Wildschut naar Heerenven

Yanic Wildschut vertrekt naar sc Heerenveen. De aanvaller tekent in Friesland een contract voor drie seizoenen.

Vorige zomer was Wildschut al dicht bij een overgang naar Heerenveen. Het Friese bod van twee miljoen euro vond VVV toen echter te laag. Volgens De Telegraaf is er nu een bedrag van zeven ton gemoeid met de overgang. Dat kan door bonussen nog iets oplopen.

Wildschut had in Venlo nog een contract tot medio 2014 met een optie voor nog één seizoen. De Amsterdammer kwam in de zomer van 2011 over van FC Zwolle en speelde in twee seizoenen 61 competitiewedstrijden voor VVV. Hij scoorde acht keer.

Bron: Omroep Venlo

32 Responses

 1. rongo26

  Ik vind het niet verrassend. Het valt me dan nog mee dat het 7 ton heeft opgeleverd. Met het bedrag wat ook voor van Haaren is geincasseerd is het wel zaak om dat (gedeeltelijk) weer te investeren in nieuwe spelers.

  Ik ga er ook vanuit dat VVV er ook vanuit ging dat van Haaren, Wildschut & Linssen minimaal weg zouden gaan. Dus pas als er over 2 weken niks voor terug is gekomen moeten we ons zorgen gaan maken.

 2. Louis van Gaal

  Ze hopen bij VVV toch hopelijk wel dat je 11 spelers mag opstellen tijdens een wedstrijd in de JL ..??
  Of zou er geen internet zijn op de berg ..??
  Wellicht wacht men op een postduif die een boodschap geeft ..??
  De trainingen beginnen deze week : WAAR BLIJVEN DE NIEUWE SPELERS ..??

 3. YowVVV

  Gegokt en gedeeltelijk verloren, door de negatieve spelopvatting en het spelconcept van dhr. Lokhof heeft Wildschut dit seizoen ook amper mogelijkheden gekregen. Ik blijf hem potentie blijven hebben, maar echt overtuigd heeft hij mij nooit echt. Wel een goed seizoen 2011-2012. Ik begrijp VVV volkomen, volgend seizoen na een jupiler loopt hij gratis de deur uit en is het verlies ten opzichte van die 2.000.000 van vorig jaar al helemaal groot. In de jupiler krijg je ook niet snel een spelerswaarde van de huidige verkoopprijs. Prima onderhandeling over de prijs als hij echt voor zo’n 700.000 tot 800.000 is verkocht. Maar gaat het geld nu eens een keer zinvol besteed worden?

 4. Louis van Gaal

  Trost heeft aangegeven Edwin Linssen er graag bij te hebben. Ook Bryan Smeets wordt gelinkt aan VVV.. Verder hoeven we de komende week niets te verwachten. Na de eerste trainingen zal gekeken worden naar eventuele versterkingen…

  1. Goodie

   Als middenvelders hebben we op het moment nog Türk, Maguire, Otsu, Altheer, Kruijssen en een aantal jeugspelers. Zou er nog een bikkel bij halen. Daarnaast zullen er nog aanvallers en verdediger(s) bij moeten komen.

 5. Goodie

  Trost: ”Donderdag sta ik voor het eerst met de spelers van VVV op het veld. Dan ga ik eerst een goed kijken wat er allemaal al rondloopt en daarna zullen we intern wel gaan overleggen over eventuele versterkingen.”

  Tja wat moeten we hier van zeggen..? Er worden weliswaar gerichte aankopen gedaan, maar dat betekend dat het nog allemaal langer duurt…

 6. Venske

  Helemaal eens met Yowvvv. Wildschut heeft alleen maar mogen verdedigen en is door Lokhoff in de put geduwd. Bij Heerenveen bloeit hij helemaal op en over een jaar lachen zich daar kapot met het koopje!!!
  VVV zal met de aankopen wel weer wachten tot de competitie begint en dan de eerste wedstrijden spelen met een niet ingespeeld team….verlies .. goed voor het zelfvertrouwen van het team en dan weer achter de feiten aanlopen….

 7. Louis van Gaal

  Wildschut heeft alleen maar mogen verdedigen ???? Dat was misschien zijn taak maar heeft hij in veel gevallen te weinig gedaan. De beste man liep namelijk voor geen meter. Het kwam vaak zo over alsof hij na 20 minuten de pijp al leeg had, ging geen enkel kopduel aan en de keren dat hij de ruimte kreeg om naar voren te gaan viel hij over de bal of leverde de bal in… Als hij bij Heerenveen opbloeit mooi voor hem maar ik was er klaar mee !!

