VVV-Venlo

Zelfs tegen tien man weet VVV-Venlo niet te winnen

Zaterdagavond om 18:45 uur stond voor VVV-Venlo de eerste van zeven finales op het programma. In het eigen Covebo Stadion de Koel was FC Groningen de tegenstander.

Luhukay stuurde VVV tegen PEC Zwolle al met een andere formatie het veld in en ook tegen FC Groningen koos de oefenmeester voor een vijfmans defensie. Toch waren er enkele wijzigingen in het elftal ten opzichte van de laatste wedstrijd voor de interlandbreak. Dekker verving Guwara, Schäfer verving Post en voorin was Machach eindelijk weer terug van een blessure. Zijn rentree ging ten koste van Hunte.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor de gasten uit Groningen. De voorzet vanaf de linkerkant van het veld leek makkelijk gevangen te kunnen worden door Kirschbaum, ware het niet dat de bal door een Venlose verdediger ongelukkig werd verlengd. Kirschbaum was daardoor uit zijn doel, maar El Hankouri raakte met zijn poging de bovenkant van de lat. Ook kans nummer twee was voor FC Groningen. Een lange bal van achteruit werd verkeerd ingeschat door Da Graca waardoor Strand Larsen vrij kon uithalen. De inzet van de Noor kwam echter recht op Kirschbaum af, die de bal makkelijk kon vangen. Zo had VVV het lastig in de beginfase van de wedstrijd en was het voorlopig vooral zaak om niet een tegendoelpunt te hoeven incasseren.

Na twintig minuten kreeg FC Groningen een ontzettende tegenvaller te verwerken. Matusiwa beging twee keer een overtreding op Van Crooij en beide keren werd hij bestraft met een gele kaart. En zoals de regels voorschrijven: twee keer geel is rood. De Venlonaren kwamen zodoende met een mannetje meer te staan. Hopelijk bood dit mogelijkheden in het restant van deze wedstrijd. Bijna werd het overtal al heel snel benut. Machach ontsnapte aan de buitenspelbal na een diepe bal van Gelmi. Hij kon de bal jammer genoeg net niet genoeg kracht meegeven om FC Groningen-doelman Padt te verschalken.

Het spelbeeld veranderde drastisch en ook Luhukay had dit in de gaten. De Venlonaren moesten nu het spel maken waardoor er meer aanvallende impulsen nodig waren. Luhukay besloot daarom om na een halfuur Roemer binnen de lijnen te brengen in plaats van Gelmi. Een aanvallende wissel dus maar zeker niet onlogisch. De wissel had voor rust nog niet het desgewenste resultaat. Hoewel VVV nu het initiatief had leverde het geen grote scoringskansen op. Beide ploegen zochten zodoende met een 0-0 ruststand de kleedkamers op. De geelzwarten hadden het erg lastig in de openingsfase maar na de rode kaart en de aanvallende wissel van Luhukay kantelde de wedstrijd volledig. Het enige wat nog ontbrak waren doelpunten, Venlose doelpunten welteverstaan. Hopelijk kregen we die in de tweede helft te zien.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde. VVV had het meeste balbezit en was op zoek naar de openingstreffer. Voorlopig kwamen de Venlonaren tot niets. FC Groningen beperkte zich tot verdedigen en loerde op de spaarzame counters. Luhukay ging na ongeveer een uur spelen voor de tweede keer wisselen. Machach, die natuurlijk terugkwam van een blessure, werd naar de kant gehaald. Voor hem in de plaats kwam Arias.

VVV bleef aandringen, maar kansen bleven nog altijd. Het had er de schijn van dat een eventuele treffer uit een spelhervatting of klutsbal moest komen. En bijna viel de goal ook uit zo’n klutsbal. Roemer probeerde Arias te bereiken met een steekballetje, maar via een Gronings lichaam kwam de bal voor de voeten van Giakoumakis. De Griekse spits, die nog nauwelijks in het spel was voorgekomen, kapte naar zijn linkerbeen maar op het moment dat hij wilde uithalen werd er nog net een sliding ingezet. Iedereen bij VVV schreeuwde om een strafschop, maar Nijhuis wilde van niets weten. Ook de VAR bleef stil. Hoe graag de Venlonaren het eenrichtingsverkeer ook wilde uitbuiten, kansen bleven nog altijd uit. Misschien moeten we wel gewoon de conclusie trekken dat deze spelers gewoon niet beter kunnen. En of het allemaal nog niet slecht genoeg was, kregen de Venlonaren in de 87e minuut ook nog het deksel op de neus. Dekker liet zich kinderlijk eenvoudig aftroeven door El Hankouri. Laatstgenoemde probeerde het maar eens van afstand en tot ieders verbazing belandde de bal in het doel. On-ge-lo-fe-lijk. De hele tweede helft amper op de helft van VVV geweest, maar de eerste de beste doelpoging zat er gelijk in.

De extra speeltijd bedroeg maar liefst zes minuten. Nog zes minuten om misschien toch nog een gelijkspel uit het vuur te spelen. Kum schoot de bal op goed geluk naar voren. Roemer en Giakoumakis gingen beide op de bal af maar het was Roemer die uiteindelijk op Padt afging. De bal rolde tergend langzaam richting het doel en…..doelpunt! Toch nog een puntje. Of toch niet? Het duurde erg lang voordat Nijhuis het doelpunt goedkeurde en na lang beraad ging het doelpunt inderdaad toch niet door. Buitenspel van Giakoumakis. Dat kon er ook nog wel bij. De laatste kans, een kopbal van Giakoumakis, ging er ook niet in en zo verloor VVV op dramatische wijze met 0-1 van FC Groningen.

Wat een ellende. Als je ruim 70 minuten met een man meer speelt en vrijwel geen kans kunt creëren, hoe moet dit dan in hemelsnaam nog goed gaan komen? Het zit momenteel werkelijk allemaal tegen, en als je dan zo’n cadeautje krijgt en die in deze fase van de competitie niet met beide handen aangrijpt, zegt dat ook wel genoeg.

