Obstakel twee: Almere City

De play-offs gaan wel erg snel. Ik zit nog in de fase waar ik ieder uur de beslissende goal van Özcan Yasar bekijk, maar de wedstrijd tegen Almere City staat alweer voor de deur. 
Maar nog even terug naar die ongekende, knotsgekke pot tegen Willem II. Opnieuw kwam VVV binnen no-time met 2-0 achter, waardoor de Eredivisiedroom voorbij leek. Maar een gigantisch krachtig en passievol VVV kwam net als in de heenwedstrijd terug in de wedstrijd. Eerst maakte Nick Venema, die in de vorm van zijn leven zit, de 2-1, waardoor we gingen verlengen in het Koning Willem II Stadion. En wat was dát spannend zeg. VVV controleerde de verlenging volledig, maar wist eigenlijk geen kans te creëren. Op de bank van Willem II werd alvast een spiekblaadje gemaakt voor de doelman waar de Venlonaren de penalty zouden gaan schieten. Maar zo ver kwam het niet. Yasar besliste na een prachtige voorzet van Venema de wedstrijd. Een kopgoal, in de 121e minuut, zijn eerste in het betaald voetbal. Wat een verhaal. 

De euforie was enorm. Bij de spelers, bij de supporters, bij de staf, want wie had dit gedacht? De favoriet van de play-offs ligt er uit en VVV zit in de halve finale!
En nu dus tegen Almere City, de ploeg die we dit seizoen al tweemaal versloegen. Maar ook Almere City zal barsten van het zelfvertrouwen. Zij wonnen afgelopen week eveneens ternauwernood in de verlenging. Diep in de verlenging was het de ervaren Rajiv Van La Parra die de rood-zwarten langs FC Eindhoven kopte. Daarmee spelen we dus ook weer tegen oud-VVV’ers Danny Post en (aanvoerder) Damian Van Bruggen. 

Voetballend speelt VVV niet altijd optimaal, maar zoals Mark Van Rijswijk het perfect omschreef: “al zit VVV niet in de wedstrijd, ze blijven wél in de wedstrijd”. Of VVV nu eenmaal beter presteert onder druk, of dat de donderspeeches van Kruys zoveel indruk maken, het blijft onduidelijk waarom VVV altijd pas laat op gang komt. Maar één ding beheerst VVV uitstekend, het basisbeginsel van het voetbal: passie en strijd. En als ze op diezelfde wijze blijven strijden in de play-offs, geloof ik er heilig in dat we kunnen stunten.
Dus kom allemaal D’n Berg op! Forza Venlo!

VVV-Venlo – Almere City FC
Dinsdag 30 mei 2023, 20:00
Te zien via: ESPN
Te beluisteren via: Omroep Venlo

51 Responses

 1. eagle

  Wat een slechte wedstrijd die we uiteindelijk toch winnen.
  Mag toch hopen dat Dirks dinsdag op de bank start ? Al waren ketting en koglin ook niet heel geweldig. Wat was ketting zwak met de bal de tweede helft

 2. Gerardus

  Ik zei al toen de verlenging ging beginnen dat Yasar nota bene de enige speler was die een goede indruk maakte tijdens het invallen. Ook de enige die dreigend was deze wedstrijd samen met Venema.

  Hartstikke leuk voor hem en voor ons! Zeer knappe goal!

  Verder een slijtage slag pur sang, maar wat een veerkrachtig heeft deze ploeg. Voetballend valt er weinig positiefs te zeggen, maar het gaat enkel om winnen in deze ronde.

  Hup op naar dinsdag en zorgen en hopen dat iedereen weer fit is.

 3. chretien

  Niks gezien, ik begrijp er niks van. Beide wedstrijden komt Willem II voor en uiteindelijk winnen wij. Straks kijken naar de opgenomen wedstrijd.
  Alleen één ding is zeker, VVV heeft nu al een méér dan geslaagd seizoen.
  FORZA VVV!

