Wim Jacobs, Mark Luijpers en Frank Demouge vertrekken bij VVV

De consequenties van degradatie maken zich meteen kenbaar, VVV-Venlo heeft besloten om, uit economische redenen, afscheid te nemen van een drietal leden van de technische staf. Wim Jacobs, Mark Luijpers en Frank Demouge zullen komend seizoen niet terugkeren bij VVV.

Vooral voor Wim Jacobs zal de impact het grootst zijn; hij was ondertussen al 26 jaar (!) in dienst van VVV. Sinds 2001 kreeg hij de functie teammanager, die hij (afwisselend als keeperstrainer) tot vorig seizoen heeft ingevuld. “De club heeft inderdaad mijn ontslag aangevraagd om economische redenen. Je weet dat er in zaken gesneden wordt als een club degradeert, maar toch komt het als een verrassing. En ik ben het er niet mee eens, maar het zal in het belang van de club zijn. […] Uiteindelijk kwamen ze (VVV, red) altijd bij mij terug. Misschien straks weer.” zegt Wim Jacobs zelf tegenover Dagblad de Limburger.
Ook spitsentrainer Frank Demouge moet na één seizoen – waarin hij veel lof kreeg voor de intensieve samenwerking met Giorgos Giakoumakis – vertrekken bij VVV. Assistent Mark Luijpers, die sinds 2016 in dienst was van VVV, keert ook niet meer terug in De Koel. Beiden hadden nog een contract tot 2023 en zullen dus een ontslagvergoeding ontvangen. Dat geldt ook voor Wim Jacobs, die een contract voor onbepaalde tijd had.
Marco Bogers reageerde in De Limburger op het ontslag: “Na goed overleg met de raad van commissarissen zijn we tot dit besluit moeten komen. Het is puur bedrijfseconomisch. Onze grootste kostenpost is het personeel en daar moeten we in snijden. […] We moeten helaas de tering naar de nering zetten. Onvermijdelijk bij een club als VVV.”

Wij willen Wim Jacobs, Mark Luijpers en Frank Demouge enorm bedanken voor hun inzet bij de club en wensen hen veel succes in de toekomst!

37 Responses

 1. goalkiller

  En verder:

  Begroting van 8 naar rond de 5miljoen

  Verbouwing tribunes gecancelled (kosten 2 à 3 miljoen)

  VVV presenteert binnen enkele weken meerjarig toekomstvisie plan voor de komende jaren.

  Wens om de koel te verlaten is groot. VVV zit gevangen in eigen complex (groeien naar begroting van 12miljoen is onmogelijk)

  Diversiteit van teveel buitenlanders heeft tot interne ruzies binnen de spelersgroep geleid afgelopen seizoen. Terug naar de basis, zoals in de tijd van Steijn (voor elkaar vechten) wordt het credo.

  1. Koelie

   Goed dan beginnen we weer op nul op het stadiondossier en kunnen we de komende 10 jaar onderzoeken naar een nieuw stadion dat er toch niet gaat komen. Dat zou de hoogste prioriteit moeten hebben binnen de club, maar de afgelopen jaren is er dus niks aan gedaan. Ik zou zeggen Marco en projectteam verbouwing / nieuw stadion vertrek dan ook maar tegelijkertijd met Jacobs, Luijpers en Demouge. Scheelt ook weer in kosten.

   1. pavisto67

    Ik zeg niet dat de verantwoordelijken zouden moeten vertrekken, daarvoor sta ik te ver van de club af, ik heb alleen geen vertrouwen in de huidige beleidsbepalers dat het ze nu wel gaat lukken een nieuw station te realiseren. Ik denk dat we een herhaling van zetten gaan zien dan; geen realistisch plan, geen geld, geen draagvlak bij de lokale overheid, en de vicieuze cirkel is weer rond, om vervolgens weer met een bescheiden potje de Koel weer van een nieuw laag betonasfalt, drie regenpijpen, en 6 nieuwe prullenbakken te voorzien.

