Willem II – VVV-Venlo 0-1

Op vrijdag 24 januari stond weer een uitwedstrijd op de rol voor de mannen van René Trost en zijn technische staf. Tegenstander was Willem II uit Tilburg, die voorafgaand aan deze wedstrijd de nummer twee van de Jupiler League waren. De Tricolores hadden 43 punten uit 23 wedstrijden. De geelzwarten stonden vierde, met 4 punten minder. De tegenstander was gehavend door een drietal schorsingen: de verdedigers Peters en Wuytens waren geschorst en ook doelpuntenmachine Boymans ontbrak in deze wedstrijd na zijn vijfde gele kaart in de vorige speelronde.

Na iets minder dan 10 minuten kwam de wedstrijd tot leven: eerst kregen de gastgevers een vrije trap randje 16. In de eerste poging kwam volgens scheidsrechter Janssen de Venlose muur te snel naar voren. Rajcomar kreeg daarvoor de gele kaart gepresenteerd. Bij de tweede poging moest Mäenpää redding brengen. In een oogwenk was de bal aan de andere kant: de snelle Wolters zette voor op Reimerink, die kwam nét te kort om de bal achter Swinkels te krijgen.

Daarna duurde het een tijdje voor er weer een echte kans te noteren was: de wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af en lag regelmatig even stil voor een blessurebehandeling. En wanneer er dan een aanvalsmogelijkheid is, zijn de vleugelspelers onzuiver in hun passing. Zo haalt Reimerink de achterlijn, maar komt zijn pass achter Rajcomar in het strafschopgebied.

Net voor het half uur is er even druk van Willem II. Een goede voorzet van Van Buuren wordt door Altheer tot corner gekopt. Die corner wordt weer koppend weggewerkt door de Venlose defensie, ten koste van een nieuwe hoekschop. Die bal blijft lang hangen rond de zestien, maar er komt uiteindelijk geen kans uit voor de Tilburgers. Even later is het Mäenpää die attent keept en de bal weet weg te werken voordat de instormende Ondaan gevaarlijk kan worden.

Met twee ongewijzigde elftallen wordt er afgetrapt voor de tweede helft. Willem II komt sterk uit de startblokken, maar de Venlose defensie is op zijn hoede en weet de angel uit de Tilburgse aanvallen te halen. Toch wordt de druk op het Venlose doel groter, mede omdat de gastgevers vaker de tweede bal hebben. De Venlonaren hebben steeds meer moeite de bal weg te krijgen.

René Trost probeert met het inbrengen van Kruijsen en even later Schroijen (voor respectievelijk De Kogel en Wolters) met vers bloed de wedstrijd in een andere richting te duwen. In de 72e minuut lijkt dat met een razendsnelle uitbraak tot succes te leiden. Türk gaat op avontuur en is alleen. Hij draait zich vrij in het strafschopgebied en probeert de bal met veel gevoel over Swinkels te draaien. De keeper kan er echter nog net zijn vingertoppen tegenaan krijgen.

Willem II blijft aanvallen, maar dat gebeurt met minder overtuiging. Hierdoor kan VVV-Venlo zich steeds vaker onder de druk uitvoetballen. De Venlonaren zijn echter te slordig bij hun balbezit en kunnen daardoor niet rustig tot een aanval komen. Toch komt er de Venlose voorsprong: in de zesentachtigste minuut is het Balkestein die een vrije trap van Türk snoeihard achter de kansloze Swinkels kopt. 0-1 voor de Venlonaren en die wordt met man en macht verdedigd en zo wint VVV-Venlo ook de uitwedstrijd in Tilburg.

Willem II – VVV-Venlo 0-1 (0-0)

Scoreverloop: 86. Balkestein (0-1)

Gele kaart(en): Mamedov (Willem II); Rajcomar, Wolters, Balkestein, Sevinç, Reimerink (VVV-Venlo)
Rode kaart(en):

Scheidsrechter: Janssen

Toeschouwers: 10.000

Opstelling Willem II:
Swinkels; van Buuren (89. Mathieu), Cornelisse, Heerkens en Jallo; Landzaat (78. Ippel), S. Wuytens (84. Haemhouts) en Messaoud; Ondaan, Andrade en Mamedov

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Fleuren, Balkestein, Altheer en Joppen; Sevinç, Rajcomar en Türk; Wolters (68. Schroijen), De Kogel (64. Kruijsen) en Reimerink

Bron: VVV-Venlo

De 0-1 van Pim Balkestein kun je hier op onze Facebook Pagina bekijken!