  1. Ievel Knievel

   @ Chretien

   Nee hoor, dit VVV geeft zelf heel veel weg en moet steeds eigen gemaakte fouten herstellen (en terugkomen).

   Wat het seizoen wel geslaagd maakt tot nu toe is de enorme veerkracht en het doorzettingsvermogen.

 4. RuiverCity

  Kruijs begint al helemaal verkeerd door Dirkx op te stellen. Hij was dinsdag al de zwakste schakel. Nu blundert hij weer.
  De wissels zijn bij hem meer geluk dan wijsheid.

  Als je eenmaal in de flow zit, kan er veel gebeuren. Twee keer winnen van Almere wil niet zeggen dat je de derde ook wint. Maar 25% kans dat je promoveert. Dan moeten er echt 15 nieuwe spelers komen!

  1. Ievel Knievel

   Kruijs (en staf) begint vaak verkeerd, geen idee waarom, dat mag iemand eens uitleggen, aangezien hij hetzelf niet doet en zijn uitleg is soms ook abacadabra en blablabla. Hij kan wel ingrijpen en omzetten en spelers motiveren (kennelijk).

  2. Ievel Knievel

   En ik denk dat je bij promotie 6 a 7 extra spelers nodig hebt die een ietwat hoger niveau aan kunnen, maar goed. Dat moeten we eerst maar eens zien te bereiken, want Almere gaat alles op alles zetten en Pastoor is een geslepen coach die ook van wanten weet. En als je dat al overleefd (met een godswonder) dan moet je nog tegen Emmen of NAC.

   1. Ievel Knievel

    Misschien dat bij promotie Marco dat als cadeautje naar de stad en club ziet en misschien het directeurschap eens aan een ander durft te laten. Misschien durft de RvC het eens aan om een bescheiden directeur van buiten aan te trekken die van wanten weet. Dan heeft onze club wellicht toekomst.

  3. bear664

   Gelukkig speelt Almere in de play-offs de sterren van de hemel …. blijkbaar heb je de wedstrijd tegen Eindhoven niet gezien … dat was nog veel meer kantje boord dan de goal van Yasar …
   Kruijs had eindelijk een sterke basis met uitzondering van Dirks … alleen dat rondtikken achterin is dramatisch.
   Opbouw moet sneller èn beter.

   1. Ievel Knievel

    En ik ben dus niet van mening dat Kruijs met de sterkste basis-11 startte. We verschillen van mening. Mag toch?

    Misschien dat je door de winst even een andere wedstrijd voor je ziet, maar tot ver in de 2e helft speelde VVV zonder power en gezapig. Ook Willem II maakte er grote delen van de wedstrijd geen aantrekkelijke wedstrijd van. Het was geen aantrekkelijke wedstrijd om te kijken, zeker als je niet voor VVV bent. Ik heb genoten van het terugkomen en de spanning die dat met zich meebracht.

    En naar mijn idee is de sterkste basis 11 de ploeg met:

    Huisman, met Koglin, met Johansson. Allemaal invallers. Johansson was kennelijk niet fit en kennelijk zijn er meer spelers die het niet 90 of 90+ minuten volhouden. Dat is een verklaring. Maar VVV met deze spelers en zonder Dirks en ook zonder Smans is het sterkste VVV. Het is niet dat Smans slecht is overigens. Kan je prima minuten laten maken, ook veel minuten, maar hij is niet per sé onderdeel van de sterkste 11 samen.

    Kennelijk behoudt Kruijs zijn sterkste spelers liever om iets te forceren en brengt hij ze tegenwoordig liever wat later (of hij heeft geen keus). Dat lijkt ook vaak te lukken. Toch is het de vraag, aldus Venema zelf ook in het interview na de wedstrijd, waarom VVV slap en slecht start, zo vaak (zo goed als iedere wedstrijd). Dat heeft dus wel degelijk met je startopstelling te maken en met je tactisch/ strategisch plan. Kennelijk kan dit VVV niet het spel maken en ook niet een hele wedstrijd sterk en met druk spelen.