  2. Koelie

   Dat laatste punt zou moeten zijn diversiteit van teveel MATIGE buitenlanders. Bij andere clubs in NL en Europa is hoeveelheid buitenlanders vaak geen probleem, maar als je maar lukraak gokjes neemt en niet op mentaliteit scout ja dan roep je het over jezelf af. Tel daarbij op dat trainersstaf hebt die er blijkbaar ook geen team van kan maken. En dan kunnen ze nog niet eens voetballen. Dan houdt het snel op. Ik hoop toch wel dat ze binnen de club wel beseffen dat ze het zelf verkloot hebben en niet wijzen naar externe factoren (geen geld, corona). Hetzelfde issue hadden we tien jaar geleden. Ook toen teveel prutsers gehuurd. Ze leren dus niet. Zie ook stadiondossier. En dat is het verschil met onze club en bijv een Heracles. Die leren wel en groeien daardoor.

   1. Grad

    Oh wat weten we het allemaal weer zo goed hoe het moet. Je kent ze wel van die stuurlui, die aan wal staan.

  3. Ievel Knievel

   Je zou JUIST die 2 a 3 miljoen nu in de verbouwing van die tribunes moeten stoppen, zodat je dus over 3 jaar wel gegroeid bent en zodoende weer een stap richting ere-divisie kn zetten. Deze keuze gaat een dure fout worden voor de toekomst en zou juist kunnen betekenen dat we verder afglijden. Voor je mensen zover hebt te investeren in een stadion op een nieuwe plek en voorbij de planvorming, geschikte locatie, etc., etc. bent, ben je misschien wel 15 jaar verder.

   1. DeOtjes

    VVV ziet geen kans om de gewenste omzet van12 miljoen te bereiken. Ook niet met een verbouwing.

    Volgens jou moeten we dan toch maar 2 a 3 miljoen stoppen in een project dan geen kans van slagen heeft (volgens VVV).

    Als experts (ik neem aan dat het binnen VVV goed is doorgerekend) dat aangeven dan zou ik ook geen geld weggooien.

   2. Ievel Knievel

    @ DeOtjes

    Ik mag hopen dat ze de zaak bij VVV goed doorrekenen. Maar, het verleden geeft niet altijd een geruststellend gevoel in dit soort zaken. Ik ga niet de nieuwe leden van de raad van comissarissen afvallen, want ik ken ze niet goed genoeg, maar dat ze via via zijn binnen gehaald en volgens mij niet via een open toegankelijke algemene sollicitatie vind ik niet per sé een goed teken. Dat is typisch een Limburgse manier van besturen, die gewoon erg vaak tegenvalt of mis gaat. En dan altijd achteraf jammeren waarom het in sommige regio’s in Nederland sneller en beter kan. Nou? Soms minder vriendjespolitiek bijvoorbeeld en minder geld dat nutteloos verdwijnt en misschien meer mensen op kennis en kunde geselecteerd. De man van de Venloop geef ik even het voordeel van de twijfel. Net als Testroote. Je hebt zo iemand met goede lijntjes richting gemeente gewoon nodig. Zeker bij een nieuw of verbouwd stadion.

    De geplande verbouwing/ renovatie/ vernieuwbouw vd de Koel die nu al in fase 2 had moeten zitten, was gebaseerd op een goed doorberekend plan en een advies van een onafhankelijk adviesbureau. Dus, waar ligt het dan aan?

    Overigens is er al geld over de balk gesmeten, want kantoor/ shop/ VIP-ontvangstruimte en sponsortribune zijn al wel voor flink wat geld gerenoveerd voor afgelopen seizoen., als onderdeel van het plan. De planvorming/ ontwikkeling is natuurlijk ook al deels betaald.

    Daarnaast, 2 a 3 miljoen uitgesmeerd over 3-5 seizoenen op de begroting stelt dan ook weer niet giga veel voor; en je hebt het gewoon nodig voor een volgende eventuele promotie.

    Zoals gezegd tussen planvorming en realisatie kan wel 15 jaar zitten. Dat is realistisch. Moeten we in de tussentijd dan niks gaan doen? Je stapt dan wel heel erg ver van het Heracles-volg-model (kleine groeistapjes maken) af. De kans is groot dat je dan ieder jaar steeds meer in begroting omlaag moet.

