Zorgen nemen toe na nieuwe nederlaag tegen Fortuna Sittard

Na de overwinning van Willem ll gisteren op SC Heerenveen lag de druk er vol op bij VVV-Venlo. Drie punten thuis tegen Fortuna Sittard waren nu meer dan ooit zeer welkom. De wedstrijd in Covebo Stadion De Koel begon om 12:15 uur.

Gevoelsmatig duurde het maanden, maar na een korte afwezigheid van twee weken keerde Giorgos Giakoumakis eindelijk weer terug in de basis. Hij verwees Arias terug naar de bank. Verder maakten ook Van Crooij en Guwara weer hun rentree in de basis. Dit ging ten koste ging van Roemer en Kum.

Van Crooij mocht namens de Venlonaren aftrappen, maar de eerste kans van de wedstrijd was voor Fortuna. Semedo kwam door aan de rechterkant van het veld en legde de bal breed op de inlopende Seuntjens. Zijn schot ging richting doel, maar werd geblokt door Pachonik. Kirschbaum hoefde zodoende niet in actie te komen. De tweede kans voor de gasten was wel raak. Ditmaal was de rolverdeling omgedraaid. Seuntjens zette Semedo met een prachtige steekbal oog in oog met Kirschbaum. Guwara zette de achtervolging nog in, maar kon niet meer voorkomen dat de rechtsbuiten van Fortuna al na 10 minuten de 0-1 op het scorebord liet aantekenen. Ook kans nummer drie was voor de ploeg van Sjors Ultee. Flemming mocht aanleggen voor een vrije trap en probeerde met een lastige stuiter Kirschbaum te verrassen. De Duitse doelman was echter op zijn hoede en had de bal in twee instanties klem. Zo had VVV in de beginfase van de wedstrijd uiterst veel moeite met Fortuna en moest er iets veranderen wilde het wedstrijdbeeld in Venloos voordeel gaan kantelen.

Na de sterke openingsfase van Fortuna ging de Sittardse storm enigszins liggen. Het spel speelde zich nu voornamelijk op het middenveld af. Het was de uitploeg die het meeste balbezit had, maar niet meer echt tot gevaarlijke mogelijkheden kwam. VVV werd al helemaal niet gevaarlijk. Het duurde tot minuut 43 voordat er weer een kans te noteren was en deze was niet geheel tegen de verwachting in voor de gasten uit Sittard. Da Graca stapte verkeerd in en gaf Seuntjens vrije doortocht. Hij zag twee medespelers vrij voor het doel staan, maar op onverklaarbare wijze kon de bal niet het doel in worden gewerkt. Het was de laatste gebeurtenis voor rust. Een dramatisch VVV produceerde in de hele eerste helft geen enkele kans en had 0 (!) schoten op doel. Fortuna speelde ook niet erg sterk, maar had totaal geen problemen met de weerstand die VVV bood. Misschien nog wel erger was het gebrek aan inzet en werklust. Aan niks was te zien dat deze wedstrijd gewonnen moest worden. Geen enkele speler wilde ten koste van alles deze wedstrijd winnen. Hopelijk zou het donderen in de kleedkamer en kregen we in de tweede helft een ander VVV voorgeschoteld.

De tweede helft begon met een zeer aanvallend VVV. Hans de Koning liet Janssen en Shabani in de kleedkamer achter en bracht Hunte en Roemer. Zo was Post de enige verdedigende speler op het middenveld en stonden er maar liefst vijf aanvallers op het veld. De eerste vijf minuten na rust boden een stuk meer perspectief dan wat we voor rust hadden gezien. De eerste mogelijkheid was dan ook voor VVV. Giakoumakis had geloof in een lange bal en kreeg gelijk. Zijn voorzet was goed op maat voor Hunte, ware het niet dat de invaller de bal net niet goed op doel kon werken. VVV bleef aanzetten en het harde werken werd al snel beloond. Post kwam goed door en leverde een goede voorzet af. Natuurlijk was het niemand minder dan Giakoumakis die zijn hoofd er tegenaan wist te zetten en in twee instanties kreeg hij de bal achter Fortuna-doelman Van Osch. Een snelle gelijkmaker dus en wie weet zat er meer in.

Het tegendeel bleek echter waar. Vier minuten later stond VVV namelijk alweer achter. Een slechte uittrap van Kirschbaum kwam zo in de voeten van Seuntjens. Er werd hem geen strobreed in de weg gelegd en Seuntjens had de hoek even later voor het uitzoeken. Kirschbaum was kansloos. Ongelofelijk hoe makkelijk de Venlonaren de goals ook vandaag weer weggaven. En of het allemaal nog niet erg genoeg was, liet ook de 1-3 niet lang op zich wachten. Aan afgeslagen hoekschop van Fortuna werd op goed geluk weer terug het strafschopgebied ingebracht. De bal kwam op het hoofd van Semedo die de bal breed legde op Flemming. Met een simpele passeerbeweging was hij Kirschbaum te slim af en werd de Sittardse marge met een doelpunt uitgebreid. Er hing een luchtje van buitenspel aan het doelpunt, maar zowel de arbitrage op het veld als de VAR grepen niet in. De Koning ging direct voor de tweede keer een dubbele wissel toepassen. Kum en Arias vervingen Guwara en Swinkels. Er stonden nu zes aanvallers op het veld waardoor er achterin uiteraard gaten gingen vallen. Al bijna was de definitieve nekslag daar. Flemming ontsnapte aan buitenspel en kon recht op Kirschbaum aflopen. Hij kon rustig een hoekje uitkiezen, maar in plaats daarvan besloot hij wild over te schieten. Ook de laatste wissel liet niet lang op zich wachten. De van een blessure teruggekeerde Tassos Donis nam de plaats van John in.