Het is momenteel geen pretje om VVV-supporter te zijn, maar we moeten door. Met z’n allen. Want hoe slecht het ook was, (directe) handhaving is nog altijd mogelijk. We hebben nog zes wedstrijden om dat te realiseren, te beginnen volgende week zondag met de thuiswedstrijd tegen PSV.

VVV-Venlo-FC Groningen 0-1 (0-0)

Scoreverloop:

’87 El Hankouri 0-1

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Kum, Da Graca, Gelmi (Roemer ’33), Dekker (John ’90), Schäfer, Janssen, Machach (Arias ’59), Van Crooij, Giakoumakis

Opstelling FC Groningen: Padt, Te Wierik, Itakura, Dammers, El Hankouri, Messaoudi, Suslov (Dankerlui ’79), Matusiwa, Gudmundsson, Strand Larsen (Van Hintum ’86), Cruz (Joosten ’89)

71 Responses

 1. De Koel

  Laten we het ook even van de positieve kant bekijken: 90% van die prutsers gaan we na dit seizoen nooit meer in een VVV shirt zien. Dat is toch een mooi vooruitzicht.

 2. Ievel Knievel

  Laten we maar gewoon hopen op een superslecht seizoenseinde van WIllen II en RKC (die hoeven alleen maar 6 wedstrijden geen punten meer te pakken). We zouden nog steeds 6-10 punten kunnen pakken als Jos het in de kopjes goed krijgt. Het is dus nog steeds niet helemaal over voor ons. Hoeveel reddingsboeien wij wel niet krijgen toegeworpen dit seizoen…. Moet je ze allen wel gebruiken…..

 3. Kraai

  Ik weet dat C. Donis geblesseerd is maar waarom speelde A. Donis eigenlijk niet? Ook blessure of…?
  Ik vond hem toch altijd wel redelijk spelen , in ieder geval een stuk beter dan wat er nu in staat.

   1. DeOtjes

    Maar A Donis is linksbuiten of spits. Waarom die dan niet ipv Arias. Arias was gisteren niet slecht maar is ook niet de man die het verschil kan maken

 4. mats

  Nee, dan Willem II. Stonden ook tegen 10 man van AZ. AZ heeft constant aangevallen…. 3 keer gescoord…. Willem II kon amper een vuist maken tegen 10 man….terecht verloren!

  En wij maar zeiken dat VVV de kansen niet (af)maakt tegen 10 laffe Groningers met hun fokking lucky goal!

  1. Jovanovic

   Ja, AZ en Groningen. 1 op 1 te vergelijken met elkaar…..

   De nummer 2 van de eredivisie vergelijken met een subtopper die in de praktijk minder goed is dan ze qua stand lijken….

   Het voordeel is dat gelet op hun programma Willem II helemaal niet zoveel punten meer kan pakken. Dat is juist in het voordeel van VVV en iets waar ze iets mee moeten; aangezien VVV tegen directe concurrenten moet in 3 van de 6 wedstrijden! Ploegen waar VVV in de eerste wedstrijden niet voor onder deed. Met een betere trainer en tactiek moet daar toch wel iets te halen zijn!

 5. Jovanovic

  Vooraf had ik eigenlijk sowieso al op nul punten gerekend. Dus wat dat aan gaat hebben we gelukkig eigenlijk geen punten verloren. Een Groningen met 11 man, daar hadden wij nooit van gewonnen. Komen we dus op het volgende punt: we verliezen van ons zelf. Als je zo machteloos geen druk kan zetten dan kun je zelfs tegen 10 man niet winnen. En je weet dat als die goal niet valt, je er en 1 tegen gaat krijgen. 1 van de oudste voetbalwetten. En zoals in het andere topic al aangehaald werd: het is niet de eerste keer dat VVV het onheil over zichzelf afroept dit seizoen. Dan krijg je dus het verdiende deksel op de neus. Of het nu de tactiek is of niet. De trainer of niet. De spelers zelf ogen machteloos.

  En nog heb je het allemaal in eigen hand. Je moet simpelweg meer punten pakken in 6 wedstrijden (waarvan je er in 4 nog steeds een reële kans op hebt) dan de concurrentie in 6 wedstrijden met zo goed als in alle wedstrijden een zwaar programma voor hen. Maar dan moet er wel met meer zelfvertrouwen gebald worden. Hup. Aan de slag daar op de berg. Het is zo goed als onmogelijk, maar alles kan. Dat heeft het jaar 2020 wel bewezen!

  1. mats

   Wat er met mij aan de hand is? Zal ik je vertellen. Dat ik me kwaad maak dat IEDEREEN hier wekenlang schreeuwt om Luhukay en dat we na twee wedstrijden onder zijn leiding – met deze spelers, onder deze omstandigheden (blessures) alles, maar dan ook werkelijk alles afkraken wat vanavond een gele shirt aanhad. Ik heb nog geen realistische reactie gelezen. Kotsmisselijk word ik er van!

   1. Jovanovic

    Waar heb jij het over man? Afkraken? Het is toch een feitelijke constatering dat dit VVV gewoon ernstig tekort komt. Soort van geen kans in 70 minuten tegen 10 man. Als je plek 16 wil verlaten dan moet je toch wel toeslaan op dat soort momenten. Even los van de vraag waar dit aan ligt. Misschien ligt dit wel aan niemand. Er is geen vijand of dader. Het is gewoon wat het is. Het zit er niet in. Wat je ook probeert.

   2. mats

    Blijkbaar kun je niet goed lezen. En op basis van je reacties op mij heb je je oordeel over mij ook al klaar, dus zoek het lekker uit.

   3. Jovanovic

    Waarom moet ik het uitzoeken? Ik kom hier om mijn mening over de wedstrijd of VVV en/ of haar supporters te geven. Als je het er niet mee eens bent. Prima. So be it of deal with it. Zou ook raar zijn als we het allemaal met elkaar eens zouden zijn.

