Zure nederlaag van VVV in Deventer

VVV heeft vrijdagavond in de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen Go Ahead Eagles, een zure nederlaag moeten incasseren. In een spannende strijd in de Adelaarshorst werd nipt met 1-0 verloren van GAE en dat betekent dat de Venlonaren maandag vol aan de bak zullen moeten om naar de finaleronde te kunnen.

In de sfeervolle Adelaarshorst begonnen de Venlonaren fris aan de wedstrijd.  Het eerste kwartier was het VVV dat dominanter was dan de gastheren, maar wist in die laatste fase van de aanval niets concreets uit te brengen. Dit kwam dan door buitenspel, goed verdediging of onzuivere passing aan de kant van de Venlonaren. Duidelijk was wel dat VVV zijn zeer aanvallende intenties duidelijk wilde maken.

Na dat kwartier kwam GAE uit de druk en begon zelf ook steeds meer aanvallende trekjes te vertonen. Het werd daardoor een spel van hoog tempo door beide ploegen en het spel golfde op en neer tussen de twee strafschopsgebieden. Maar de Venlose verdedigers stonden hun mannetje en kwamen ongeschonden uit de strijd.

Na 20 minuten kwamen Post en Rutten niet helemaal ongeschonden uit de strijd tijdens aanvaringen met oud VVV-er Randy Wolters. Onze aanvoerder werd na een zware overtreding zijn been gefileerd maar kon gelukkig wel verder. Moreno Rutten moest langs de kant worden behandeld en het is mogelijk dat de rechtsback een gebroken neus heeft opgelopen tijdens dat duel (hier later meer over). Hierna werd het spel steviger en weer was het Rutten die een tik te verduren kreeg, maar hij kon verder.

Vervolgens ontstond er een slordige fase van de ploegen in het balbezit, vooral de thuisploeg had hier een handje van. Daardoor ontstonden er veel overtredingen op het middenveld, wat tot lichte frustratie van de Venlonaren zorgden. De rest van de helft werd gedomineerd door GAE, maar gelukkig stond Deckers in deze fase alert te keepen en werd een voorsprong voor de gastheren voorkomen.

Het slotakkoord was voor Torino Hunte die een goede voorzet net verkeerd wist in te schatten en dus te vroeg zijn kopbal inzette. De bal ging over en we gingen dus met 0-0 stand de rust in. Het was tot dat moment een wedstrijd die zeer vermakelijk en spannend was, maar beide ploegen wisten dat ze meer wilden.

De tweede helft begon en het thuispubliek ontketende in het steunen van de thuisploeg en daardoor ging GAE niet perse beter voetballen, maar in ieder geval met meer opportunisme. Dit zorgde ervoor dat GAE veel corners kreeg aan Venlose zijde, maar gelukkig voor ons werden deze niet geconverteerd tot een doelpunt.

De Eagles bleven aandringen en via een vrije trap waren ze wederom heel dichtbij een doelpunt, maar ook onze keeper bleef wederom goed opletten. In deze fase wist VVV maar niet fatsoenlijk uit de druk vandaan te komen en bleef GAE aanvallen.

De storm uit Deventer ging rond de 70e minuut even liggen en daar maakten de Geelzwarten gebruik van. Eerst zorgde een vrije trap van Seuntjens bijna voor een kansrijke doelpoging en ook daarna had hij de 0-1 op zijn voet, maar kon de bal niet in het doel krijgen. Het was nog steeds 0-0, maar beide ploegen knokten vol voor het doelpunt en de bijbehorende overwinning.

Met nog 10 minuten te gaan kwam Resida in het veld voor Hunte en op dat moment was de wedstrijd volledig open. Er werd echt box-to-box voetbal gespeeld en het leek af te stevenen op een zeer vermakelijk gelijkspel.

Leek, want in de 86e minuut ging oud-vvv’er Wolters naar de grond in het strafschopgebied na een overtreding van Rutten. Op het eerste gezicht leek het buitenspel en zeer discutabele beslissing, maar feit bleef dat het een penalty was en Rutten kreeg de rode kaart. Een andere oud-VVV’er wist hier wel raad mee en De Kogel schoot de 1-0 tegen de touwen.