 8. Ben

  Het domste vind ik nog dat VVV bij doorverkoop over 1-2 jaar geen enkele claim heeft. Of hebben ze dat misschien toch wel bedongen? FORZA VVV! Op naar de Eredivisie

  1. Goodie

   Dan kun je Dreesen wegstrepen. Met Linssen en Smeets heb je genoeg middenvelders. Dan zullen ze na de eerste X aantal trainingen wel wat gerichte aankopen doen.

   1. VvvVenlo

    Dreesen is geen middenvelder he maar een centrale verdediger. Maar deze schijnt toch bij te gaan tekenen bij Fortuna, dus een centrale verdediger moet er zeker nog bij komen. Maar verwacht idd ook wel dat er naar donderdag een balans opgemaakt wordt en dat ze dan hopelijk snel toeslaan!

   2. Goodie

    oke, dacht dat het een middenvelder was. Maar zag toevallig ook op het Fortuna forum dat hij zou gaan verlengen. Maar heb daar verder niks meer over gezien. Zal nog even afwachten worden dus. Maar waarom niet Tom van Weert is proberen? Nog maar 23 dus een spits die je nog door zou kunnen verkopen voor een leuk bedrag. Afgelopen seizoen 17 goals in 32 westrijden, jaar ervoor 15 goals in 20 wedstrijden.

 9. brise continu

  Weet je Ben wat nog veel dommer is?
  Eerst iets voor waar aannemen om het vervolgens zelf weer tegen te spreken.
  Niemand weet hier wat er is geregeld en afgesproken met Hoerenveen en/of Wildschut.

  pssst..zo ff sprietse!!

 10. LJ

  Vernomen van een collega dat er deze week nog iemand wordt toegevoegd aan de technische staf als Teammanager. Deze taken worden overgenomen van Wim Jacobs die alleen nog maar de keepers gaat trainen. Het moet iemand zijn met een rijk VVV verleden.

  Daarnaast zijn alle geruchten van mogelijk nog meer vertrekkende spelers een fabeltje. Er heeft zich nog niemand gemeld voor Linssen, Türk, Reimerink, Mäenpä, Nwofor en Otsu.

 11. RuiverCity

  Ben er ook van overtuigd dat van Basten Wildschut weer aan het voetballen krijgt. Zal zijn energie mogen leggen in aanvallen en niet in het verdedigen dat hij onder Lokhoff moest doen. Hij zal bij Heerenveen meer de ruimte krijgen.

 12. marcel

  niets verrassend aan het feit dat wildschut weggaat. En als men denkt dat er niet nog meer volgen (LJ), dan weet je denk ik niet hoe het werkt. Welkom in de post-lokhof periode. De naschokken van dat fiasco zullen nog wel even doorgaan. VVV is de ideale vijver om uit te vissen.
  En voor wat betreft de kwaliteiten van wildschut, ja tis een rommelaar met snelheid. waar dat uiteindelijk toe leidt, ik kan het niet zeggen. Wat ik wel kan zeggen is dat hij afgelopen jaar totaal verkeerd gebruikt is. VVV omschakel voetbal (volgens lokhof), ja dan moet je vooral de speler die daarvoor geschikt is, op 3 meter afstand van je eigen linksback laten voetballen.

 13. clubman

  Beste Ben en Ruivercity,

  Hebben jullie al eens een abonnement op de Margriet overwogen in plaats van een seizoenkaart? Nee? Mag ik jullie dit dan van harte aanbevelen?!

  De een weet zichzelf in twee zinnen tegen te spreken met regelrechte kletspraat en de ander maakt zich druk over hoe ene Wildschut het gaat doen bij Heerenveen.
  Man, die Wildschut is op dit moment nog net zoveel VVV- er als de zwangere cavia van Ben…het interesseert me geen reet wat `ie gaat doen in Friesland.
  En zal Albert van der Weide komen of toch Rossie als teammanager? Ik doe geen oog meer dicht…

  VVV kennende hebben ze Lei Breuren benadert voor deze vacature want die kost niks.

  Waswijven…

 14. YowVVV

  @Clubman, een naam die je niet waard bent!

  Het van harte aanbevelen van de Margriet zegt voldoende, alleen kun je beter je eigen glossy beginnen met een oplage van: 1. Jij vind je eigen individu geniaal, mag van mij zeker (geen probleem), alleen hoef ik en andere en dan niet mee in aanraking te komen. BvD!

  Verder een persoon die niet meer in leven is een vacante positie laten invullen, zeer laag. Ga je eigen niveau eens na.

  Bovenstaand doet je waarschijnlijk niets, maar weet zeker dat ik niet de enige ben die hier zo over denkt.

 15. Muse96

  Wat een negativisme van sommige hierboven!

  Als VVV de zaakjes niet op orde heeft omtrent volgend seizoen denk je dan serieus dat Trost had getekend? Nee! VVV heeft zeker nieuwe spelers op het oog al mag er wel haast gemaakt worden.

Leave a Reply