Zwak VVV-Venlo verliest in eigen huis van TOP Oss

Na de bizarre twist van donderdag, waarin bekend werd dat een groep van circa tien mensen binnen VVV-Venlo zich zou hebben gekeerd tegen Jos Luhukay, zou je bijna vergeten dat er afgelopen vrijdag ‘gewoon’ nog een wedstrijd op het programma stond. In Covebo Stadion – De Koel – kwam TOP Oss op bezoek. De ploeg van Bob Peeters (oud-speler van Roda JC) kende tot dusver een matig seizoen: met slechts 15 punten staan zij op een negentiende plek op de ranglijst.

Beide ploegen begonnen de wedstrijd vrij matig – met veel balverlies. In de zevende minuut wist Sven Braken wel een voorzet van Aaron Bastiaans (die in de basis begon ten koste ven Joeri Schroijen) door te koppen. De in balbezit gekomen Yahcuroo Roemer zette de bal hard laag voor, die werd opgepikt door Mitchell van Rooijen. Hierin werd van Rooijen wel geholpen door de scheidsrechter, die een uitstekend blok zette voor TOP Oss-speler Kaak. En dit cadeautje kon Van Rooijen natuurlijk niet laten liggen: heel beheerst schoof hij de 1-0 binnen!!
Vijf minuten later kwam VVV er weer aardig uit. Na een goede combinatie tussen Braken en Bastiaans, kreeg de laatstgenoemde de mogelijkheid om uit te halen: maar zijn inzet werd helaas gestopt door doelman Alblas.
En hierna zakten beide ploegen hélemaal weg; er volgt een fase waarin, voor zowel VVV als TOP Oss, vrijwel niks lukt.

Binnen het halfuur volgde wel de eerste kans voor de rood-witten. Stan Van Dijck kopte de bal recht in de voeten van vleugelaanvaller Margaritha, die snoeihard uithaalde. Gelukkig verdween zijn inzet, slechts centimeters, naast het doel van Van Crooij. Dat scheelde niks…

En na dit moment kende TOP een betere fase. Enkele minuten later volgde opnieuw een kans. Margaritha zette de bal dreigend voor en Tejan (die veel te eenvoudig weg kon lopen bij Brian Koglin) wist de bal van drie meter afstand over het doel van Van Crooij te krijgen.
Waar TOP beter in de wedstrijd begon te komen, zakte VVV steeds verder af. In de 41e minuut was het wederom Margaritha – die Pachonik continu te slim af was – die met zijn voorzet Pata vond, waarna de rechtsback de bal eenvoudig achter van Crooij kon schuiven. 1-1. Een verdiende gelijkmaker voor de Ossenaren.

En vlak hierna maakte VVV het zichzelf nog lastiger. Een hoge bal werd verkeerd ingeschat door Koglin, waardoor middenvelder Van Den Herik vrij naar het doel van Van Crooij kon lopen. Van Crooij raakte de inzet nog aan, maar niet genoeg om een doelpunt te voorkomen. 1-2.
En zo ging VVV, ondanks de vroege voorsprong, toch met een achterstand de rust in – geheel terecht overigens.

Vroeg in de tweede helft leek VVV wat beter uit de verf te komen. Vrij vroeg na de hervatting was het Braken, die met een uitstekende actie twee TOP Oss-spelers uitspeelde, maar zijn inzet in de verre hoek werd helaas gepareerd door Alblas.
En na dit moment zette VVV de trend van de eerste helft door: veel balverlies en véél te weinig initiatief. Een logisch gevolg was dat enkele minuten later spits Tejan weg werd gestuurd (wederom kwam Koglin te traag op gang), die vrij eenvoudig de zestien in mocht lopen. In de korte hoek versloeg hij Van Crooij. 1-3…

Waar de eerste helft matig was, speelde VVV in de tweede helft onthutsend zwak: verdedigend lieten Van Dijck en (met name) Koglin te veel steken vallen en aanvallend werd vrijwel niks gecreëerd.
In de 79e minuut kwam VVV eindelijk weer eens rond de zestien van TOP Oss. Invaller Joeri Schroijen deed in zijn eerste aanval iets wat Bastiaans en Roemer nog geen enkele keer lieten zien: een goede, individuele actie. Na zijn dreigende beweging, was zijn voorzet iets te scherp, maar Braken wist de bal, ontzettend knap, alsnog tussen de palen te krijgen. En toen deed VVV, uit het niets, weer iets terug: 2-3!