Hierna kreeg GAE nog een aantal kansen op de 2-0, maar die werden allen verkwist. VVV probeerde met 10 man in ieder geval de schade beperkt te houden en misschien iets te forceren voorin, maar dat wilde niet lukken. Na 4 minuten extra tijd was de nederlaag een feit.

Het was een bittere pil om te slikken in Deventer, maar ondanks de zure nederlaag kwamen de spelers de meegereisde fans bedanken voor hun vocale steun in Deventer. De fans van de Venlonaren ondersteunde hun ploeg de hele wedstrijd en ook aan het einde werden de mannen van Steijn toegezongen.

Er had meer in deze wedstrijd gezeten, het was niet best wat beide ploegen lieten zien. Misschien is een nederlaag meer dan het spelbeeld liet zien, maar er is nog niets beslist. De play-offs zijn de play-offs en niets is voorbij tot het allerlaatste fluitsignaal. De missie is duidelijk: in de Koel winnen met 2 doelpunten verschil of meer. De jongens hebben er hard voor geknokt, maar vanavond was het niet genoeg. Maandag kunnen we dit gaan rechtzetten en daarbij kunnen we iedere steun gebruiken.

Samen met een volle Koel hopen we de spelers te motiveren voor die vitale overwinning! Kom maar op!

Statistieken
Go Ahead Eagles – VVV-Venlo 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 87. De Kogel (1-0 (pen.))
Gele kaarten: Ten Den, De Kogel (Go Ahead Eagles); Post, Fleuren, Resida (VVV-Venlo)
Rode kaart(en): Rutten (VVV-Venlo)

Toeschouwers: 9.320

Scheidsrechter: Van de Graaf

Opstelling Go Ahead Eagles:
Zwarthoed, Vriends, Schenk, Duits (90+ Daemen), De Kogel, Wolters, Lambooij, Maatsen (53. Van Overbeek), Van der Meer, Ten Den (83. Teijsse), Nieveld

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Rutten, Promes, Buwalda en Fleuren; Post, Opoku en Nijholt; Van Crooij, Seuntjens en Hunte (81. Resida (90. Haagen))

50 Responses

 1. RuiverCity

  Maandag met 8.000 supporters er vol achter gaan staan. Dit verdient VVV. Dat uitdoelpunt had gescoord moeten worden. Is in deze competitie zoooo belangrijk. Hopelijk zien de spelers nu ook dat je een scheids moet beïnvloeden. Laten we dit samen met het team maandag gaan doen.

 2. brise continu

  Van waar dat optimisme? Waar is dat op gebaseerd?….nergens op dus…resultaten in t verleden..bla bla
  Op het moment supreme geven de watjes weer eens niet thuis..schandalige waardeloze
  vertoning…eredivisie.. ja..voor de tv!

  Pssst…zo ff sprietse!!

  1. Ik lees altijd dat de sfeer zo geweldig is bij clubs als Nac, Gae en de Graafschap en dat klopt. De eerste stap die je daarvoor moet zetten is je mindset en daar gaat dit azijngezeik niet bij helpen. Zolang wij als supporters alleen maar de negatieve dingen kunnen belichten zullen we nooit iets bereiken. Ik vind het bijzonder jammer dat je nooit reageert als er iets goeds gebeurd. Zodra er iets is waar over te klagen is sta jij met je neus vooraan. Hier kunnen we niks mee en dat bemoeilijkt ons werk. En dit betreur ik. Ik vind het sowieso jammer dat we in Venlo veelal negatief zijn en dit merken we ook aan de cijfers van de bezoekers.

   Zoals gezegd als we altijd met het vingertje wijzen naar anderen en zitten te zanikken om niks zullen we nooit de sfeer krijgen die onze ploeg verdient. Laten we eens positief zijn. En ja ook ik ben zwaar teleurgesteld.