Met nog tien minuten op de klok had VVV bijna de aansluitingstreffer te pakken. Van Crooij speelde Angha fraai door de benen en kon van een meter of twaalf vrij uithalen. De uithaal was niet krachtig genoeg om daadwerkelijk gevaarlijk te zijn. Een echt slotoffensief bleef vervolgens uit. Een lamgeslagen VVV ging roemloos met 1-3 ten onder tegen Fortuna Sittard.

Wat een lijdensweg begint het langzaam te worden. De 1-3 tegen Fortuna Sittard betekent competitienederlaag nummer zeven op rij. De grote voorsprong op de onderste drie plekken die in januari tot stand kwam is inmiddels geslonken tot slechts één puntje. En het voetbal, maar vooral de bezieling, passie, strijd en vechtlust van de afgelopen wedstrijden geven niet bepaald de hoop dat dit verschil snel groter zal worden. Er moet iets gebeuren daar boven op d’n berg wil dit seizoen niet dramatisch aflopen. Maar we moeten er vertrouwen in blijven houden. Alleen dan kan de ommekeer komen en volgen de benodigde punten hopelijk vanzelf.

Volgende week staat er wederom een wedstrijd op de planning waar de punten gepakt kunnen worden. Dan gaan de Venlonaren namelijk op bezoek bij PEC Zwolle.

VVV-Venlo-Fortuna Sittard 1-3 (0-1)

Scoreverloop:

’10 Semedo 0-1

’54 Giakoumakis 1-1

’59 Seuntjens 1-2

’66 Flemming 1-3

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Swinkels (Arias ’70), Da Graca, Guwara (Kum ’70), Post, Janssen (Roemer ’46), Shabani (Hunte ’46), van Crooij, Giakoumakis, John (A. Donis ’77)

Opstelling Fortuna Sittard: van Osch, Tirpan, Angha, Janssen, Cox, Tekie (Van den Buijs ’81), Rienstra, Flemming, Semedo (Moutoussamy ‘90+1), Polter (Hansson ’81), Seuntjens

68 Responses

 1. robvvv

  Schandalige vertoning vandaag. Totaal geen aanspraak op maar een enkel resultaat. Wat me me nog het meeste tegenstaat is de lamzakkige houding van de staf op de bank. Een collectief falen .

 2. mats

  Mooi stuk Pepijn. En zo snel. Dank.

  Bijna elke wedstrijd verliezen we door
  doelpunten die voortkomen uit persoonlijke fouten. Dat kan 1 keer, dat kan 2 keer,, vooruit…3 keer….maar dit is gewoon een kwaliteitsprobleem. Dat kan natuurlijk met het laagste budget van de eredivisie . Maar Hans en Jay zijn naast tactische onbenullen ook nog eens totaal NIET de personen die deze spelers beter maken en als team aan het voetballen krijgen. Laat staan dat ze de juiste winnaarsmentaliteit over weten te brengen. Dus ja, als Stan nou nog niet besluit Hans per direct te ontslaan, dan roep je -ondanks al je goede bedoelingen- degradatie over je af. En dan wordt het heel moeilijk voor VVV.

  Ik kan het iig niet meer aanzien. Ik kijk voortaan wel wat ADO en Emmen gedaan hebben en hoop
  Dat we iig 16e worden. We hebben tenslotte in de beker al die KKD teams verslagen dus dat biedt hoop.

  1. Tactische onbenullen, dat weet ik niet, we zijn er niet 24/7 bij, maar dat het al een tijd niet (meer) werkt tussen de trainers en de spelersgroep is duidelijk, laat staan dat wij iets begrijpen van de taktiek, de opstelling en het wisselbeleid.
   Verder helemaal eens met Mats.

  2. supportertje

   mats,een mooi compliment voor Pepijn, maar ook voor de anderen die hier toch iedere keer de moeite voor nemen. Denk dat we met zijn allen dat wel denken en vinden.

 3. clubman

  Nieuw gezicht voor de groep en hopen op een schokeffect is de laatste strohalm voor VVV. Zal wat centen kosten maar dat kost degraderen ook.
  Absoluut geen garantie op succes maar zo blijven aanmodderen staat gelijk aan een vrijwillige aftocht naar de slachtbank.
  En met een nieuw gezicht bedoel ik niet Driessen want die deelt in de malaise en zal geen schokeffect gaan brengen.

 4. Depor

  Ik denk dat we ons moeten richten op RKC. Die hebben een zwaarder programma als ons.

  De kans dat we er rechtstreeks in blijven is nog zeker aanwezig. Maar dan moeten we eerst beginnen met voetballen, want met dit veldspel wordt het erg lastig.