    Volgend jaar hebben we geen Gio geld meer. Ook is de kans niet heel groot dat we volgend seizoen om de top 3 meedoen, met 6 of 7 favorieten/ concurrenten. Clubs die bijna allemaal in potentie groter zijn dan VVV. Hoe wil je het die clubs dan moeilijk gaan maken?

    Je ziet hoe moeilijk een club als Volendam, zelfs met steun van de Jan Smit-/ Nick en Simon-bv en meer dan behoorlijke mensen op bestuurlijk en voetbaltechnisch vlak (Molenaar/ Jonk/ Ajax-mensen uit het plan Cruyff), het heeft om weer aan te haken richting de eredivisie.

    Het zou VVV zo maar als recentelijk FC Dordrecht (aantal jaar geleden nog ere divisie), of in een grijs verleden de HFC Haarlem kunnen vergaan, zonder noemenswaardige investeringen in de accommodatie. Je financiële basis is simpelweg te klein.

    Ik vind de doorgroei naar 12 miljoen euro begroting, voor een groot deel uit een nieuw stadion niet realistisch. Zeker niet de aankomende 10-15 jaar. Vergelijk VVV eens met een hoop andere clubs die dit ook niet lukt. Clubs die gelijkwaardig of groter zijn, met een groter achterland.

    Dan nog een nieuw stadion. Waar zou dit stadion moeten komen? Is er ergens projectgrond aanwezig in de gemeente Venlo die aan de gunstige voorwaarden (ligging, ontsluiting, bereikbaarheid, ook per OV) voldoet tegen een gunstige prijs, al dan niet in bezit van de gemeente. Ik kan echt zo snel geen geschikte bouwgrond bedenken, die ook nog voldoet aan de randvoorwaarden vergunningstechnisch. Het oude veilingterrein is ook al afgevallen inmiddels, want daar zijn al concrete plannen voor. Daarnaast wordt bouwgrond ieder jaar duurder en duurder en verdubbelt iedere zoveel jaar in prijs. Een daling zit er nog niet aan te komen.

    Daar weer naast is er nog lang geen goed plan voor financiering. De gemeente/ provincie, zeker onder het huidige college en door bemiddeling van Testroote, kan wel degelijk een helpende hand toesteken, zoals zij inmiddels al zo veel vaker doet dan alle vorige colleges, en een faciliterende rol vervullen, maar veel meer kan zij ook niet doen,>>>want in strijd met wetgeving.

    Er moet dus de komende 5 jaar nog naar financiering en hulp bij de overheid gezocht worden, dan moet er nog een plan getekend worden, vanaf scratch. Dan moet dat plan nog door alle vergunnings-, regel- en bezwaarprocedures (maak je borst maar nat met de immer klagende bevolking in Venlo en omstreken). Tel dus nog 10-15 jaar bij die 5 jaar op en we hebben op z’n vroegst over 20 jaar een nieuw stadion.

    Als het sportief tegen zit de komende jaren is VVV tegen die tijd al dood en begraven. Je MOET dus simpelweg IETS aan het huidige stadion doen; iets wat vergunningstechnisch makkelijke kan, de huidige plannen waren al voor een flink deel af namelijk. Zelfs als je naar een nieuw stadion wil, moet je de huidige faciliteiten upgraden als logische tussenstap. Ook al haal je die 12 miljoen begroting niet op de huidige locatie.

   3. Ievel Knievel

    @ Sommigen

    Ja mijn tekst is weer eens wat langer. Lees hem niet of op een laptop/ tablet.

   4. DeOtjes

    Weet jij of bij de doorrekening ook een opbrengsten component aanwezig was ?
    Weet jij of bij elke fase een opbrengsten component aanwezig was ?
    Als die er was weet jij of de opbrengst nav de laatste verbouwing is gehaald ?

    We weten vrijwel niks over het waarom. En dan kun je een lulverhaal schrijven over Haarlem Dordrecht Heracles of Telstar. Wij zitten in Venlo. En we moeten dealen met de situatie zoals die daar is.

   5. Ievel Knievel

    Ik schrijf geen lulverhaal over de andere clubs.

    Clubs die niks verbeteren aan de basisorganisatie of de omstandigheden glijden af.

    Andere (kleinere) clubs lukt het om investeerders voor de middellange termijn te strikken, ook om het huidige stadion te verbeteren. Die hoeven niet per sé weer een nieuw stadion te bouwen.