Helaas wist VVV er, buiten een klein slotoffensief, niet meer aan te pas te komen. En zo verliezen we dus alweer in eigen huis – en alweer van een laagvlieger. De roerige week zet zich op deze manier voort, wat geen geruststelling is vlak voor de feestdagen.

9 januari staat de eerstvolgende wedstrijd op het programma: dan treffen we De Graafschap.

Wedstrijdverloop: “7 Van Rooijen, 1-0. 41” Pata, 1-1. 45” Van Den Herik, 1-2. 62” Tejan, 1-3. 79” Braken, 2-3.

Gele kaarten: Kaak (TOP Oss), Braken en Smans (VVV-Venlo)

Opstelling VVV-Venlo: Van Crooij; Janssen (45′ Leliendal), Koglin, Van Dijck, Pachonik (66’ Da Graca); Dekker (45′ De Boer), Essanoussi (77’ Smans), Van Rooijen; Bastiaans (77’ Schroijen) Braken en Roemer. 

Opstelling TOP Oss: Alblas; Sylla, Lammers, Van Eijma, Pata; Van Den Herik, Kaak, Sanches; Margaritha, Tejan en Guezen (62′ Margaret [93′ Fleuren]).

36 Responses

 1. Leonardus

  Ik kan me goed voorstellen dat spelers zich tegen de trainer opzetten.

  Iedere week een andere opstelling. Geen automatismen, geen eenheid, geen zelfvertrouwen en bovenal geen team.

  Je bent trainer meneertje Luhukay om er een team van te maken. Maar je presteert het om er een ongeregeld en lusteloos zooitje van te maken.

  Jos, je bezit voldoende geld voor een pensioen. Vertrek aub en laat Steijn terugkeren. En heel snel.

  1. supportertje

   Jos staat niet als trainer bij VVV voor het geld, maar omdat het zijn club is. Verder denk ik nog steeds dat Jos een goede trainer is voor VVV, maar dat is mijn mening. Jos heeft bewezen een goede trainer te zijn in Duitsland, ondanks dat hij de bijnaam heeft van een harde hond. Hij eist toewijding, inzet en discipline van zijn mensen om ze een bepaalde kant op te krijgen.Dat is nu juist iets waar ze in Nederland veel moeite mee hebben. Kijk maar eens om je heen met corona. Veel van het onvermogen van spelers word geprojecteerd op de trainer. Maar het zijn de spelers die het moeten doen op het veld en zij komen nog veel te kort. Al zet je de allerbeste trainer die te krijgen is er op, ook dan zal het niet gaan werken. Het neemt het onvermogen niet weg van de spelers, en ik vraag mij af wat de spelers er zelf aan doen om beter te worden. Ze gooien gezamenlijk ( 10 pers. en staf ) de klip tegen de kont, om het onvermogen en eigen falen te verbloemen, in plaats om er alles aan te doen om zelf beter te worden. Ze zouden een voorbeeld kunnen nemen aan Max Verstappen die alles maar ook alles er aan doet, om beter te worden of de beste te zijn. En daar moet heel veel voor wijken. Maar als het niet goed gaat is hij tenminste zo eerlijk om de fout bij zichzelf te zoeken, en daar niet een ander de schuld er van te geven. Zouden dus heel wat mensen bij VVV wat van kunnen leren, van speler tot directeur. En zo denk ik er over.

 2. eagle

  Dat er constant een andere basis 11 staat snap ik ook helemaal geen hol van. En na al die wedstrijden van Janssen op lb moet het toch ook duidelijk zijn dat hij daar niet hoort te staan….

 3. Michael Uchebo

  Er moet toch ergens een grens getrokken worden? 18/19 was een top jaar. Sinds dien is eigenlijk alles misgegaan. Valckx en Bogers vind ik beide verantwoordelijk. Valckx heeft zoveel blunders gemaakt gua spelers aantrekken. Waarom wordt Roemer verlengt tot 2024 terwijl die er niks van bakt. De visie is rond die tijd promoveren, maar als hij die spelers aantrekt ben je dan het nieuwe Telstar . Luhukay neem ik nog niet zoveel kwalijk. Vind alleen dat die soms de verkeerde keuze maakt. De opstelling is nooit hetzelfde. Koglin maakt veel te veel fouten en de wissels snap ik soms niks van. Zima hoort ook gewoon te keepen vind ik. De spelersgroep neem ik niet zoveel kwalijk. Ik zie wel inzet alleen een enorm gebrek aan kwaliteit.

