VVV-Venlo

Zeer zwak VVV verliest van Willem II

Het leek ons allemaal voor de wind te gaan. Na de eerste goede seizoenshelft bleven we ook in het jaar 2018 punten pakken met mooie resultaten tegen ADO, NAC en Feyenoord was het een en al hossana. De landelijke media had veel aandacht voor de stuntploeg van Maurice Steijn. Er werd zelfs al gezegd dat we veilig waren en meespeelde om een Europa League ticket. Maar op onze mooie 115e verjaardag werden we even weer met de zwevende voetjes terug op de grond gezet. Een afgetekende 3-0 nederlaag tegen Willem II was het resultaat.

Vooraf was het voor iedereen duidelijk. Willem II die thuis nauwelijks wedstrijden wist winnen en nog geen een keer de 0 wisten te houden in eigen huis tegen VVV die in uitwedstrijden pas 1 keer wist te verliezen en eigenlijk wel elke wedstrijd een doelpuntje mee wist te pikken. Dat moest wel resulteren in punten voor de Venlonaren. En heel eerlijk gezegd leek ondanks dat Vito van Crooij door een blessure en Danny Post door een schorsing ontbraken in de basisopstelling geen vuiltje aan de lucht. Het gebruikelijke recept werd weer uit de kast gehaald. De Venlonaren zakte ver terug en lieten de thuisspelende ploeg lekker hun gang gaan, hopend op dat ene kansje dat ons de drie punten zouden bezorgen. De Tilburgers hadden wel meer balbezit maar wij weten dat meer balbezit niet per definitie betekent dat je beter bent. Ook nu werd er vrijwel niets met het balbezit gedaan. We zaten dan ook allemaal rustig af te wachten dat Willem II het zichzelf moeilijk ging maken.

Maar toch was er een gevoel dat het vanavond weleens fout zou kunnen gaan. De Venlonaren waren zeer slordig met het schaarse balbezit en wisten niet tot nauwelijks de bal over een paar meter naar elkaar over te spelen. Willem II was veel feller en wisten eigenlijk elk duel te winnen. De blessure van sterkhouder Promes hielp al helemaal niet mee. Waar iedereen dacht dat Steijn met Rutten op het middenveld zou gaan spelen gaf hij Vito van Crooij de opdracht om op het middenveld te gaan spelen. Daardoor schoof Damian van Bruggen een linie terug. Dat gaf veel onrust en het leek net alsof de ploeg het geloof en het vertrouwen kwijt raakte. Het was onherkenbaar en vele fouten volgde.

Met wat kleine speldenprikjes werd Willem II steeds gevaarlijker. Vooral de laatste 5 minuten voor rust werd het echt eenrichtingsverkeer. We hoopte dan ook dat we de eerste helft door zouden komen en door wat kleine omzettingen wellicht de tweede helft beter te kunnen anticiperen op Willem II. Maar op het meest gevaarlijke moment om een doelpunt tegen te krijgen, kregen we een na een scrimmage het doelpunt tegen. Het eerste schot werd nog op de doellijn gered door Roel Janssen, het tweede schot belandde op de paal waardoor iedereen uit positie was. Het derde schot werd hierdoor hard binnengeschoten door Ogbeche. 0-1 voor Willem II en dit was ook de ruststand.

Toch gingen we weer vol vertrouwen van start aan de tweede helft. We hebben al vaker tegen een 1-0 tegenstand aangekeken maar daar werd de ploeg eigenlijk nooit echt warm of koud van. Met het spel dat we spelen weten we dat er altijd een kansje zou gaan volgen op de gelijkmaker. Maar Willem II was niet van plan om mee te werken aan dit plan. Vol gas gingen zij van start wat resulteerde in een aantal gevaarlijke momenten. De 2-0 bleef dan ook niet lang uit. Het was Ben Rienstra dat na een mislukte volley van Ogbeche met een droog schotje dat nog van richting werd verandert de score verdubbelde. En als dan een paar minuten later een van de beste keepers van de Eredivisie ook steken laat vallen weet je dat het een drama avond gaat worden. Na een hoekschop weet Unnerstall de bal niet te klemmen en via een hard schot van Croux dat nog via het hoofd van Dekker het doel in beland weet je dat het voorbij is. We weten allemaal dat het bijna onmogelijk is om van een 3-0 achterstand terug te komen.

