VVV-Venlo

Zwak VVV-Venlo speelt gelijk tegen Bredase hekkensluiter

Na een competitievrij weekend was het vandaag weer tijd voor voetbal. In Breda wisten we een gelijkspel te behalen. Met dit punt zijn we weer een stapje dichter bij handhaving, maar dat is misschien wel het enige lichtpuntje.

De basisopstelling zag er als volgt uit:

 

 

NAC begon heel sterk aan de wedstrijd en zat er vanaf de eerste seconde bovenop. De ploeg uit Breda moet ook wel aangezien degradatie steeds  dichterbij komt. VVV had geen antwoord op deze felheid. NAC had dan ook de nodige grote kansen in de eerste 10 minuten. Na 3 minuten schoot Kali de bal vlak naast het doel van Unnerstall, in de 5e minuut wist Te Vrede de lat te raken en in de 8ste minuut wist Unnerstall een grote kans van Korte te keren. Het uitvak kwam driemaal met de schrik vrij. De kansen leken steeds groter te worden en het was wachten op een tegendoelpunt. Ondanks het feit dat we niets te vertellen hadden was het toch Mlapa die wist te scoren, uit het niets. Seuntjens roste de bal blind naar voren, zoals dit vaak het geval was vandaag, en Mlapa was de verdediging te slim af. Dit doelpunt was hard nodig en gelukkig veranderde het spelbeeld enigszins. De storm van Breda was gaan liggen, althans voor nu.

In de tweede helft veranderde het beeld helaas weer. Waar je zou verwachten dat VVV geleerd zou hebben van de fouten in de eerste helft, was niets minder waar. Het ontbrak aan felheid en de spelers kwamen vaak te laat. Bovendien zakte de Venlonaren helemaal terug en lieten ze NAC komen. Wederom keek het uitvak verbaasd om zich heen en heen. Steijn bleef zitten en wist zich, zo leek het, ook geen raad. Wat volgde was zonder twijfel een van de slechtste 45 minuten van de Venlonaren, dit seizoen. Het leek onmogelijk om de bal in de ploeg te houden en overal kwamen we tekort, behalve in ons doel. Unnerstall had nog een fantastisch antwoord op een kopbal van Te Vrede. Helaas was het in de 66ste minuut dan toch raak. Uit een vrije trap scoorde NAC de gelijkmaker. Een enorme domper die iedereen zag aankomen. Alsof dit nog niet erg genoeg was, leek het in de 75ste minuut helemaal mis te gaan. Seuntjens maakte volgens de scheids een overtreding en hij wees naar de stip. Gelukkig greep de VAR hier in en wisten we deze dans te ontspringen, terecht overigens. Niet veel later werd VVV in het zadel geholpen. Een rode kaart voor NAC, verder tegen 10 man. In het resterende deel van de wedstrijd kreeg VVV nog een aantal kansen op de (onverdiende) winst. Ook NAC had nog een grote kans. Uiteindelijk kunnen we blij zijn met één punt.

 

NAC – VVV-Venlo 1-1 ( 0 – 1 )

Doelpunten: 14. Peniel Mlapa 0-1, 66. Leigh 1-1

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf.

Gele kaart: Van Anholt, El Allouchi (NAC), Janssen, Kum, Rutten (VVV-Venlo).

Rode kaart: 81. El Allouchi (NAC, tweemaal geel).

 

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Röseler, Kum, Janssen, Seuntjens ( 80. Linthorst), Post, Van Ooijen ( 46. Grot), Opoku, Mlapa, Joosten

40 Responses

 1. mats

  Dit VVV kan nog niet van 10 man NAC winnen.
  Iedereen mag mij een lul vinden vanwege mijn mening over Seuntjens en Opoku, maar als het nou nog niet duidelijk is dat dit VVV niet door kan groeien als er niet afscheid genomen gaat worden van bovenstaande heren en types as Grot, Joosten etc….tja, dan vrees ik volgend jaar degradatie.

  1. bear664

   Volgend jaar ?
   Als ze zo spelen worden ze ook door Fortuna en de Graafschap van het veld gespeeld.
   Dat zijn wel elftallen die gepushed worden door de trainers.
   Hofland en De Jong zitten niet de hele wedstrijd op hun luie reet !

