VVV-Venlo

Yahcuroo Roemer ontvangt Jan Klaassens Award

Zaterdag 31 juli vond in Covebo Stadion – De Koel – de jaarlijkse strijd om de Herman Teeuwen Memorial plaats. De laatste testcase voor de Venlose Koelclub vóór de start van de competitie. Tegenstander dit jaar: de Griekse topclub Panathinaikos FC. Traditiegetrouw wordt voorafgaand aan deze wedstrijd de Jan Klaassens Award uitgereikt. De prijs voor het grootste talent uit de Venlose Jeugdopleiding ging dit jaar naar Yahcuroo Roemer.

Rechter vleugelaanvaller Yahcuroo Roemer speelt al vanaf zijn 8e in de jeugdopleiding van VVV-Venlo. Hij startte in de ‘F1’ van de Venlose club. Roemer werd in de voorbereiding van het seizoen 2018-2019 overgeheveld naar de selectie van het eerste elftal en maakte op 25 september 2018 zijn debuut namens VVV in een officiële wedstrijd tijdens het bekerduel tegen Westlandia. Op het moment dat hij, voorafgaand aan het seizoen 2020-2021 zijn eerste profcontract tekende, vertelde hij: “Dit is voor mij een droom die uitkomt! Ik heb de hele jeugdopleiding hard naar dit moment toegewerkt. En nu kan ik laten zien wat ik kan.”

Roemer maakte afgelopen seizoen zijn debuut voor VVV1 in de historische wedstrijd tegen Ajax ( 0-13 ) en kende na de winter een zeer succesvolle periode in de selectie van de Venlonaren. Hij speelde in totaal 15 competitieduels in de Eredivisie afgelopen seizoen, waarin hij in totaal 1 assist gaf.

De Jan Klaassens Award werd dit jaar voor de 15e keer uitgereikt. Eerder wisten spelers als Willem Janssen, Niels Fleuren, Vito van Crooy, Evert Linthorst, Simon Janssen en Stan van Dijck de award te winnen.

50 Responses

 1. chretien

  Yahcuroo, naam goed geschreven, ik wens je toe dat jouw naam het komende seizoen heel vaak in positieve zin wordt genoemd, liefst nog geroepen. Succes jongen!

 2. Hakkentrik

  Dat gaat helemaal goedkomen met Yahcuroo (eigenlijk heet hij Redon, maar dat terzijde). Ik zie in hem een groeibriljant, moet nog veel leren, maar is leergierig. Fysiek nog bijschaven, maar hij kan echt een topper worden! Succes, jong!

 3. VenloVVV

  Het blijft wel verdacht stil rondom Giakoumakis. Hoop toch dat dit snel rond komt. Dat maakt een verschil of er nog veel of weinig mogelijk is op de transfermarkt.

  Verder komt de Zweed Johansson dus over, waarschijnlijk deze week al. Een aanvallende middenvelder voor 40.000 euro. Hij is pas 23, maar kan niet veel over hem vinden. We laten ons verrassen.

  De geruchten over een eventuele terugkeer van Moreno Rutten klinken mij als muziek in de oren. Hij was voor mij vaak een van de sterkhouders bij VVV. Ik vond het erg jammer dat hij vertrok. Ik denk dat hij een welkome versterking zou zijn. Zeker voor de 1e divisie. Kan ook op meerdere posities uit de voeten. Zijn bezoek aan de Koel afgelopen weekend maakt de kans wel wat groter.

  Het gerucht van Korkmaz wat een tijdje geleden voorbij kwam lijkt toeval te zijn geweest, hier ga ik dus ook niet meer vanuit. Zou ook niet weten wat we daar nu aan hebben.

  Tenslotte vraag ik me af wat er met Hunte gebeurd. Hij heeft geen club en had vorig jaar volgens mij een amateur contract. In de 1ste divisie lijkt het me een prima speler voor erbij te hebben. De selectie is nog erg mager en hij kan op meerdere posities spelen. Al is het maar voor invalbeurten. De selectie is nog erg smal.

  Wat betreft Post & Pachonik is het afwachten maar volgens mij is er geen concrete interesse. Met deze 2 spelers heb je wel meteen een sterker team. Al is de kans vrij klein dat ze beide blijven.

  Laten we hopen op witte rook van de berg en een mooie transfer voor Giako.

  Op naar zondag, zin in!!

   1. VenloVVV

    Hij had een clausule in zijn contract staan van 400.000 kronen (ongeveer 40.000 euro).

 4. VenloVVV

  Zojuist een update in het Zweedse artikel. Bijgewerkte versie waarin Jens Magnusson zegt dat ze in laatste onderhandelingen zijn met een club en dat de som niet is wat onze informatie zegt. Zal dus wss iets duurder zijn.

  1. Dond

   Ben zeer tevreden met het aanblijven van Danny. Kan zeker in de KKD nog een zeer belangrijke pion zijn!

   Moreno zou ik ook graag zien komen.

   Heb je ook nog nieuws over Giakoumakis?