  1. We hebben op dit moment gewoon geen KKD waardige keeper.

   Zima en Van Crooij kun je er eventueel bij hebben als reservekeeper of derde keeper. Maar nooit als eerste keeper, want daar zijn ze allebei niet goed genoeg voor.

   1. Michael Uchebo

    Zima vind ik beter op dit moment maar maakt ook fouten. Keukenkampioen divisie is sowieso geen kwaliteit divisie. Je kunt een bepaald niveau verwachten maar niet al te veel

 4. twiggy11

  Jonge jonge wat stond er weer een slecht elftal te (voetballen) als je dan het interview hoort voor de wedstrijd daar wordt je toch helemaal niet blij van jos weet zo gezegt nergens van lijk mij toch sterk als je iedere week een andere opstelling neer zet in ieder geval als er niet snel wat gebeurd worden we 19 de in plaats van nacompetitie

 5. Leonardus

  Volgens DDL werkt VVV toe naar een topsport klimaat.

  Dat is by far de meest hilarische grap die ik dit jaar heb gehoord.
  VVV was is en wordt nooit, maar dan ook nooit een professionele organisatie.

  Voorbeelden:
  – Jaren 80 nieuw stadion oude veilingterrein: ging niet door.
  – Begin jaren 2000 verbouwing Koel: half afgemaakt.
  – Eind jaren 2000 nieuw stadion Kazerneterrein: ging niet door.
  – 2002 mogelijk nieuw stadion Floriadeterrein gefinancierd grotendeels door de overheid: VVV (lees Hai) wilde niet.
  – 2014 e.v. VVV koopt stadion met forse verbouwplannen: nog niet eens half afgemaakt.
  – 2016 project de trap omhoog: halverwege gestopt en weer terug naar beneden.
  – Einde seizoen 2020-21: degradatie waarna forse evaluatie: nooit gecommuniceerd.
  – Plan 2022-2015: doelstelling stabiele eredivisieclub met topsport klimaat: zullen we dit dan maar alvast invullen: KANSLOOS.

  VVV moet zich realiseren dat als men echt wil groeien en een meer stabiele club wil worden, moet er een andere koers gaan varen. Dus begin dan maar eens met Bogers eruit te trappen en een echte directeur/ondernemer aan te stellen. Een die ook in staat is geld aan te trekken.

  1. kuebke

   Volledig mee eens Leonardus.
   Het is en blijft een groot zooitje daar op Den Berg zolang die Bogers en Valckx daar blijven zitten.

   Snel proberen te verkopen die club ( Ik weet het,het zal moeilijk worden want wie wil deze veredelde amateur club nog anders zal het toch nooit niks meer worden.

  2. Grad

   Heel gemakkelijk om al deze feiten (achteraf) op te sommen en naar je eigen gelijk te schrijven. Bij alle punten die je opnoemt ga je voorbij aan het feit, dat je ook te maken hebt met andere partijen (instanties/overheden), vergunningen en financiële middelen die wel of niet ter beschikking gesteld worden.

   1. Grad

    RuiverCity, meedenkende en meewerkende (semi)overheden, die hun steentje willen bijdragen.

   2. Koelie

    Je kunt wel wijzen naar de gemeente, maar we hadden de net als Heracles onze inkomsten moeten investeren in de verbouwing van De Koel. In plaats van falende trainers en hele dure niet presterende buitenlandse (huur)spelers. Nu heb je geen eredivisie, en geen perspectief op een “vernieuwd” stadion. Kunnen ze eind van het seizoen wel weer bedelen bij de achterban om de corona tegemoetkoming terug te geven. Maar dit seizoen zullen ze wel met heel goed verhaal moeten komen na deze nieuwe crisis.

   3. DeOtjes

    @Ruivercity. feyenoord plannen een beetje gevolgd ? Ook niet gelukt.

