Cor Pot. Wildschut is het afgelopen seizoen in een vormcrisis beland en is zijn basisplaats bij de Venlonaren kwijtgeraakt. Ook Ricky Van Haaren brengt niet wat er van hem verwacht wordt.

De EK-selectie van Jong Oranje is als volgt:

Patrick van Aanholt (Vitesse), Marco Bizot (FC Groningen), Daley Blind (Ajax), Jordy Clasie (Feyenoord), Memphis Depay (PSV), Leroy Fer (FC Twente), Marco van Ginkel (Vitesse), Mike van der Hoorn (FC Utrecht), Ola John (Benfica), Luuk de Jong (Borussia Mönchengladbach), Florian Jozefzoon (RKC Waalwijk), Kelvin Leerdam (Feyenoord), Jürgen Locadia (PSV), Adam Maher (AZ), Nick Marsman (Go Ahead Eagles), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Bram Nuytinck (Anderlecht), Ricardo van Rhijn (Ajax), Kevin Strootman (PSV), Tonny Trindade de Vilhena (Feyenoord), Stefan de Vrij (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (PSV), Jeroen Zoet (RKC Waalwijk).

Bron: KNVB

6 Responses

 1. Ben

  Het zijn en blijven topspelers. Waar het afgelopen jaar verkeerd is gegaan? Ik weet het niet, maar antwoord op deze vraag is van groot belang. Bij VVV is er afgelopen seizoen veel fout gegaan en dat heeft weinig te maken met niveau van de selectie. FORZA VVV!

  1. marcel

   persoonlijk denk ik dat er twee zaken spelen. deze spelers passen niet in de taktiek die lokhof kiest, en vervolgens als ze spelen worden ze in een keurslijf met allerlei opdrachten gedrukt.

   waarom staat wildschut als ie speelt meer linksback dan linksbuiten? zou ie dat zelf zo doen? kan ik me niet voorstellen.
   Voor van Haaren geldt op een andere manier hetzelfde. is gewend om in een team te spelen dat meer het initiatief heeft. Die zal zich ook nog wel eens achter de oren krabben dat ie hier getekend heeft.

   Als beleidsmakers mag je je afvragen waarom niet alleen deze, maar nog veel meer andere spelers niet presteren zoals je van ze mag verwachten. In de selectie van VVV zitten genoeg kwaliteiten. waarom presteren spelers van RKC en PEC beter?

   volgens mij klopt er naast het technisch aspect (waar m.i. lokhof 100% voor verantwoordelijk is), nog iets niet. Ik heb niet het gevoel dat spelers voor deze trainer tot het uiterste gaan. Ik kijk dan ook nog elke morgen hoopvol of ze hem niet nog snel voor de wedstrijd van zondag de laan uit gestuurd hebben.

Leave a Reply