    Ik zeg niet dat de bestuurders alles verkeerd hebben gedaan, echt niet. Ze hebben zeker een aantal dingen erg goed gedaan sinds 2003. Maar weet je wat: ik kan bij voorbaat niks goeds schrijven in je ogen. Ik zal wel ooit eens wat scherp uit de hoek zijn gekomen. Maar VVV heeft en met name de bestuurders hebben sinds half jaren tweeduizend ook op cruciale momenten meerdere keren verkeerde keuzes gemaakt die de groei simpelweg in de weg hebben gestaan. Dat mag je toch zeker wel benoemen. Waarom zouden ze bijv. nu ineens de goede keuze maken. Dat blinde vertrouwen heb ik gewoonweg niet.

    Je reageert niet op het stuk dat het lang KAN duren voor er een nieuw stadion is. Erg lang. Zo werkt dat nu eenmaal. Dat ligt echt niet alleen aan Venlo. Dat gaat in veel gemeentes zo. Het kan snel gaan, maar dan moet je wel geluk hebben. Vaak duurt het lang. Een compleet nieuw stadion vergt er een erg lange planprocedure. Stel dat het 15 jaar duurt, moet VVV dan niks meer aan het huidige onderkomen doen al die tijd lang en als sportief succes uitblijft, ieder jaar maar weer verder fors terug in de begroting? Is de club daarmee gebaat? Gaan we zo de komende jaren ooit nog terugkomen in de ere-divisie? Ik denk dat de kans klein daarop is, als dit serieus de keuze is.

    Daarnaast, waar zou dat nieuwe stadion dan moeten komen? Waar is een forse lap grond beschikbaar, zit je vlakbij ontsluitingswegen gelet op de regio en is er goed openbaar vervoer? Waar? Als je het weet mag je het zeggen. Het veilingterrein heeft de beste papieren, maar we kennen de planvorming op dit moment niet goed genoeg om te kunnen weten of een stadion daar überhaupt mogelijk is.

    Stel dat je de komende 5 jaar 7 ton op de begroting uittrekt om in stapjes het stadion te renoveren/ vernieuwen, dan spreidt je die 3,5 miljoen toch gewoon over 5 jaar op de begroting. Dat moet toch een haalbare kaart zijn? Ook met VVV’s inkomsten en uitgaven, op een begroting van 5 miljoen, moet dat mogelijk zijn. Eerst de fundamenten, dan pas bouwen. aan verdere groei lijkt mij.

   6. DeOtjes

    Als iemand geen rendement uit een investering haalt dan investeren ze niet.
    VVV kan er voor kiezen om enkel onderhoud te doen tot het moment dat meer duidelijk is.
    Kost minder en levert net zoveel op.

   7. DeOtjes

    Soms schrijf je goede dingen in mijn ogen en soms niet. En hetzelfde geldt voor mij.

    Je hele verhaal is gebaseerd op 2 dingen:
    Stilstand is achteruitgang EN de enige manier om vooruit te komen is de Koel verbouwen.

    Je gaat er volledig aan voorbij dat VVV er niet in gelooft. Daarnaast is 5 a 7 ton meer dan 10% van het budget van VVV (er vanuit gaande dat 5 miljoen echt de begroting is). Dat is heel veel.

    Een nieuw stadion (ondanks dat het langer kan duren) is ook een vorm van vooruitgang. Geld kan maar 1 keer uitgegeven worden. Dus ik denk dat het of verbouwen of nieuw stadion is. En niet en verbouwen en nieuw stadion.

    Voor de duidelijkheid. Ik zou ook liever in de Koel blijven. Maar ik zie ook dat er nog heel veel moet gebeuren om er iets professioneels van te maken. En de huidige plannen zijn weliswaar een verbetering tegenover nu, maar voor mijn eigen gevoel nog steeds minimaal ten opzichte van het gewenste.

