Zinédine Machach tot medio 2021 bij VVV-Venlo

Zinédine Machach is speler van VVV-Venlo! De aanvallende middenvelder annex buitenspeler tekent in Venlo een huurcontract dat hem tot 2021 speler van VVV-Venlo maakt. Daarnaast heeft VVV-Venlo een optie tot koop bedongen bij Napoli.

Machach speelde in de jeugd van achtereenvolgens AS Cannes, Olympique Marseille en Toulouse. Hij debuteerde voor die laatste club in mei 2015 in de Ligue 1. Toulouse verhuurde Machach gedurende het seizoen 2016-17 aan Olympique Marseille. In januari 2018 maakte Machach de overstap van Toulouse naar SSC Napoli. De Italiaanse topclub verhuurde hem vervolgens korte periodes aan Carpi, Crotone en Cosenza.

Zinédine Machach, die niet alleen zijn voornaam deelt met de bekende Frans ex-voetballer Zinedine Zidane, maar ook zijn geboorteplaats (Marseille) en zijn Algerijns-Marokkaanse afkomst, over zijn stap naar VVV-Venlo: “De interesse van VVV-Venlo streelt me. Zij lieten merken me graag te willen hebben in Venlo. Napoli is een prachtige club, maar ik wil graag spelen. Bij VVV zie ik die mogelijkheid en wil ik in de Eredivisie tonen wat ik kan.”

Stan Valckx, Technisch Manager over Machach: “Zinédine is een creatieve middenvelder die beschikt over inzicht en oog heeft voor de steekpass. Bij Toulouse en Napoli heeft hij natuurlijk een fantastische leerschool gehad. Daarnaast heeft hij in de Ligue 1 in Frankrijk én de Serie B in Italië de nodige wedstrijden gespeeld. Met die ervaring is deze nog relatief jonge middenvelder de benodigde versterking op het middenveld.”

Bron: VVV-Venlo

26 Responses

 1. idderzienmeining

  Top, eindelijk een aanvulling op de reeds aanwezige middenvelders … hopelijk een type dat ons verder brengt en iets toevoegt aan de groep !

  We gaan het zien, ben erg benieuwd !

 2. mats

  Mooi. Mijn gevoel zegt dat het precies is wat we zoeken. Snel aan de bal. Technisch. Steekpasses in huis. Hopelijk heeft hij idd de wil om wat te laten zien in Venlo:

 3. Noordsupporter

  Top. Ik vraag me alleen af of we nu niet ook nog een verdedigende middenvelder nodig hebben. Dat is feitelijk alleen Post. En die is ook nog eens af en toe geblesseerd of geschorst.

  1. Godfried

   Volgens mij kunnen Schmitz, Gelmi en van Dijck ook prima als verdedigende middenvelder uit de voeten.

   Ik vraag me sterker af of dit het was of dat ook onze Kroatische vriend nog komt. Hoop het stiekem wel. Dan heb je flink wat mogelijkheden op het middenveld.

   -00-

 4. De Koel

  Mooi dat er een middenvelder bijkomt. Is hard nodig, hopelijk blijkt hij ook een echte versterking te zijn. De tijd zal het uitwijzen. Leuk filmpje trouwens van VVV.

 5. chretien

  Ik ben erg benieuwd wat deze man kan brengen. Vreselijk dat er geen toeschouwers bij mogen zijn. Funest voor de club, funest voor de fans. Helemaal als ik hierboven lees dat Grenswerk en Maaspoort mensen mogen “binnen” laten, terwijl ons voetbal zich afspeelt in de buitenlucht…..

 6. twiggy11

  Wat publiek betreft chretien heb je groot gelijk ik lees ook dat de stad Venlo een kermis wil plaatsen waar 1500 / 2000 mensen gelijk op mogen het is allemaal zo krom als maar kan .

  1. lucien1978

   Die goedkope optie op de flanken wordt dan Hunte . Dat lijkt mij duidelijk.

   Van de ene kant weten ze dan natuurlijk wel wat ze binnenhalen. Een bankzitter die als hij erinkomt keihard werkt.

   Coric en Machach is top.

   Het enige wat Valckx dan nog moet proberen is om Steffen Schafer nog aan iemand te lozen. Ik was hem al helemaal vergeten.

   1. Venlooow

    Die gast heeft AS Roma 2 jaar geleden 6 miljoen gekost.

    Wel klasse van Stan als hij ook met een optie tot koop komt.

   2. mats

    Bloody hell, dié Coric?
    Dat was een belofte ja.
    Niet helemaal uitgekomen op dat niveau, maar toch wel het gevoel dat het voor VVV uitzonderlijke klasse zou kunnen zijn.

 7. YowVVV

  Coric is natuurlijk buiten categorie, denk absoluut een gast voor de basis. Vito naar de zijkant. Vito is tot nu toe de relevatie, rendeert op flank nog beter. Hopelijk gaan deze 2 versterkingen verassen, Coric heb ik weinig twijfels over. Betekent deze 2 middenvelders een verhuur van Simon Janssen? Minuten maken voor hem belangrijk, speler voor de toekomst.

   1. Helemaal mee eens. Janssen erbij houden, hij zal wel geregeld speelminuten krijgen. Het seizoen is lang, blessures, schorsingen en er is de mogelijkheid om van 5 wissels gebruik te maken. Hij doet het t.n.t. prima!

   2. chretien

    Ik ben ook fan van Janssen, zeker erbij houden. Ik ben bang dat hij al door grote clubs wordt gevolgd. FORZA VVV!

  1. mats

   Ik moet het nog zien. Machach en Coric natuurlijk in potentie goede -al dan niet bloody goeie- spelers. Grote klasse van Stan dat hij dit soort spelers naar Venlo weet te halen. Hulde!!

   Maar …..kunnen ze het hier waarmaken?
   Ik hoop het natuurlijk. Zijn ze beide goed genoeg voor de basis? Linthorst en Janssen zouden zomaar eens bankzittets kunnen worden maar je hebt dan wel 4 spelers die elkaar kunnen vervangen bij schorsingen en blessures. En Vito kan lekker een linie opschuiven.

   Ik zie onze Griek er nog wel een paar maken nu 🙂

 8. Rossie

  Je krijgt nu wel meer mogelijkheden natuurlijk: evt kun je 4-4-2 gaan spelen (als je dat zou willen) met een middenveld Post-Linthorst-Machach-Coric en dan Giakoumakis en Van Crooij voorin. Creativiteit, snelheid, power. Met een driemans middenveld zal één van die vier niet kunnen spelen natuurlijk.

Leave a Reply