    @Koelie. Sommige supporters zijn wel erg verwend. Ze eisen EN een goede trainer EN een selectie die zich kan handhave (ED) of mee kan doen om de prijzen (KKD) EN het moet meteen goed gaan EN het stadion moet op en top zijn. Waar moeten ze dat geld vandaan toveren ?

   4. Koelie

    @de Otjes dat is een stropop. Dat is hetzelfde als ik nu zou zeggen dat jij alles goed praat. Ik eis geen EN goede trainer EN handhaving EN een nieuw stadion.
    Ik vind dat de club te weinig progressie heeft gemaakt en bestuurlijk gefaald heeft. Met steeds het laagste budget weet je dat degradatie uit de Eredivisie een keer gaat gebeuren. Echter de manier waarop vorig jaar was een schande. Grootste nederlaag ooit in de geschiedenis met de grootste reeks nederlagen ooit.

    Opnieuw bouwen in de KKD is dan het logisch gevolg. Alleen zijn we heel diep teruggevallen. Slechter dan de huidige positie moet je al bijna 20 jaar terug. En dat met vele malen groter budget dan toen. Of wil je beweren dat de clubleiding tevreden is met de huidige stand van zaken?

    Een groter budget om structureel te kunnen blijven meten met de top KKD en rechterrijtje Eredivisie ga je alleen realiseren in een vernieuwd of nieuw stadion en hoe staat het daarmee? Toevallig of niet daar is tov 2003 ook niet veel aan veranderd. Inmiddels is de verbouwing van toen alweer verouderd.

    Nee men had beter kunnen investeren in het stadion dan waren we misschien eerder gedegradeerd maar dan hadden we er nu beter voorgestaan. Wat is het perspectief nu? Gaat er weer ingegrepen worden? Is dit seizoen afgeschreven en kunnen we komend seizoen weer opnieuw beginnen?

    Je moet deze negatieve spiraal doorbreken. Als het zo doorgaat bloeden we langzaam dood.

    De club is aan zet. Begin komend jaar wordt het nieuwe “strijdplan” gepresenteerd. Dat is de laatste kans van dit bestuur om mij te overtuigen.

   5. DeOtjes

    Achteraf is het natuurlijk wel heel makkelijk zeggen dat er dingen anders gedaan hadden moeten worden. Dat er dingen mis zijn gegaan ben ik het mee eens. Maar tegelijkertijd besef ik me ook dat er dingen wel goed zijn gegaan.

    De belangrijkste 2

    – Er zijn upgrades gedaan aan het stadion. Met het fancenter en een groene mat als grote verbeteringen.
    – We hebben meerdere jaren ED gespeeld

    Is het genoeg ? Blijkbaar niet. Blijkbaar hadden we nog ED moeten spelen en had er meer geld gestoken moeten worden in het stadion. Dat is het tegenstrijdige aan dit geklets achteraf. Het is niet zo dat het geld opgepot is of over de balk gesmeten. Er is naar beste eer en geweten geprobeerd verantwoord met het geld om te gaan. VVV heeft nog steeds geen rode cijfers op de balans.
    Maar heeft ook geen stuiver te makken om alle wensen in te willigen.

    Kijk naar de reacties hier op de site. Jij wil verbeteringen aan het stadion, anderen willen meedoen om de play off plekken en sommigen willen Steijn terug (wat kost het afkopen van Luhukay wel niet). Nog weer anderen willen Bogers en Valkx eruit. Al deze wensen kosten alleen maar geld.

 6. zuid1

  Die video van Bogers met grootste plannen nou ik ben benieuwd wat ze willen presenteren wat we zijn momenteel lichtjaren verwijderd van de Eredivisie. Er staat geen kapitaal opengetrokken veld wat je kunt verkopen dus daar kun je al geen poen vandaan halen.

  Ik denk dat iedereen in het begin van het seizoen wel positief gestemd was. Vorig seizoen was natuurlijk een groot fiasco en er zou een nieuwe weg in worden geblazen maar dat pakt helemaal verkeerd uit. De aankopen voldoen niet en daardoor komt het met de jeugd ook niet goed. Die wordt naar mijn mening ook teveel opgesteld. Er is gewoon geen balans in het elftal. En spelers die een kans krijgen worden of in de rust gewisseld of staan de wedstrijd erna er weer langs.

  Wat heeft Sorga misdaan ? Die Braken doet in de eerste helft werkelijk alles fout van ballen aannemen tot kaatsen niets lukt.