 2. RuiverCity

  Zonder GROTE investeerders/sponsoren komt dat nieuwe stadion er NOOIT.
  Er zitten genoeg grote bedrijven in de buurt. Het lijkt mij ook een falen van bepaalde personen dat zij die om de een of andere reden niet bij VVV kunnen binnenhalen.
  Wil zo’n grote sponsor iets meer te zeggen dan ze bij VVV gewend zijn dan twijfel niet en haal zo iemand binnen. Hiermee bedoel ik niet de ziel van de club verkopen zoals andere clubs (ADO, Fortuna, Roda) wel gedaan hebben.

  Wim is een man van de club. Als je goed leest, is dit met Wim Jacobs dus ook weer niet zo geweldig gecommuniceerd. Dit heb ik in het verleden vaker gehoord en is het dus niet zo gek dat bijvoorbeeld veel oud-vvv spelers niet meer bij de club komen.

  Nog drie weken tot de start en nog steeds geen enkele nieuwe speler binnen…..

  1. DeOtjes

   Misschien zijn de grote sponsors wel al eens benaderd en hebben die aangegeven dat ze niet willen meedoen zolang VVV in de Koel zit. Om meteen maar met falen te gooien vind ik dan ook wat kort door de bocht. Wij weten niet waarom grote sponsors niet aanhaken.

   Als ik goed lees zie ik dat Wim zijn ontslag niet begrijpt (wat ik me kan voorstellen na zoveel jaren) en doet het hem pijn (wat ik me kan voorstellen na zoveel jaren). Een ontslag komt vaak als verrassing. Dat kun je niet op een fijne manier communiceren. Daar kan VVV in deze situatie weinig aan doen.

   Er wordt wel onderhandeld met spelers maar spelers wachten op het moment af of er nog betere / andere aanbiedingen komen. Daar kan VVV weinig aan veranderen. Deze info komt uit een interview met (ik meen) Jos. Hij hoopt voor de aanvang van de trainingen een redelijke selectie hebben maar de selectie zal nog niet volledig zijn.

   1. Ievel Knievel

    Maar waarom zouden die sponsoren dan willen wachten op een nieuw stadion en niet willen meehelpen bij de realisatie van dat stadion? Het bedrag dat zij inleggen zou dan hetzelfde kunnen zijn en bij een eigen investering zijn ze er een stuk zekerder van dat die nieuwe faciliteiten er ook (sneller) daadwerkelijk komen. Waar zij dan ook zelf voordeel bij hebben in de toekomst. Staat er dan wat sneller een nieuw top-onderkomen, dan zitten zij zelfs min of meer voor een dubbeltje op de eerste rang.

    VVV heeft de afgelopen 15 jaar bewezen al 3x in de eredivisie te zijn uitgekomen, 2x meerdere seizoenen op rij. Met keer op keer een lage begroting nota bene. Met investeringen ben je er al zekerder van dat een verblijf zelfs langer had kunnen duren. Dat is ook in het belang van die sponsoren. Andere potentiële eredisvie-clubs lukt het immers wel om die sponsoren te trekken. Kijk naar Almere City. Dat is momenteel een vele kleinere club als VVV (wel met veel potentie met Almere als grote groei-stad), maar ze zijn kleiner. Het lukt ze daar, met een kleine achterban en klein gedateerd stadion, wel om veel geld te genereren. Zie de ambities. Zelfs Telstar lukt het om met financieringen (grote investeerder) relatieve toptrainers aan te trekken en beetje bij beetje op te krabbelen. Ook Excelsior, zelfs zonder steun van Feijenoord, is het gelukt om met investeerders het stadion up te graden. Ook dat is in alles een kleinere club dan VVV.

   2. Ievel Knievel

    Nou nou, poeh poeh.

    Ik hoef het niet te vragen, VVV moet het ze vragen. Ik maak het beleid niet. Ik stel slechts vragen en merk het een en ander op.

   3. DeOtjes

    Ik geef aan dat we niet weten waarom grote sponsoren niet aanhaken. Dan komt er een verhaal van jou als respons die begint met een vraag. Als ik al zeg dat we het niet weten waarom dan nog doorvragen ? Met voorbeelden erbij waar het wel kan. Maar zonder antwoord op de waarom vraag.