   1. marcel

    ow ja en niet vergeten al die supporters die daar eerst azijn deden zeiken……. kijk ff de beelden van de competitie dat jaar dat GAE via een 6e plek promoveerde: stadion leeg. kijk even naar de jaren in de juup bij de graafschap: leeg (praat ik nog niet over de zwaar negatieve sfeer die daar heerste, waardoor onder andere VVV een keer zowat de hele wedstrijd door het thuispubliek MASAAL gesteund werd. Deze clubs varen (net als VVV eerder) wel bij het eredivisieschap, en de extra mensen die hierdoor komen. dit sleept nog even na in de juup, en dan nog eens kijken hoe vol het zit na 3 jaar. enige twee positieve wat deze teams tov. VVV hebben is de spelstijl die VVV enkele jaren gehanteerd heeft, en waardoor er een hoop negativiteit ingeslopen is bij het omveld. en het feit dat mensen bereid zijn om (gezamelijk) achter de club te gaan staan.

  2. supportertje

   Brise Continu, soms kun je lachen om je commentaar. Maar zo als je nu reageert en de boel afzeikt, laat zien dat je niet echt volwassen bent. Als er een azijnzeiker is, dan ben jij dat wel. De naam supporter ben jij echt niet waard, en ik snap niet wat jij op deze plek zoekt. Commentaar mag, kritisch zijn ook, maar de wijze waarop jij dit doet is niet bepaald prettig. Je zal wel weer een pracht van een commentaar hierop hebben, maar dat vind ik niet echt interessant om te lezen. Jij geeft precies het soort supporter weer wat we in de koel, en op deze plek in het bijzonder kunnen missen.

 3. Goodie

  Het was vandaag gewoon niet goed genoeg, klaar. Als je het uitdoelpunt niet maakt, dan weet je dat het een heel lastig verhaal wordt. Steijn zwakste man bij VVV. Vanaf de 50e minuut was het wachten op de 1-0 al kregen wij ook een aantal goede kansen. Dan komt Resida erin voor Hunte, terwijl hij nog redelijk gevaarlijk was en Van Crooij totaal niet in de wedstrijd zat. 10 minuten later mag hij er weer uit… like wtf…

  Het is nog zeker niet gedaan mannen. Hopelijk wordt het maandag recht gezet en krijgt Wolters flink wat bierdouches en fluitconcerten.

 4. Venlo fan

  Dankzij types zoals Brise zullen we in Nederland nooit wereldkampioen worden. Loser.

  Belabberde wedstrijd van VVV. Te veel aangepast aan tegenstander en te weinig bluf laten zien. Kunnen van geluk spreken dat het maar 1-0 werd. Als maandag in een volle Koel iedereen speelt zoals in de wedstrijden gedurende het seizoen, dan heb ik er vertrouwen in dat we genoeg doelpunten maken om verder te komen.

  Come on Venlo!

 5. Ben

  Armoedig Go Ahead en VVV was nog iets minder. Wedstrijd verloren op het middenveld. Post Opoku en , nog erger, Nijholt waren onzichtbaar. Seuntjens niet alleen tergend langzaam, maar raakte nauwelijks een bal goed.
  Go Ahead intimideerde VVV met aggressieve houding. Zo had Woters de rode kaart moeten krijgen. Aangezien de scheids niets heeft gezien aan de KNVB de taak om deze man 8 wedstrijden te schorsen. Go Ahead speelde het spelletje veel slimmer dan VVV.
  We boffen dat we maandag een herkansing krijgen. Ben benieuwd wat Stein verzint. Het wordt niet gemakkelijk, vooral ook omdat we niet een keer hebben gescoord. FORZA VVV!

  1. Realistische analyse van de wedstrijd. Het was niet goed maar wel aantrekkelijk. VVV was niet op zijn best maar ook niet slecht ofzo. Net die laatste scherpte ontbrak. Maar we hebben genoeg kansen gehad om te winnen of op zijn minst te scoren. Zeker waren de spelers geintimeerd, in dit kolkend bijna ontploffende stadion. Leek soms alsof ze niet helemaal mentaal fit waren. Veel dom balverlies of de verkeerde keuze maken. Soms was het tempo te laag. Er zat veel meer in vanavond.