  Ik zie eerlijk gezegd maar 1 oplossing. De trainer er uit. Ik zie totaal geen klik tussen De Koning en Driessen op de bank. Ik zie ze nooit tegen elkaar praten. Volgens mij zit het niet lekker daar. Mocht dat daadwerkelijk zo zijn dan moet er aan de club (en supporters!) gedacht worden!

 5. jurgen

  Als je als hoofdtrainer gedurende het seizoen aangeeft dat je aan het einde vertrekt, gaat dit van de 10 keer, 9 keer mis. Het werkt gewoon niet, de psychologie bij voetballers erachter kan ik niet verklaren, maar het moeten bewijzen verdwijnt schijnbaar.
  Ik verwacht dat HdK deze komende week, in het belang van VVV, de club zal verlaten. Ik zie dit toch als een smetje voor hem, maarja, hij heeft zijn kansen gehad.

 6. FC VVV03

  Als ik Driessen zie zitten ten opzichte met hoe hij meeleefde in zijn tijd met Steijn dan zit er iets fout! Ik kan me genoeg beelden herinneren van een intens meelevende Jay die Steijn om de nek vloog bij een doelpunt en zich regelmatig meldde aan de zijlijn. Nu zitten kwik kwek en kwak languit hangend in de dug out en stralen 0 geloof uit. Voor zulke mensen zou ik als speler niet door het vuur gaan!

 7. VeniVidiVici

  Ik dacht dat ze zich tegen Feyenoord gespaard hadden, maar het is nu duidelijk dat er geen vertrouwen is bij niemand meer…zelfs Kirschbaum, Da Graca en Guwara delen in de malaise nu. Er moet iets veranderen nu, dooremmeren zoals de afgelopen weken is geen optie meer. Ik heb vertrouwen in Stan, maar geen vertrouwen meer dat De Koning dit nog kan omdraaien. Hij weet duidelijk geen snaar te raken meer, geen strijd in een degradatiederby is onacceptabel.

  1. mats

   Ja hahaha dat ‘sparen tegen Feyenoord’ is achteraf wel een grote bak he…man man man…. wat een inzet, motivatie, en enthousiasme hebben we gezien tegen SP en FS. Pfffff…

 8. sultana

  Bekijk het interview met Post na de wedstrijd via omroep Venlo, hij is super gefrustreerd over het feit dat ze zo makkelijk doelpunten tegen krijgen. Het gaat in de koppies zitten zegt hij en dat is niet goed. Ik ben het met clubman eens dat er nu echt iets dient te gebeuren want als vvv gaat degraderen wordt het een zeer lastig verhaal. Supporters keren vvv de rug toe met dit beton voetbal, club heeft een tekort van 2 miljoen zei Boogers laatst, daarom kan degradatie wel eens de doodsteek zijn voor onze club. Hopen op een wonder de komende weken maar ik vrees het ergste

 9. supportertje

  Men krijgt steeds meer het idee, dat er iets faliekant fout zit ook tussen de spelers zelf. Gaat n.m.m. niet alleen om de trainers. De chemie tussen de trainers en spelers, en spelers onderling is ver te zoeken. Ja, men is heel lief voor elkaar om het familiegevoel te behouden, maar ook binnen de beste families komt wel eens ruzie voor. De hechte vechtmachine die de vorige seizoenen VVV er doorheen sleepte weigert nu dienst te doen. Wat is tussen de raderen gekomen dat het nu zo vast loopt. Er zijn duidelijk verschillen in spelers die er voor willen vechten en die denken het zal allemaal wel. Blijft natuurlijk eigen waarneming en men kan zich vergissen, maar zou dit niet meespelen? Je vraagt je af of op de berg het bewustwording is, of dat men berust in. Want dit laatste zou in het bijzonder kwalijk zijn. Of durft men het gewoon niet aan om eventuele problemen aan te pakken door, hetzij geld problemen , of mensen eventueel te beschadigen. Of is de groep spelers uiteen gevallen in diverse groepjes en daardoor niet meer in staat VVV door deze moeilijke periode heen te slepen. Afijn wat het ook zij, deze week moeten er beslissingen vallen op de berg, want zoals het nu gaat kan het echt niet langer. Het gaat ten koste van VVV, gaat ten koste van spelers, gaat ten koste van sponsoren, gaat ten koste van de supporters. Kortom gaat ten koste van alles en iedereen die VVV een warm hart toedraagt.

  1. mats

   Naast Christos had Stan nog een echte 10 moeten halen….. Nu Christos en Machach geblesseerd zijn staan we met eredivisie-onwaardige vleugelaanvallers het middenveld te vullen. Dat is vragen om problemen.

   1. supportertje

    Mee eens. Maar in geval van nood moeten er ook andere oplossingen mogelijk zijn.

   2. Venlooow

    Ik blijf steeds zeggen ze hadden Coric niet weg moeten doen.
    De speelt behoorlijk goed bij zijn nieuwe club en dan had je nog de nr 10 achter de hand
    Nu is het gewoon het beste om Hans en evt ook Jay te bedanken en een nieuw gezicht voor de groep te zetten.
    Ik hoop zo van harte dat Jos komt.