   4. Ievel Knievel

    Zoals al eerder gesteld heb ik niet 100% vertrouwen in alle mensen die het al jaren voor het zeggen hebben bij VVV. Trouwens: ook geen 0%, het zit er ergens tussenin. Ik heb ook nooit gesteld dat mensen weg moesten uit de organisatie; heb alleen gesteld dat sommige mensen misschien wel op de verkeerde positie zitten, waar ze niet 100% excelleren. Positiewisselingen en nieuwe gezichten die anders denken kunnen zin hebben. Omdenken. Dan helpt het niet om altijd maar via via mensen aan te trekken, zoals nu toch weer lijkt te gebeuren binnen de RvC. Maar over de mensen daarin kan ik wel moeilijker een oordeel vellen.; dat is zo

    Ik heb dus geen 100% vertrouwen in de antwoorden en motivaties die vanuit de club komen om iets wel danwel niet te doen. Daar heb ik zo mijn redenen voor. Die liggen in de afgelopen 15 jaar waarbij dubieuze beslissingen zich ook vrijwel altijd als een boomerang tegen de club hebben gekeerd.

    Dat heeft ook vaak voor een deel met beargumentatie te maken. Ik vind het verhaal om nu wel/ niet iets aan het stadion te doen niet sterk. That’s all. Ik heb het volste recht dat te vinden. Ik ben best wel ingelezen.

    Het is overigens aan mijzelf om al dan niet wel of niet naar andere clubs te verwijzen. Ik laat me zeker niet de mond snoeren. Het is een oprechte vraag. Clubs met minder geld, minder achterban, minder potentie (daar hoort zelfs een Emmen bij) lukt het wel om bepaalde dingen voor elkaar te krijgen. Dat zijn oprechte vragen.

    Het is voor een deel aan de handelswijze van VVV te danken dat het de afgelopen 20 jaar compleet voorbij gestreefd is door een Heracles (of zelfs een Heerenveen de afgelopen 30 jaar). Dat waren clubs die ooit nog geen schim van VVV waren. Echt nog geen schim.

    Ik heb ook nog steeds geen idee trouwens waar het vertrouwen op gestoeld is dat VVV wel een nieuw stadion in de regio kan realiseren. Ik vind het van weinig realiteitszin getuige, gelet op hoe dingen meestal gaan hier in de regio.

    Echter: Het veilingterrein is als locatie nog de locatie met de beste papieren. Als VVV middels de gemeente en de projectontwikkelaar daar gezorgd hebben voor een integratie van een stadion in de plannen dat snel gerealiseerd kan worden, tegen relatief lage kosten en tegen meer opbrengsten dan uit de verbouwing van de Koel zijn te halen, dan zijn dat al goede uitganspunten.

    Persoonlijk zou ik dan wel willen dan de magie van de Koel meegenomen wordt naar de nieuwe locatie. Dus een stadion in een kom, eventueel met deels kunstmatig aangebrachte heuveltjes tegen de buitenkant van het stadion aan, in een groen (parkachtig) karakter met TRAP naar de kleedkamer. Hoop dat het niet een soort Geusselt wordt, met een ongeveer eenzelfde ligging aan verbindingswegen. Dat zou echt een drama zijn.

    Het jammere is dat je nu het stadion vanuit een groot deel van de gemeente ziet liggen, want hoger gelegen. Zeker als de stadionlampen branden. Dat verlies je met een lager gelegen stadion.

    Maar goed, we weten nog niks over de plannen op het Veilingterrein. Ik laat me verassen. Ten aanzien van het veilingterrein ben ik niet bij voorbaat negatief. Als de randvoorwaarden en de cultbeleving maar goed zijn.

  1. kuebke

   Nou Leonardus waar weet jij het zo zeker van dat het stadion er komt.
   Neem aan dat je het oud veilingterrein bedoeld.
   Ik hoop dat je gelijk hebt maar ik ben er bang voor.
   Ze zijn er vroeger ook al mee bezig geweest en toen ging het ook niet door en waarom zou het nu dan wel door gaan.

   Volgens jou zijn er voldoende investeerders.
   Ik ben toch heel benieuwd hoe jij aan deze info komt en noem dan eens wat namen van eventule investeerders.