    In de 2e helft, na minuut 75, zag je dat VVV conditioneel veel meer over had en dus ook ineens de wedstrijd begon te domineren en aanvallend verschil begon te maken, zij het voorzichtig.

    We verschillen van mening. Kan. Ik denk alleen dat Kruys niet moet verwachten dat slap starten en je terug knokken tegen iedere tegenstander gaat werken. In ieder geval moet je natuurlijk geen goals gaan weggeven, wat we nu al 2 wedstrijden doen.

    En als reactie op een andere reactie: natuurlijk is Dirks niet goed bezig geweest: in een finale 2 goals weggeven. In een finale doen de momentopnamen er toe, zeker op zo’n cruciale positie. Ik vond hem ook in andere situaties, ook opbouwend, niet stabiel en sterk overkomen. Straalde geen baken van rust uit.

    Misschien speelt VVV met Koglin wat meer kick and rush, maar laat VVV daar nu net goed in zijn, zeker als je een Venema hebt rondlopen. Het journaille zegt het terecht, dit VVV zit altijd nog in de wedstrijd, ook als ze niet in de wedstrijd zitten. Dit VVV kan zo uitbreken en een wedstrijd beslissen, ook als ze dus zelf niet het spel maken. Aan Venema heb je misschien wat minder in alle 90 minuten een heel seizoen lang, maar het is echt een speler van de momenten die een wedstrijd beslissen. Bij uitstek geschikt voor toernooien en finales.

 5. De Koel

  Wederom was het verdedigend weer erg zwak. Allebei de doelpunten van Willem II hadden niet mogen vallen. Maar diep respect voor de veerkracht van VVV. Met name voor Venema. Als je met 120 minuten voetbal in de benen nog zo’n loepzuivere voorzet kunt geven, petje af.

 6. Koelie

  Moet toch heerlijk zij geweest in het uitvak. Wij moesten met een undercover grimas de glimlach onderdrukken na de supergoal van YASAR. Ongelofelijke wedstrijd weer.

  Benieuwd of we eindelijk een keer een volledige wedstrijd gaan voetballen.

  VVV heeft Willem II stuk gemaakt. Zij moesten promoveren. Oeps.

 7. mats

  Ongelovelijk. Moest spontaan janken bij die 2-2…
  Wat een ontlading. Want wat was het allemaal slecht. Als je toch twee keer zo makkelijk de goals weggeeft…. (Dirks wtf???) en je kunt dan nog niet winnen, ja dan kun je wel stellen dat VVV misschien niet goed was, maar Willem II nog véél slechter, en dus is VVV terecht door. Op karakter, niets meer niets minder.
  Forza VVV!

 8. mats

  Het gekke is ook dat je inmiddels bij VV gewoon weet dat als ze achter komen dat ze gaan winnen…. Ik maakte me weinig zorgen bij die 2-0 en zei gelijk ‘het wordt 2-2’

  Bij een voorsprong, dan wordt het dus niks..
  Dus hopelijk komt Almere dinsdag ook op 0-1, dan is het daarna kat in het bakkie voor VVV

 9. FC VVV03

  Wat heerlijk dit resultaat! Kon jammer genoeg niet in Tilburg zijn maar heb mijn vuist zowat kapot geslagen aan het plafond van vreugde! Wat is dit lekker! Dinsdag maken we er een kolkende Koel van!