   3. mats

    Ik denk het ook. Maar ja, wat is het echte verhaal? Coric was misschien een dissonant die zelf weg wilde, maar aan de andere kant snap ik het ook als je gewoon geen kansen krijgt van dit trainersduo. Ja hij had ook Corona maar hij had ook vaker opgesteld kunnen worden. Helaas zullen we nu nooit weten wat dat gebracht zou hebben. En helaas is VVV nooit scheutig met informatie naar de supporters toe.

 10. mats

  Maar ja, weet je we kunnen hier nog uren lullen en eigenlijk hebben we alles al gezegd… wij supporters willen strijd zien…. dat begint naast het veld met trainers die het vuur opstoken.
  Het is niet te verteren dat onze mooie club kapot gaat omdat we een stel petattezakken op de bank hebben zitten met 0,0 uitstraling en beleving.

  1. supportertje

   Grote vraag is nu, hoe kunnen wij als supporter daar nu verandering in brengen. We zitten op afstand en blijven op afstand. We zijn op dit moment als supporter heel onmachtig.

   1. mats

    Precies. Maar vergeet niet dat er mensen stonden te vlaggen bij de uitwedstrijd naar Fortuna en bij de halve finale wedstrijd. Dat zijn de die-hards ja… maar je laat wel zien dat er nog steeds supporters zijn met een hart voor de club. Verder kun je weinig doen

    Mijn punt is dus ook dat het juist nu nóg belangrijker is wat je via de trainer(s) laat zien aan je supporters. Dáár gaat de achterban ook van leven. Dát brengt positiviteit…. en dát straalt dan ook af op de supporters. En als het goed is voelen ook de spelers dan het enthousiasme en steun.

   2. supportertje

    En dan kopt de Limburger dat de spelers nog steeds achter HdK staan. Met de kreet daaraan gekoppeld, ” de chemie is er nog “. Lijkt mij toch iet wat overdreven.

   3. mats

    Waar haalt de Limburger die info vandaan? Wie is hun bron? Post? Maar dan nog,….snap best dat spelers niet zomaar de trainer af gaan vallen. Dat kan ook averechts werken als de TS er niet in meegaat.

   4. OooLGooO

    Alleen al het gegeven dat hierover geschreven wordt betekend dat er twijfels zijn over de chemie…
    Hoevaak zie je dat een team het vertrouwen uitspreekt en 48u later de trainer ontslagen wordt. Zal me niks verbazen als VVV morgen met bepaald nieuws naar buiten komt.

 11. twiggy11

  Gewoon nu kiezen voor een andere trainer voor de laatste wedstrijden .
  Met hdk of zonder ik zie geen verschil of je zit thuis op de bank of in de koel er komt toch niet nuttigs uit jos zou een goede zet zijn hij weet wat degradatie voetbal is mocht hij erin blijven laat dan de keuze aan hem wat hij in het nieuwe seizoen wil aanblijven of niet ? In mijn ogen krijg Jay en hdk dit niet meer voor elkaar dus Stan doe wat je moet doen.

  1. supportertje

   Niets doen is in mijn ogen geen optie, er moet een kantelpunt afgedwongen worden. Of dat betekent dat spelers de wacht aangezegd krijgen of de trainers is mij om het even. Als er maar iets gedaan word. Niets doen betekent dat alles blijft zoals het is, en in de trein die nu rijdt, geen noodrem meer aanwezig is. Of in ieder geval niemand die er aan wil trekken.

 12. sjengske07

  Bar en boos. Stuur in godsnaam HdK en JD met onmiddellijke ingang weg en met hen nog een paar trainers. Er lopen haast meer trainers dan spelers rond. Resultaat nul,nul.
  Bestuur DOE WAT!!!!

 13. Goodie

  Nu moet er gewoon worden ingegrepen. Het was ziel- en gedachteloos. En wat ik dan helemaal niet uit kan staan is dat spelers, in dit geval Hunte, een beetje met Roel Janssen staat te lachen bij een corner tegen. Sorry, maar dat kan er bij mij niet in op dit soort momenten.

  En een trainer waarvan je weet dat die er volgend jaar niet meer is zul je als speler onbewust niet meer dat stapje extra zetten.

  1. Oelie op zuid

   Ik hoop dat de ziekenboeg snel leeg loopt, zodat bepaalde spelers niet meer opgesteld worden. Als dan nog Hunte , Arias, Schwinkels worden opgesteld, hoop ik dat er wordt ingegrepen. Onze twee jonge spelers die zijn verhuurd had ik graag op de bank erbij gehad, zodat bovenstaande spelers geen kans meer krijgen. Ook het verhaal van Schmidt had ik ook graag willen horen, waarom hij niet meer speelt. Coric heeft ook m.i. geen kans gekregen.

 14. Oelie op zuid

  Als Swinkels was ingestapt , dan had hij, ook als hij de bal niet had afgenomen van Seuntjes, in iedergeval de mee teruglopende verdedigers ( Ik meen Guwara) de kans gegeven om Seuntjes het schieten onmogelijk te maken . Nee hij doet niks en loopt gewoon naar achteren. Dit mag een speler met zijn ervaring nooit doen.