  2. Ievel Knievel

   @ Leonardus

   Lijkt me op dit moment toch enigzins onwaarschijnlijk. Donderdag op Omroep Venlo zijn de plannen al min of meer toegelicht voor het voormalige veilingterrein.; nog niet in detail, maar het ging vooral over een campus-achtig plan, met ontwikkelingen gericht op de Hogescholen, VieCurie, ROC/ Gildeopleidingen/ Gezondheid en uiteraard wonen, want daar is het grote geld in te verdienen op dit moment. Wonen en een stadion matchen niet lekker.

   Eerlijk is eerlijk; er wordt ook over “Sport” als bestemming gesproken. Ik weet dus alleen niet of een stadion binnen de mogelijkheden past.

   Het jammere is dat je dan een in het land unieke en zeer groene locatie inwisselt voor een waarschijnlijk 13-in een dozijn achtig stadionnetje zoals ze op meerdere bedrijventerreintjes in het land, a la PEC-Zwolle staan. Het PEC-Zwolle stadion is, ondanks “nieuw,” nu al flink gedateerd en kent de emotionele beleving van een parkeergarage. Het is ook niet zo dat PEC er nou echt zovele malen beter voor staat als VVV. Het dubbeltje had afgelopen seizoen ook zomaar anders kunnen rollen voor beiden. Ik zou het schrijnend en jammer vinden als VVV voor zoiets zou gaan, maar ja, de 13 in een dozijn van der Valk-achtige smaakloze sponoren willen dat.

   Ik zou dat eeuwig zonde en een gemiste kans voor de lange termijn vinden. Je wordt dan eenheidsworst en alle eenheidsworst concurreert met elkaar, waardoor je op de lange termijn weer op dezelfde plek uitkomt waar je nu staat. Welliswaar met een financieel gezien hogere begroting, maar begrotingen van concurrenten zijn dan ook weer verder gegroeid. Je moet altijd uitgaan vanuit je eigen verhaal en je eigen karakter. Unique selling points verkopen beter dan dat wat er al is. Een voetbalclub is emotie en een eigen karakter. Karakter moet je niet om zeep helpen.

   Maar goed. Ik laat me dan verrassen. Het zal qua timing wel passen. VVV maakt onverwachts bekend te stoppen met de vernieuwbouwplannen en 3 weken later is er een investeerder voor het oude veilingterrein. Maar goed.. Zoals gezegd, wonen, campussen en een ziekenhuis (waarbij voor de patiënten rust essentieel is) zie ik niet snel gecombineerd worden met een stadion en eventuele evenementen. Qua verbindingswegen zit je daar wel goed. Van de andere kant, stadions staan het grootste deel van de tijd niks te doen en leeg te staan. Je kan alleen een goed bedrijfsmodel om een stadion heen bouwen als het stadion en gebouwen/ faciliteiten meer richting 24/7 gebruik gaan. Ik ben benieuwd. Als je meer details hebt mag je ze geven Leonardus.

  3. supportertje

   Denk niet dat de gemeente er aan mee gaat werken dat zo wel het ziekenhuis, als brandweer geen vrije doorgang kunnen hebben als VVV voetbalt en alles er om heen vaststaat met verkeer.

 3. Venlooow

  Het zou natuurlijk een zeer goede locatie zijn voor een nieuw stadion.
  Niet te ver van de stad en van Blerick en Tegelen.
  Verder een goede aansluiting op de A73.
  Laten we het hopen maar ik ben er bang voor.

 4. Depor

  Gewoon Cradle-2-Cradle bouwen dat stadion. Dan wil de gemeente er zeker in mee gaan. Idem aan nieuwe Holland Casino, nieuwe Vd Valk en Stadskantoor. Goed voor het imago van de stad!

 5. goalkiller

  En verder deel 2

  – Wens van rvc en directie om meer de Duitse (Bundesliga) organisatiecultuur na te streven. Dit wil men bereiken door vol het netwerk van Jos in te gaan zetten.

  -men is aan het kijken om grootmacht rugsponsor Vidaxl meer slag en stootkracht te laten geven voor de club

  – eerste training met publiek moet een afscheidsessie voor giomakis worden.

  1. Ievel Knievel

   Zwetst de zwetser zelf om 15.30. Kijk voor de lol eens naar de tijdstippen waarop ik post. Juistem, na het werk dus vooral, heel soms ervoor of heel erg soms ertussenin.

Leave a Reply