De Venlonaren werden eindelijk een beetje wakker van de roze wolk en begonnen iets meer controle te krijgen. Met een schot van Vito van Crooij en schotje van Castelen was het al iets beter maar nog altijd te flets en te weinig. Willem II hoefde niet meer en trok zich ook in zijn schulp waardoor de slotfase van de wedstrijd er niet beter op werd. De Tricolores werden wel nog een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Unnerstall en als ze het wat beter hadden uitgespeeld had de score wel nog uitgebreid kunnen worden. Maar goed dat gebeurde niet en hiermee werd de avond afgesloten met een keiharde 3-0 nederlaag.

Het was een beetje een déjà vu van de wedstrijd tegen Heracles. Toen hadden we ook een goede periode met overwinningen en wedstrijden waar we punten pakte. Ook toen gaven we niet thuis en werd de wedstrijd kansloos met 3-0 verloren. Ook toen zag onze doelman er niet goed uit bij een doelpunt. Maar gelukkig weten we ook dat de periode die na deze wedstrijd volgde erg goed was. We gaan er dan ook vanuit dat het een incident was en dat we lekker door blijven voetballen. We staan nog altijd op de 9e plek met 29 punten uit 22 wedstrijden. Wat meer dan goed is. In principe hebben we nog 6 punten nodig om 100% zeker veilig te zijn. De volgende kans om punten te pakken is aanstaande zaterdag als we spelen in Alkmaar tegen AZ.

Statistieken
Willem II – VVV-Venlo 3-0.
Doelpunten: 44. Ogbeche 1-0, 49. Rienstra 2-0, 52. Croux 3-0.
Scheidsrechter: Ed Janssen. Gele kaarten: Croux (Willem II), Röseler, Dekker (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 11.500

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Dekker, Röseler, Promes (34. Van Crooij) en Janssen; Seuntjens, Van Bruggen en Leemans; Hunte (46. Castelen), Thy en Opoku (84. Labylle).

16 Responses

 1. chretien

  WII zwakste tegenstander tot nu toe. Wij waren “niet bijzonder”. Ik zou elke speler kunnen noemen, maar dat doen we maar niet,
  Alleen vind ik dat Steijn Dekker tegen zich zelf had moeten beschermen, geblesseerd door Rutten had moeten vervangen. Ik zie hem graag, maar vandaag totale off day. Hij:is nog jong, kan gebeuren.
  Achteraf zeg ik dat ik liever had verloren van Feyenoord, als we de wedstrijd van vandaag tegen WII maar hadden gewonnen.
  Kop op, naar de volgende wedstrijd.

  .

  1. mats

   Een wedstrijd als vandaag maakt van Dekker waarschijnlijk een betere speler. Zowel fysiek als mentaal. Die jongen gaat er wel komen!! Ik vond hem vandaag de enige speler waar ik nog met plezier naar keek.

 2. jurgen

  Na deze 3-0 komende zaterdag uit naar AZ, ik neem aan dat beide voetjes weer aan de grond staan na de 1-0 tegen Feyenoord, maar hopen dat ze net als Roda er ook een 2-2 uit kunnen slepen, de basis voor VVV blijft 110% in elke wedstrijd.

 3. Venlonaerke

  In het begin ging het nog wel. Vanaf het moment dat Promes geblesseerd het veld verliet gaf VVV het achterin uit handen. Tevens hadden een aantal spelers kleine blessures na Feijenoord en waren zodoende niet fit. Normaal staat de verdediging van VVV-Venlo als een huis. Helaas deelde Ullerstall mee in de mallaise. Dit soort wedstrijden kunnen altijd een keer voorkomen. We hebben nog 5 punten nodig en 12 wedstrijden om dit voor elkaar te krijgen. Geen paniek dus. Steijn heeft dit ook van tevoren aangegeven. Verder vindt ik dat VVV nu al een super seizoen draait als je bekijkt dat de meeste spelers vorig jaar in de Jupiler League speelden. Nu op naar AZ en de week erop weer een volle Koel tegen Groningen.

  1. sultana

   Volledig mee eens, al vind ik dat Steijn eens op moet houden om Hunte maar op te blijven stellen. Zie liever Castelen met zijn ervaring.
   Zondag weinig kans in Alkmaar maar thuis tegen Groningen moeten er punten gepakt worden.

 4. idderzienmeining

  Ik ben blij dat de 1e reacties niet al te negatief zijn, want daar zijn “we” normaal gesproken goed in !

  Het was een slechte wedstrijd van VVV kant maar waar we normaal gesproken verdedigend overeind blijven en er altijd een wedstrijd van kunnen maken, lukte dit gisteren helaas eens niet … Teveel spelers waren niet in vorm en in balbezit lukte het nauwelijks om de bal goed en snel rond te spelen. Dan wordt het een lastig verhaal.