   Gae was overigens ook niet best maar ze winnen wel en daar gaat het om. Maandag moet het gebeuren en heb er ondanks ik echt teleurgesteld was heb ik nog alle vertrouwen in een goede afloop.

   1. pavisto67

    Ik denk dat VVV zo matig heeft gespeeld vanwege het feit dat dit een tweeluik is. Volgens mij zijn ze te veel gefocust geweest om een goed resultaat in de uitwedstrijd neer te zetten om het vervolgens thuis af te kunnen maken. Zou het kunnen zijn dat hierdoor een soort van op de handrem voetbal is gespeeld door VVV, zonder uit te gaan van eigen kracht? Dat vermoeden heb ik sterk. Terwijl als je deze wedstrijd als losstaande wedstrijd had benaderd er wellicht veel meer in had gezeten. Mentaal dan wel tactisch lijkt mij de oorzaak van het matige spel gisteren. Maandag rechtzetten dan maar. Eagles scoort waarschijnlijk wel een keer dus je zult met 2 doelpunten verschil moeten winnen. Ik hoop dat de kopjes fris zijn en volgens mij is er maar 1 manier om deze wedstrijd in te duiken en dat is vol gas geven. Niet nadenken, maar alles geven

   2. jason

    Helemaal met je eens pavisto67. Dat gevoel had ik ook. Ze speelden met de handrem op. wat resulteerde in geen diepgang van de middenvelders en dus heel voorspelbaar spel en het leek af en toe zelfs wel een beetje op arrogantie. Zo van die goal valt dadelijk wel. Maar ja wie moest het doen. Vito was de slechtste man van het veld en suntjes kan niks als hij geen bewegende spelers rond om hem heen heeft.
    Lang leve De Koel

 6. brise continu

  Venlo Fan…nu ligt t aan types zoals ik dat we nooit wereldkampioen zullen worden….whaaaahaaahhha…wat n lachertje..nee met zulke watjes als vanavond win je oorlogen….maandag 2-1 en uithuilen
  psssst…zo ff sprietse!!

  1. Godfried

   Komt Brise ook weer eens uit zijn hol gekropen. Dan ben je in je element he. Wanneer je mensen kunt afzeiken. Zo zijn de meeste sulletjes.

   Maandag moet het op een andere manier.we gingen te veel mee in hun spel. Lekker het balletje rond laten gaan en uitputten die koekhappers.

   Scheidsrechter had overigens wolter en de kogel in de eerste helft wel harder mogen aanpakken. Leek wel of die wat gesnoven hadden.

   Jammer van de rode kaart van rutten. En buitenspel van wolters en overdreven duikeling en hij was niet doorgebroken, dus geen rood.

   Het weekend begint belabberd

  1. Stevelen

   Hij zegt ALS maandag in een volle Koel en NIET maandag in een volle Koel…lezen is moelijker dan doeken op hangen, en na (of tijdens) de wedstrijd gefrusteerd eraf trekken

   1. jason

    Misschien moet jij eens een doekje gaan ophangen. Respect voor chef doek die er elke wedstrijd alleen voor staat !

   2. Stevelen

    Alleen??? zie hem toch vaak genoeg dat hij hulp krijgt….ja alleen staat hij ervoor als hij ze er weer boos vanaf trekt

 7. clubman

  Maandag heeft het Venlose publiek een heel belangrijke taak: enerzijds zorgen voor de 12e man bij VVV maar nog belangrijker het wegnemen van de 11e man bij GAE.

  Als er namelijk één speler in het betaalde voetbal is die zich door het publiek uit de wedstrijd laat halen, dan is het die malloot van Wolters wel. Hij hoort en ziet alles buiten het veld en reageert daar ook nog eens op. Als het publiek het spelletje een beetje slim speelt, dan kunnen we Wolters binnen 15 minuten met een rode kaart de trap op sturen. En het spelletje slimmer spelen dan Wolters is niet zo moeilijk want de beste man heeft het iq van een gemiddelde spliterwt.

