WK 2014 vergoeding VVV-Venlo

Het is alweer een tijdje geleden dat het WK in Brazilië werd gespeeld. Gisteren is bekend geworden wat de clubs van de FIFA krijgen ter compensatie voor het leveren van spelers voor het WK.

Bij elk groot voetbal evenement worden vergoedingen gegeven aan de voetbalclubs waar de spelers op dat moment spelen. Bij het WK in Brazilië zou het gaan om een bedrag van $70 miljoen dat verdeeld wordt over de clubs.

Het bedrag dat de club ontvangt ligt aan hoeveel spelers de club vertegenwoordigen op het WK en het aantal dagen dat elke speler actief was op het eindtoernooi. Deze periode startte twee weken voor de openingswedstrijd, en eindigde tot een dag na uitschakeling. De vergoeding komt neer op $2,800 per dag (ongeveer €2300,-)

Met oud-VVVers Keisuke Honda, Maya Yoshida, Paul Verhaegh, Ahmed Musa, Michael Uchebo en Uche Nwofor was VVV goed vertegenwoordigd op het WK. Waar het gros van de WK-gangers al vertrokken was bij VVV-Venlo, stond Uche Nwofor nog altijd onder contract bij de Venlonaren. De club ontvangt hierdoor een vergoeding voor zijn WK-deelname.

Nigeria behaalde de achtste finales van het toernooi. Hierdoor krijgt VVV-Venlo $46.200, dat komt neer op zo’n 39.000 euro.

Een financiële meevaller voor VVV maar het zal niet veel helpen aan de slechte financiële situatie. Het zal zal alleen het tekort verkleinen.

Bron: Reddit.com, ECA/FIFA

3 Responses

Leave a Reply