Update: Wim Dusseldorp technisch manager VVV-Venlo

De Koel2Naast het aantrekken van Ton Lokhoff als nieuwe hoofdtrainer voor de rest van het seizoen 2011|12 heeft VVV-Venlo ook een technisch manager binnen weten te halen: Wim Dusseldorp treedt per 1 januari 2012 in dienst van de Venlose club en heeft een contract voor 3 jaar getekend.

Bij de Venlose club, die per 1 januari 2012 een nieuwe structuur invoert, zal de technisch manager samen met algemeen directeur Hans Soentjens verantwoordelijk zijn voor het technisch beleid. Soentjens is blij met de komst van Dusseldorp: “Wim is een bekend persoon voor onze club met een grote staat van dienst. Van 2001-2004 was hij aan de club verbonden als hoofdtrainer. Van 2004 tot 2006 was hij assistent-trainer bij Jong Oranje en van 2005 tot 2008 assistent-trainer/hoofd opleidingen bij SC Heerenveen. De periode daarna was hij nauw betrokken bij de Limburgse Voetbalacademie en veelvuldig op pad met Oranje O19. Vanaf augustus 2010 was hij hoofdtrainer bij Fortuna Sittard. De aandachtsvelden van de technisch manager bij VVV-Venlo zijn scouting, opleiding, het vrouwenteam en de medische begeleiding. Gezien zijn enorme expertise op het gebied van opleiden, zijn scoutingnetwerk en visie op medische begeleiding zien we in hem de juiste persoon om een impuls te geven aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van de club.

De komende maanden zal in afstemming met Mario Captein gezorgd worden voor de overdracht en zo starten we tijdig de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen 2012|13. Ik ben heel blij dat VVV-Venlo en Fortuna Sittard in goed overleg overeenstemming hebben bereikt over het beëindigen van het doorlopende contract.”

Ook Wim Dusseldorp kijkt uit naar zijn nieuwe functie: “Na mijn vertrek bij VVV-Venlo in 2004 heb ik een prima contact behouden met veel mensen binnen de club. Dat dit nu resulteert in een terugkomst bij de club in de functie van technisch manager is voor mij een bevestiging van het vertrouwen dat ik altijd gevoeld heb vanuit de leiding van VVV-Venlo. Het was voor mij wel even goed nadenken, want het verlaten van het trainingsveld is geen beslissing die je zo maar even neemt, te meer daar ik ook bij Fortuna Sittard het gevoel had dat we op de goede weg waren. De verleiding om weer op eredivisieniveau te mogen werken bij de club die mij in 2001 de kans gegeven heeft om als hoofdtrainer in het betaalde voetbal te mogen starten was echter zodanig groot, dat ik deze beslissing vol overtuiging heb genomen. Samen verder bouwen aan een stabiele toekomst voor VVV-Venlo in de eredivisie is daarbij mijn doel!”

Bron: VVV-Venlo

Update 30-12-2011: Gisteren melden de website Fortunahome dat VVV een afkoopsom van 25.000 euro heeft betaald voor de transfer van Wim Dusseldorp. 

Leave a Reply