“Yannick Leliendal wordt verhuurd aan TOP Oss”

TOP Oss-technisch directeur Peter Bijlevelds heeft tegenover Dagblad De Limburger laten weten dat Yannick Leliendal waarschijnlijk op huurbasis vertrekt naar TOP Oss: “We zitten in de afrondende fase”.

De linksback, die afgelopen zomer voor twee seizoenen in Venlo tekende, lijkt nu dus alweer te vertrekken. De Amsterdammer kreeg namelijk tot dusver weinig speelminuten van trainer Jos Luhukay; middenvelder Simon Janssen is uitgegroeid tot vaste linksback.

VVV hoopt, volgens De Limburger, ook nog steeds op vertrek van Lukas Zima, Kristopher Da Graca en Tobias Pachonik – de laatstgenoemde zou in de belangstelling staan van hoogvlieger FC Emmen.

21 Responses

 1. chretien

  Leliendal is waarom gecontracteerd? Waarom nu weg? We weten eigenlijk niks van hem. Kan hij niet voetballen? Is hij geen talent? Was hij een van de rotte appels?

 2. De Realist

  Vreemde zaak dit en dit lijkt de volgende miskoop te zijn van VVV. Hij werd zo positief aangekondigd toen hij aangetrokken werd en nu zijn deze woorden alweer niks meer waard. De keren dat hij mee speelde deed hij het niet eens zo onaardig. Er is vast meer aan de hand, maar wat…daar mogen we weer met z’n allen naar gissen.
  Hopelijk gaan we nu wel een nieuwe linksback aantrekken want Simon Janssen op deze plek kan echt niet, al moeten we Jos hier nog steeds van overtuigen. Hopelijk komt er toch nog iets bij deze week want zo kan het niet langer.

  1. Leonardus

   Er is geen geld voor versterkingen. De financiële situatie bij VVV wordt steeds beroerder. De club zakt inmiddels naar het rechter rijtje in de KKD wat poen betreft.

   1. supportertje

    Duidelijk dat het kwartje is gevallen. We zullen het moeten doen met wat we hebben. Dat houd in op alle fronten, van hoog tot laag, meer is er niet. We kunnen alleen maar hopen dat de jeugd zich gaat laten gelden en dat gaat tijd kosten. Andere spelers halen zal er niet inzitten. In het verleden hebben als supporters van VVV ook slechte tijden gehad met ons kluppie, hopelijk overleven we deze fase ook weer. Het zou eeuwig zonde zijn als VVV het onderspit delft in deze slechte tijden.

 3. Ievel Knievel

  Het geval Leliëndal heeft te maken met dat deze speler buiten de groep valt. Daar is al eerder over bericht aan het begin van het seizoen. Sterker nog, het eerder verliezen van zijn basisplaats had met name daar mee te maken. Op 1 van de sociale media video’s van VVV zelf is zelfs te zien dat een deel van de selectie aan het geinen en grollen is ten koste van deze speler als ik mij niet vergis.

  Als er al iets aan de hand is in de selectie dan is het volgens mij dat er in de groep niet een 100% sfeer hangt tussen alle spelers. Het niet voor elkaar door het vuur gaan wat we dus de laatste weken zien heeft met name daar mee te maken denk ik persoonlijk. Het is aan de technische staf om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Het is dus niet zo, zoals onze directeur beweert, dat het probleem in de groep reeds is opgelost. Ook vraag ik me persoonlijk af wat de rol van de assistent trainer Jay Driessen in dezen is. Ook aangezien in de staf ook de nodige onrust is geweest.

  VVV zou juist nu een sportpsycholoog in de staf nodig hebben gehad. Daar kan je smalend en gekscherend over doen, maar in deze huidige tijden een must in je staf. Al dan niet ingevlogen als ZZP’er of 1 dag in de week in dienst.

  Verder verbaas ik mij over sommige reacties. Het is al vanaf de degradatie (en daarvoor duidelijk) dat VVV schrikbarend terug moest in financiële middelen, met name daarom had VVV ook nooit mogen degraderen. Precies de reden waarom ik en anderen vorig seizoen al zeiden dat het niet haalbaar was om top 8 KKD te spelen en dat je het haast wel met eigen jeugd moest doen. Met name daarom is het ook zo riest dat er toch weer geld aan aankopen verspild is. Letterlijk verspild. VVV heeft de ambitie om top 8 te spelen ook never nooit uitgesproken. Je hoeft alleen maar te kijken naar de resterende begrotingen in de KKD en naar de potentie van de clubs die top 8 staan. Daarbij is VVV vergeleken gewoon minder (op dit moment). De harde realiteit. Zowel qua achterban als potentie en dus ook financiële middelen. Dit was VOOR het seizoen al duidelijk.