  Als je nu even kijkt naar de spelers die zijn gehaald :

  Zima voldoet niet
  Da Graca voldoet niet
  Leliendal krijgt nauwelijks kansen als hij speelt niet onaardig
  Koglin voldoende in mijn ogen
  De boer voldoet niet
  Van Rooijen goed
  Braken matig
  Sorga krijgt geen kans
  Schroijen voldoet niet
  Hupperts leeft die nog ?

  Is dus eigenlijk een goede aankoop bij en Koglin die net een voldoende haalt dat gaat toch nergens over ..

  1. Michael Uchebo

   De enige goeie aankoop is van Rooijen dit seizoen. Ik vind Koglin erg slecht spelen zeker de afgelopen wedstrijden. Gister was die ook betrokken bij 2 goals. Snap niet waarom ze nooit een speler verlengen. Guus Hupperts wordt buiten de selectie gelaten las ik. Vraag me af of die nog slechter is dan Roemer op dit moment. Vond hem niet on aardig invallen laatste keren. Maar je kunt wel concluderen dat Stan niks goeds heeft binnen gehaald de laatste jaren. Op de griek en de duitse doelman na dan.

   1. Ik neem aan dat je met ‘De Duitse doelman’ Unnerstall bedoelt? Want Kirschbaum was een hele matige en vooral wisselvallige keeper. Keepte soms best aardig, maar ook regelmatig wedstrijden waarin werkelijk elke bal die tussen de palen geschoten werd een doelpunt was.

 7. RuiverCity

  Aan het begin van het seizoen was toch al duidelijk dat Simon Janssen geen linksback is. Dat Dekker in meerdere wedstrijden als centrale verdediger is gebruikt, zegt genoeg over de voetbalvisie op d’n Berg.
  Delano van Crooij is een redelijke lijnkeeper maar heeft gebrek aan kwaliteit en aan lengte. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

  De jeugd zal best potentie hebben voor de KKD (hoger echt niet!), maar de jeugd krijgt geen begeleiding in het veld door ervaren spelers. Iedereen is op zoek, het team is los zand.

  Dit kun je Luhukay gedeeltelijk aanrekenen, maar heeft heel veel met het beschikbare materiaal te maken.

  Ik heb al vaker het gevoel gehad dat Valckx spelers haalt via bevriende makelaars of aan de hand van videobeelden.
  Dat VVV in het verleden amper heeft gescout in de KKD of lagere niveaus is een BVO onwaardig. In de lagere divisies lopen betere spelers rond dan er nu in de selectie zitten.

  Het zal moeilijk worden, gezien de heisa van de afgelopen dagen en de stand op de ranglijst, om spelers naar Venlo te laten komen.

  Er zijn zo veel fouten gemaakt de afgelopen jaren………
  Ook op dit forum is er vaker voor gewaarschuwd. De mensen die zelfs dachten dat we dit jaar voor de play-offs konden gaan, zullen zich ondertussen toch wel achter de oren krabben.

  Dit is op alle fronten een verloren seizoen! Volgend seizoen krijgt VVV hier een nog hardere klap van wat betreft seizoenkaarten en sponsoren. Nieuwe sponsoren zullen niet in de rij staan, huidige sponsoren haken af en de mensen die geen echt VVV-hart hebben zullen niet gaan verlengen.

  Zware tijden in het vooruitzicht voor onze club. en helaas dus ook voor ons als supporters!!!

  1. supportertje

   We zijn het niet altijd eens, maar een aantal zaken die je hier aanhaalt zit wel een zeker kern van waarheid in. Er is inderdaad veel van dit soort zaken besproken op dit forum.

 8. FC VVV03

  Ik zou niet weten hoe of wat , maar elk jaar de trainer eruit flikkeren lijkt me niet de oplossing. Ik denk dat het meer het beleid als club is , waar VVV gewoon de plank mis slaat. Wat een afgang moeten wij meemaken als supporter zijnde.

  1. supportertje

   Tja, als supporter krijgen wij weinig terug op dit moment. Maar na het begin van het nieuwe seizoen, ook al was het in de KKD, was er nieuw elan en hoop dat het nu anders ging worden. Jos kwam binnen als trainer die we jarenlang wilden hebben, en de jeugd kreeg de kans, gedeeltelijk gedwongen weliswaar door de financiële situatie.