 15. roeljenssen

  Ik deel even een citaat uit de Limburger van vandaag, die in mijn ogen het hele verhaal helemaal juist bestempeld:

  “Een versneld afscheid van De Koning zou ook niet te verantwoorden zijn door de clubleiding. De Rotterdammer zit er immers omdat hij goed samenwerkt met Jay Driessen. Als de verantwoordelijken in De Koel zouden concluderen dat de technische staf tekortschiet, dan heeft ook cultuurbewaker Driessen gefaald. Dat is de consequentie van hoe de staf in Venlo is ingericht.”

 16. Godfried

  ‘The day after’. Schaamte is wat nu overheerst.
  Gisteren Studio Voetbal gekeken… ze lieten geen spaan heel van VVV. Alles ten spijt, alle goede dingen uit het verleden, alle mooie dingen uit het verleden, alles is dit jaar te grabbel gegooid.

  Na de legendarische 0-13 veegpartij rollen we nu bij elke analist over de mond als het team dat er werkelijk geen hout van kan. En ondanks een geel-zwart hart, kan ik ze geen ongelijk geven.

  Zonder onze Griekse vriend hadden we denk ik kansloos onderaan gestaan. Nogmaals, volgens mij is het de taak van de technische staf om een team te vormen. Een tactiek erin te slijpen. Automatismen. Elke speler moet van de ander weten wat hij wanneer doet. Ik heb echter het idee dat binnen het team er helemaal geen plan is. Ja, zolang mogelijk in de wedstrijd blijven en alle ballen op Giako… Alsof dat een strijdplan is.

  Ik zie geen lijn, geen plan, geen automatismen, geen goede veldbezetting. Elke afvallende bal is telkens voor de tegenstander. Dat is, vind ik, heel kwalijk. Daarnaast blijkt de basistechniek van haast iedere speler ver ondermaats. Elke bal vliegt van de voet, Passjes komen niet aan, kopduels worden volledig verkeerd getimed, niemand komt zijn directe tegenstander voorbij, voorzetten zijn slecht en de afronding is (op één man na) belabberd, er worden persoonlijke blunders begaan, geen rugdekking, foute positionering, geen tempo…

  Ik hoop, maar vrees dat het na dit seizoen weer bar en boos wordt op het tweede niveau. En dat is desastreus voor de club. Vooral na een jaar met verlies door corona. Supporters blijven weg, sponsoren haken af, tv gelden worden minder, upgrade van het stadion wordt weer uitgesteld vanwege geldgebrek, noem maar op. Het is één minuut voor 12.

  Hoop dat de zweep erover gaat deze week en we ons herpakken tegen Zwolle. Verliezen we die ook kansloos, dan mag je alvast enkele clubs uit de KKD gaan bestuderen. Want dan ontloop je nacompetitie sowieso niet meer. Zul je zien dat Seuntjes en Opoku of Stein en Rutten VVV definitief de afgrond induwen… de horror.

  1. Goodie

   Ik vraag me ook af of ze bij VVV beseffen wat de mogelijke gevolgen van een degradatie zijn.
   Met strijd kunnen de meeste supporters/sponsoren het wellicht nog over het hart strijken dat ze de club ze dure seizoenkaarten hebben aangeschaft zonder naar het stadion te kunnen.
   Wanneer er niet wordt ingegrepen, we zo blijven aanmodderen en uiteindelijk misschien wel degraderen wordt het een heel ander verhaal. We zien het met z’n alle gewoon mis gaan op dit moment.

   1. supportertje

    Denk dat ze op de berg echt wel in de gaten hebben wat het betekent als VVV degradeert. Vooral het feit dat er dan een grote schuld ligt te wachten is evident. De enige manier om deze te compenseren, is de verkoop van Giakoumakis. En dit dan tegen de hoogst mogelijke prijs. Maar een club in nood word dan sneller gedwongen om zijn prijs te laten zakken, omdat men weet dat men om de centen zit te springen. Dit is ook een reden om koste wat het kost, degradatie te ontlopen en als het moet via nacompetitie en alsnog op deze manier in ED te blijven. Wanneer dit het geval is zal ook de prijs van Giakoumakis hoger blijven dan in het geval van degradatie.

    Zaak voor VVV dus om in ieder geval dit veilig te stellen voor zowel de club als sponsoren, en de supporters. Als het de club lukt om op quitte te eindigen dit jaar, zijn er weer mogelijkheden. Er moet dus naar mijn mening snel een oplossing komen om het drama van degraderen te voorkomen.

    We vragen ons met zijn allen af waar nu de pijn zit bij VVV, en we kunnen er alleen maar naar gissen. In de krant word dan gezegd. Wij als VVV moet zeggen “tot hier en niet verder”. Maar dit moet dan nog wel even in daden omgezet worden. Tegen Zwolle ligt dan de kans om dit te doen. Daar zal men uit een ander vaatje moeten tappen, dan wat we tot nu toe gezien hebben. Hier moet de beste opstelling staan. Hier moet dan ook het ouderwetse vechtteam staan. Hier zal men tot het gaatje moeten gaan met elkaar. Er zal echt gevoetbald moeten worden, en meerdere mensen zullen er voor moeten zorgen dat dit ook echt gebeurt. Niet meer tikkie naar achter, niet meer alleen maar hoge ballen naar voren en hopen dat het goed komt, of valt.