   4. mats

    Moet je vooral doen.
    Wij hebben volgens mij nog nooit een woord gewisseld met elkaar hier. Vanavond ben je echter heel duidelijk in je oordeel over mij. Mag. Maar wat mij betreft zoek je het dan lekker uit.

   5. Jovanovic

    Jezus man. Laat dingen toch eens wat meer gaan man. Iedereen die het niet met je eens is krijgt er flink van langs. Soms behoorlijk onacceptabel. Wordt je daar op aangesproken is dit de respons?

    Iemand mag het oneens zijn met je visie hier hoor. Daar is dit medium voor. Wat je de hele avond al aan het roepen bent is dat de meeste mensen hier het team afvallen. Dat herken ik helemaal niet. De meeste mensen zeggen dat inmiddels gewoon bloot is komen te liggen dat dit VVV niet beter lijkt te kunnen. Meer een constatering. Dat wil niet zeggen dat we dan maar hopen dat VVV degradeert. Kansen genoeg ook om niet te hoeven degraderen. Moet er wel ff iets meer veranderen nog. En wat je zegt klopt. Onder Luhukay is VVV gedisciplineerder gaan spelen. Luhukay gebruikt spelers logischer en durft te wisselen.

    Verder hoef ik je niet te kennen om mijn oprechte mening te geven. Je hoeft niet steeds te reageren alsof je door een slang gebeten wordt. Doet in mijn ogen ook meer afbreuk aan wat je schrijft dan wat anders. Doe er mee wat je wil. Op mij komt je toontje en stijl nogal vervelend over.

   6. mats

    Echt! Wat een onzin! Ja ik vind vanavond dat iedereen negatief is! Mag ik dat dan niet zeggen?? Of is iedereen dan op zijn teentjes getrapt en is mats de grote boeman boohoohoo wat een jankers. Over snel op je teentjes getrapt gesproken.

    En vervolgens ga je me pakken op mijn toon? Serieus, heb je echt geen betere argumenten? En terwijl je meteen aan het oordelen bent, en meteen gaat janken om een moderator. Wat een zwaktebod. Echt man, je moet eens goed lezen wat Ievel tussen de lijnen allemaal over en tegen mij zegt en heeft gezegd. Dan valt dat geplaag van mij naar hem toe nog wel mee.

    En nee, eerder ben ik zelden of eigenlijk nooit echt negatief of persoonlijk naar mensen hier. Als je daar bewijzen voor hebt, kom maar op… I dare you.

    Maar nogmaals, zoek het lekker uit joh…..met je betweterigheid. Geniet van de eindeloze zeikverhalen van Ievel over hoe slecht Stan en Marco zijn en dat VVV kutvspeelt en dat het niks meer gaat worden…..omdat je teleurgesteld bent dat jos geen wonderen kan verrichten.

    Ik ga een Rossie doen. Balen voor je. Iemand anders zoeken om ongegeneerd tegen uit te vallen omdat VVV verloren heeft en je je frustraties niet kwijt kunt.

   7. Goodie

    Mats, stel je niet zo aan man. Jovanovic kraakte nergens iemand af, maar zegt gewoon hoe het helaas is. Wil je boven plek 16 komen dan je dit moeten winnen. De wedstrijd wordt ons door 2 domme overtredingen in de schoot geworpen.

    Luhukay greep direct in, en dat is wat we allemaal graag zien. Helaas pakte het niet zoals gewenst uit. We waren gewoon niet in staat om het Groningen echt moeilijk te maken. Het initiatief lag bij ons, we hebben er echter vrijwel niks kunnen creëren.

 6. FC VVV03

  Wel apart dat er word gepraat over pech en ongelukkig. VVV creeert 70 min tegen 10 man 0.5 kans. De manier waarop Groningen speet word dan laf genoemd maar zo speelt VVV al 5 jaar. Dit VVV mist gewoon kwaliteit en vooral in de breedte. Zo eerlijk mag je wel zijn inmiddels.

  1. mats

   Nou ik zou zeggen, geef het lekker op dan!
   Ik vond VVV met alles wat ze te bieden hebben nu en wat Jos kan bieden nog aardig spelen… en Groningen Lucky met laf voetbal.
   Maar tuurlijk, lekker blijven klagen en het koppie
   Laten hangen. Echt hoor wat een supporters zijn wij…. zoek het allemaal uit

  2. De Koel

   Natuurlijk mist dit VVV teveel kwaliteit. Door de goals van Giakoumakis werd dat nog een beetje verbloemd. Maar laten we ook de realiteit onder ogen zien: VVV heeft niet de financiële middelen om op alle posities twee Eredivisiewaardige spelers te hebben. Op sommige posities hebben we überhaupt geen speler met het vereiste niveau. Onder Maurice Steijn was dat ook zo, maar toen stond er een hecht team dat bereid was om iedere week de mouwen op te stropen. Het huidige VVV is een beetje een bijeengeraapt zooitje geworden.

   1. Jovanovic

    Ik denk dat de basis-11 en dat een speler of 13 geschikt is voor de Ere-divisie. De rest is top Keuken Kampioen. Dat is ook precies het niveau van VVV. Niet meer, niet minder.

    Voor de rest klopt het in mijn ogen. Precies wat je zegt.

 7. supportertje

  Denk dat wij met zijn allen er gewoon doodziek van zijn dat VVV er niets van bakt. Waar het aan ligt Joost mag het weten ( effe melden Joost voor de uitleg ). Maar het gewoon weg weer balen als een stekker is. Het is een los zooitje ondanks, dat er wel terdege was te zien dat men zijn best deed. We kunnen alleen maar hopen en bidden dat in de laatste belangrijke wedstrijden we de punten pakken die we moeten pakken. In ieder geval de laatste twee onder ons houden, om zo via de nacompetitie alsnog ons vijfde jaar te pakken. En anders is het gewoon weer op vrijdagavond naar het stadion, met als effect dat het weer heel rustig zal zijn op de tribunes. Maar als supporter zal ik daar ook wel weer over heen komen en gezellig met de maten mijn biertje weer kunnen drinken hoop ik. En dan weer wachten dat VVV een oprisping krijgt en we weer de ED in gaan. Hoop in ieder geval dat VVV kan blijven bestaan, want anders gaat er voor mij wel iets verloren waar ik echt aan gehecht ben.

