Willem Janssen verlaat het schip

Nadat AD Marco Boogers momenteel niet meer actief is, is het volgende directielid ook niet meer actief. Wat al een tijd in de lucht hing, is nu werkelijkheid geworden. Willem Janssen vertrekt naar FC Utrecht. Volgens het statement van VVV komt dit omdat Janssen liever op het veld staat dan als technisch manager functioneert. Hij krijgt in Utrecht de functie als individueel trainer bij het eerste elftal. Janssen stopte vorig jaar als aanvoerder bij FC Utrecht en kwam direct in dienst als technisch manager. Iets wat enkel en alleen in de voetbalwereld kan gebeuren.

FC Utrecht heeft met VVV passende voorwaarden gevonden om WIllem Janssen over te nemen. Wat deze voorwaarden zijn is niet duidelijk. Momenteel neemt het technisch hart de functie over van Willem Janssen en zoekt VVV naar een passende oplossing. Wie er dan wel niet in het technisch hart is onbekend. Hier is tot dusver ook nog nooit iets over gepubliceerd of iets over benoemd door de Koel club.

48 Responses

 1. FC VVV03

  Wat mij betreft kan er ook voorgoed een streep door het sentiment Janssen en VVV. Nadat hij ooit in een interview aangaf dat naast Utrecht hij bij Roda de warmste gevoelens had als speler, en nu het wegvluchten in een moeilijke situatie van de club. Lekker in Utrecht een leventje leven en wegblijven aub. Nu is het wachten op het nieuws: v Hintum word Td en Bongaerts schuift door naar hoofd scouting😌

   1. Koelie

    Sterkte. Ik heb hieronder een youtube linkje geplaatst waar jij en andere teleurgestelde, boze en verdrietige supporters zich vast aan kunnen klampen.

  1. marcel

   Dat Bogers niet meer terug zou keren was een GROTE waarschijnlijkheid. dus dat zou niet verrassend zijn.
   Als de ontslagprocedure opgestart is, zou dat dus betekenen dat dit gedaan is voordat Bogers ‘ziek’ werd. normaliter geldt er een opzegverbod tijdens ziekte. (of Bogers is inmiddels weer gezond gemeld, maar dat lijkt onwaarschijnlijk). Hier mogen vraagtekens bij gezet worden (daar bedoel ik niet je comment mee leornardus).

   mbt Janssen, dit verhaal was al langer bekend (ruimschoots voor de jaarwisseling trouwens) en dus voor zover ik weet niet gelinkt aan deze situatie. Hier heeft VVV een gok genomen, waarbij door veel mensen al vraagtekens werden gezet (voornamelijk de onervarenheid die Janssen had). Deze situatie, een speler die een buro-functie krijgt, en daar vervolgens niet happy mee is, zal niet de eerste en laatste keer zijn dat dit voorkomt. of het verstandig is om zo’n persoon aan te stellen is een tweede.

   Als je deze functie daadwerkelijk ambieert en je zit binnen de organisatie van VVV (nog voordat Jos Luhukay weg was), ben je deel van hetgeen er gespeeld heeft en heb je kennis van hoe het er financieel voorstaat. De inhoudelijkheid van de functie op zich hoeft dus niet perse uitgehold te worden (het werk blijft immers hetzelfde), je zit alleen met een ander budget te werken. Dus bedankt voor de kans en tabee vvv.

 2. Ievel Knievel

  Ik denk dat er nog wel meer shizzle naar buiten komt/ gaat komen hoor.

  Wedje trouwens dat VVV veel te weinig krijgt voor Janssen (“passende vooraarden”).

 3. De Koel

  Aanstellen van Willem Janssen was een onverantwoorde gok van Bogers. Dat heb ik toen ook al hier aangegeven: Janssen had net afscheid genomen als speler en dan is het maar de vraag of een rol als technisch manager wel gaat bevallen.
  In plaats van ‘de trap omhoog’ en ‘same nao baove’ zijn we steeds verder afgegleden. Met dank aan Marco Bogers die hier verantwoordelijk voor is. Het zijn allemaal holle praatjes gebleken

  1. Ievel Knievel

   Het aanstellen van Janssen gebeurde ook alleen maar, zodat de directeur nog kon redden wat er te redden viel (voor hemzelf) na het Luhukay debacle.

   En door Janssen zijn opstelling is Jos Luhukay de club uit gepest (kant van Bongaerts kiezen, als we het al hebben over iemand die toen een erg kwalijke rol heeft gespeeld).

   Het erge is dat door de houding van leidende mensen bij VVV Jos Luhukay beschadigd is en nooit meer iets voor de club kan gaan betekenen (vermoed ik).

   Wij moeten niet achter de Gutterwijkjes of andere bepalende mensen bij VVV staan, maar applaudisseren voor Jos Luhukay, want dat was iemand die niet aan zijn eigen ego dacht toen hij instapte bij VVV en VVV wilde helpen uit clubliefde.