   1. mats

    Je hebt gelijk. als ze zo spelen is plek 17 of 16 ook nog mogelijk en dan is alles mogelijk.

    Maar we weten ook dat VVV best aardig kán spelen. Dus ik verwacht nog wel wat punten. Al zal dat misschien niet in de wedstrijden zijn waar je dat verwacht (Fortuna en de Graafschap) want zoals nu ook weer is VVV erg zwak tegen mede-laagvliegers.

   2. Gerardus

    Eigenlijk klopt dat ook niet echt wat je zegt van de mede laagvliegers. Daartegen presteert VVV eigenlijk juist goed. Als je kijkt naar de teams die onder VVV staan heeft VVV maar 2 maal verloren van deze teams en meestal juist een overwinning gepakt. Tegen alle teams die boven VVV staan is nog niet gewonnen, op Willem II na.

   3. Gerardus

    Dat ligt eraan. Sommige waren erg zwak zoals tegen Excelsior bijvoorbeeld, maar dan win je wel en is het prima. Maar thuis tegen Emmen, Heracles en PSV verlies je net op het laatste moment terwijl het voetbal niet eens zo slecht was. Win je deze wedstrijd dan sta je gewoon weer op de tiende plaats en heb je maar liefst 35 punten. Maar als je de wedstrijd bekijkt na de rode kaart dan erger ik mij enorm aan de instelling. Dat er gewoon niet gevoetbald wordt voor die overwinning maar dat ene puntje terwijl je op het laatst nog een paar dikke kansen hebt. Ook door Unnerstall en Post werd er bijvoorbeeld geen haast gemaakt terwijl je gewoon erover kon gaan.

 2. expat

  Gelukkig vallen de andere uitslagen goed dit weekend. Excelsior, Fortuna, Emmen en de Graafschap verliezen allemaal dus roze bril op: we lopen een punt uit! Komende twee wedstrijden (Utrecht en Feyenoord) zullen nul punten worden waarschijnlijk, maar dan twee kansen om zeker veilig te spelen tegen Fortuna en de Graafschap. Van de andere kant: VVV speelt goed tegen betere teams (en matig tegen zwakke teams), dus misschien een stunt tegen Utrecht of Feyenoord?

  Een punt dichter bij handhaving in ieder geval!

  1. sultana

   Mee eens Mats!
   Na deze wanvertoning in Breda is het nu toch echt tijd voor kritiek, de instelling van met name Opoku en Seuntjens! Geen inzet, vechtlust en strijd. Als ik Opoku over het veld zie huppelen dan kruipt bij mij het bloed waar het niet gaan kan, hoe lang blijft Steijn hem nog opstellen?? Wat ziet Steijn in hem? Dan durft hij van Ooijen te wisselen en Opoku blijft staan? Dat kon er bij mij niet in, zijn geloofwaardigheid heeft hij bij mij na gisteren op het spel gezet. Steijn had Sucic erin moeten zetten ipv Seuntjens en van Ooijen op de plek van Opoku. Met Opoku in de basis speel je elke week weer met 10, deze nederlaag mogen we Steijn aanrekenen omdat hij tactisch gefaald heeft en dat is niet de eerste keer dit seizoen. Opoku en Seuntjens kunnen niks fout doen bij hem dat is nu wel duidelijk, vriendjespolitiek Maurice? Als trainer stel je de beste en meest creatieve spelers op. Ik heb het idee dat Steijn het niet meer snapt en de weg kwijt is! NAC speelde zeer matig, VVV moet zich diep schamen dat ze er maar een punt aan over hebben gehouden. Sorry voor mijn negatieve commentaar maar ik ben er zo klaar mee, ik zal VVV blijven steunen elke wedstrijd weer opnieuw maar dit kan echt niet meer, ben klaar met Steijn, Opoku en Seuntjens, en Grot. Complimenten voor Unnerstall, Roseler en Post onze rotsen in de branding. Maurice je commentaar na afloop, jij bent hier verantwoordelijk voor verder niemand! Jij stelt dit bagger elftal samen terwijl je over kwaliteit zoals Sucic, van Ooijen en Linthorst beschikt stel deze mannen dan ook op. De komende twee thuis wedstrijden zullen er punten gepakt moeten worden want die zijn nodig, verschil met plek zestien zijn acht punten…….

