Zima tot de winterstop uitgeschakeld

De Tsjechische doelman is tot de winterstop uitgeschakeld. Afgelopen vrijdag raakte hij geblesseerd aan zijn enkel en moest de goallie vervangen worden door Ennio van der Gouw. Zima ondergaat nu een operatie aan zijn enkel waardoor hij er enkele maanden uit zal zijn. Volgens VVV-Venlo zal zijn herstel ongeveer 3 maanden in beslag nemen.

De 28-jarige doelman speelde dit seizoen alle wedstrijden nadat hij afgelopen seizoen zijn basisplaats verloor aan Delano van Crooij. Zima mocht afgelopen zomer nog vertrekken, naar verluidt zou hij met zijn salaris te zwaar op de begroting zou drukken. De Tsjechische doelman revancheerde zich dit seizoen met zijn optredens ten opzichte van afgelopen seizoen. Doelman Ennio van der Gouw zal zijn plek onder de lat de komende weken innemen.

Venlonaren wenst Zima veel sterkte en een voorspoedig herstel!

13 Responses

  1. Ievel Knievel

   @zuid1

   Vraag dat maar aan de familie van Crooij. Vito is 2 maal als oud vuil behandeld overigens. Zal vast te maken hebben met het niet opbreken (opwaarderen) van een contract en Vito contracteren onder minimale voorwaarden met beloftes die niet waargemaakt worden. De waardering vanuit de supporters liet ook wel eens te wensen over.

   Van Vito werd ook gezegd dat hij tekort kwam. Vito speelt echter wel eredivisie. VVV niet meer.

   Delano speelt misschien binnenkort ook wel eredivisie. Het kan verkeren. 2 x tekort komen bij VVV en toch altijd weer terugkomen.

   Ben benieuwd naar onze eigen stand ins op dit moment.

  2. Vito van Crooy heeft hier zijn beste tijd gehad onder Maurice Steyn. Blijkbaar hebben zijn een goeie klik en is Van Crooy daarom weer helemaal opgebloeid bij Sparta. Hij is daar een vaste basisspeler en het lijkt erop dat zijn traptechniek nog steeds beter wordt.
   Dit gaat echt niet vanzelf, hij zal er wel flink op trainen, dus wat mij betreft alleen maar respect!

 1. chretien

  Allereerst Zima van harte beterschap. Dit seizoen tot nu toe opperbest gekeept. Mijn complimenten, hopelijk een spoedige terugkeer op de grasmat.

  Beide van Crooij ‘s hebben het nadeel dat ze Venlonaren zijn. Die worden altijd ondergewaardeerd en dus onderbetaald.

 2. VVV heeft dit seizoen gegokt dat er wel een keeper wegbezuinigd kon worden, en na zeven wedstrijden al verloren.

  Ik heb alle vertrouwen in Van der Gouw, maar als die onverhoopt een rode kaart pakt of geblesseerd raakt moeten we het doen met drie keepers van o21. Die allemaal nog geen minuut betaald voetbal gespeeld hebben.

  Een extra transfervrije keeper met wat ervaring lijkt me dus echt geen overbodige luxe. Dat zal echt geen Piet Velthuizen of Benjamin van Leer worden, maar een Eric Verstappen of Indy Groothuizen zie ik toch graag komen.

 3. twiggy11

  Ben bang dat de blessure van zima ons punten gaat kosten hij was goed ingespeeld met zij achterhoede heeft ook nog eens een goede lengte.
  Is te hopen dat van der gouw zich snel en goed kan aanpassen.

Leave a Reply