   Maar alla, we gingen er voor samen, club en supporters. de eerste 6 a 7 wedstrijden werden aangenaam verrast door het voetbal, en potverdomme er werd nog gewonnen ook. Maar daarna ging het fout, en werden de prestaties rap slechter.

   Waar ligt dit nu aan, trainer, spelers, onvermogen, discipline, te hard trainen. We weten het niet, maar wil je een stuk onvermogen goed maken, zul je keihard moeten trainen en conditioneel in topvorm zijn. Daarmee kun je dan een iets goed maken op de achterstand die je hebt als spelers die net komen kijken.

   Vooral technisch zal het omhoog moeten, waarbij iedereen zijn opgedragen taak op het veld naar eer en geweten zo goed mogelijk uitvoert. Elkaar afvallen heeft geen zin, elkaar helpen en vechten voor elkaar wel. Dit hebben we vaak gezien, maar schijnbaar is het moeilijk om hierin te volharden. Dat Jos het niet lukt om er een team van te smeden kun je hem misschien aanrekenen.

   Echter dienen de voetballers wel hun werk uit te voeren wat opgedragen is door de trainer. Bij PSV speelde dit probleem ook met Schmidt, daar werd er echter doorgegaan op dezelfde voet met als resultaat dat ze op 1 staan. Je mag van de staf en spelers verwachten dat ze hun beste beentje voorzetten, en eventuele problemen die opduiken, in goede samenspraak oplossen.

   VVV is je werkgever en die verwacht bepaalde zaken die afgesproken zijn via contracten. Mensen met banen in het bedrijfsleven lopen ook aan tegen zaken die ze niet lekker zitten. Maar om dan je kont tegen de klip te gooien kan niet, en zou ook niet moeten kunnen bij een BVO. Als het je niet meer aanstaat, houd dan de eer aan jezelf en stap op zonder gemor of andere mensen hier in te betrekken.
   \
   M.i. VVV dit niet moeten pikken, en achter de mensen gaan staan die wel willen. De rest moet dan maar vertrekken. Zou veel problemen geven, maar het seizoen is toch al kapot op deze manier. Ook zouden de functies van een aantal personen in de raad van bestuur en directie niveau eens tegen het licht moeten worden gehouden. Gaat het daar wel allemaal goed, en wat is voor verbetering vatbaar. En moeten er misschien mensen hun functie ter beschikking stellen, om zo VVV te behouden als BVO.

   Veel zaken om over na te denken, en er zal snel moeten worden gehandeld om het schip geen water te laten maken. Want als het eenmaal echt water maakt, zijn er misschien geen pompen genoeg om het drijvende te houden. Dan zou het komende seizoen 22/23 wel eens zeer bedroevend kunnen zijn voor supporters en VVV.

 9. supportertje

  Jos krijgt het vertrouwen van de clubleiding en blijft aan als trainer. Nu de rest nog op een lijn krijgen, en dan voorwaarts zonder gezanik en gezeur. Voetballen en zorgen dat er een mooi resultaat komt.

  1. RuiverCity

   Dat op één lijn krijgen, zal lastig worden. Als er eenmaal een breuk is ontstaan, krijg je die bijna niet meer hersteld. Denk dat ze, als de heren niet ingrijpen, hier de rest van het seizoen last van zullen houden.

   1. supportertje

    Daar heb je een waar punt. Het gaat ook lastig worden, maar wie zijn de aanstichters van dit hele verhaal. Het is niet zo dat ze allemaal direct uit eigen beweging dit zijn begonnen. Iemand heeft dit aangezwengeld, en net als bij vele relletjes zijn er meelopers. We kunnen alleen maar hopen dat ze de koe bij de horens vatten, en hier snel een einde aanmaken. Maar dat dit consequenties voor het nieuwe seizoen gaat krijgen is wel duidelijk voor ons. Ik ben bang dat we weer magere jaren tegemoet kunnen zien.

  2. chretien

   Wel heel bijzonder als er alleen wordt gezegd wat je schrijft. Ik kan me niet voorstellen dat er niet méér is gezegd. Ook Jos kan niks met uitsluitend “toezegging dat hij het vertrouwen krijgt van de club”, want dat had hij al lang…… verder maar afwachten. Er moet iets gaan gebeuren…..