  En natuurlijk zit de klad erin bij VVV, toch staan we maar 3 punten achter op NAC en plek 10 en hebben we ook 2 wedstrijden op rij verloren, niet 10, ook al verloren we ook voor de winterstop wat. Plek 9 ligt gewoon in het bereik en met een jong ploeg bij de top 8 biedt ook plek 9 wellicht kans op deelname play offs. De enige manier waarop je dat op dat moment kan bereiken is door als groep tot het gaatje te blijven knokken, want alleen hiemee kan je de technische en tactische tekortkomingen verbloemen. Als je naar de cijfers kijkt moet VVV gewoon vaker gelijk spelen en minder verliezen, want daar laat VVV veel kansen en punten liggen. VVV heeft nog steeds een beter doelsaldo (alhoewel negatief) dan een aantal andere ploegen om zich heen. Om nu meteen het drama en een debacle uit te roepen gaat me wel heel erg ver. Als je dat te vaak doet als “supporters” dan gaat dit ook de selectie en de club bereiken en zorg je dat het een self fullfilling prophecy wordt. Dat gebeurde vorig seizoen natuurlijk ook en met name door deze negativiteit wist VVV een negatief patroon niet te keren. Ook toen zat er van alles niet goed in de selectie overigens.

  Verder bestaat hier bij veel supporters een verkeerde aanname over wat een RvC en de voorzitter van een RvC doet. Het beleid en de dagelijkse gang van zaken bij de club worden bepaald door de directie en technische staf. De RvC houdt vooral toezicht op de grote lijnen en de beleidsplannen. Deze plannen en jaarverslagen zijn door eenieder gewoon in te zien en te lezen, via de website als ik mij niet vergis. In de grote lijnen en huidige plannen kan het best goed zijn dat er daar geen fouten gemaakt worden, maar dat het in het dagelijkse werk tussen de medewerkers van de club, waaronder spelers, wel degelijk mis gaat, op communicatief vlak met name. Daarnaast heb ik het idee dat wat de trainer wil, directie wil en technische man wil niet op 1 lijn met elkaar liggen. Daar mag je wel degelijk kritiek op hebben, want dit raakt de club supporters en voedt verdeeldheid onder de supporters. Sterker nog, het beïnvloedt de wekelijkse resultaten.

  Verder ontbreekt in discussies hier vaak iedere nuance. Dat je kritiek op de directie en technische man hebt, wil niet zeggen dat je vindt dat deze niets goeds doen of in het verleden niets goeds hebben gedaan. We moeten het op dit moment toch met elkaar en met z’n allen doen. Dat is wat het is. Je hetbt kritiek en kritiek, dat zijn verschillende dingen. Je moet het van punt tot punt bekijken en op die verschillende punten mag je, mits goed onderbouwd, wel degelijk kritiek hebben.

  Als laatste: dat VVV het moeilijk heeft en nog heel moeilijk gaat krijgen had iedereen al lang moeten zien aankomen. Je kan ook zeggen dat je met de 11e begroting gewoon 11e gaat worden. Dat is best realistisch.. Het verwachtingspatroon bij een deel van de aanhang klopt gewoon niet. Overigens heb ik in het verleden heel vaak kritiek op Bogers gehad, maar dit seizoen heb ik hem zelden op een vreemde onrealistische uitspraak met het oog op de toekomst mogen betrappen (itt vorig seizoen). Misschien heeft hij WEL veel te opportunistisch op Omroep Venlo geroepen dat het allemaal wel weer goed zat in de selectie> iets waarvan er een kans is dat het helemaal niet zo is. De directie moet dan de trainer, die er toch best wel alleen voor staat in dezen, de steun geven en hier niet te lichtzinnig of makkelijk over denken.

  1. DeOtjes

   Goed stukje.