   1. De Koel

    Mee eens, Luhukay moest weg omdat Janssen zijn manier van werken niet aanstond. Doodzonde, want Jos is een uitstekende trainer en deed het puur vanuit clubliefde. Bongaerts heeft nu zijn zin, want nu moet VVV noodgedwongen veel jeugdspelers gaan inpassen. Dit wordt een kansloos seizoen gezien de kwaliteit van de VVV jeugdspelers.

 4. Ievel Knievel

  Hadden ze deze deal trouwens niet gewoon 2 weken geleden rond kunnen maken? Lijkt me sterk dat je 2 weken lang (10 werkdagen) aan het onderhandelen bent namelijk. Na 1,5 uur a 2 uur ben je ook wel klaar.

  Of hebben ze dit bewust (weer eens) 2 weken binnenkamers willen houden om “de rust te bewaren”?

  1. Gerardus

   Waarschijnlijk heeft het met het boekjaar te maken. Vandaag is het 1 juli dus is er een nieuwe jaargang begonnen. Evt zorgt dit ervoor dat er makkelijker een positief resultaat behaald kan worden over 2023/24

 5. Ievel Knievel

  En o, volgens VVV is de Limburger altijd zo slecht ingelicht en komen ze met “foutieve” informatie……

  Hahahaha. Alles was ze geschreven hebben komt uit.

  En dan heb je nog mensen die in de praatjes van sommige mensen bij VVV trappen.

 6. sjengske07

  Het zou beter zijn als Bogaerts is de schuld dat Luhukay wegging (moest?)met de Raad van Bestuur verdwijnt, want zij hebben hun plicht niet gedaan. Ook Walter
  Schutterswijk , de praatjesmaker moet verdwijnen. We hebben eerder gezien,
  dat bij VVV geen Hollander past. Destijds van Stee.

  1. Ievel Knievel

   Nou nou Sjengske.

   Henk van See heeft het prima gedaan met een 4e plek.

   en Rob Baan is een grote held in de VVV clubgeschiedenis en zo kan ik nog wel meer mensen uit het westen opnoemen (Maurice Steijn al vergeten?).

   1. Ievel Knievel

    Het is juist de “Limburgse” mentaliteit, zie onze directeur, die ons opbreekt.

    je kan ook stellen dat de Grutterwijskjes (vriendjespolitiek en erger) prima geïntegreerd zijn in Limburg.

    Geef mij dan maar een eerlijke en recht doorzeese Ollander.

 7. Oelie op zuid

  Hebben we nu geld om de opties die er in de contracten stonden van Johanson, de Boer en van Rooijen te luchten, zidat we al een redelijk elftal hebben, of worden we weer v

 8. Oelie op zuid

  Hebben we nu geld om de opties die er in de contracten stonden van Johanson, de Boer en van Rooijen te luchten, zidat we al een redelijk elftal hebben, of worden we weer verneukt door de Boboos.

  1. Ievel Knievel

   Jij denkt dat die terug gaan komen op eerder genomen besluiten? Ik denk daarnaast dat deze spelers EN niet voor een lager salaris gaan ballen (dan ze kregen) EN wel klaar zijn met VVV (en hoe men zich zakelijk gezien opstelt).

   Ik vermoed trouwens dat vele zaakwarnemers VVV inmiddels mijden als de pest. Dat soort dingen verspreiden zich rond als ene lopend vuurtje (zeer onbetrouwbare partij) en daar gaat VVV nog lang last van houden.

   Denk ook dat VVV, ook qua sympathie (bij de pers o.a.) weer een flinke deuk heeft opgelopen. Dat krijg je als bobo’s zich belangrijker wanen dan de club.

 9. Ievel Knievel

  Wat is Janssen trouwens een “held” zeg.

  Had dan in de winterstop of rond carnaval gezegd en vermeld dat je liever op het veld staat en geen Technisch Manager bent en dat je van functie (en van club) wil wisselen. Dat is geloofwaardig.

  1. Ievel Knievel

   En o.a. door deze flapdrol is Luhukay dus opgestapt. En door wie is deze flapdrol (die toch al zelf geen VVV-supporter of VVV-man was) als “redder” de club ingebracht? Juist ja.

 10. RuiverCity

  Bongaerts kan nu helemaal zijn gang gaan. Zal morgen wel als de veldmaarschalk rondlopen. Zijn jeugdspelers naar het eerste overgeheveld. Kijken hoe hij er in oktober bij loopt als we onderaan bungelen!

  Bongaerts OUT!

  Hoop op veel kritiek morgen tijdens de eerste training!