   1. Gerardus

    Ik ben het eigenlijk grotendeels eens met je, maar ik snap niet waarom iedereen van Ooijen noemt als een goede speler voor de basis. Ik vind hem echt zo´n type als Quin Kruisen, leuk voor erbij als 12e man maar komt te kort voor de basis. Aan Opoku zag je pas op het laatst dat je er echt iets aan had maar dat was vooral omdat VVV toen alleen aan het aanvallen was en er dan geen ruimtes overbrugt hoeven te worden, maar voor de rest was het gewoon zeer zwak. Maar om eerlijk te zijn heb ik mij vooral geergerd aan het niet willen winnen. Ook Unnerstall en Post deden een paar keer gewoon rustig aan terwijl je in de laatste tien minuten met een man meer staat en er volop ruimte is.

 3. Animal

  ongelofelijke slechte wedstrijd van VVV. jammer dat je de kans om 3 punten te pakken tegen een zwak NAC laat liggen en blij moet zijn met een punt. Linthorst goed ingevallen en Roseler weer geweldig. voor de rest gauw vergeten en hopen op beter tegen Utrecht en Feijenoord anders worden dat 2 zeer zware nederlagen…

 4. Jurgen_1990

  Mats, je hebt helemaal gelijk. Toen Seuntjes werd gewisseld had hij al 23x balverlies geleden, dit kan gewoon echt niet meer. Een creatieve speler als Susic gewoon op de bank laten zitten??? Snapt Steijn het nog wel allemaal.

  NAC mag Seuntjes dus wat mij betreft gewoon hebben, maar ik zou zeggen kijk uit waaraan je begint, want het kan gewoon niet meer op dit niveau.

 5. bear664

  Wat een ontzettende wanvertoning; en dat al vanaf de eerste minuut !
  Wordt ook langzamerhand kotsmisselijk van dit behoudende spel en de instelling waarmee Steijn de mannen het veld in stuurt.
  Ben altijd loyaal geweest naar deze coach; maar nu is het op.
  Blijft zelf ook negentig minuten met zijn luie reet op de bank zitten, spoort zijn spelers geen moment aan.
  En altijd die lievelingetjes van hem in het veld, zoals Opoku.
  Zum kotsen

   1. bear664

    En waarom reageren jullie alleen op mij en niet op de anderen die dezelfde boodschap hebben … jullie zijn zelf stakkers … zooitje

   2. bear664

    Of bedoel je LJ ?
    Want jij levert hieronder zelf hetzelfde commentaar Chretien

 6. twiggy11

  Er is een tijd van komen en een van gaan die van gaan is nu gekomen Steijn opoku Seuntjens ik wordt nu wel een beetje moe van die drie musketiers alle ballen gingen alleen maar omhoog en van links na rechts verschrikkelijk wat was dat slecht en dan de wissel van seuntjes hij keek als of hij water zag branden hij ook meteen opoku moeten wisselen heb je sucis op de bank zitten hij met linthorst zijn tenminste creatief ik ben benieuwd waar hij woensdag mee start?

 7. RuiverCity

  Vanaf minuut één was duidelijk dat VVV zonder overtuiging speelde. Totaal geen druk op NAC. Steijn is en blijft een angsthaas. Weer Opoku in de basis. Ook vandaag miste hij een levensgrote kans. Opoku net als Seuntjens en Joosten zéér, zéér zwak. Dan een trainer die amper van de bank komt om te coachen.
  Het spel van VVV bestaat al maanden uit de bal zonder idee blind naar voren te rammen en dan maar hopen dat ie een keer goed valt zoals bij de 0-1 vandaag.
  Gelukkig zijn de andere uitslagen dit weekend gunstig anders was het door eigen falen weer billenknijpen geworden.
  Het is dat we een paar kanjers als Unnerstall, Röseler en Post hebben anders was het leed niet te overzien.
  Er zal volgend seizoen echt iets moeten veranderen qua speelstijl…..

 8. De Zwitser

  Voor het eerst een negatief commentaar van mij, maar nu moet het. Wat een zwak voetbal vandaag, bah! En als het publiek in De Koel eens zo zou zijn als in antedateren, dan speelden we dit jaar Europees!

 9. mats

  En dan dat commentaar van Steijn na de wedstrijd net bij Studio Sport
  Serieus man! Je bent zélf de trainer en dus verantwoordelijk voor dat bagger voetbal!
  Ga ergens anders heen met je baggervoetbal!