   Slechts 1 puntje waar ik me niet bij aansluit namelijk “Daarnaast heb ik het idee dat wat de trainer wil, directie wil en technische man wil niet op 1 lijn met elkaar liggen” Ik denk dat ze allemaal de beste speler op de juiste plek willen. Dat ze allemaal wel zien dat er wat bij moet. Maar dat het (financieel) niet kan.

  2. De Koel

   Om even te reageren op het teamgevoel, dat was waar ik Maurice Steijn altijd zo goed in vond. Hij had destijds ook een beperkte selectie wat kwaliteit betreft, maar er stond altijd een team dat bereid was voor elkaar te knokken. Volgens mij één van de belangrijkste redenen waarom er destijds zo goed gepresteerd werd.

   1. Absoluut waar! En gaf altijd tactische nabeschouwingen op de site vooraf aan een nieuwe wedstrijd en communiceerde waar het goed of niet goed was gegaan in de vorige wedstrijd…

   2. Ievel Knievel

    Het rare is dat best een hoop supporters het goed vonden dat hij vertrok en zelfs aangaven dat toen hij misschien wel terug zou komen na zijn verblijf in de woestijn, wat had gekund door persoonlijk lobbywerk van Hay Berden, dat het hoofdstuk Steijn gesloten was en we daar niet weer aan moesten beginnen als club. En nu wordt hij gemist. Tja.

    Ik heb zelf Steijn (bijna) altijd goed bij onze club vinden passen. En ja, hij speelde vooral tactisch sterk voetbal, niet per sé “schoon” en mooi voetbal. Maar ja, dat is op het niveau waar wij als VVV op acteren ook niet haalbaar. Steijn heeft natuurlijk met de middenmootklassering in de eredivsie wel het maximaal haalbare uit de selectie gehaald. Dat maakt hem dus ook echt een trainer/ coach.

 4. Ik ben wat minder onder de indruk van het stuk van Ievel Knievel.
  Een hoop klopt in het verhaal.
  Ik ben ook voorstander van een psycholoog of iemand met een soortgelijke kwalificatie, want ik ben er inderdaad ook nog niet helemaal van overtuigd dat binnen de groep iedereen 100% voor elkaar gaat. En om die nacompetitieplaats te halen zal dat wel echt nodig zijn.
  Ievel Knevel heeft het geregeld (ook vorig seizoen) over de plek waar VVV kan eindigen, maar dat moet nogal eens worden bijgesteld 😂
  Vorig seizoen heb je het als ik me goed herinner zelfs even over het linkerrijte gehad in de eredivisie, nou dat is niet echt uitgekomen…
  En verder hebben spelers, en ook de trainer geregeld uitgesproken dat het streven was om de nacompetitie te halen, prima doelstelling lijkt mij, anders speel je wel voor erg weinig lijkt mij…
  En de trainer, die staat er niet alleen voor, hij heeft een technische staf, maar neemt wel uiteindelijk de beslissing als men b.v. wat betreft de opstelling niet op ėėn lijn zit, lijjkt mij…
  Hopelijk komt er nog een buitenkansje voorbij als er nog wat spelers weggaan, we gaan het zien…

  1. Ievel Knievel

   Hey distortion, klopt dat ik mijn mening nog wel eens moet bijstellen ja. Ik heb dan ook geen enkele invloed op het spel, op de training of te hanteren tactiek. Wat ik wel weet dat extra negativiteit onder de aanhang meestal leidt tot negativiet in en rondom de club. Oftewel, het maakt de boel eerder erger dan beter> zie vorig seizoen. Vorig seizoen was de 10e plek op een gegeven moment erg dichtbij. Sterker nog, we hoefden maar een 2-3-tal wedstrijden te winnen en een paar gelijke spelen te behalen om zo goed als veilig te zijn voor degradatie. Daar hadden we op dat moment nog 18 wedstrijden de tijd voor. Ik had niet verwacht vorig seizoen dat de instorting zo groot zou zijn nee.