   1. supportertje

    Volgens Word is er morgen beraad.

    Morgen bestuurs/adviseurs/commissarissen overleg. Eens kijken of het zo stevig wordt als het zou moeten zijn.

    Aldus Word.

 10. Gerardus

  Tsjaa wat moet je hier nu van vinden? Je begint geweldig met een snelle voorsprong en je gaat alsnog vrij kansloos de boot in zonder echt grip te hebben op de tegenstander. Waar is het leuke spel gebleven zoals in de wedstrijden tegen Almere, Helmond, MVV of Den Bosch? Dat was toen nog leuk jagen op de tegenstander, 1 vs 1 over het gehele veld en vol er voor gaan, ook al lukte het niet allemaal. Waar hebben we dat ineens gelaten?

  Er moet toch wel wat gebeurd zijn onderling? Te hard trainen? Volgens mij zijn er nog voldoende trainingen nodig voor een aantal spelers.

  De ervaren spelers die gehaald zijn om dit elftal vorm te geven, geven al helemaal niet thuis. Zima en Schrooijen hebben de eerste competitiehelft duidelijk laten zien dat ze te kort komen of niets brengen. Schrooijen heeft precies 20 wedstrijden nodig gehad om eindelijk eens te laten zien dat hij nog iets kon. Ik vind hem by far de zwakste speler van dit seizoen. Wat Braken aan het doen is vraag ik mij ook af. Daar had ik nog wel iets van verwacht. Maar die was vrijdag net als tegen Roda vooral bezig met de bal zo snel mogelijk terug te geven aan de tegenstander. En dan ook nog eens zo verongelijkt kijken alsof het niet zijn schuld is. Post die als leider op zou moeten treden lijkt ook zijn enthousiasme en winnaarsmentaliteit verloren te hebben en die mist helaas ook nog eens veel wedstrijden door blessures, in plaats van zoals we gewend zijn door schorsingen.

  Dan heb je nog de minder ervaren spelers waarvan alleen Koglin en van Rooijen als enige een toegevoegde waarde zijn. De andere spelers stellen voornamelijk ook nog teleur zoals een Kees de Boer of Leliendal.
  Sorga heeft in de wedstrijden die hij gespeeld heeft ook nog niets laten zien. Behalve dat hij net als Melvin PLatje dat had , een goal kan maken zodra hij in de 16 is, maar verder voegt hij voetballend totaal niets toe. Johansson viel af en toe leuk in, maar is helaas ook vaak geblesseerd.

  De jeugdspelers laten regelmatig zien potentie te hebben en opzicht nog wel aardig te kunnen voetballen, maar geven ook vaak niet thuis. Met name voorin valt dat te zien bij jongens als Roemer en Bastiaans. Bastiaans nog zonder doelpunt en Roemer met 2 doelpunten. Dat is gewoon te mager om te preseteren. Bastiaans kreeg vrijdag een goede kans om de 2-0 te maken en liet dat liggen, Roemer deed dat tegen ADO. Niet veel later zit je dus met de gebakken peren en haal je geen resultaat.

  Dan hebben we nog de trainer die het moet doen met het materiaal waar hij de beschikking over heeft wat niet top is en waar je als je hard zou werken de play offs zou moeten halen. Naar mijn inziens maximaal een 9e plaats , hoger verwacht ik het ook niet met dit materiaal. Helaas zien we daar ook geen progressie meer in. Het begon leuk en het leek de laatste weken wat meer de goede kant op te gaan maar helaas. Ik denk dat Jos hierbij ook wel de hand in eigen boezem kan steken. Hij gaat namelijk af en toe als een kleine drifkikker te keer en ik kan mij voorstellen dat dat niet heel leuk is. Dat zal hij toch echt zelf moeten veranderen en ook accepteren dat Nederland een cultuurverschil heeft tov Duitsland. Daarnaast werkt hij de laatste weken al iets meer met een zelfde basis, dat zal hij toch ook echt zelf moeten blijven doen en daar is hij ook de verantwoordelijke voor.

  In de winter dus gauw de overbodige spelers lozen en niet te veel nieuwe spelers halen dit seizoen en dan eindelijk weer laten zien dat we wel kunnen bouwen en niet meer dit gezeik hebben.

Leave a Reply