  1. roermond

   Ik blijf nog steeds geloven in ons VVV-ke. Buiten dat ik het heel knap zou vinden als VVV zich met het zeer beperkte budget zou handhaven, blijf ik hopen. Het was trouwens niet Giakoumakis die buitenspel stond bij de afgekeurde goal, maar Roemer, omdat Gio de bal naar hem tikte. Komende wedstrijd alles heel houden, geen onnodige kaarten, geen blessures en dan de laatste 5 wedstrijden pezen, 90 minuten lang en hopenlijk punten oogsten…come on Venlo…forza VVV…

 8. Rikki077

  Veel geld uigeven aan seizoenkaarten. Durven ze met Sushi aan te komen als compensatie ( waarschijnlijk gesponsord). De Koning als zondeblok. De overige staf blijft ‘ vrolijk’ zitten. Geen teamspirit. Ieder gaat voor zich, …voor eigen succes. Ben 20 jaar trouw lid maar wat doet VVV nog voor de trouwe supporters? Compenseren?. Ik heb nog geen bericht ontvangen…VVV
  Srry, klinkt en wellicht is dit ja ook negatief maar ik ben er even klaar mee!!

  1. Luis Erique

   Persoonlijk vind ik, als je nu over compensatie begint, dat je helemaal geen trouwe supporter bent. Dat gezever altijd over geld. Vvv kan helemaal niks aan deze situatie doen, en die pieken was je toch kwijt geweest. Een echte supporter helpt vvv nu.

  2. clubman

   Rikki077 wat een sneue en trieste reactie om nu te gaan bäöke over compensatie voor je seizoenkaart. Het feit dat je jezelf “lid” noemt en geen “fan” zegt eigenlijk alles. Lid ben je van de Mikro Gids en fan ben je van VVV.
   Blijf lekker weg aub en wordt lid van een modelbouwvereniging of zo waar je je contributie terug krijgt als het clubhuis gesloten blijft.

   1. Rikki077

    Gaat me nog niet eens om het compenseren . Was wellicht wat emotie/ niet al te goed verwoordt! Hoort ook bij voetbal. Ook ik koop gewoon weer een seizoenkaart volgende keer.

    Wel de manier waarop nu de gang van zaken gaat. Is wat Küm al zei , ik citeer ‘iedereen was tevreden over de Koning.’ Vervolgens een nieuwe trainer aanstellen ( niets ten nadele van Luhukkay overigens, prima vent ) Als club heb je ook een verantwoording. Er werd immers in mijn ogen onnodig geld uitgegeven terwijl supporters thuis moet blijven. In die context dus. Maar dat is mijn bescheiden mening!
    GioM, Machach , Guara, da Gr, ze waren in de laatste wedstrijden onder de Koning allemaal geblesseerd.

    Laten we maar hopen op ‘ t beste.
    Inzet, teamgeest, werklust. Forza VVV!!! Komt t mischien toch nog goed!

  3. supportertje

   Rikki077, we hebben allemaal veel geld uitgegeven aan de SZ kaarten. Het risico was aanwezig dat je er niets voor terug zou krijgen. Maar dat heb je over je club. Het komende seizoen koop ik gewoon weer mijn SZ kaart voor de Z tribune. Ik kijk wel of ik er mag gaan zitten of niet. Compensatie wil ik niet en verwacht ik niet. Die luxe heb ik gelukkig. Zou anders kunnen zijn bij jou, maar van die compensatie word je ook niet veel beter. En als het weer vrijdagavond voetbal word, zit ik er ook. Ik ben supporter en fan van VVV en dat schept een band met mijn club. In voor en tegenspoed.

 9. chretien

  Ik heb een VVV gezien, waar menig speler beter speelde dan eerder. Verdedigend stond het goed. Dekker de beste linksback van het seizoen. Schäfer dikke voldoende. Roemer de beste rechtsbuiten van dit jaar. Giakoumakis oogde vermoeid, zat er door?
  We misten erg veel spelers, allemaal geblesseerd?
  Wat ik bij VVV mis is een man die graag de bal aan de voet heeft.
  Wat ik ook niet zie is een VVV dat dreigend in de aanval gaat.
  De goal van Groningen? Redelijk geplaatst schot, normaliter echter een prooi voor Kirschbaum….Bal op de lat? Dat was niet bijna een doelpunt, Kirschbaum liet bewust de bal gaan, omdat hij zag dat ingrijpen niet nodig was.
  Ik zie duidelijk verbetering in het spel van VVV. Fraai voetbal? Niet dromen man, we willen in de eredivisie blijven.
  Dat geurineer hierboven vind ik bijzonder jammer, VVV supporters onwaardig.

 10. OooLGooO

  Realistisch gezien, met alle blessures, is dit geen eredivisie waardig team. Verdedigend staat het dan nog enigszins, echter als er geen aanvoer naar voren is kun je ook niet scoren. Het middenveld is zeer matig, geen technisch begaafde speler, geen opbouwende middenvelder, geen middenvelder die de bal lekker in de ruimte speelt, ze lijken elkaar niet te begrijpen, kortweg het is los zand vanaf het middenveld. Dit zal de aanval ook frustreren. Al met al kun je concluderen dat de spelers hun best doen, maar niet de kwaliteit of kwantiteit hebben om het beste bij elkaar eruit te halen. Geen scoren vermogen, op 1 persoon na, kun je verwachten dat je telkens aan het kortste eind trekt.
  Mijn persoonlijke mening is echt kwaliteitsgebrek, mede door ongelukkige blessures, waar vvv mee te dealen heeft. Ondanks dat ik het niet hoop, maar als je realistisch bent is vvv al weken lang het slechtste team
  in de eredivisie en verdient vvv het ook niet rechtstreeks te handhaven. Ze moeten het maar laten zien in de play offs als ze dat al
  bereiken….