 10. Fantastisch reultaat!
  Wedstrijd vannacht teruggekeken.
  Ik vond het helemaal niet zo’n slechte wedstrijd van onze kant.
  We hadden wel het geluk dat Willem II heel moeizaam voetbalde.
  Het grote verschil tussen beide elftallen is dat Kruys en het team er alles uithalen.
  Wat een waanzinnige veerkracht zit er in dit elftal en bovendien ogen veel spelers ontzettend fit, ook als ze nog zo’n verlenging moeten spelen. Dit compenseert absoluur de technische – en tactische tekortkomingen van spelers.
  Ook knap dat de trainer het in de 2e het zo omzet dat het veel beter staat.
  Ik snap de keuze voor Dirks ook wel.
  Opbouwend is hij sterker dan Koglin die de meeste ballen zomaar naar voren knalt en daardoor veel balverlies lijdt.
  Maar verdedigend laat Dirks op cruciale momenten teveel steken vallen, ook deze wedstrijd weer (dat heeft Koglin veel minder), dus hij heeft zijn krediet inmiddels wel verspeeld denk ik.
  Uitblinkers waren wat mij betreft Van Der Gouw en Ketting, maar ook Van Rooijen speelde wat mij betreft weer een prima pot. Ik vind hem echt een rustpunt op het middenveld. Het is geen rechtsback natuurlijk, maar soms moet hij dat noodgedwongen spelen.
  Braken deed het ook weer prima en Venema is natuurlijk een geweldige speler. Kan uit het niets iets creëren, scoort zo gemakkelijk en heeft blijkbaar ook nog een fantastische voorzet in huis.
  Leuk voor Yasar trouwens dat hij met zo’n geweldige kopbal zichzelf voor even op de kaart zette. En dat hij kan koppen, dat wisten we wel, want dat heeft hij o21 ook wel gedaan, ook al is dat op een ander niveau natuurlijk.
  Tenslotte vond ik Allouch ook prima invallen. Hij heeft voldoende techniek om een mannetje te passeren en ik hoop dat hij binnenkort ook eens een doelpunt gaat maken…
  Nu allemaal fysiek herstellen (Braken🙏) en al snel weer tegen Almere die ons als Angstgegner zien!

  1. Koelie

   Uit de interviews met Kruys maak ik op dat Dirks alleen speelde omdat Koglin niet fit genoeg was om te starten. Zodra hij fit is zal Dirks weer gaan banken. Wat heb je aan een verdediger die “beter” kan opbouwen, maar wel telkens de grootste verdedigende blunders begaat?

   VVV liet zich gisteren weer verrassen en terecht dat Kruys in de rust helemaal los is gegaan. Dat was wel nodig. De veerkracht was geweldig. Willem II veel betere spelers, maar mentaal slappe handdoekjes. Die blijkbaar ook conditioneel ziek zwak en misselijk waren. Dat zag je in de tweede helft terug. VVV bleef makkelijk overeind maar kon nog steeds met moeite een fatsoenlijke aanval opzetten. Gelukkig was daar die geweldige pass van Venema en schitterende kopbal van Yasar. Je vraagt je af of dit tegen Almere ook genoeg is. Daar ook sterke selectie met een geslepen coach. Die zes punten in de competitie zeggen nu niks meer.

   Na afloop nog wat gedronken met Willem II fans. Een enkeling die het ons niet gunde. Nog een jaar KKD is een ramp voor die club. Zij zullen nu ook flink moeten bezuinigen. Dat is wel pijnlijk om te zien voor zo’n club met grote supportersschare en stadion.

 11. @ Ievel Knievel
  Ik vond vooral dat VVV geen slechte wedstrijd speelde gezien de mogelijkheden die je met deze selectie hebt. Ik denk niet dat je vol op de aanval kunt spelen, daar heb je de kwaliteiten niet voor. Compact spelen en dan vanuit een goed georganiseerde verdediging er uit komen. Braken als vast aanspeelpunt voorin die ballen vasthoudt en teruglegt, iets wat hij heel goed heeft gedaan in deze twee wedstrijden tegen Willem II.
  Ik denk dat Kruys ook graag met twee wingbacks wil spelen. Daarom is Lathouwers ook wrsch. gecontracteerd. Die heeft dat wel in zich, is snel, maar verdedigend valt het wat tegen en ook de voorzetting als hij opkomt is voor verbetering vatbaar. Aan de andere kant komt Simon Janssen ook steeds meer op, maar die moet nog echt aan zijn hoge voorzetten werken.
  Jij vindt dat Huisman in de basis hoort, nou, ik niet.
  Hij heeft een tijdje aardig gefunctioneerd, maar de laatste tijd valt het erg tegen en ook deze wedstrijd leed hij weer veel ballverlies. Het was niet voor niks dat hij in de verlenging weer gewisseld werd terwijl hij geeneens in de basis begon.
  En Johansson is inderdaad een speler die voetbal in het elftal brengt, maar ik heb hem dat nog nooit in een wedstrijd van 90 minuten zien doen