  Kop op, accepteren dat dit gebeurd is en nu weer focussen op de volgende wedstrijd. Wordt een zware pot dus de jongens zullen hun normale vorm moeten halen willen we in Alkmaar de strijd aan kunnen gaan.

  Mooiste van deze speelronde is dat alleen Willem II en NAC Breda gewonnen hebben en de rest van de ploegen onderin “gewoon” verliezen. Vanavond nog hopen op een nederlaag van FC Groningen en dan valt de schade mee !

 5. ger

  Slechte wedstrijd van bijde ploegen! Heel wat anders dan afgelopen zondag! Je mist ook een
  Post op het middenveld! En zeker ff later Promes! Kan gebeuren, maar gewoon op naar de volgende wedstrijd! Maar het was ook fijn om te zien hoe het publiek helemaal achter Willem ll stond, dat missen we in Venlo nog wel!

 6. Sanderkuh

  Ben gisteren in stadion geweest. En wat ik niet begrijp is het zingen over tegenstanders waar je niet eens tegen speelt. Proberen de Kingside mee te krijgen om over NAC te gaan zingen. Ik schijt op NAC etc. Zing voor je eigen team aub. Ook Roda is K#T. Zal wel aan mij liggen maar ik begrijp dit echt niet……

 7. pavisto67

  Wedstrijd om snel te vergeten. Ben wel bang dat we dit soort uitwedstrijden en uitslagen nog wel vaker gaan meemaken dit seizoen. Het is allemaal te afwachtend. Als de factor geluk een keertje de andere kant opvalt, krijg je dus een pak rammel en speel je een kansloze wedstrijd.
  Los van het feit dat bijna iedereen onze zijn normale niveau speelde, was ik ook niet blij met de tactische keuzes die zijn gemaakt. Je weet dat de zwakte van WIllemII achterin ligt. Probeer dan iets meer naar voren te voetbalen en druk te zetten ( zoals Excelsior uit). Nu gebeurde dit totaal niet en loop je alleen maar achteruit. Het was een hele negatieve voetbalinstelling en die is terecht afgestraft.

  Dat van Crooy erin kwam voor Promes vond ik ook vreemd. Nu schuif je het hele team door elkaar met omzettingen. Waarom niet gewoon een verdediger erin? Anyway, het was natuurlijk een loodzwaar programma na de winterstop met zondag de laatste van liefst 4 uitwedstrijden en 1 thuiswedstrijd tegen de landskampioen . Ervan uitgaande dat we zondag weer een flinke tik op de neus krijgen mogen we met 7 punten uit deze 5 wedstrijden natuurlijk niet klagen. Daarna komt er weer een periode aan met een aantal thuiswedstrijden ( Groningen, Excelsior) en dan moeten we de buit binnen zien te halen en ons rechtstreeks veilig zien te spelen.

 8. Goodie

  Zwakke wedstrijd, kan gebeuren. Vooraf hadden we allemaal getekend voor 6 punten uit de laatste 3 wedstrijden.

  Waar ik me meer over heb verbaast is het zingen over Nac om de aandacht van de Kingside te krijgen en het meezingen van een Willem2 lied. Wat was dat een trieste bedoeling zeg!

 9. VVV 4ever

  deze wedstrijd leek op een kopie van de wedstrijd tegen Heracles uit……
  Alle spelers zakten helaas door het ijs, hopelijk een goede wake-up call!
  Aankomende zaterdag tegen AZ uit een ander vaatje tappen maar daar heb ik het volste vertrouwen in!

  Forza VVV!

  1. Sanderkuh

   Dat gaf ik ook al aan Goodie. Ik vind het zingen over een tegenstander waar je niet tegen speelt sowieso erg raar…..ik vond dat nog erger eigenlijk dan het vertoonde spel….

 10. Nard

  Spel was niet best van VVV. Willem II bakte er ook niet veel van. Snel vergeten! Op naar Alkmaar , en er weer samen voor knokken. Maar…..
  heb ff de competitie indeling erop nagekeken……en wat blijkt ?? Net als VVV speelt ook Excelsior 4 uitwedstrijden van de 5 na de winterstop. Alle andere clubs spelen er 3 uit, behalve Utrecht! Die hebben 4 THUISwedstrijden!! Dit riekt naar competitievervalsing!! We hebben al 7 punten uit die 5, maar dat hadden er dus meer kunnen zijn!!!! HUP HUP HUP VVV

Leave a Reply