  1. Real VVV

   Zo is het precies. Het blijft natuurlijk wel pijnlijk om te moeten concluderen dat we het slechtste spelen van de hele eredivisie en dat al 9 wedstrijden lang.
   Het is trouwens wel erg frappant dat VVV zo veel slechter draait sinds dat Linthorst er niet meer bij is. Ik wil niet zeggen dat Linthorst dit seizoen aantoonde onmisbaar te zijn, maar het is wel heel opvallend.

   1. Volgens mij wordt het gemis van Linthorst op het middenveld hier ook onderschat.
    Hij speelde niet goed dit seizoen, maar hij kon in ieder geval vanaf het middenveld met zijn passing wat snelheid in het spel brengen en een aanval opzetten. Dat gebeurt nu nauwelijks. Machach moet blijkbaar weer wat wedstrijdritme opdoen want die had het niet gisteren.
    Als je dan ziet dat het meeste gevaar moest komen van de dieptepasses van Kum (die trouwens prima speelde) dan zegt dat genoeg. Roemer viel prima in en had genoeg dreiging vanaf rechts, maar Giakoumakis heeft lijkt het iets teveel wedstrijden gespeeld met Griekenland en oogde inderdaad vermoeid.
    Tegen PSV de schade beperkt houden (Wat betreft kaarten en blessures) en dan moet het daarna toch echt gebeuren!

   2. Real VVV

    Ik zou Giakou tegen PSV lekker aan de kant houden en de hele wedstrijd in het teken zetten van voorbereiding op de rest van de wedstrijden. Een beetje zoals tegen Feyenoord, maar dan wel verdedigen bij corners.

 11. wuilus

  Met 10 tegen 10 verloren van Groningen. Want wie nu nog durft te zeggen dat Janssen kan voetballen is knettergek. Hoe kan Jos deze man opstellen? Leuk dat hij uit Venlo komt, maar deze jongen zou bij Helmond nog niet in de basis staan.
  Verder in 90 minuten nog niet 1 fatsoenlijke aanval gezien. Nee het enige wonder dat ik kan verzinnen is dat Emmen niet nog 3x wint, maar ik ben er bang voor

 12. clubman

  Volgens mij is dit seizoen hier nu iedere speler aan bod gekomen en gediskwalificeerd als nietsnut. Kortom, we hebben 11 korfballers in het veld staan. De beste stuurlui staan wederom aan de Venlose wal.
  #näölcultuur

 13. Godfried

  Inmiddels weer een beetje bekomen van de eerste woede. man, wat hadden we goede zaken kunnen doen gisteren. dat waren de broodnodige bonuspunten geweest. die pak je niet tegen PSV of Ajax.

  Het ontbreekt vvv duidelijk aan geloof. er was geen overtuiging. dan kun je het vergeten. alles op 1 tempo en nul diepgang. daarnaast is er niemand met een fatsoenlijk schot. als er een keer een sporadische kans komt, wordt die vakkundig om zeep geholpen door een waardeloze poging. dat is toch wel gek. het zijn profvoetballer die dag en nacht met een bal bezig zijn. maar een goed schot op goal zit blijkbaar bij niemand in de benen.

  nu hopen dat post en donis in de slotfase van de competitie wel van de partij zijn. winnen van de directe concurrenten is een absolute must. het kan nogsteeds wel… kom op!

 14. Louis van Gaal

  Als je kritisch kijkt naar alle wedstrijden dit seizoen is dit VVV simpelweg niet goed genoeg. Met uitzondering van de wedstrijd uit tegen Ado hadden de overige wedstrijden die gewonnen werden ook verloren kunnen worden ( Emmen uit, Vitesse thuis, Twente uit, Willem II thuis en Heracles thuis hebben we heel veel mazzel gehad ).. tel daarbij dat de meeste wedstrijden niet om aan te zien waren staat VVV waar het staat… heen en weer tussen ere en eerste divisie.. maar het kan nog steeds dit seizoen…

  1. Grad

   Als je het zo bekijkt zijn er ook een aantal wedstrijden op te noemen, zoals tegen RKC, Heerenveen, PEC, Sparta, en Groningen, die ongelukkig werden verloren of een gelijk gespeeld.

 15. SneltreinMusa

  Tegen 10 man zo weinig creëren,
  Over de speelstijl van Groningen na de rode kaart mogen wij alles behalve klagen, zo speelt VVV sinds de promotie
  Het elftal is het gewoon niet, je hebt teveel spelers die geen eredivisieniveau zijn

  Kirschbaum – De Graca – Pachonik – Dekker – Machach – Schafer die het echt niet slecht deed – Giakoumakis waren van de 11 basisspelers de enige die eredivisiewaardig zijn, en over de bank wil ik het niet eens hebben…
  Roemer – Donis enige invallers die eredivisiewaardig zijn, speler zoals Essanoussi te weinig van gezien om te oordelen

  Zouden we dit jaar overleven dan moet er echt even serieus gekeken worden naar de selectie want anders beland je volgend jaar weer in de problemen

 16. Louis van Gaal

  We hebben een eredivise waardige keeper
  Een verdediging die veel te veel weggeeft en te veel fouten maakt
  Een middenveld dat niet creatief genoeg is om de spitsen in stelling te brengen
  En aanvallend zonder Giakomakis, en soms ook met Giakoumakis, onmachtig…

 17. mats

  Iedereen hier wilde dat Jos zou komen. Luhukay. De grote verlosser. En na twee wedstrijden hoor ik niemand – behalve Chretien- ook maar iets positiefs zeggen over wat we gisteren gezien hebben. Ik vond de hand van Jos heel zichtbaar en heel positief! Of verwacht iedereen dat Jos binnen twee wedstrijden VVV op miraculeuze wijze het linkerrijtje imtovert? Ik vond ondanks alle beperkte spelers en blessures waar Jos wat van moet zien te maken dat hij dat gisteren best goed deed. Zijn tactiek, plan, wissels etc waren helder en werden beter uitgevoerd dan welke wedstrijd onder Hans dan ook. En nee VVV speelt nog steeds niet goed… maar we hadden hadden gisteren bijna een punt gepakt.. Dan stonden we gewoon weer boven Willem II. Maar nee, iedereen is gewoon weer aan het zeiken en aan het klagen. Echt ongelovelijk en verbazingwekkend.