57 Responses

 1. sultana

  Spel van VVV was wederom niet om naar huis te schrijven maar wat maakt het uit de 3 punten zijn binnen, en wederom 3 hele belangrijke punten. Dit jaar hebben wij, de VVV supporters, klein feestje gevierd na afloop in het uitvak was vorig jaar wel anders. Dit moet toch echt vertrouwen geven met Dordrecht in zicht en dat ze nog naar Venlo komen! Deze lijn doortrekken en vrijdag de overwinning pakken tegen weer een concurrent, Eindhoven. Willem II gelijk spelen bij Den Bosch dan staan we tweede. Forza VVV

 2. Ben

  Dolblij met deze overwinning en eerlijk is eerlijk, ik had het niet verwacht.
  We hebben wel wat geluk gehad, maar ja wat betreft geluk is de balans nog altijd negatief voor ons.
  Wie weet gaan we nu ook nog beter spelen?
  Het niet of bijna niet kunnen scoren zal ons nog opbreken, anderzijds wat de technische staf uit deze selectie haalt is top! Wie weet gaan we meedoen aan de nacompetitie en dat zou boven verwachting zijn.
  FORZA VVV!

 3. brise continu

  Beste Ben,
  ben je nu zo dom en naïef zoals Goeddie of doe je alleen maar zo?

  Verwacht je nu werkelijk dat VVV niet bij de eerst 8/9 gaat eindigen waardoor je sowieso meedoet met nc….

  pssst…zo ff sprietse!!

  1. Goodie

   Meneer die mensen dom gaat noemen, terwijl er nog nooit maar dan ook nooit iets zinnigs uit is gekomen. Alleen de grapjas uit willen hangen, en zelfs dat lukt niet. Wat een saai leven zal jij hebben…

 4. eric

  Hoi, ben ook daar geweest in Tilburg, slecht voetbal wat wel afgewisseld werd met goede uitbraken en kansen,alleen die kansen worden niet benut.
  Onze keep is gewoon de held en de beste ,zoals dat vroeger Honda,Musa,Ambrabat,Yoschida, en Toth waren.
  Want als hij er niet stond stonden we zeker niet daar waar we nu staan.
  In het begin van de start van het seizoen toen verloor VVV van Eindhoven, toen kwam er een heleboel kritiek van hoe kunnen ze nu verliezen van de nummer laatst van vorig seizoen ?????????.
  Toen was ik degene die aangaf , waarom mag Eindhoven niet goed presteren ,ze hoeven toch niet wederom laatste te worden.Zie daar snot neuzen die het altijd beter weten, neem een voorbeeld aan mij, waar staan ze nu.
  Schroijen prima invalbeurt, Kruijsen prima,keep oke,Niels ook goed constant.
  Reimerink onvoldoende, Kogel onv,Turk ? Racomar niet goed net slecht,

 5. brise continu

  Beste Eric,……van e hoven verloren…..????

  Maar goed, even ter aanvulling op jouw verhaal… ik stond er ook en als ik er niet had gestaan, laat staan dat er niemand had gestaan en mag Joost weten waar de rest stond dan nog valt of staat het resultaat hoe de keep staat want als hij er niet stond stonden we zeker niet daar waar we nu staan.

  pssst..zo ff sprietse!!

 6. YowVVV

  Genoten gisterenavond, de laatste 20 minuten waren gewoon heel erg sterk.
  Wissels pakte prima uit, in eerste instanties begreep ik de wissels niet, door de wissels was het middenveld in een keer voor vvv. Goede invalbeurt van onze Schroyen, misschien a.s. vrijdag wel een basisplek? Ik zie in hem trouwens meer een linkermiddenvelder dan een linksback. Good old Niels Fleuren laten staan.

 7. marcel

  zoals altijd goed toeven in het uitvak van tilburg. of we nou winnen of verliezen, we mogen altijd nog een half uurtje blijven. goede overwinning, tegen een willem2 dat qua veldspel vele malen beter was dan VVV. in verhouding leverde dit echter niet echt veel meer kansen op dan de kansen die VVV had. mooi moment om te scoren, zo konden we nog even van de frustratie van de kingside genieten. Ow wat lekker op het werk morgen aangezien er daar toch enkele rondlopen die in dat vak staan.

  mooi die beleving van balkesteijn, met als toppertje die cornervlag het uitvak in, wat nog meer frustratie opleverde voor de aanhang van de blauw-wit-roden.
  volgende week een goed resultaat, en dan kijken wat het seizoen ons nog gaat brengen.

  1. Goodie

   Maar kan die actie met de cornervlag een staartje krijgen? Ik ben er bang voor, vond het trouwens wel een leuke actie. Ook het gebaar van Wolters naar de Willem 2 supporters aan de linkerzijde van ons, die vonden dat niet bepaald leuk..