  Dus: terg Wolters vanaf de eerste seconde met ludieke (géén kwetsende) spreekkoren en hij zal geen knikker fatsoenlijk raken en alleen nog bezig zijn met zichzelf en het publiek.

  RANDY IS EEN CLOWN OLE OLE !!!

  1. marcel

   ik hou er niet zo van om spelers af te zeiken die hier gevoetbald hebben, puur omdat ze uit zichzelf weggegaan zijn (ja men vind het raar dat adil auassar zegt: met alle respect voor VVV maar feyenoord….) . We zijn nou eenmaal VVV en VVV zelf laat spelers gaan, of kunnen ze niet behouden, of de spelers kunnen zichzelf verbeteren (financieel of sportief). however als je gisteren het gedrag van wolters ziet met de overtredingen op post en rutte, alsook de houding die hij de tweede helft ten toon spreidde, dan moet je het niet raar vinden als het publiek je negatief benaderd. De clubembleemklopper van elke ploeg waar ie speelt.

   1. clubman

    Het gaat er niet om dat Wolters hier gespeeld heeft. Het gaat erom dat het publiek kan meewerken aan de ontregeling van GAE, en dat Wolters daar het meest geschikt voor is daar kan alleen hij zelf wat aan doen.
    Eerlijk is eerlijk, de schandalige opzettelijke overtreding op zijn oud-ploeggenoot gisteren speelt ook mee. Zoiets doe je niet, tenzij je een malloot bent. Randy Wolters dus.

    Maak hem gek en VVV speelt al gauw tegen 10 man, óók als hij geen rood krijgt.

  2. jason

   Als ik veel mensen in het uitvak als debiele zie reageren richting Wolters dan hebben ook daar veel mensen het iq van een gemiddelde spliterwt. Ja en laten we allen gaan zingen dat randy een clown is. Die weet niet wat hem overkomt. Ga lekker die 11 gele aanmoedigen dan doe je wat je moet dan als fans.

   lang leve De Koel

 8. Venlo fan

  Helemaal mee eens Clubman. Vrees alleen dat De Koning dat ook weet en hem daarom niet opstelt. Let maar op. Zware dobber maandag, maar als ze het voetballend gaan proberen in plaats van hoge ballen pompend, dan moet het goed komen.

 9. RuiverCity

  Maandag met zijn allen ACHTER dit VVV en TEGEN Randy Wolters. Ook hem een rode kaart bezorgen net zoals hij die gisteren Rutten aansmeert. De overtreding op Post is de druppel. Deze dorpsgek maar eens laten zien wie de baas is!

 10. RuiverCity

  Trouwens wel weer typerend hoe de ploeggenoten van Post reageren op de smerige overtreding van Wolters. Vlieg toch eens met 10 man op zo’n speler af en laat eens zien dat je niet met je laat sollen!!! Hopelijk is dat maandag eens anders……

 11. Goodie

  Er is nog helemaal niks verloren! VVV was gister gewoon niet goed. Het lijkt me sterk dat dit maandag weer het geval is. Het gemis van Rutten is geen ramp, want ik ben ook gecharmeerd van Korkmaz. Als Steijn maandag daadkrachtiger optreedt dan zie ik het zeker goedkomen. Ik vond Van Crooij en Nijholt zeer ondermaats en dat moet een trainer toch ook zien? Hunte was veel dreigender.

 12. Luis Erique

  Wat me vooral opviel is dat de mannen die het voor vvv juist moeten doen niet thuisgaven. De seun speelde dramatisch, vsn crooy was vrij flets, opoku zat niet in de wedstrijd. Dan hebben we nog nijholt, de kaartenpakker van vvv. Die heeft al 7 onnodige kaarten gepakt, maar als hij echt de duels in moet zoals gisteren, dan geeft ie niet thuis. Als deze mannen gewoon hun niveau halen maandag, dan kan vvv met 3-0 winnen van gae. Want zo’n geweldige plowg is dat niet.