  1. clubman

   Daar heb je zeker gelijk in Mats. Er wordt nu gespeeld met een idee, een tactiek.
   En ook het wisselbeleid valt in positieve zin op. Echter ook deze trainer zal het moeten doen met het materiaal dat beschikbaar is. Het is niet zo dat een nieuwe trainer ook opeens een nieuw team ter beschikking heeft.
   Tactisch ziet het er beter uit, nu de ziekenboeg hopelijk snel leeg en dan hebben we ook meer mogelijkheden om de nieuwe tactiek met succes ten uitvoer te brengen. De ommekeer komt nog, en waarom niet tegen die twijfelaars uit Eindhoven?

  2. supportertje

   Mats, ben blij dat je er nog bij bent. Maar ik denk dat we met zijn allen vast kunnen stellen dat het niet goed gaat. Dat we teleurgesteld zijn, en dat het team zijn best doet met de nieuwe trainer. Dat we er vertrouwen in willen hebben, maar dat we ook vaststellen dat we duidelijk minder zijn. Ook ik heb altijd gezegd dat er in dit team met deze spelers meer in moet zitten, echter het komt er niet uit. We hopen dat er iets getoverd gaat worden, maar de betovering lukt nog niet bij het team. Teleurstelling alom en dat laat zich voelen. Dat wil echter niet zeggen dat we niet achter onze club staan, maar dat de werkelijkheid op dit moment anders is. Ik hoop dat Jos voor de belangrijkste wedstrijden die nog gaan komen de ploeg weet te motiveren, en we de o zo belangrijke punten weten binnen te slepen. De kansen zijn er nog, maar ze moeten wel gepakt worden. We kunnen ons niets verloven in deze. Jos zijn hand was al zichtbaar, er was meer organisatie en de verdediging stond goed, echter een goede trap deed ons verliezen. Aanvalskracht en een idee er achter was er niet echt. En wil Gia scoren, dan moet hij ook in stelling gebracht worden. En daar schort het nog aan. Maar ik geloof er nog in, omdat het mijn club is, omdat de geblesseerden er aan zitten te komen, omdat het gewoon niet meer slechter kan gaan voor ons. En als het dan moet, dan maar via de nacompetitie. Zal ook niet makkelijk zijn, maar ik geloof er in. Heel veel hopen en geloven er nog in, maar we moeten ook de realiteit voor ogen zien dat het anders af kan lopen.

   1. Ievel Knievel

    Tuurlijk geloven we er nog in toch? Nog steeds hebben we alles in eigen hand. Winnen we van de directe concurrenten dan eindigen we waarschijnlijk op plek 15 en hoeven we geen nacompetitie te spelen. Zelfs plek 14 zit er nog steeds in. Dat biedt kansen.

    Luhukay is waarschijnlijk een goede trainer. Dat zie je nu al een beetje. Hopelijk krijgt hij de wind erin.

 18. Oelie op zuid

  Wie compensatie van zijn seizoenskaart verwacht leeft in een andere wereld. VVVV heeft een exploitatieverlies dat gecompenseerd moet worden met de verkoop van Gio. Hopelijjk kunnen we dan nog wat versterking aantrekken. Onze uiteleende talenten zouden VVV absoluut niet in de eredivisie houden. Ik hoop dat Donis en Guara en Post er volgende keer weer bij zijn. Tegen Ajax en PSV halen we geen punten. Dat moet tegen de andere teams gebeuren. Laatste wedstrijd tegen Emmen ? Misschien is handhaving dan al een feit. Willem 2 en RKC hebben een zwaar progamma. Ik blijf hopen op een opstanding, herreizing van ons team.Vvv ole

 19. Ik denk zelfs dat als Luhukay vanaf het begin van het seizoen trainer was geweest we niet hadden gestaan waar we nu staan. Ik heb inderdaad het gevoel dat je nu al ziet dat er steeds meer vanuit een bepaald idee en organisatie gespeeld wordt. Maar het vetrouwen is weg en het zit nu niet bepaald mee, ook met blessures van belangrijke spelers.
  Hopelijk kan na de wedstrijd tegen PSV de negatieve spiraal waarin we nu zitten op een gegeven moment en op tijd worden doorbroken…

 20. RuiverCity

  Ik lees bijna niks over het knullige, nee amateuristische balverlies door Dekker dat leidt naar de 0-1. Dan durft iemand hier nog te verkondigen dat Dekker de beste linksback dit seizoen is.
  Tel daarbij Simon Janssen op dan weet je dat je te kort komt.

  Zonder de geblesseerden C.Donis, A.Donis, Guwara, Machach en Post is VVV van KKD-niveau en daar horen we momenteel gewoon thuis. Vanmiddag FC Emmen zien spelen. Passie, strijd en vooral de bal in voorwaartse richting verplaatsen in een flink tempo met diepgaande middenvelders. Welke VVV-middenvelder kan dat? . Zowel RKC als Emmen spelen beter voetbal dan VVV. Ado is de enige die we onder ons kunnen houden.

  1. Grad

   Ik ben het wel met je eens, maar met zo’n rijtje geblesseerden, niet de minste en een spelersbegroting van VVV (Emmen heeft nl het dubbele!) kun je niet meer verwachten dan KKD-niveau. Bovendien als dit soort spelers bij Emmen en meerdere clubs uit het rechterrijtje zouden ontbreken zijn deze ook van het KKD-niveau.