    Aanvalslust moet getoond worden en de durf om echt te voetballen. Met aan de kant trainers die hun team aanjagen, direct ingrijpen als iets niet goed gaat. Durven te denken aan een opstelling die het meest mogelijk maakt voor het team. Maar vooral een team dat samen de strijd aangaat, met passie, durf, initiatief, vechtlust, vooruit voetbalt, elkaars fouten opvangt, elkaar ondersteunt en zich niet meer laat aftroeven. Meerdere mensen die de tegenstander durven aan te pakken, klem te zetten, niet in het spel laten komen.

    Dat kan alleen als ze samenwerken, samen vechten, en trots zijn op het shirt wat ze dragen, trots zijn op de club en zijn geschiedenis waar VVV voor staat. Hopelijk kan men deze week dit in de koppies krijgen van de spelers, wat uiteindelijk ook goed is voor hun eigen vertrouwen carrière. Want roemloos ten ondergaan is voor niets en niemand goed.

  2. De Koel

   De zaken die jij aangeeft (basistechniek lijkt te ontbreken, slechte passes, geen man voorbijkomen) zijn allemaal tekenend voor een ploeg die geen zelfvertrouwen heeft. Het gaat nu puur om het psychologisch aspect: hoe geef je het team weer vertrouwen. Ik ben benieuwd hoe de technische staf dit voor elkaar gaat krijgen. De beste remedie is om weer een wedstrijd te winnen. Dat zag je ook bij Emmen: nadat die hun eerste wedstrijd wonnen, begon het ineens te lopen. Dus komend weekend moet alles op alles gezet worden om drie punten binnen te halen.

   1. Godfried

    Dat klopt. Alleen is het bij Emmen zo dat ze het hele jaar al vrij aardig voetbal op de mat leggen. RKC idem. Willem II ook. Het enige dat zij niet hebben, is een Giakoumakis.

    Als we heel eerlijk zijn ziet het veldspel van VVV er al het hele jaar niet fraai uit. We zijn al tevreden wanneer de bal 5 keer van voet naar voet gaat of wanneer ze voetballend tot een kans weten te komen. Maar kijk alle goals eens terug, dan zie je dat het veelal counters, spelhervattingen of penalty’s zijn. Een goal nadat VVV een tijdje de bal in bezit had, is er amper gescoord dit jaar. De laatste wedstrijden zijn er überhaupt amper kansen gecreëerd. Dat baart natuurlijk zorgen. En dat verandert niet met een beetje zelfvertrouwen ben ik bang.

 17. Leonardus

  Al die jaren die ik naar VVV ga keek ik de hele week uit naar de wedstijd. Of het nu een thuiswedstrijd was in het stadion of een uitwedstrijd voor de TV. De laatste tijd is dat verandert. Dat heeft vooral te maken met de ergernis die ik heb bij het kijken naar een wedstrijd van VVV.

  De ergernis gaat dan niet over een verliespartij. Ik kan me de afgelopen jaren nog veel wedstrijden herinneren die werden verloren of gelijkgespeeld waarbij het gevoel van trots overheerste.

  Maar wat er de laatste maanden in Venlo gebeurt ergert me tot op het bot. Ik schaam me dan ook regelmatig als ik op het werk kom waar men weet dat ik supporter ben in hart en nieren. Als ik dan wordt aangesproken op hoe het mogelijk is dat er weer zo’n zaadwedstrijd op de mat werd gelegd.

  Persoonlijk denk ik dat dit vooral te wijten is aan de (zeer) slechte kwaliteit van de technische staf. Als ik kijk hoe die op de bank zitten, dan vraag ik me werkelijk af hoe die de spelers moeten motiveren.

  Als er nu niet wordt ingegrepen door de directie en het bestuur gaat dit onherroepelijk fout. Ik kan gewoonweg niet geloven dat talentvolle spelers nu ineens geen drive meer hebben.

  Bogers, Valckx en bestuur INGRIJPEN, NU!!!

  1. supportertje

   Wij met onze groep hebben het hier ook vaker over gehad. Talentvolle spelers, of in ieder geval spelers die echt wel kunnen voetballen, worden hier na verloop van tijd minder, of slechter dit jaar. In het begin zijn ze een echte versterking, maar na verloop van tijd worden ze steeds zwakker. Binnen onze groep leeft de overtuiging dat dit sinds jaren niet bepaald de slechtste selectie is. Echter het komt er niet uit, en ik kan mij niet voorstellen dat de spelers die gehaald zijn uit eigen beweging denken van, ik zit mijn tijd wel uit hier.

 18. brise continu

  Ik denk dat ze moeten proberen om Catweazle aan te stellen als trainer,
  zeker weten dat dit een schokeffect zal geven!
  p.s. wel eens met Jenny hier op de site…..
  …….ze zei namelijk niks en dat is op dit moment het beste….
  …pssst zo ff sprietse!

 19. Real VVV

  Ik krijg het idee dat er verschillende eilandjes in het team en de technische staf zijn en dat er bepaalde mensen elkaar totaal niet begrijpen of aanvoelen.