  1. lucien1978

   Clint Leemans ben ik juist heel blij mee dat die niet komt. Luhukay wil snel aanvallend voetbal spelen. Wat moet je dan met de traagste profvoetballer van de eredivisie. Daar heb je niks aan.

   Ik zag overigens net bij Beej Benders Giakoumakis met zijn zaakwaarnemer Romeo Castelen zitten. Ze zijn dus in ieder geval bezig 😃

 5. jurgen

  Boadu verkast ook naar Frankrijk, is al de 3e speler van AZ, als Teun ook nog gaat dan bulkt dat AZ van de poen. Dan kun je toch voor 6 miljoen een klein gokje wagen met “onze” Griekse vriend. Die Scandinavische buitenspeler van hun, die geeft de voorzetten wel.
  Het kan nu snel gaan, maar dat is een aanname van mij. We gaan ut zien.

 6. mats

  Blij dat Post blijft. Samen met VanRooijen…hahah dat wordt lachen. Twee bijtertjes…. Die gaan record gele Kaarten pakken zetten dit seizoen.

  Hopelijk blijft Pacho ook. Dan heb je toch een goede speler voor de KKD.

  Het wordt echter tijd dat Giako nu eens echt gaat. Dit duurt allemaal te lang.

 7. hanskazan

  Mooi dat Danny blijft, opeens krijgt het middenveld een heel andere allure.

  Danny Ings naar Aston Villa… die zullen wel aardig gecasht hebben en zullen een nieuwe spits zoeken. Geruchten van Southhampton en Giakoumakis zouden wel eens concreet kunnen worden nu

 8. Leonardus

  Ik moet nog maar eens zien of het aanblijven van Post wel zo positief is. Wie staat hij straks in de weg? Met de overige middenvelders de Boer, van Rooijen, Janssen, Essanoussi en mogelijk Jacobsen wordt het dringen. Post moet spelen, dat zal zijn eis zijn. Is ook aanvoerder. Ten koste van wie gaat dat dan? Met zijn opstelling eerder deze voorbereiding, het niet meetrainen en een vertrek willen forceren heeft hij veel krediet verloren. Daarnaast is zijn salaris een blok aan het been. Nee, ik ben niet zo positief.

  1. DeOtjes

   Hij had nog een contract. Geen idee way zijn salaris is maar als VVV hem niet kwijt wilde dan zal het wel in de begroting passen. Verder staat hij eigenlijk niemand in de weg. Janssen en Essanoussi zijn geen basisspelers maar jeugdspelers die je af en toe minuten laat maken.

   Wat ik van die Jacobsen heb kunnen vinden is dat het in de basis een rechtermiddenvelder is. Als dat zo is zou je ook nog kunnen varieren met Jacobsen ipv Roemer en dan spelen ze alle 4. Je kan ook een 2 mans blok opstellen met van Rooijen en Post en 1 middenvelder ervoor en als het goed gaat 1 uit het blokhalen en de 4e middenvelder erin. In geval van nood (blessures / kaarten) kan Post ook nog de verdediging in.

   Daarnaast mag je 5 wissels doorvoeren. Dus een iets sterkere bank is ook wel lekker.

   1. Godfried

    Klopt, Carl is idd gewoon een rechtermiddenvelder.

    Daarbij kan de bank niet sterk genoeg zijn. Blessures, kaarten, noem maar op. Je wilt daarnaast ook kunnen wisselen zonder er op achteruit te gaan.

    Heb inderdaad het gevoel dat deze Carl voor de rechterkant gehaald wordt. Verder mag er dan naar mijn idee ook nog een centrale aanvaller bij. Eén pure spits in de selectie is wat weinig. Het liefst iemand die op 10 jan spelen én in de punt. Iemand met snelheid.

    Begin er zin in te krijgen.

   2. Grad

    Wat ik vernomen heb is Jacobsen is te vergelijken met een type speler als Neudecker.

   3. mats

    Nou precies dit dus! Lijkt me prima om een sterk mid te hebben en de jeugdspelers minuten te laten maken als het kan/moet.

    Die VanRooijen is niet bang om naar voren te trekken en een doelpunt te maken dus dansen je een type Post wel nodig he…. Want die CV’s van ons vertrouw ik nog steeds niet helemaal.

  2. supportertje

   Denk dat Danny met zijn koppie leeggemaakt en als aanvoerder weer een rol te pakken heeft die hem ligt. Hij dwingt bij iedereen respect af door zijn harde werken. En is op en top een VVV man. Iemand die zo lang bij VVV voetbalt heeft de club in zijn hart zitten. En ja, misschien kon hij niet wegkomen, maar het zo maar ook anders kunnen zijn. Hij hoort ondertussen bij Venlo en VVV. En aan zijn instelling mankeert niets maar dan ook niets. Als hij de jonge mensen op sleeptouw kan nemen en dezelfde vechtersmentaliteit bijbrengt, dan is dat mooi meegenomen. Maar dat is mijn mening dan.