   1. Clipo

    De hand van Jos is goed te zien en ook heel positief. Vijf man achterin op één lijn en met wing backs spelen vind ik een grote vooruitgang, dat is kijken naar je mogelijkheden, en past ook bij het feit dat je de meeste goals van iedereen tegen hebt gekregen. Met Pachonik en Guwara gaat dat zometeen ook prima functioneren, Guwara zal alleen mentaal stappen moeten gaan zetten, het is niet voor niets dat ie eerst een jaar zo goed bij Utrecht speelt en nu bij ons staat te ballen. En als dat met hem niet in het koppie gaat lukken, dan zal Schmitz onder Jos waarschijnlijk ook nog wel weer een kans gaan krijgen. Onze 5 achterin, is echt voldoende om boven de streep te eindigen.

    En dan komt het probleem, ons middenveld. Er is geen enkele verbinding tussen aanval en verdediging, Danny werkt zich kapot, Machach heeft zijn momenten (maar dat is overall echt te weinig), janssen doet zijn best (En daar zeg je ook alles mee), en ja idd Linthorst was nog een van de weinigen die de verbinding kon brengen. Dus je hebt naast Danny, enkel C Donis, En dat is heel heel matig voor de eredivisie. Dus dan maar Schmitz of Guwara links op de flank.

    En voorin moet je scoren, een keer vaker als de tegenstander, en probeer dat eens zonder Giakoumakis. Wie heeft er de afgelopen 5 jaar überhaupt 5 goals gemaakt van onze aanvallers? Degene die veel voorbereid, is Vito, vooral met vrije trappen, dode spel momenten, maar werkt zich ook altijd een slag in de ronde. De enige andere aanvoer komt van pachonik. 0,0 van die dure buitenspelers, houd daar dan mee op!! Die kunnen werkelijk niets, enkel onze eigen talenten behouden en minuten laten maken als invallers (Roemer en Essanoussie) Gisteren in de wedstrijd was het nota bene kum, die vaak met de lange bal Giakoumakis nog eens zocht…. Giakoumakis staat op een Grieks eiland, eenzaam en alleen….

    En dat is eenvoudig op te lossen:

    Pachonik, gelmi, da Graca, Kum, Guwara/Schmitz

    Post

    Vito, C Donis, Guwara/Schmitz

    Giakoumakis

    En de backs moeten dan het middenveld gaan ondersteunen, die kunnen dat. Maar tot het moment dat deze jongens weer fit zijn, vooral de wedstrijd tegen PSV benutten om deze jongens weer minuten en ritme te laten opdoen, en voor de rest hopen op een wonder van 1 op 100, maar daar halen we normaal geen punten, de wedstrijden daarna, daar gaat het om! En als je ziet hoe fris en fruitig een Emmen gisteren speelt en combineert, dan moeten we echt zorgen dat we tegen Emmen niet verliezen en 3 punten pakken tegen RKC. Normaliter is ook Willem 2 sterker als ons, hopen dat die of RKC nog onder ons geraken en anders opladen voor de nacompetitie. Daar kunnen we het ook nog wel echt pakken, de clubs In de eerste divisie zijn echt niet beter als ons, zie ook onze bekerwedstrijden!

    En ik hoop dat Stan nu al zijn lijstjes klaar heeft, een paar gratis tips voor het geld dat Giakoumakis gaat opleveren:

    Koop enkel C Donis van de huidige contractspelers (en evt Guwara als die mentaal stappen zet)

    K: Olij (Nac), Gorter (Goahead), Schendelaar (Telstar). Deze laatste is gratis op te halen, perfecte keeper!

    V: Touba (RKC),, Schouten (Nac), Tol (Volendam), bronkhorst (Telstar),

    M: el allouchi (nac), Hoedemakers (Cambuur), Jacobs (Cambuur), Bruijn (nec), pflucke (Roda), Duijvestijn (Helmond)

    A: Van Hooijdonk (Nac), Muhren (Cambuur), Mulattierri (Volendam), omarsson (Excelsior)

    En begin voorin met de juiste aankopen, je moet goals maken, zeker als we giakoumakis verliezen! mulatierri loopt uit zijn contract….. een van hooijdonk of muhren ernaast zou echt wel wat zijn voor ons…..

   2. Met veel eens wat je hier zegt, mooie bijdrage ook!
    Alleen, de spelers uit de Keuken Kampioen Divisie (waar je meer kennis van hebt dan ondergetekende) die hebben volgens mij niet zoveel zin om bij ons te komen spelen, en al helemaal niet als ze met hun club gaan promoveren.
    Dus daarom snap ik wel dat Stan Valckx zijn energie en tijd in andere competities steekt omdat dat wel soms haalbaar is. Maar ik ga jouw lijstje van spelers opslaan en kijken waar ze over een jaar of twee spelen….

  2. mats

   Ik heb ook gekeken. Je hebt gelijk. Emmen ging vol voor de winst en dat vertaalde zich snel in drie doelpunten. Maar daarna was het ook niet veel meer hoor. Maar dan kan ook liggen aan het povere spel van RKC. Daar viel weinig van te duchten.

   Emmen heeft echter een lastig programma tegen clubs die allemaal nog play-offs kunnen halen. Voor hetzelfde geldt is die laatste wedstrijd tegen ons helemaal niet meer zo belangrijk. Zeker niet als VVV van RKC wint en revanche neemt op Sparta.

 21. VeniVidiVici

  Ik mis bij een aantal spelers de fysieke body om een duel te winnen, we laten ons vaak heel eenvoudig wegzetten. Toch heb ik de hoop niet opgegeven nog, als de cruciale geblesseerden op tijd terug zijn tenminste. Emmen speelde leuk ja, maar die heb ik tot februari heeelemaal niets zien klaarspelen. Het moet gewoon ff een keer meezitten, zodat we ook weer vertrouwen krijgen. Jos is goed bezig, daar heb ik vertrouwen in. Net als in Stan en Marco, die goud waard zijn voor onze club. Mooie docu op ESPN, geeft wat achtergrond over onze mooie club de laatste 2 decennia, en wat er allemaal achter de schermen gedaan wordt om VVV op een hoger nivo te krijgen. Met zijn allen de schouders eronder de komende 2 maanden, dan is alles mogelijk gezien het programma. Come on Venlo!

