Wordt VVV-Venlo periodekampioen?

Gisterenavond stond er een hele belangrijke wedstrijd op het programma in de Jupiler League. De Venlonaren hoefde niet te spelen, maar concurrent in de derde periode De Graafschap moest wel spelen voor de koppositie in de derde periode. De Doetinchemmers namen het in Enschede op tegen Jong FC Twente.

Een makkie moest het worden, maar de Doetinchemmers werden met een ruime nederlaag naar huis gestuurd. Jong FC Twente won vrij eenvoudig met 3-1 van De Graafschap.

Voor VVV-Venlo een geweldige uitgangspositie. Door de nederlagen van De Graafschap en Sparta blijft VVV-Venlo op de tweede plek staan in de derde periode. NEC staat bovenaan maar heeft al de een periode titel binnen en telt hierdoor niet mee in de klassering voor de derde periode.

Aankomende vrijdag speelt VVV-Venlo thuis tegen angstgegner Achilles’29. De Venlonaren verloren al twee keer dit seizoen van de semi-profs. Maar wij hopen op drie keer is scheepsrecht.

De vraag luidt dan ook!
[poll id=”48″]

14 Responses

 1. socrates

  Hè dit is een leuk cadeautje van het Grafschaap. Nu maar hopen dat de heren het op waarde weten te schatten en het fatsoenlijk uitpakken tegen de Groesbekers. Over Groesbeek, een tussentijdse bronzen Stier kan dan ook meteen verzilverd worden door die Franse Mexicaan van de Treffers vast te leggen. De achilleshiel van dit elftal is het gebrek aan scorend vermogen, in 26 wedstrijden maar 30 doelpunten, alleen de broeders uit Sittard en Maastricht scoren minder, dan wordt het lastig puntenpakken. Temeer de verdediging mee kan met de besten, alleen NEC en Eindoven hebben minder dan de 32 Venlose tegendoelpunten moeten incasseren. Kortom knallen vrijdag en dan snel een scorende spits erbij. Wordt dan nog wat in de nacompetitie, wellicht een mooie kans voor revanche op Kowet.

 2. Louis van Gaal

  Alleen een ezel stoot zich, 3x in 1 seizoen, aan dezelfde steen!
  Als je in een periode zoveel cadeautjes krijgt moet je nu zo professioneel zijn om het af te maken. Hopelijk de koel weer wat voller en kan VVV weer wat supporters terugwinnen met een periodekampioenschap..

 3. supportertje

  Als ze het nu niet pakken dan verdienen ze het ook niet. Winnen is het enige wat ze moeten doen om de periode binnen te halen. Ik vind dat we dat wel mogen verwachten van VVV thuis. En het liefst met klinkende cijfers. Maar zoals ik al eerder heb gezegd, liever lelijk winnen dan mooi verliezen. Dus VVV maak jezelf en ons eens blij.

 4. Goodie

  We zijn afgelopen seizoen voetballend niet altijd getrakteerd op spektakel thuis, maar het resultaat is prima. 8 gewonnen, 3 gelijk en 1 verloren. Verloren mede door de scheidsrechterdie 2 rode kaarten trok. Daarbij is Thoone ggeblesseerd dacht ik. Makkelijk zal het niet worden, maar laten we eerlijk zijn, VVV moet gewoon de periodetitel pakken.

 5. Meuske

  Helemaal met iedereen eens hier want laten we eerlijk zijn als je 3 keer van met alle respect Achilles verliest hoe kun je dan enigszins een rol van betekenis spelen in de play offs. Denk ook wel dat we het recht hebben om een overwinning te EISEN van spelers en technische staf. @Goodie jammer voor Thoone maar met of zonder hem moet VVV eroverheen walsen want dit zijn semi profs en staan denk ik niet dagelijks zolang op het veld met elkaar. Een OVERWINNING niks meer en niks minder!!!!!!

 6. Ben

  In beslissende wedstrijden heeft het hooggeplaatste team het vaker heel erg moeilijk tegen dat laag geplaatste team. VVV heeft het jaren geleden ervaren hoe het moeilijk het kan zijn.
  Maar zoals hierboven is aangehaald als je bij zo een finale wedstrijd het niet waar maakt dan is dat een bevestiging van een waardeloos, verloren jaar. Winnen we wel, zoals we mogen verwachten, dan mogen we meedoen aan de nacompetitie. Maar, ook niet meer dan dat.
  Winnaars bij de nacompetitie zijn meestal de teams die aan eind het van de reguliere competitie goed meedraaien. Ik zie gebeuren dat VVV het resterende deel van de competitie alleen maar beter gaat spelen. Dus we doen mee om promotie. FORZA VVV!

  1. marcel

   in een duel over twee wedstrijden kan alles. de championsleague is niet voor niets zo opgezet. in een grijs verleden ging barcelona ook wel eens in de eerste ronde eruit tegen een clubje uit witrusland. daarom zo belangrijk om te kwalificeren voor de play-offs. en zoals al benoemd door Boris, dit is de kans om je te verzekeren van zo’n plek. want ondanks dat de aansluiting naar boven gerealiseerd is, is het nog geen uitgemaakte zaak dat VVV dit via de reguliere stand gaat halen. Dus pakken deze Grote mogelijkheid. vervolgens kom je in een situatie terecht waar je in rechtstreekse duels (zoals we zelf zo goed weten), vanalles kan verwachten………. de grote loterij die play-offs heet.

 7. RuiverCity

  Opstelling voor vrijdag:
  Maenpaa
  Joppen, Promes, Buwalda, Maksimenko
  Post, Sevinc, Nijholt
  Khalouta, Platje, Wolters

  Dus geen Fleuren aub. Maksi speelt goed en fysiek veel sterker.
  Wolters’ omdat van Crooy nog niet goed genoeg is voor een basisplaats.

  Mocht het niet lukken dan Balkestijn al tussen de 45-60 minuut als breekijzer. Niet pas in de 85ste minuut!

 8. Ben

  Prima opstelling. Ik zou Platje iets achter de twee spitsen laten spelen, zeker niet als diepe spits. Eventueel, als het niet loopt, Sevinc vervangen door Voorn. Als het helemaal niet loopt, inderdaad niet wachten tot de 85e minuut, Balkestijn er in. Hoewel, ik denk dat het zo maar eens een heel grote overwinning kan worden. Niet omdat Achilles niet goed speelt, maar omdat bij ons nu eens alles lukt. Aangezien ik erg goed ben in voorspellen….. FORZA VVV!

Leave a Reply