  VVV zal altijd voor een groot deel een vreemdelingenlegioen en een duiventil blijven, omdat Venlo voor veel jonge spelers simpelweg geen fijne plek is om te wonen, VVV financieel niets te bieden heeft en de aanwas van eigen jeugd veel te gering is voor een eredivisieclub.

  Je moet je technische staf hier ook op aanpassen. Alleen maar Limburgse vijftigers/zestigers met geen ervaring buiten de eigen provIncie (Driessen, Roox, Luijpers, Jacobs) kan niet meer anno 2021.
  Hoe moeten deze mannen jongens als Coric, Donis, Machach, John, etc zich thuis laten voelen bij VVV? Het is voor mij een idee gebaseerd op nostalgie dat de samenstelling van de technische staf de juiste snaar kan raken. Het waren nota bene bijna allemaal zelf beperkte eerste divisiespelers.

  1. SneltreinMusa

   Gedeeltelijk mee eens, verder denk ik dat Venlo alles behalve zo’n big deal is, 45 min en je zit in Eindhoven, verder is het gewoon vertrouwen dat je mist in de selectie, wat onder de Koning ook niet meer gaat terugkomen ook, ontsla je hem niet dan streef je af op degradatie, de meeste ploegen in de KKD hebben wel vertrouwen en dan kom je tegen een groep ongemotiveerde kerels, ik zou Heracles afwachten verlies je die ook dan is het serieus hele grote paniek, en dan moet de Koning opstappen samen met Jay, maakt me verder niet veel uit wie het seizoen afmaakt zolang hij maar respect van de groep afdwingt

  2. roeljenssen

   Geloof mij er lopen in de O21 en O18 spelers rond die beter zijn dan jongens als Swinkels, Gelmi, Schaeffer, Arias, Hupperts, Srifi en zo kan ik misschien nog wel even doorgaan..

   Probleem is alleen dat de hoofdtrainer en ook Stan Valkx zich niet of zelden laten zien op de merelweg en zodoende die jongens dus ook niet of geen kans krijgen!

 20. Koelie

  Vanochtend op de radio (BVSC), gisteren op tv (ESPN, Studio Voetbal). De media is eensluidend: VVV is los zand en speelt al een heel seizoen verschrikkelijk slecht en gaat daardoor roemloos degraderen via de play-offs. Hoe het er nu voorstaat hebben ze daar volkomen gelijk in. Gaan wij twee finalewedstrijden winnen tegen een Roda of NAC? Nee.

  Het vertrouwen in het team is compleet verdwenen dat zie aan dat de simpelste acties mislukken.

  Mijn vertrouwen in de TS ook. Ik hoop dat ze beiden ook snel vertrekken, maar eerlijk gezegd een realistische oplossing is het niet. Voor een nieuwe trainer van buiten is het te laat, en ik heb geen idee of er nog een (jeugd)trainer in de club rondloopt die het respect krijgt van de spelersgroep.

  Dus tegen PEC dan maar weer vertrouwen winnen. Dit door niet te verliezen. Dubbele bus parkeren (vijf of zes verdedigers hoe maakt niet uit), ruimtes klein houden en gokken op snelle counters. De spelers die het niet kunnen opbrengen maar laten banken. Hunte en Kum toch maar weer de basis in. Triest dat het zo moet. Hadden we maar een plan b.

  1. Goodie

   Play-offs worden dit jaar over 1 wedstrijd beslist geloof ik. Dat maakt het extra tricky.
   Een slechte dag of één moment in de wedstrijd kan al beslissend zijn.

   1. Koelie

    Volgens mij ook. Om de play-offs te winnen moet je 2 rondes van een wedstrijd winnen. Vandaar ook mijn reactie dat het twee finales zijn. Een blunder van Swinkels etc is dan killing.

 21. Real VVV

  Ik heb net even mijn geheugen opgefrist door de uitslagen van alle wedstrijden van dit seizoen door te nemen. Het begon allemaal met die ontzettend slechte voorbereiding. Ik had er toen 0,0 vertrouwen in en ik vond de selectie zeer matig, maar door de wonderbaarlijke comeback tegen Emmen, het gelukkige gelijkspel tegen Utrecht en de beetje ongelukkige nederlaag tegen Heerenveen, dacht ik dat Ik het misschien toch verkeerd had gezien.
  Maandenlang hebben de doelpunten van Giako het dramatische spel en het pure gebrek aan kwaliteit verbloemd en hebben we vaker gemazzeld dan pech gehad. Ik denk dat we alleen van Ado en Sparta thuis onterecht hebben verloren en pech hebben gehad.

  Al met al denk ik dat we tot nu toe boven onze stand hebben geleefd en dat we de komende wedstrijden verder af zakken naar de 17e plek (misschien zelfs wel 18e). Nacompetitie halen lijkt me echt het hoogst haalbare en dat is denk waar we thuis horen (qua selectie, qua grootte van aanhang, qua sponsorinkomsten, qua organisatie, qua technische staf).

 22. helden

  Zeven wedstrijden op rij verloren, en toch geloof ik dat er nog genoeg mogelijkheden zijn. Je speelt immers nog tegen RKC en Emmen (thuis) en Sparta (uit). RKC wordt een kraker, en met een beetje geluk pak je 3 punten bij Sparta (zoals Sparta dinsdag ook deed).