   Dit seizoen ben ik zeker niet altijd overtuigd, maar het is ook niet zo dramatisch als een aantal reacties je hier steeds na iedere verloren wedstrijd willen doen laten geloven. Vergeet niet dat geluiden op een plek als venlonaren.net bij gebrek aan publiek in het stadion extra gewicht krijgen> ook bij en in de club VVV en dit bereikt dan zeker ook de selectie en de trainer. Je maakt de boel dus onnodig veel negatiever met veel negatieve comments dan ze uiteindelijk hoeft te zijn. En nee, ik zeg niet dat je niet kritisch of teleurgesteld mag zijn na een weggeven wedstrijd> ik heb alleen het idee dat een aantal vaste klanten hier over-dramatiseren en dat is dan weer nergens voor nodig (en heeft dus ook met een te hoog verwachtingspatroon te maken). En spelen om nacompetitie lijkt mij op zich ook wel een leuk iets om na te streven. Je moet ergens voor vechten en fijn dat de spelers en stafleden zich nog ergens een doel stellen. Er is alleen een redelijke (grote) kans dat je het ook zomaar niet zou kunnen halen. Het is even wat het is bij de club en we mogen blij zijn dat we gewoon nog bestaan.

   1. Beste Ievel Knievel, al dat negativisme, daar ben ik het helemaal mee eens, daar wordt niemand blij van en daar gaat sowieso geen enkele VVV-speler beter van presteren. En gaat ook niet meer toeschouwers naar de wedstrijden brengen nu het weer mag, dus ook met dat gedeelte in je eerdere stuk was ik het helemaal eens! 😉

 5. En dan toch nog iets over Leliendal…
  Ik heb m in het stadion gezien thuis tegen NAC. Slechte eerste helft, onbegrijpelijk veel balverlies. Herpakte zich prima in de 2e helft, veel minder balverlies en veel postieve inbreng in de opbouw en de omschakeling, prima techniek!
  Op TV gezien in de bekerwedstrijd tegen NAC, geweldig doelpunt van zijn kant, technisch perfect ingeschoten, ik denk dat weinig VVV-spelers uit deze selectie zo’n technisch perfect doelpunt gaan maken in hun carriere…
  Vergelijk m even met Dumfries, komt ook altijd goed op, maar heeft zoals de deskundigen zeggen harde voetjes…
  Maar ik heb Dumfries 2x gezien in het stadion bij VVV- PSV.
  De eerste keer dat ik m zag haalde hij op een gegeven moment op een waanzinnige manier de bal uit de doelmond, het leek wel een soort keeper, waanzinnige actie!
  De laatste keer dat ik m zag bij VVV-PSV.
  De laatste minuut, we stonden met 1-0 voor, VVV leek te gaan winnen, maar Pachonik stond weer eens slecht te verdedigen en van die kant kwam een voorzet van waaruit Dumfries de gelijkmaker inkopte…
  Kortom, Dumfries staat bij mij als 1e op het wedstrijdformulier omdat je altijd op hem kunt rekenen en een geweldige inbreng heeft, zowel verdedigend als aanvallend.
  Leliendal wordt nooit meer opgesteld en wordt uitgeleend aan TOP-Oss.
  Hij heeft twee jeugdintelands gespeeld, dus hij kan heus wel iets, maar hoe zit het met zijn mentaliteit en hoe ligt hij in de groep?
  Ik snap dat mensen denken hoe kun je deze vergelijking nu maken , maar ik kon me niet inhouden…
  En we weten zo weinig over Liliendal wat dat betreft, en dat is jammer…

  1. supportertje

   Wel met je eens dat we weinig gezien hebben van hem. Hij is inderdaad binnen gehaald als aanstormend talent, echter hebben we er daarna weinig meer van gezien of gehoord. Wie de oorzaak weet mag het zeggen, echter zullen niet weten waarom het zo gelopen is. Jammer, ik had hem wel wat vaker willen zien invallen en zien wat hij nu werkelijk waard was voor VVV.

   1. chretien

    Dit is weer een voorbeeld waar wij als supporters met veel vraagtekens blijven zitten, terwijl de lucht al lang zou zijn geklaard als VVV er over zou hebben gecommuniceerd.
    Dan zou bij dit artikel maar worden gelezen: goede zet, of jammer, ik zou hem niet laten gaan.

 6. Oelie op zuid

  In dit artikel staat dat hij wordt verhuurd. Er staat niks bij van een optie tot koop etc. Ik hoop dat hij bij Top Os speelminuten krijgt. Aan het einde van seizoen zien we wel weer verder. Misschien is hij daarna wel waardevol voor VVV.

Leave a Reply