 13. Goodie

  Waar ik me overigens het meeat over verbaas was die actie van Deckers bij een corner in de blessure tijd. Die rende als gek mee naar voren, maar werd gelukkig door de laatste man terug gestuurd.

 14. supportertje

  Zag bij GAE bij diverse tribunes supporters die de boel aan het aanjagen waren om de mensen in vlam en vuur te zetten t.b.v. hun ploeg. Dit moet maandag ook eens in de KOEL gebeuren, de vlam moet er in, en zo de ploeg steunen. Dit GAE is thuis in de Koel te verslaan met maximale inzet van de ploeg en het publiek. De beste manier om de monden te snoeren, en Randy frustraties te laten oplopen.

 15. Luis Erique

  Ik neem toch wel aan dat de aanklager betaald voetbal een onderzoek in gaat stellen naar die belachelijke actie van Wolters. Als dit onbestraft blijft, dan kun je voortaan alles aan de enkels afzagen, want dan gaat het helemaal nergens meer over

 16. Meuske

  Zooo nu is het mijn tijd om alles en iedereen af te zeiken……..Geintje want ik geloof er wel in dat onze jongens in staat zijn om dit Kowet maandag pijn te doen!! Alles moet wel kloppen en wij als supporters kunnen daar een grote bijdrage aan leveren met zijn allen achter VVV staan. Het besef moet gewoon zijn dat dit onze laatste kans is een mooi seizoen af te sluiten met promotie naar de Eredivisie. Wij kunnen dit maar dan moet iedere supporter en speler er het maximale uithalen en zich voor 100 procent geven om ons doel te bereiken! Forza VVV dit MOET ons lukken

 17. Jungske

  Ben bang dat het maandag geen hekseketel gaat worden in de Koel. Normaal zitten er zo’n 2.500 man op de tribune.(ook al staat er iets anders in de krant), maandag zo’n 6.000. Dit zijn mensen die komen kijken nu het een beetje goed gaat en niet om VVV naar voren te schreeuwen zoals dit in Deventer gebeurde.
  Daarbij ben ik bang dat VVV 3x moet scoren en dus is alle steun van minuut één nodig. Wil het gaan spoken zullen de spelers van het erste fluitsignaal erin moeten vliegen, anders wordt het een stille en moeilijke middag.

 18. sultana

  Rutten een wedstrijd geschorst, dit had ook moeten gebeuren met Wolters. Wat een smerige overtreding op Post, laten we deze idioot morgen eens een ” hartelijk welkom” geven in de Koel. VVV moet er vanaf minuut een volop knallen, gaat het publiek er vanzelf achter staan. Ze moeten blijven geloven dat het mogelijk is om de Eagles te verslaan, zo goed speelden die vrijdag echt niet maar mede door het thuis publiek bleven ze erin geloven. Dit VVV is beter dan de Eagles en dat moeten ze morgen laten zien, ik geloof erin nu het team nog. Forza VVV

 19. supportertje

  Laten we er voor zorgen dat we morgen ECHT DE TWELLEFDE MAN zijn. Zorg er voor dat we mensen op de tribunes hebben die de boel aanjagen. Met zijn allen achter de ploeg vanaf de eerste minuut zodat we ons eigen team het gevoel geven dat het kan.

 20. Ben

  Er komen niet veel mensen naar deze wedstrijd? Hele jaar eeg weinig publiek gezien. Waarom nu wel? Overigens. Die eventuele extra toeschouwers komen alleen kijken wat er gebeurt. Zu zullen niet ons VVV naar de overwinning schreeuwen. We moeten her zelf doen met kn 2-3000. Mogelijk dat het aanstekelijk werkt? FORZA VVV, noar veure!

 21. brise continu

  Wolters kan er idd niet veel van ….behalve Rutten n rode kaart aannaaien en een strafschop veroorzaken waardoor half Venlo aan de tramadol moet…maar verder niet druk maken om het Rendier. Wolters…..2-1….over-en-sluiten…

  pssst…zo ff sprietse!!

Leave a Reply