 22. Mats, wat mij dan opvalt op deze site…
  Zoals het er nu uitziet mag er publiek bij de laatste twee thuiswedstrijden, misschien kan dat het verschil maken…
  Jij reageert precies zoals ik zou verwachten, jij bent een ECHTE supporter. Maar verder reageert niemand…
  Je bent toch supporter omdat je ook in het stadion je club aan wil moedigen?
  Allerlei discussies hier of je wel of niet je geld terug mag vragen.
  Maar verder zit iedereen blijkbaar liever met een pot bier voor de tv..
  Valt me tegen…
  En niet komen met we hebben het druk, ik werk 80 uur per week, dus ik maak ook tijd, valt me echt op, zo weinig reacties…
  Zoals ik in het begin al zei, DE thuiswedstrijden waar we de punten kunnen halen met publiek, wij kunnen aanmoedigen etc, maakt het iemand (behalve Mats) nog wat uit hier?

 23. supportertje

  Zeker wel, maar in onze groep houden we slag om de arm. Anders zijn we weer aan het hopen dat we er in mogen, om op het laatste moment weer teleurgesteld te worden. Maar in onze appgroep gaat dat zeker rond en zijn we er blij mee als het zo ver is.

  1. mats

   Dit dus! Wij supporters moeten er alles aan doen als we het stadion in kunnen. Als wij het NU niet doen (als het kan!) wanneer dan? Ik kan me amper een tijd herinneren dat VVV ons harder nodig heeft dan nu! (En ik ben toch al best een oude lul).

 24. De Realist

  De kans is ook vrij groot dat VVV nacompetitie moet gaan spelen en dan zou een beetje publiek ook wel heel aangenaam zijn, aangezien VVV dan steeds thuis speelt. Mocht VVV in de nacompetitie terecht komen dan moeten ze uiteindelijk 2 tegenstanders verslaan en het gaat steeds maar om 1 wedstrijd en het team dat het hoogst in de competitie is geëindigd speelt dan een thuiswedstrijd. Aangezien VVV de enige ploeg uit de Eredivisie is zullen zij dus steeds een thuiswedstrijd spelen. Natuurlijk hoop ik dat VVV uiteindelijk nog de 15e plek gaat halen, maar we moeten reëel zijn en misschien wel blij zijn als we de nacompetitie gaan halen. Emmen komt nu wel heel gevaarlijk dichtbij en hopelijk bewijzen onze “vrienden” uit Sittard ons een dienst dit weekend als ze thuis tegen Emmen spelen. Met een beetje pech staan we na dit weekend nog maar 1 puntje voor op Emmen.

 25. supportertje

  Krijg net een appje van een een maat dat het experiment met publiek voorlopig beperkt blijft tot een wedstrijdronde eind april. Tenminste zoals hij dat leest, en dat doet hij meestal erg goed. Voor VVV zou dat de uitwedstrijd zijn tegen Sparta. Dus zou het weer afwachten zijn geblazen.

  1. chretien

   Voorlopig maar één wedstrijd en dat is inderdaad de uitwedstrijd tegen Sparta. Resultaten van de tests laten natuurlijk lang op zich wachten met de bekende gevolgen. Misschien inderdaad de nacompetitie, als we niet 15e worden, wat volgens mij goed haalbaar moet zijn. Alle geblesseerden zijn hopelijk snel weer inzetbaar. FORZA VVV!

 26. roeljenssen

  off topic: die zullen we wel kwijt zijn. Iemand enig idee wat dit VVV oplevert?

  Bron Ajaxshowtime.com: Mohamed Essakkati is deze week op stage bij Ajax. De vijftienjarige aanvallende middenvelder speelt momenteel nog bij VVV-Venlo, maar kan rekenen op de nodige belangstelling. Ook Feyenoord en PSV hengelen namelijk naar zijn diensten.

  Bij Feyenoord maakte Essakkati twee weken geleden al een goede indruk tijdens de trainingsstage die hij daar afwerkte. De Rotterdammers zouden de linkspoot graag overnemen van VVV-Venlo, maar nadat Ajax zich meldde heeft Essakkati ervoor gekozen om ook nog een stage af te werken op De Toekomst.

  Essakkati speelt dit seizoen bij VVV-Venlo in de O16. De technische jongeling moet deze week Ajax zien te overtuigen van zijn kwaliteiten. In de zomer van 2018 namen de Amsterdammers David Kalokoh al over van VVV-Venlo. Kalokoh werd vorig jaar topscorer in de Ajax-opleiding en tekende recent zijn eerste contract. Ook Thomas Janssen, die dit seizoen voor Ajax O14 speelt, kwam in een eerder stadium over van VVV-Venlo.

  1. Oelie op zuid

   En dan bij Ajax maar roepen dat ze zo’n goede jeugdopleiding hebt. BAH. Je hebt de naam en dan is het gewoon een kwestie van op z’n Amsterdams lullen dat de toptalenten voor Ajax kiezen. Daarna klagen dat onze eredivisie een Micky Mouse kompetitie is geworden, waarbij ze ook nog eens 50%van de televisierechten claimen.

   1. Grad

    Klopt helemaal, maar dat geldt ook voor Feyenoord en PSV. Het is voor deze clubs heel gemakkelijk scouten, want zij hoeven hoofdzakelijk alleen te scouten op talenten bij de jeugdopleiding van de betaalde clubs. Ze weten namelijk heel goed, dat deze gemakkelijk zijn over te halen om naar een jeugdopleiding van een topclub te gaan. Clubs als VVV daarentegen moeten heel wat amateurvelden afstruinen en/of amateurclubs benaderen om daar een talent op te halen.

   2. roeljenssen

    maar nogmaals wat levert een vertrek van Essakkati VVV nu eigenlijk op?
    Hoe zit het met opleidingsvergoedingen (meen dat je tegenwoordig als club, in iedergeval een aanbod moet hebben gedaan voor een contract om hier voor in aanmerking te komen)?

    Iemand die hier iets meer van af weet?

Leave a Reply