  1. Ievel Knievel

   Als je het hebt over iemand op een cruciale schakel bij VVV, dan is Bongaerts dat wel. Zeker aangezien de directie voor zijn lijn koos. Aangezien alles bij VVV ontploft kan je jezelf toch niet aan de indruk onttrekken dat er ook wel kritiek te geven is op deze schakel in het technisch hart.

   1. Ievel Knievel

    Hoe lang zal van Hintum nog blijven? En waarom zit Valkx er nog eigenlijk? Die krijgt vast redelijk betaald voor weinig werk.

 11. Ievel Knievel

  Moeten we nu Janssen bedanken voor zijn bijdrage aan het complete verval in beleid bij VVV?

  Al is de club VVV nog wel het meest te verwijten. Die zouden namelijk een mentor naast Willem aanstellen en dat hebben ze ernstig verzuimd. Aangezien Willem rond de herfst al vrijwillig met Kruys op het veld ging staan, was het toen al duidelijk dat hij het veld miste. Er zijn hele slechte sollicitatiegesprekken met Janssen gevoerd natuurlijk, zonder assessments bijvoorbeeld.

  1. Koelie

   Precies. Niks sollicitatiegesprekken of functieprofielen. Enkel binnengehaald om eigen blazoen op te krikken. Valckx aan de kant geschoven en geparkeerd als scout. Luhukay een mes in de rug gestoken. Het is ieder voor zichzelf in de slangenkoel. Gedurende het seizoen kon Bogers het niet nalaten om zichzelf op de borst te kloppen met de aanstelling van Janssen. Allemaal een grote farce. Ad hoc beleid. Directie onwaardig. En nu zitten wij met de shit.
   Bogers en RvC die het hebben laten gebeuren moeten plaatsmaken.

   1. Ievel Knievel

    En nu probeert de RvC weer haar hachie te redden door hun eigen “vriend” Marco Bogers te lozen………(terwijl ze zelf een flink deel van het probleem zijn).

    Wat een mensen……Die hebben echt moreel-ethische problemen. Zo kenmerkt een deel van het zakenleven in Venlo en omstreken zich ook, tenminste, een bepaald soort zakenleven. Een deel van het zakenleven in de transport- en logistieke sector en de agro-industrie, die er niet voor terugdeinzen om over “lijken” te gaan (lees: Oost-Europese gastarbeiders als stront behandelen). En naar de buitenwereld zich presenteren als de vriendelijke buurman. Lees ook maar eens over de gronddeal bij Californië in de pers. En laten we alle mensen die een centje “bijverdienen” in de drugshandel ook niet vergeten.

    En dat allemaal ten koste van de regio en de mensen in Noord-Limburg.

 12. FC VVV03

  Ferry de Regt, Willem Janssen…. allebei op gevoel binnengehaald door Bogers. Zonder enige vorm van profielschets of iets dergelijks. Gewoon met een telefoontje of appje onderling. Is dit niks voor jou? Zo werkt het bij VVV zijn we wel achter. Totaal geen professionalisme. VVV waar de koffiejuffrouw ook poetsvrouw is en de terreinknecht de parkeerwacht.

 13. Ievel Knievel

  Opvallend ook dat de strategie en tactiek bij VVV nog steeds is: mensen aan het lijntje houden.

  De Yellow Black Fanatics hadden voor afgelopen woensdag duidelijkheid geëist. Waar komt VVV heel zwak mee (als de dood dat de Yellow Blacks de eerste publieke training komen verstoren)? Een gesprek aanstaande woensdag (pas).

  “Yellow Black Fanatics

  Afgelopen woensdag hebben wij vanuit VVV/RVC een uitnodiging gekregen om in gesprek te gaan over de huidige situatie. Wij zullen begin volgende week om tafel gaan zitten met de club en verschillende supportersgroepen. We zullen er nogmaals sterk op aandringen om transparant naar buiten toe te zijn en openheid van zaken te geven.”

 14. twiggy11

  Kan niet meer zeggen dat het zwak is van janssen eerst moet Stan plaars voor hem maken en nu vertrekt hij en verlaat een zinkend schip.
  Van mij mag hij niet slagen bij uitrecht.

 15. FC VVV03

  Wat zit er eigenlijk nog voor voetbal verstand bij VVV. Die Bongaerts zit er, je hebt Joeri Janssen die zelf nooit verder is gekomen dan sc Irene c3 en je hebt v Hintum. Die zelf ook nog wel zal gaan.

   1. Ievel Knievel

    Over Valkx hoef je denk ik trouwens op dit moment wel iets minder rouwig te zijn, heeft inderdaad goede aankopen gedaan, maar evengoed heeeeeeel erg veel miskopen en vooral veel te dure/ hoge contracten afgesloten (en was denk ik nog steeds te inning met bepaalde zaakwaarnemers, dat is het nadeel van het wereldje kennen).

Leave a Reply