VVV-Venlo

Zuur verlies verlies van Heracles Almelo

Na de kansloze nederlaag tegen AZ kon er tegen directe concurrent Heracles alweer voor de punten gestreden worden. Ditmaal met dezelfde opstelling als in de thuiswedstrijd tegen Willem II. Opvallend was dat de Venlonaren al voor de zoveelste keer van helft mochten ruilen en dus met rug naar het uitvak mochten beginnen.

Voordat er echt iets was gebeurd in de wedstrijd, sloeg het noodlot direct toe. Jerold Promes leek geraakt te worden door Heracles aanvaller Konings en Promes stortte dan ook direct ter aarde. De aanvaller raakte hem echter niet maar kreeg toch geel. Met Promes ging het zeer slecht, hij kermde van de pijn en moest dan ook van het veld worden gehaald met de ambulance. Het lijkt in ieder geval einde seizoen te zijn en waarschijnlijk ook einde carriere. De wedstrijd werd dan ook tijdelijk gestaakt. In plaats van Promes werd Damian van Bruggen ingebracht. Na een kleine twintig minuten werd de wedstrijden weer hervat.

Nadat de wedstrijd weer was hervat kwam het zeer matte Heracles als eerste tot doelpogingen, maar bij VVV staat er niet voor niets een muur in de goal. De ballen werden dan ook vakkundig gered door Unnerstall. Ondanks de schoten van Heracles waren de Venlonaren toch sterker en veel feller dan de Heraclieden. Echte 100% kansen werden er niet echt gecreeerd in de eerste helft. Op enkele ongevaarlijke schoten na van VVV gebeurde er voor het doel niet veel meer. Het meeste gebeurde eigenlijk tussen de beide doelgebieden. Strijdt werd er geleverd door de Venlonaren. De steraanvallers van Heracles, Kuwas en Petterson, werden door de Rutten en Kum zeer eenvoudig uit de wedstrijd gehouden. Er viel al met al toch wat te beleven voor de rust, al zag je wel dat het team nog enigszins aangeslagen was.

In de tweede helft waren de Venlonaren ook veel sterker en leverden ze vrij veel strijdt. Ook voetballend was het af en toe zeer goed. Dat kwam er pas in de 56e minuut echt uit. Een lange bal van Unnerstall op Susic zorgde voor het eerste echte gevaar van de tweede helft. Op een zelfde manier als tegen Willem II werd Mlapa diep gestuurd. Helaas kon er niet zoals tegen Willem II de bal worden afgemaakt. Enkele minuten later volgde er een corner. Heracles deed het zeer slim door direct met vier spelers richting de middenlijn te gaan waardoor er maar weinig mensen in de zestien bleven. Maar ondanks dat werd de bal voorgegeven op Kum die er helaas niet bij kon. De reden dat hij er bij kon was omdat hij werd vastgehouden, reden genoeg voor de VAR om in te grijpen zou je denken. Helaas was dit niet het geval. Uit de afvallende bal kwam nog een geplaatst schot van Post, die was helaas niet hard genoeg.

Ondanks dat de Venlonaren niet kregen wat ze verdeinden, bleven ze gaan. Na wat gefrommel mocht Susic van dichtbij vuren uit een moeilijk hoek, helaas had de keeper de bal. Ook uit een schot van van Ooijen uit diezelfde hoek kwam geen doelpunt, keeper Blaszwich hield de bal er goed uit. Niet veel later sloeg het sportieve noodlot toe, Nils Röseler had een handje op de rug liggen van Dabney dos Santos en deze ging zeer gewillig naar da grond. Helaas gaf scheidsrechter Blank, die verder prima floot en veel liet doorgaan, hier toch een strafschop voor. Maar goed hé, hier hebben we dus de VAR voor, want als die eerder al geen pingel gaf zou die deze toch ook moeten afkeuren he. Maar niets is minder waar, de bal werd op de stip gelegd en feilloos afgerond door Osman.