 10. chretien

  Verschrikelijke wedstrijd van onze kant. Ik heb niet eens moeite met slecht voetbal, maar wel met de instelling. Welke coach zet mensen als Susic en ook Linthorst nog op de bank? Dan ben je ziek.

 11. RuiverCity

  Al héél lang zeg ik dat het spelers(wissel)beleid van Steijn niet te volgen is. Hij verzamelt vriendjes om zich heen die elke wedstrijd opgesteld worden maar VVV wel punten kost. Seuntjens en Opoku kunnen dit niveau niet meer aan. Andere spelers (Susic, Van Ooijen en Linthorst) kunnen dit op het middenveld prima overnemen en hebben ook nog meer creativiteit. Samuelsen werd op zijn advies te vroeg weggestuurd. Nu zitten we in de problemen op de flanken. Joosten sinds Ado geen knikker meer geraakt. Grot laat zich door elke kabouter fysiek afbluffen ondanks dat hij fysiek enorm sterk LIJKT maar dit niet benut. Dan kun je aanvallend weinig brengen. Het is knap dat Mlapa nog zo veel scoort.

 12. VVV 4ever

  Volgens mij speelde Seuntjens vandaag al in dienst voor NAC, hij leverde zowat iedere bal bij hun in!!!….
  Opoku kan nog niet eens een bal fatsoenlijk op goal schieten…….
  Grot ppfff………..

  En Linthorst een van de betere dit seizoen mag nog 10 luttele minuutjes invallen, wat hij weer naar behoren deed!…..

  Van mij mag onze trainer ook vertrekken, met anti-voetbal krijg je geen stadion vol, veel supporters zijn ook voetballiefhebbers !!!

  Aangezien de concurrentie ook geen deuk in pakje boter schiet spelen we volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk voor het derde seizoen op rij weer in de eredivisie en dat is natuurlijk wel een knappe prestatie!

  Forza VVV !!!!!

 13. Louis van Gaal

  # DRAMATISCH SLECHT
  #slechtste wedstrijd van het seizoen
  # punt
  # Grot, Seuntjens, Opoku, Janssen, Joosten, pfffffffffff
  # Lars 4 President
  # Doorselecteren…..

  1. LJ

   #doorselecteren.
   Kan dat ook met zogenaamde supporters? Die zijn echt toe aan een andere club. Met een hogere begroting. Met betere spelers, een betere trainer. Die als een gek schreeuwend lang de lijn rent. Die in alle wedstrijden beter en meer aanvallend voetbal willen zien. Spelers die de sterren van de hemel spelen.

   Deze supporters moeten doorselecteren en een andere club zoeken.

   Succes allen met de zoektocht en tot weer!

 14. Depor

  Wat een slechte wedstrijd. Zelden zo’n vertoning gezien. Geen enkele vechtlust bij een groot aantal spelers, met name Opoku en Seuntjens waren triest om te zien. Waarom worden die in de rust niet gewisseld na zo’n vertoning? We hebben verdomme Linthorst en Susic op de bank zitten.

 15. Godfried

  een dag later overheerst nogsteeds de telleurstelling. wat was het slecht. maaar, dit was wel exact wat ik verwachtte van deze wedstrijd. een getergd NAC dat niets te verliezen heeft en er op klapt. een punt hieraan overhouden is dan misschien nog wel helemaal niet slecht. de ploegen onder ons hebben allemaal verloren. dus wel lopen gewoon uit.

  komende 2 wedstrijden oppakken waar ze mee bezig waren voorgaande wedstrijden. punt tegen Feyenoord en Utrecht is gewoon mogelijk. staan we ook op 35 punten.

  kom op, allemaal achter de ploeg blijven staan aub!!

 16. twiggy11

  En dan de reactie van Steijn we waren niet goed genoeg jonge jonge man heb ballen en grijp dan in als trainer en laat je vriendjes woensdag eens op de bank beginnen( opoku en seuntjes) we hebben geluk dat de onderste punten laten liggen anders was het weer billen knijpen geweest

 17. Animal

  gauw vergeten en volle bak ertegenaan tegen Utrecht en Feijenoord.

  VVV kan veel en veel beter en als we 2 potten ala PSV zien komt het helemaal goed ook qua punten pakken

Leave a Reply