  Je kan in de resterende 8 wedstrijden nog 8 punten pakken. Bv: Winnen tegen RKC en Emmen, gelijk tegen Sparta en PEC.

  RKC is de grootste concurrent in de laatste wedstrijden.
  Dit zijn de programma’s van beide ploegen:

  VVV: PEC (U) – Groningen (T) – PSV (T) – Sparta (U) – Heracles (U) – RKC (T) – Ajax (U) – Emmen (T)
  RKC: Groningen (T) – Emmen (U) – Ajax (T) – Willem II (U) – AZ (T) – VVV (U) – Twente (T) – Feyenoord (U)

  1. Goodie

   Wat betreft het resterend speelschema heeft VVV een makkelijker programma dan RKC en WIllem2.
   Alleen gaan we met spel van gister nergens meer punten pakken ben ik bang.
   Nu Zwolle uit, daar liggen kansen. Vervolgens een weekje rust en hopelijk dat Machach en Donis tegen die tijd weer hersteld zijn.

   1. helden

    Je zou het inderdaad bijna vergeten, die interlandperiode. Los van het resultaat dat je zondag haalt is een weekje rust niet slecht voor de spelers en staf. Op die manier kan je een negatieve spiraal tijdelijk tot een halt roepen en hopelijk doorbreken.

 23. supportertje

  Kirschbaum

  Pachonik/Dekker Schafer Da Graca Guwara

  Roemer/Shabani Post Jansen/Schmitz A.Donis

  Van Crooij Giakoumakis

  Ik dacht voor Zwolle dit maar eens uitproberen. Even een balletje opgooien. Schmitz heeft iets meer body en speelt op zijn nevenpositie. A.Donis maar eens inzetten op zijn nevenpositie. En Giakoumakis maar eens niet als een eiland in de zee staan. Snap dat dit onderhevig is aan allerlei discussies, maar eens wat anders proberen kan geen kwaad met hoe we er nu voor staan. Zo lang Machach en C. Donis geblesseerd zijn. veel te verliezen hebben we niet in dit opzicht

 24. Venleau

  Aangezien het te kort dag is en ik er überhaupt geen vertrouwen in heb dat de TS er nog enig voetbal in kan brengen zullen we het dit seizoen moeten blijven met onze “tactiek/strijdwijze”: alle ballen op Giako. Aangezien Giako veel van zijn luchtduels wint en vaak wel aanspeelbaar is zou ik Van Crooij eens als diepe spits opstellen. Deze kan de diepte ingestuurd worden door doorkopballen van Giako. Van Crooij heeft de inhoud en snelheid om wat met deze ballen te kunnen. Verder kunnen deze 2 het opbrengen om in balbezit van de tegenstander af te jagen. Hopelijk focussen de centrale verdedigers van de tegenstanders zich dan meer op Van Crooij zodat Giako ook weer wat meer ruimte krijgt en ballen aan kan nemen.

  Verder zou ik de verdediging versterken want deze is zoals bekend zo lek als een mandje. We moeten uitgaan van een gesloten verdedigen en bij de basis beginnen: de nul proberen te houden. Kansen krijg je uiteindelijk altijd wel. Mijn idee:

  ——————–Kirschbaum
  Pachonik – Kum – Graca – Gelmi/Swinkels – Guwara
  ——————Post—Janssen
  ——-Roemer——————-A.Donis
  ———————-Giako
  ———————v Crooij

  Laat Roemer en A Donis maar voor de creativiteit zorgen.

  1. Venleau

   (ja; je moet gewoon proberen om met 12 man te spelen en hopen dat het arbitraire kwartet het niet door heeft. De VAR maakt ook alleen maar fouten dus die gaan het niet opmerken en de tegenstander zal het niet waarschijnlijk niet uitmaken als VVV met 1 man meer begint)

   1. VeniVidiVici

    Maar wij spelen zonder trainer, dus dat compenseert…ik denk dat de VAR en scheids dit door de vingers zal zien.

 25. mats

  Ik zeg doen! Zoals het nu is met 4-3-3 loopt het totaal niet… (behalve die keer dat Machach op rechts stond) en krijgt Giako veel te weinig bruikbare ballen… al vraag ik me af of je Schmidt niet op de plek van Janssen moet zetten… Janssen is zo uit vorm…geen schim van wat er in potentie in zit (uiteraard Christos op die plek zo gauw het kan). En Swinkels ipv Gelmi… ja Swinkels maakt ook fouten maar Gelmi is totaal uit vorm. En als Machach terug is kun je die afwissel met Tassos en Roemer (naar gelang de vormvan de dag)

  1. supportertje

   Had ik al aangegeven, denk dat Schmitz op die plek van Jansen een goed mogelijkheid is. Zou voor Post een steun zijn, en wat meer stevigheid op het middenveld. Maar bal afgifte moet dan wel van Post en Schmitz secuurder zijn.

   1. Venlooow

    Hmmm nog steeds geen nieuws dat De Koning en Jay weg zijn ?
    Er moet echt actie ondernomen worden.

Leave a Reply