Met nog een paar minuten te gaan werd het alles op niets en werd Opoku nog gebracht voor Susic. Pompen en verzuipen werd het dus. Met nog verschillende corners hielden de Venlonaren de druk er nog op. Unnerstall was zelfs eenmaal dichtbij een doelpunt. Net als Opoku uit een derde corner, helaas kon hij de bal niet dusdanig beroeren dat de bal in het net verdween. Het zat er dus niet meer in. Ondanks de tomeloze inzet werd er niet gewonnen, soms zit het gewoon tegen.

In ieder geval wensen wij van Venlonaren en de supporters Promes heel veel sterkte en hopen dat de blessure mee zal vallen. Sterkte Jerold!

VVV-Venlo – Heracles Almelo 0-1 ( 0-0 )
Doelpunten: 83. Osman 0-1 (strafschop).
Scheidsrechter: Erwin Blank.
Gele kaart: Rutten (VVV-Venlo), Osman, Van den Buijs, Peterson (Heracles Almelo).
Toeschouwers: 6.534.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes ( 9. Van Bruggen), Röseler, Kum, Seuntjens, Post, Sušić ( 83. Opoku), Van Ooijen ( 89. Grot), Mlapa, Joosten.

21 Responses

  1. Goodie

    Goede wedstrijd gezien van VVV, hadden recht op meer. Wat een belachelijke penalty dat de wedstrijd moet beslissen.

    Sterkte Promes, zag er niet best uit. Aan de situatie te zien lijkt het meer iets met de knie(schijf) te maken te hebben. Kruisbanden had hij al strompellend met hulp het veld kunnen verlaten.

  2. roermond

    Triest voor Jerald. Over de wedstrijd, onterechte uitslag, onze boys hebben gevochten als leeuwen en hadden minstens 1 punt verdiend. Even terugkomen op blessure Promes. Ik denk in het ergste geval, einde carrière. Beleidsbepalers, hoe lang moet het nog duren voor een talentvolle voetba6als Lindhorst, zo aan zijn einde komt? Gooi dat kunstgras er z.s.m. uit. Dadelijk hebbwe na de verbou4een prachtig stadion, maar nog zo’n k-mat….Ik denk dat vervanging van de mat nu hoogste prioriteit heeft….Sterkte Jerald….?

    1. Grad

      Vooropgesteld ik ben ook voorstand van natuurlijk gras, maar het is grote onzin om deze blessure weer aan te grijpen om hier de hoogste prioriteit aan te geven. Onderzoeken hebben uitgewezen, dat er geen aanwijsbaar verband is. Ook bij gewoon gras komen dit soort (ernstige) blessures voor, als voorbeeld noem ik Stengs en Veldman.

  3. john

    wie zat er achter de monitor bij de VAR ?

    VVV had ook een penalty moeten krijgen, Kum wordt duidelijk vast gehouden in strafschotgebied !

    ik neem toch aan dat de VAR dit ook ziet ,waarom dan geen actie ?

    schandalig weer, pfff.

  4. RuiverCity

    Een prima wedstrijd van VVV. Alle spelers haalden een (ruime) voldoende. Seuntjens soms te veel balverlies. Enorm frustrerend dat je zo tegen een nederlaag moet aanlopen. Scheids en VAR weer dramatisch.
    VVV zal deze week toch speler(s) moeten gaan halen. Twee spelers (Samuelsen en Promes) vallen dus weg voor de rest van het seizoen. Dit weekend zal de concurrentie zeker punten gaan pakken.
    Heracles vond ik zeer mat spelen. Kuwas was amper te zien. Alleen hebben zij meer gogme. Ze lieten zich op de juiste momenten vallen daar waar VVV dit naliet (Mlapa!).
    Als je de kansen niet benut, valt de goal aan de andere kant …..

    Sterkte Jerold!