  3. roermond

   Een paar opmerkingen Leonardus, op de eerste plaats, het is niet Jacobsen maar Johansson en 2. hoe kom je erbij dat Danny niet mee wilde trainen? Tijdens een van de eerste trainingen brak hij zijn middenhandsbeentje, waarvan hij trouwens nog niet helemaal genezen is. Zo komen de geruchten de wereld in…

 9. FC VVV03

  Dan ga je dus met mensen om de tafel zitten om een nieuw uitshirt ontwerp te bedenken en dan kom je dus met zijn allen op dit shirt. Ik vind het maar elk jaar weer tegenvallen… kan ook een kwestie van smaak zijn, maar ik heb nog nauwelijks een jaar gehad dat ik denk die moet ik hebben!

 10. kuebke

  Tjonge tjonge tjonge,Stan maakt zich zelf toch onderhand flink belachelijk ,wat ligt hij toch te weer flink te leuren met Jaco bij Feyenoord.

  Volgens mij is er helemaal niemand die concreet in hem geinteresseerd is .

  Het duurt allemaal veel te lang dat is wel duidelijk.

  1. Grad

   Tjonge, tjonge wat ben je weer aan het zeuren, want Stan is helemaal niet aan het leuren. Het is juist de media die Giakoumakis aan Feijenoord koppelt, Stan heeft alleen hierop gereageerd en gezegd, dat hij eventueel wel bij Feijenoord zou passen/een geschikt speler zou zijn.

   1. Tja, Giakoumakis zegt op 7 juli tegen diezelfde media ‘kan morgen zijn, kan over 10 dagen zijn, maar er zit een transfer aan te komen’. Inmiddels zijn we een maand verder en is de situatie nog precies hetzelfde.

 11. hanskazan

  Voor iedereen die hier loopt te zeuren dat Jako gewoon moet spelen. VVV wil dit zelf niet. Jako heeft aangegeven graag met de groep te trainen etc. VVV weet dat er een halve begroting op het veld loopt. Dus iedereen die dit vergelijkt met hin eigen baan en baas die snapt even niet dat jij zelf geen miljoenen waard bent en bij een blessure opeens niet meer. Als jouw baas 2 miljoen kan verdienen aan je als je helemaal piekfijn en zonder stress en schade de maand doorkomt laat hij je ook lekker thuis op de bank zitten

 12. supportertje

  Ook heel belangrijk, Seacon contract zonder einde ( super sponsor dus ) en 90% van de partners ziet af van compensatie. Scheelt VVV en behoorlijke slok op een borrel. En natuurlijk kan Giako niet spelen. Die moet in hele vorm verkassen, niet met kapot geschopte enkels of andere ongemakken. Zou mooi zijn als we voor het weekend wat zouden horen.

 13. chretien

  Haast hebben is het domste en brengt de prijs omlaag. Voor een Engelse premier club is de huidige prijs voor een speler als Giakoumakis geen enkel probleem. Ik vermoed dat het meer is dat men twijfelt tussen Giakoumakis en een andere speler en dat deze tweede speler veel meer moet kosten…

  1. En die twijfel is ook logisch. Veel ploegen in b.v. de Premier League (ook Southampton) leggen de nadruk op snelheid in het spel en omschakeling. Ik weet niet of Giakoumakis daar de juiste speler voor is…
   Binnen de 16 is hij als spits natuurlijk dodelijk, maar in hoeverre past hij met zijn kwaliteiten in een elftal als Southampton, ik snap die twijfel wel…

 14. FC VVV03

  Voor alles en iedereen zou het goed zijn als er snel duidelijkheid komt wat betreft Giakoumakis. Het zal toch ook voor de andere spelers apart aanvoelen dat zo’n jongen gewoon onder contract staat en geld verdiend door niet met de groep mee te trainen/spelen. Vanuit VVV is het allemaal erg logisch. Die willen natuurlijk geen enkel risico lopen met hem, wat betreft blessures etc. Maar van de andere kant is het wel weer vreemd dat zoeiets altijd kan in de voetbalwereld. Alsof je je eigen baas laat weten dat je op zoek gaat naar ander werk, en vervolgens 2 maanden thuis in de tuin gaat zitten met een laptop op je schoot.

  1. Natuurlijk zou snel duidelijkheid goed zijn.
   Maar realiseren sommige mensen zich hier wel hoeveel transferwaarde hij vertegenwoordigt?
   Ik vind het heel verstandig dat hij apart traint en de club elk risisco op een evt. blessure probeert uit te sluiten. ik denk dat deze maand de transfer rond komt…

 15. FC VVV03

  Natuurlijk hangt hier voor VVV vrijwel alles van af. Als het VVV lukt de vraagprijs te krijgen voor hem, krijg je als club opeens bijna je complete begroting binnen, waar je weer gaten mee kunt dichten wat betreft degradatie en corona. En natuurlijk kun je qua selectie dan hier en daar nog wat toevoegen. Laten we hopen op snelle duidelijkheid.

Leave a Reply