 8. clubman

  Wat ben jij inderdaad een geweldenaar Eric…jij had het allemaal al direct in de gaten en wij…klungels…wij zijn te dom geweest om je voetbalintelligentie direct te onderkennen.
  Hoe achterlijk kunnen we zijn…we moeten absoluut een voorbeeld aan jou nemen…jij bent de man, snotneuzen dat we zijn!

  Een man als jij verdient het recht om ten alle tijden te mogen masturberen voor de spiegel…zonder uitzondering!

 9. Zeker wete

  Wissels waren inderdaad prima. Balans op middenveld kantelde in voordeel van VVV en dat heeft resultaat opgeleverd. Chapeau voor Trost!! Joeri viel erg sterk in. Jammer van Promes en Yuki maar ondanks dat zie ik de toekomst weer geel/zwart in.

  p.s. mooie spelersontvangst bij de koel. Respect!

 10. Drikus

  In mijn ogen heeft Willen II gegokt en verloren. De energie die het team in de wedstrijd stak was van hoog niveau. Veel rennen, vroeg storen en op alle ballen lopen. Tja, dat houd je geen 90 minuten vol. Ik zag bij verschillende spelers dat de pijp leeg raakte na 70 minuten. Slim van Trost om op dat moment Joeri in te zetten. Een snelle bewegelijke speler die het middenveld van Willem II verder de afgrond in heeft geduwd.
  3 punten gepakt van een belangrijke concurrent. Toppie!! Komende week nog 3 punten tegen Eindhoven en daarna een relatief makkelijk programma. Heb er zin in!!

 11. boeksbal

  @Goodie….Brise is de clown van Venlonaren, zoals Uchebo ook was bij VVV..alleen maar klungelen en soms lukte er iets wat….Brise is alleen maar onzin, grapjes, de leraar uithangen en soms maar heel soms komt er iets zinnigs uit

 12. mats

  Kunnen Clubman en Brise niet ook geband worden? Ik ben dat kinderachtige gedoe echt kotsbeu hier. Altijd dat geneuzel en debielige op de man spelen.
  Ik kom hier voor info over VVV en de wedstrijden, maar elk draadje eindig met gewauwel van die twee.

  1. Ben

   Ik ben het met je eens: we “praten” hier samen over voetbal en in het bijzonder over VVV. Je hoeft het totaal niet met elkaar eens te zijn, je mag het zelfs dom of naief noemen wat iemand vind, maar hou het daar dan bij. Clubman en Brise doe hier niet mee, ze zijn er alleen maar op uit op iemamnd “te kakken” te zetten. FORZA VVV!

 13. Goodie

  Die 3e periode is eigenlijk best dichtbij met nog 2 wedstrijden te gaan.

  1. Den Bosch 16p (Willem2 en Sparta nog)
  2. VVV 15p (Eindhoven en Jong Ajax nog)
  3. Excelsior 12p.(Tegenstanders weet ik zo niet)

  1. LetsGoVenlo

   Goodie ik neem aan dat je weet dat er nog 3 wedstrijden gespeeld moeten worden voor deze periode? Dus voor vvv laatste wedstrijd twente thuis. Voor den bosch weet ik zo niet. Forza VVV!

 14. Meuske

  Dat is wat ik ook al vaker heb gezegd, Uche verhuren is toch wel èèn van de stomste dingen wat ze hadden kunnen doen dit seizoen. Denk dat hij ons met twee vingers in de neus kampioen had gemaakt en dan hadden ze er een leuke cent voor kunnen krijgen. Wat zal hij zelf ook een spijt hebben dat dit zijn keuze is geweest. Triest voor beide partijen.

 15. tegele

  Ik zou Uche nu terughalen, Heerenveen komt schijnbaar per week 90000 euries tekort…
  Nu zal Uche niet te duur zijn voor hun, maar dat bespaart Heerenveen wel en hij schopt er hier nog zeker 10 in.
  Of hij nog geblesseerd is weet ik niet, maar anders is dit HET moment!

  1. Goodie

   Mij lijkt Uche op 10 echt uitstekend. De Kogel in de spits als aanspeelpunt, en snelle counter aanvaller als Nwofor op 10, die ook nog is geweldig kan schieten.

 16. clubman

  Eerst kan Uche er niks van en moet hij met een strik erom gauw weg uit De Koel en een paar maanden later zonder speelminuten in Heerenveen moet hij teruggehaald worden als de Venlose verlosser…

  Als we nu eens vrijdag allemaal op blote voeten naar de Koel komen, misschien helpt dat wel? En anders doen we de wedstrijd daarna allemaal weer de schoenen aan, dan komt het zeker goed!