  5. RuiverCity

    Op de diverse voetbalsites en social media wordt VVV (lees: het kunstgrasveld) aangewezen als de hoofdschuldige voor de blessure van Promes. Meer in de trant van: ‘Eigen schuld, dikke bult’.

    1. Lincoln

      Dat was wel te verwachten maar goed, blijkbaar kunnen mensen in deze tijd niet meer nadenken en roepen maar wat in de hoop dat het door de media wordt opgepakt. Zijn allemaal meningen van niet zo slimme mensen, willen maar 1 ding en dat is het kunstgras weg hebben. Maar als je op de feiten af gaat is er geen verschil tussen normaal of kunstgras qua blessures of zware blessures. Bovendien is in alle jaren dat we op kunstgras spelen nooit iets ergs gebeurd tot nu.

      Niet de meningen maar de feiten moeten spreken. Meningen zijn mij te veel beïnvloed door media en andere factoren die tegen zijn.

  6. ponnie veag oet de pan

    Sterkte promes! Ik heb eindelijk weer eens een voetballend vvv gezien gisteravond! Heracles zat er erg scherp op en dit zorgde ervoor dat vvv hierin meeging waardoor vvv de wedstrijd langzaam naar zich toe kon trekken. Met name de 2e helft had vvv op een gegeven moment flink het overwicht. Jammer dat er dan niet een kans wordt omgezet in een goal. Het geluk hadden we deze keer niet aan onze zijde, en dan zo’n belachelijke penalty tegen krijgen. Ik vond de scheids zowiezo erg wazig fluiten. Zoals post het al zei: heracles lieten zich goed vallen, duikelaars

  7. jason

    Eindelijk eens de juiste basisopstelling met 3 creatieve spelers Joosten, van Oijen en Susic. Mss wel de beste helft (2e) van het seizoen gespeelt. Echter er waren wedstrijden dat iedereen dacht Steijn wissel nu eens en dat hij het niet deed. Nu gaat hij 10 minuten voor tijd 2 van de 3 creatieve spelers eruit halen voor grod en opoku. Dit was echter een wedstrijd waarin juist geen wissels nodig waren daar het goed liep en er kansen waren. Steijn is helaas niet te doorgronden en doet in mijn ogen nog steeds geen logische dingen. Ben zelfs bang dat hij deze basis opstelling meer gaat veranderen de komende wedstrijden dan alleen een vervanger voor promes.

    We zullen het zien zondag in Groningen.

    Complimenten aan de supporters trouwens gisteren. Meerdere tribunes die van zich lieten horen.

    Lang leve De Koel (behalve dat achterlijke kunstgras natuurlijk)

    1. Ievel Knievel

      Mee eens Jason. Goede analyse.

      Qua uitslagen en stand, nog steeds geen reden tot paniek.

      Onze concurrenten verspelen veel punten tegen elkaar en er is geen pijl te trekken op hun sportieve flow, piek volgt op dip en vice versa. Verrassende overwinningen en tegenslagen steeds. De nummer 8 t/m nr 18 is gewoon erg aan elkaar gewaagd en het komt dus vooral op mentale weerbaarheid, wilskracht en ook geluk aan denk ik (en steun van ons en sfeer; wij moeten ons team naar het einde van de competitie slepen). Als het moet kunnen we iets; als de spelers boven zichzelf uitstijgen.

  8. john

    gisteren met vriend zijn werk ( Hanos ) op VIP tribune gezeten.

    toen ik naar huis wilde gaan bleek dat iemand per abuis de verkeerde jas ,toevallig dezelfde, heeft aangedaan.

    hierin zaten sleutels en seizoenkaart van de Hanos.

    mocht iemand toevallig iets gehoord hebben die per abuis verkeerde jas heeft aan gedaan , meld je a.u.b. bij administratie bij VVV, zodat we de jas kunnen omruilen en ik weer mijn sleutels heb.

    dit kan er ook nog wel bij op deze trieste avond !

Leave a Reply