 12. kuebke

  Venlo – Rick Kruys gaat dinsdagavond tegen Almere City (20.00 uur) starten met Brian Koglin centraal in de verdediging. Dat betekent dat Sem Dirks op de bank plaats moet nemen.
  Maikel Suilen
  Vandaag om 16:23
  Dirks maakte in de wedstrijden tegen Willem II een zeer zwakke inruk. De verdediger was bij alle vier de tegendoelpunten betrokken. Hij werd in Tilburg al na 45 minuten gewisseld. Kruys lijkt, buiten Dirks en de met een hersenschudding gevelde Levi Smans, in De Koel verder met dezelfde spelers te gaan starten als zaterdag in Tilburg. „Die kans is groot. We hebben gelukkig wel extra wapens achter de hand. Soulyman Allouch, Carl Johansson en Özcan Yasar vielen allemaal erg goed in”, vond Kruys.

 13. kuebke

  Vermoedelijke opstelling: Van der Gouw; Dekker, Koglin, Ketting, Janssen; Klaasen, Van Rooijen, De Boer; Venema, Braken, Allouch.

  Niet inzetbaar: Smans, Berden, Verheijen en Sedlacek

 14. mats

  Schandalig hoe arrogant VVV gaat spelen na de 1-0…. Je ziet het aankomen. Komen amper nog van hun eigen helft af omdat ze langzaam vastgezet worden door Almere ..

  Maar goed, voor mij dus geen verrassing dat het nu 1-1 staat.

 15. Grootste gedeelte van de wedstrijd in een te laag tempo.
  Het is te vaak eerst het vizier naar achteren, als het effe kan ook terug naar achteren ipv eens het lef om naar voren te spelen. Veels te voorzichtig en dan zul je je tegenstander ook nooit verrassen.

  Denk dat deze 1-1 terecht was.

 16. mats

  Wat een slechte wedstrijd weer.
  Deze is wéér op het conto van Kruys met zijn onnavolgbaar wisselbeleid.

  Waarom Dekker eruit? Die had veel meer aanvallend vermogen.
  Waarom Huisman eruit. Met De Boer op het middenveld was het overwicht daar meteen weg…
  En dan ook nog een Allouch die beetje staat te pingelen alsof het 5-0 staat.

  Heel slecht uitgespeeld deze pot!

 17. Dit vond ik ook een matige wedstrijd van onze kant. Veel te laag tempo en te weinig affiniteit vanaf het middenveld.
  Ik vond Almere ook rijp voor de slacht.
  Pastoor zei na afloop dat hij genoten had van Almere van de 1e tot de laatate minuut, ik weet niet welke wedstrijd hij heeft gezien…🙄
  Wat ik ook wel opmerkelijk vond na de wedstrijd is dat Hans Kraay wist te melden dat Braken bij Deinze een godsvermogen gaat verdienen en dat VVV wat dat betreft geen blaam treft…
  Hij had afgesproken dat hij het bedrag niet zou noemen, maar hij was zichtbaar onder de indruk…💰

  1. mats

   Pastoor is niet goed wijs. Belachelijk aansteller. Die vond de overtreding van Post zelfs een doodnormale sliding waar twee spelers op dezelfde manier inkomen maar waar eentje beetje geblesseerd van raakte .

Leave a Reply