  1. tegele

   Ieder zijn eigen mening uiteraard, maar ik vind Uche nog altijd veel beter dan De Kogel en Rajcomar.
   Maar nogmaals als hij nog geblesseerd is heeft het natuurlijk geen zin.

 17. Zeker wete

  Blote voeten, goed idee. Ik werwacht vrijdag minimaal 5000 toeschouwers. Dan maar wat gloryhunters ertussen maar VVV verdient meer ondersteuning. En de inzet; plek 3 en mischien zelfs 2 tegen ’topper’ Eindhoven moet toch genoeg reden zijn om te gaan kijken.

 18. Meuske

  Als ik me niet vergis dan loopt zijn conract in de zomer ook af dus dan loopt hij transfer vrij de deur uit. Denk dat zijn zaakwaarnemer hier toch ook wel wat valt te verwijten omdat hij ervoor heeft gezorgd dat Uche niet in de jupiler wou voetballen.

  1. Goodie

   Nee, heeft nog een jaar hierna dacht ik. Volgens mij wilde VVV Nwofor zich dit seizoen in de kijker te laten spelen bij Heerenveen, en vervolgens met dat 1-jarig contract nog verkopen. Maar dit zal er niet meer in zitten ben ik bang.

 19. Gerardus

  Volgens mij wou Uche toch echt zelf zo snel mogelijk hier weg. En zijn contract loopt volgens mij komende zomer af dus loopt ie transfervrij de deur uit. Vond hem niet zo’n hele geweldige speler, stond volgens mij gemiddeld 10 keer buitenspel per wedstrijd en mistte sommige wedstrijden 10 kansen en de week erna had hij aan 2 kansen genoeg om twee keer te scoren. Dit was dan meestal ook het enige wat hij goed deed in deze wedstrijden. Maarja als de Kogel en Rajcomar nu ook blijven scoren dan zegt er niemand meer overe 2 maanden wat van…

  1. Goodie

   Blijven scoren? Oke De Kogel is een goede spits, krijgt dan ook niet de mogelijkheid om echt zijn kwaliteiten te laten zien (kopballen en harde afstandsschoten). Maar Rajcomar.. Die heeft dit seizoen 3x gescoord, erg matig voor een spits/10 die er zo vaak in heeft gestaan. Tegen Helmond had hij dan wel een assist en een doelpunt, maar voor de rest van de wedstrijd heb ik me er aan geërgerd. Tegen Willem2 heb ik hem ook amper gezien. Ik vind hem te sloom voor op 10. Een 10 is in mijn ogen iemand die het spel kan verdelen en snel kan counteren, met name dat laatste is een probleem bij onze Prince.

   1. Gerardus

    Ik bedoelde vooral als. Kijk, de kogel scoorde in de laatste 4 wedstrijden 3x dacht ik, dus als hij steeds blijft scoren ( wat ik althans niet verwacht) dan zal niemand het over Nwofor hebben. Rajcomar is natuurlijk veel te matig voor een spits/10, maar sinds hij op 10 speelt speelt hij toch beter en heeft hij wat meer inzet. Dit was vooral te zien tegen sparta. En tegen sparta en helmond was hij toch heel belangrijk met 2 asssist en 1 doelpunt. Vind dit toch raar om te zeggen vooral omdat hij in het begin zo slecht was. Maar hopelijk gaat hij wel door met zo “belangrijk” zijn.

 20. OooLGooO

  Nwofor heeft nog een contract tot juni 2015.
  De bedoeling van VVV en Heerenveen waren om hem 1 seizoen te verhuren. Wanneer dit beiderzijds goed bevalt kan Heerenveen de optie tot koop bewerkstelligen.
  Aangezien Nwofor nu al langere tijd geblesseerd is en Finnbogason voor zich moet laten, lijkt deze opzet dus op niets uit te komen.

  1. Ben

   Ja, maar die Finnbogason, wat ’n naam, kan voor eidn van de maand zo maar weg zijn. Ik kan me niet voorstellen dat ze dan alleen maar Nowfohr achter de hand hebben? ’n Speler die helemaal niet wordt gebruikt? Ik denk eerder dat hij 3e spits is achter….?
   FORZA VVV!

 21. Word

  Uche is niet meer geblesseerd: gisteren minuten gemaakt bij Jong Heerenveen. En gescoord.

  Verwacht dat hij weinig/niet gaat spelen in Heerenveen I. Dus die staat gefrustreerd op de stoep in juni.

 22. Frosty

  Wanneer gaat VVV de contracten van Sevinc en Cooper verlengen??? Of wachten ze weer tot het laatst? Verleng Maenpaa ook maar meteen ook al staat die nog tot medio 2015 onder contract. Sevinc is prio!

Leave a Reply